adek Napisano 3 Czerwiec 2013 Share Napisano 3 Czerwiec 2013 Pojawił się zwiastun filmu „Another Day of Life” opartego na książce Ryszarda Kapuścińskiego „Jeszcze dzień życia”. Reżyserami filmu są Damian Nenow i Raul de la Fuente. Jest to zarazem pierwszy film powstający w studiu Platige Image. Pełna treść: Another Day of Life - zwiastun Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nezumi Napisano 3 Czerwiec 2013 Share Napisano 3 Czerwiec 2013 Kiedy, gdzie, jak... Rewelacja. Kojarzy mi sie odrobine z "Waltz with Bashir". Widze, ze temat mocny, wykonanie gniecie. Jest na co czekac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Traitor Napisano 3 Czerwiec 2013 Share Napisano 3 Czerwiec 2013 Zapowiada sie wysmienicie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
floo Napisano 3 Czerwiec 2013 Share Napisano 3 Czerwiec 2013 Świetnie wygląda ;) Efekt końcowy lepszy niż się spodziewałem. Gratuluje! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deshu Napisano 3 Czerwiec 2013 Share Napisano 3 Czerwiec 2013 Oh genialna stylistyka, i temat ciekawy. Z pewnością obejrzę. Będzie to doskonała okazja by wybaczyć marnowanie czasu tak uzdolnionych ludzi, jakim była Catzilla. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WWWoj Napisano 3 Czerwiec 2013 Share Napisano 3 Czerwiec 2013 Super! nie mogę się doczekać! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rotcore Napisano 3 Czerwiec 2013 Share Napisano 3 Czerwiec 2013 mi brakuje dynamicznej kreski na postaciach, nadało by to nieco życia, przynajmniej ja to tak sobie wyobrażam bo na technicznych sprawach w animacji 3d-2d się nie znam, ale widzialem takie animacje 2d i bardzo dobrze to działało... fajnie, że porusza mocny temat, kibicuję i czekam na finał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mallow Napisano 4 Czerwiec 2013 Share Napisano 4 Czerwiec 2013 Zgadzam się z przedmówcami. Świetny styl graficzny. W Paths of Hate się sprawdził, tutaj też bardzo pasuje. Ciekawy temat. Fajny pomysł z tym podziałem na fabułę i animację, gdzie animacja robi za wspomnienia z przeszłości. Bardzo mnie ten zwiastun zaciekawił. Gdzie i kiedy będzie można to zobaczyć w całości? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juzwa Napisano 4 Czerwiec 2013 Share Napisano 4 Czerwiec 2013 Wplatanie animacji w tak ciezkie tematy jakby mocniej wplywa na widza. Super jak bedzie mozna to umiescic pomiedzy Persepolis i Walcem z Baszirem. No i oczywiscie licze na ogolnodostepnosc, by nie krylo sie gdzies za kurtynami dla wybranych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morbid Karbid Napisano 4 Czerwiec 2013 Share Napisano 4 Czerwiec 2013 Kibicuję! Super, że PI zdecydowało się na poważny temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartolomeo Napisano 4 Czerwiec 2013 Share Napisano 4 Czerwiec 2013 o! mega fajne! jak wyżej: kibicuję z całego serducha! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WWWoj Napisano 4 Czerwiec 2013 Share Napisano 4 Czerwiec 2013 Kurcze strasznie się jaram tą produkcją, a książki Kapuścińskiego robią ogromne wrażenie. Tak sobie oglądam, któryś raz i zastanawiam się, czy byłoby możliwe zrobienie gry w takim poważnym dokumentalnym klimacie. Pewnie bardzo łatwo można by przekroczyć granicę dobrego smaku, ale może jakby było to zrobione z odpowiednią powagą, bez zbędnego komentarza fabularnego, z prawdziwymi zdjęciami i informacjami? Aparat przeciwko karabinom, dotarcie do istotnych miejsc, zbieranie prawdziwych informacji i dowodów w postaci zdjęć i oczywiście element ryzyka (przetrwania) dla grywalności ;), trochę jak RPG , ale prawdziwe dialogi, zamiast efektownych głupot prawdziwe informacje i historie prawdziwych ludzi. Chociaż nie wiem czy nie byłoby przegięciem granie Ryszardem Kapuścińskim, bo gry kojarzą się tylko z rozrywką i "głupotą", ale może kiedyś to się zmieni.. W końcu to tylko medium do przekazywania treści, jakby ktoś kompetentny, może jakiś dziennikarz coś takiego zrobił? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekhc Napisano 4 Czerwiec 2013 Share Napisano 4 Czerwiec 2013 zapowiada się świetnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziadek3D Napisano 4 Czerwiec 2013 Share Napisano 4 Czerwiec 2013 teraz tylko jakieś trzy lata żeby ewentualnie zobaczyć całość... może dożyję....:))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mallow Napisano 5 Czerwiec 2013 Share Napisano 5 Czerwiec 2013 @WWWoj: Bardzo ciekawy pomysł. Taka gra byłaby jednak sporym ryzykiem finansowym, gdyby zrobić ją taką jak piszesz. Chętnie bym zagrał w coś takiego, tylko pytanie ile osób również. A trzeba się liczyć z tym, że konfrontując koszty zrobienia gry lub animacji (na zbliżonym poziomie wizualnym), koszt gry wypada oczywiście dużo mniej korzystnie. Natomiast po grę pewnie by sięgnęło i tak więcej młodych ludzi niż po film. Być może działalność PISFu (lub podobnej instytucji) należałoby kiedyś poszerzyć o finansowanie również takich interaktywnych projektów? Ale to się nie stanie dopóki gry będą postrzegane tak jak piszesz, jako "głupia" rozrywka. Wracając do treści newsa - również mam nadzieję na ogólnodostępność tego filmu. Żeby nie krążył parę lat jedynie po festiwalach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WWWoj Napisano 5 Czerwiec 2013 Share Napisano 5 Czerwiec 2013 @mallow: No to prawda finanse to niestety temat przekreślający większość tematów na gry innych niż pewne ustalone trendy i tylko niektórzy mogą sobie na to pozwolić. Jednak jak pomyślę ile czasem nieistotnych informacji zostaje w głowie po przejściu jakiejś gry to zastanawiam się czy nie dałoby się zrobić podmianki :D, chociaż to na pewno nie takie proste jak brzmi, bo gra musiałaby też wciągać i motywować, a nauka, wiadomości, czy myślenie raczej tego nie robią najlepiej ;), ale może reporter w ciekawych miejscach i niebezpiecznych sytuacjach dałby radę i przyciągnął by młodych. Temat bardzo mocny i "globalny" + świetna grafika i animacje dodać do tego jeszcze chociaż nie frustrującą grywalność i mamy spektakularny sukces i miliony dolarów ;D no i coś w głowach zostanie może. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzAk1 Napisano 5 Czerwiec 2013 Share Napisano 5 Czerwiec 2013 Ludzie nie chcieliby w to raczej grać. Węszę tutaj marną grywalność. Gry to nie miejsce na poważne rzeczy. To tak jak próbować robić wykład o historii w wesołym miasteczku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deshu Napisano 5 Czerwiec 2013 Share Napisano 5 Czerwiec 2013 Chłopaki - pograjcie w L.A. Noire. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziadek3D Napisano 5 Czerwiec 2013 Share Napisano 5 Czerwiec 2013 Ludzie nie chcieliby w to raczej grać. Węszę tutaj marną grywalność. Gry to nie miejsce na poważne rzeczy. To tak jak próbować robić wykład o historii w wesołym miasteczku. .. no to nareszcie wiem skąd wokoło tyle głupoty... a wszystko pomału staje się kiczowatym wesołym miasteczkiem...:))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WWWoj Napisano 5 Czerwiec 2013 Share Napisano 5 Czerwiec 2013 CzAk1: Dzięki za sprowadzenie mnie na ziemię i trzeźwą ocenę potencjału grywalności ;) No wszystko kwestia podejścia, podejrzewam, że niejeden reżyser filmowy usłyszał, że ludzie nie chcieliby tego oglądać. Medium jak medium, film i kino też ewoluowały patrząc od początków. Gry też się zmienią, powstają takie produkcje jak to np. http://polygamia.pl/Polygamia/1,107165,13841227,Silent_Enemy__gra_spolecznie_zaangazowana__Oto__co.html Ja tylko gdybam wiadomo jak jest, ale może za jakiś czas?... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziadek3D Napisano 5 Czerwiec 2013 Share Napisano 5 Czerwiec 2013 ..oczywiście, że gry się zmienią i zmieniają... w kierunku większej i szybszej i bardziej spekularnej zabijalności... bo to jedyny wymiar popularności...:))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deshu Napisano 5 Czerwiec 2013 Share Napisano 5 Czerwiec 2013 Czemu się dziwić? Agresja i krew, zawsze się sprzedawały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziadek3D Napisano 5 Czerwiec 2013 Share Napisano 5 Czerwiec 2013 dopóki cudza agresja nie robabrze Twojej krewi...:))))))))))))))))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 6 Czerwiec 2013 Share Napisano 6 Czerwiec 2013 Dziadek3D strasznie jestem ciekaw w jakie gry miales okazje w zyciu pograc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziadek3D Napisano 6 Czerwiec 2013 Share Napisano 6 Czerwiec 2013 chyba sobie żartujesz.... po obejrzeniu tych wszystkich pokazywanych tu cinematików i zwiastunów gier musiał bym być mocno głupi żeby w to grać.... tylko mi nie pisz, że są jeszcze inne gry... bo jak by były to by je tu pokazano....:))))))))))))))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RedBurn Napisano 6 Czerwiec 2013 Share Napisano 6 Czerwiec 2013 bardzo przyjemnie sie zapowiada ADOL ! ładne połączenie filmu z komiksem dziadek - dlaczego obrazasz innych uzytkowników forum ? przeceiz to zabronione w regulaminie... wez se idz stąd i nie zaśmiecaj ludziom wątków głupim ględzeniem nie na temat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziadek3D Napisano 6 Czerwiec 2013 Share Napisano 6 Czerwiec 2013 czujesz się obrażony..???. musisz widocznie mieć powód.... a do tego wyrażaj swoją opinię, a nie zabieraj głosu za wszystkich użytkowników.... chyba... że jesteś z zestawu na Wiejskiej...:)))... a jak przeczytałeś cały wątek to powinieneś wiedzieć że to nie ja zacząłem temat gier... dostałem imienne pytanie wiec odpowiadam.... :)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rotomonks Napisano 6 Czerwiec 2013 Share Napisano 6 Czerwiec 2013 Po co grać w gry? Znacznie fajniej prowadzić gierki. :) Film zapowiada się ciekawie, choć nie wiem, czy to obecnie nośny temat. Sama książka niespecjalnie przypadła mi do gustu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 6 Czerwiec 2013 Autor Share Napisano 6 Czerwiec 2013 Oficjalnie w tym wątku zamykam wątek gier :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartolomeo Napisano 7 Czerwiec 2013 Share Napisano 7 Czerwiec 2013 Ja czytałem to dawno temu i była to chyba pierwsza ksiązka Kapuścińskiego jaką przeczytałem. Potem wciagnąłem większość na raz ;) Moim zdaniem temat jest mocny i dobry. Bezsensowne wojny prowadzone są cały czas na świecie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Selena Napisano 10 Czerwiec 2013 Share Napisano 10 Czerwiec 2013 zapowiada się bardzo ciekawie, podoba mi się to połączenie animacji z filmem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi