kengi Napisano 3 Grudzień 2013 Share Napisano 3 Grudzień 2013 (edytowane) Pewnie i tak nie zrobie, ale jakby ktoś chciał wykorzystać tak głupi pomysł, to byłem pierwszy ;P Moja inspiracja: [ATTACH=CONFIG]92708[/ATTACH] Edytowane 29 Grudzień 2013 przez kengi miniaturka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marduk Napisano 3 Grudzień 2013 Share Napisano 3 Grudzień 2013 No - nie spodziewałem się Kengi, że Cię tu zastaniemy :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miras Napisano 3 Grudzień 2013 Share Napisano 3 Grudzień 2013 Ironicznie, czyli jak dla mnie daleko od powielania ogranych schematów Blade Runner itp, fajnie :) Ale z drugiej strony sam mam ochote na jakies noir i wykorzystanie ogranej konwencji dla zabawy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 3 Grudzień 2013 Share Napisano 3 Grudzień 2013 kengi odkurzył myszkę ! ;) powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kengi Napisano 5 Grudzień 2013 Autor Share Napisano 5 Grudzień 2013 zobaczymy co z togo wyjdzie... raczej sie znudze w trakcie. na razie refki i chwila zabawy w zb filmik z rzezbienia: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekhc Napisano 5 Grudzień 2013 Share Napisano 5 Grudzień 2013 hehehehe :D tylko, że klicek jest już lerem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kengi Napisano 5 Grudzień 2013 Autor Share Napisano 5 Grudzień 2013 ee tam, to tylko przejsciowe... zaraz wroci do formy. klasyczny efekt jojo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Traitor Napisano 5 Grudzień 2013 Share Napisano 5 Grudzień 2013 O Kengi:) Dajesz chlopie, dajesz:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rembik Napisano 6 Grudzień 2013 Share Napisano 6 Grudzień 2013 http://cdn2.gamefront.com/wp-content/uploads/gallery/blizzcon-2013-day-1/south-park-cosplayer.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kengi Napisano 6 Grudzień 2013 Autor Share Napisano 6 Grudzień 2013 dzięki za refke... chociaz lustro okazuje sie najlepsze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kengi Napisano 8 Grudzień 2013 Autor Share Napisano 8 Grudzień 2013 niedaleka przyszlosc... chyba jeszcze nie to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 8 Grudzień 2013 Share Napisano 8 Grudzień 2013 zbyt pewny siebie, dodaj Vifon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kengi Napisano 13 Grudzień 2013 Autor Share Napisano 13 Grudzień 2013 mina jeszcze bedzie do zmiany. mina do wyrzucenia. ogolnie zmienilem nieco koncepcje... bedzie detektyw szukajacy przestepstw na tle seksualnym z udzialem dzieci... niestety, sam tez ma sporo na sumieniu. i juz raczej nie bedzie smiesznie i z dystansem. model jeszcze bedzie dopracowywany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 13 Grudzień 2013 Share Napisano 13 Grudzień 2013 DOBRY JEST! :D ach te serdelki ! :) xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kengi Napisano 15 Grudzień 2013 Autor Share Napisano 15 Grudzień 2013 thx, plasti. maly overpaint, zeby zobaczyc co sie sprawdza a co trzeba zmienic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eden-3d Napisano 15 Grudzień 2013 Share Napisano 15 Grudzień 2013 ladnie idzie,niezły zbokol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 15 Grudzień 2013 Share Napisano 15 Grudzień 2013 powodzenia, choć i tak wiadomo, ze nie dokończysz :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kengi Napisano 15 Grudzień 2013 Autor Share Napisano 15 Grudzień 2013 dzieki eden, ale pewnie olaf ma racje... jeszcze sobie wymyslilem, ze zrobie to w 3D... i wlasnie sobie przypominam jak ja tego nieznosze... te wszystkie werteksy, uvalki, samplingi itd, jakie to wszystko jest glupie, zwlaszcza, zeby zrobic obrazek i tak 2D... eeeehhh moze szczypta koulrofobii? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 15 Grudzień 2013 Share Napisano 15 Grudzień 2013 nie budzi zaufania :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kengi Napisano 18 Grudzień 2013 Autor Share Napisano 18 Grudzień 2013 technologia sie zmienia... ludzie nie bardzo. moze jakos tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
STRZYG Napisano 18 Grudzień 2013 Share Napisano 18 Grudzień 2013 Przegadane się zrobiło. Koniochlast z jakiegoś powodu musiał się "dowprowadzić" i to coś musiałoby być pokazane na monitorach, a wtedy zrobi się już niesmacznie ; ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalz00 Napisano 18 Grudzień 2013 Share Napisano 18 Grudzień 2013 Wizję masz podobną do tej z . Też czarno widzisz przyszłość ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 26 Grudzień 2013 Share Napisano 26 Grudzień 2013 nie kombinuj bo przekombinujesz ;) pierwszy pomysł jest najlepszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kengi Napisano 27 Grudzień 2013 Autor Share Napisano 27 Grudzień 2013 macie racje, przekombinowane... wrocilem do pierwotnego pomyslu. no, z pewnymi zmianami i tym razem jestem juz calkiem zadowolony, pomysl obleci imho. wiec bede kontynulowal. detektyw freelancer, pracuje tylko zdalnie ze swojego dezajnerskiego mieszkanka, wlasnie siega po jabluszko, analizujac miejsce smierci pewnej pieknej damy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
STRZYG Napisano 28 Grudzień 2013 Share Napisano 28 Grudzień 2013 Przekozacki pomysł :) Rzeczywiście tak to może kiedyś wyglądać. Dobry patent z tą "delikatną" oblechą w postaci zwisających jaj w przyluźnych gaciach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gumen Napisano 28 Grudzień 2013 Share Napisano 28 Grudzień 2013 Super klimat! Sugeruję e-papieros w ręce, zamiast klasycznego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kengi Napisano 29 Grudzień 2013 Autor Share Napisano 29 Grudzień 2013 poza, wyraz ryja, model, render itd zrobiony na szybko, plus podmalufeczka, co by zerknac jak to sie sprawdza w czyde. chyba bedzie ok. teraz tylko musze wykonczyc po bozemu modele, materialy itd. zbrush+blender+cycles+photoshop Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 29 Grudzień 2013 Share Napisano 29 Grudzień 2013 no zaczyna nabierac ksztaltow, imho oswieltenie koncowe bedzie musialo byc bardziej ciekawe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mookie Napisano 29 Grudzień 2013 Share Napisano 29 Grudzień 2013 Może nie wczytałem się w opis pracy, ale ten obrazek jest dla mnie póki co nieczytelny, fabularnie zdaje się być to strasznie zagmatwane. Podmalówka niemniej jednak wygląda bardzo fajnie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kengi Napisano 29 Grudzień 2013 Autor Share Napisano 29 Grudzień 2013 plasti, zdefiniuj ciekawsze oswietlenie, pls. chcialem cos prostego, niemal plakatowego walnac (haha, ala lex drewinski). i podoba mi sie takie banalne boczne swiatelko, jakby koles sniadania nie zdazyl zjesc i mu po prostu z okna swieci rano. myslalem jeszcze o efekcie zaluzji, ale wtedy caly minimal wnetrza pojdzie do piachu raczej... zobaczymy, moze cos pokombinuje. mookie, no wlasnie nie widac po nim, zeby cos rozkminial, wiec moze jak dopracuje mimike i dam mu lape na brode, to bedzie bardziej jednoznaczne... mysle ze dodatkowo didaskalia przy hologramie (ktory na razie jest tylko placeholderem) tez duzo rozjasnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 30 Grudzień 2013 Share Napisano 30 Grudzień 2013 najprosciej mowiac, jest troche plasko, albo podkrecic w ps i pobawic sie warstwami, albo w samych ustawieniach rendera cos :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 30 Grudzień 2013 Share Napisano 30 Grudzień 2013 ja bym powalczył mocno światłem. zmienił porę na wieczorową/nocną, oświetlił całą scenę światłem wpadającym z ulicy, neony, latarnie, itp. a samo pomieszczenie zamienił na coś w rodzaju biura detektywistycznego z filmów z lat 60 z nowoczesnymi dodatkami w stylu wyświtlacza hologramów właśnie, itd. Teraz ten minimalizm pomieszczenia nie pasuje kompletnie do postaci jak dla mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kengi Napisano 30 Grudzień 2013 Autor Share Napisano 30 Grudzień 2013 plasti - no moze troche sprobuje powalczyc, na pewno przyjrze sie temu aspektowi, ale nie wiem czy tutaj jest to potrzebne, zrobie tescik. chudy - eee nie, zupelnie sie z toba nie zgadzam. kontrast miedzy oblesnym grubasem a sterylnym minimalistycznym wnetrzem uwazam za glowna wartosc mojego pomyslu (wyobrazam sobie, ze detektyw oblech ma zone pedantke, ktora rzadzi w domu. jemu to zwisa, tak jak wory pod gaciami). nie wszystkim musi pasowac. twoja wizja jest zbyt oczywista imho. w tym kierunku na pewno nie pojde. ale dzieki za propozycje i zachecam do udzialu w konkursie wraz ze swoja wizja, niekoniecznie powyzsza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Przybyłek Napisano 2 Styczeń 2014 Share Napisano 2 Styczeń 2014 Koncept bardzo mi się podoba, to jest dokładnie to, o co chodzi w futurystyce - po co detektyw ma jechać na miejsce zbrodni, gdy miejsce zbrodni może przyjechać do niego, a on dzięki temu nie musi wyskakiwać z ulubionych gaci i szlafroka? :). Jestem ciekaw efektu końcowego :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kengi Napisano 2 Styczeń 2014 Autor Share Napisano 2 Styczeń 2014 dzieki, bylem niezdecydowany czy ubrac go w klasyczny prochowiec, czy tylko stylizowany na niego szlafrok, teraz juz wiem, ze bedzie szlafrok :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 13 Styczeń 2014 Share Napisano 13 Styczeń 2014 Oblech jak się patrzy :) Jak to dopracujesz i ładnie oświetlisz, to może być luta 3d :) Może jakieś fajne światło zza okna na czy coś.. jak w Blade Runnerze .. tam sporo refek oświetleniowych znajdziesz. Neony, wielkie reklamy za oknem itp. Poszukaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tr3buh Napisano 24 Styczeń 2014 Share Napisano 24 Styczeń 2014 oblech że aż sie mieni, będe kibicował twojej pracy bo strasznie mnie rozbawił ten koleś :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deshu Napisano 24 Styczeń 2014 Share Napisano 24 Styczeń 2014 Bardzo mi sie to podoba :) Myślę, że może lustro i fikuśny dywanik, nie zaburzyłby minimalizmu. Teraz jest ascetyzm, a nie dezajna. Cień chociaż jednej belki w oknie tez by pomógł. Albo jakiś cień w pobliżu leżącej pani. No cokolwiek dla głębi, poza dofem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 9 Luty 2014 Share Napisano 9 Luty 2014 Gratulujemy nominacji. Praca weźmie udział w kolejnej części konkursu. Do dnia 28 lutego 2014 roku (28 lutego, 23:59:59) można kontynuować pracę nad nią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 1 Marzec 2014 Share Napisano 1 Marzec 2014 kengi: no szkoda, że tego nie dokończyłeś :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kengi Napisano 2 Marzec 2014 Autor Share Napisano 2 Marzec 2014 no nie powiodlo sie. co zrobic... ale nie zakopalem, wiec jest jeszcze szansa, ze sie uda dokonczyc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi