Bonifatz Napisano 28 Listopad 2014 Napisano 28 Listopad 2014 Witam serdecznie ! Chciałbym się z wami podzielić moim nowym projektem, nad którym pracowałem przez ostatnie 3 dni. Praca była ciężka gdyż walka z głodem nie pozwalała momentami w pełni skoncentrować się nad projektem Wszystko od początku do końca zostało wykonane przeze mnie. Bazowałem w dużej mierze na fotografii, która znalazłem na internecie. Render wykonany w Coronie. Pozdrawiam Łukasz
kozioo Napisano 28 Listopad 2014 Napisano 28 Listopad 2014 wow, świetne:) jak rozrzucałeś te drobne okruchy?
xmass Napisano 28 Listopad 2014 Napisano 28 Listopad 2014 Świetny setup studia i textury! Textura tortu niesamowita. Mógłbyś powiedzieć coś więcej nt. workflow'u? Pozdr.
W Art Napisano 28 Listopad 2014 Napisano 28 Listopad 2014 Bardzo fajne. Jedyne co mi się na samym początku rzuciło na oczy to jakieś takie ząbkowanie na szpikulcach widelca, ale szacun - fajna robota
PLS Napisano 28 Listopad 2014 Napisano 28 Listopad 2014 Faktycznie smaka niezłego napędziłeś tym ciachem, świetna robota:)
maciek.m Napisano 28 Listopad 2014 Napisano 28 Listopad 2014 Piękne aż mi ślinka pociekła :) tylko ten bumbp na podstawce pod miską.... straszny.
Hris Napisano 28 Listopad 2014 Napisano 28 Listopad 2014 Smaaaczne:) Czekolada (wszystkie jej tu widoczne rodzaje) wyszły według mnie mega realistycznie! Mnie jeden element tylko nie podoba się - ta podstawka srebrna pod miseczką.
Bonifatz Napisano 28 Listopad 2014 Autor Napisano 28 Listopad 2014 Dzięki wszystkim za komentarze ! :) kozioo : Wszystkie okruchy ręcznie mesh painterem, trochę to zajęło ale bardzo zależało mi na osiągnięciu zamierzonego efektu. xmass : Workflow w Coronie to przede wszystkim bycie kreatywnym, więcej czasu spędza się na pracy nad modelem i shaderami (i idzie to bardzo szybko). Starałem się wszystko od początku zrobić meshem. Praktycznie jedynie bump na ciastku sprawił mi największy problem. Drobinki, kokos i kakao rozrzucałem randomizerem z mesh painta. Studio to jeden softbox 150cm wysoki. To by było na tyle :) W Art : Dzięki ! Może jakbym wyrenderował go dwa razy większego i zeskalował schody by zniknęły. Spróbuje jak czas pozwoli. Eden-3d : Dzięki ! stach13 : burczenie brzucha gratis przy tym projekcie :D PLS : Dzięki ! :D maciek.m : Dzięki ! :) Miał być młotkowany talerzyk, materiał mosiądz... Może uda się następnym razem :) porti : mówisz i masz ! :D Hris : Zgadza się :D śmietankowa i 70% ;) Podstawka z żeliwa... kurde starałem się ehh :)
MPająk Napisano 28 Listopad 2014 Napisano 28 Listopad 2014 Witam, Bardzo dobrze zrealizowany projekt – bardzo mi się podoba. Kilka razy podchodziłem do podobnych projektów ale ulegałem “głodowi” i traciłem zapał do kontynuacji... Mam dwie drobne uwagi: 1) podkładka pod misę z czekoladą, ten bump/ zniszczenia są słabej jakość.. 2) denko od pojemnika – konserwy nie do końca mi się podoba, ale tym bym się nie przejmował... Gratuluje wytrwałości i bardzo fajnego projektu!
Hris Napisano 28 Listopad 2014 Napisano 28 Listopad 2014 Bonifatz - się nie przejmuj tą podstawką, na szczęście jest ona tylko małą częścią sceny...na pocieszenie dodam że 2 razy w życiu podchodziłem do materiału metalu "młotkowanego" i nigdy nie byłem z tego zadowolony, słabo mi wychodziło.
Bonifatz Napisano 28 Listopad 2014 Autor Napisano 28 Listopad 2014 MPająk : Dziękuję ! Już od jakiegoś czasu moja Panna naciskała mnie żebym coś podobnego skleił no i w 3 dni się udało :) Miejmy nadzieję, że następnym razem dopracuję niedociągnięcia i będzie to jeszcze lepiej wyglądało. Hris : jak to mawiają Indianie, better luck next time ;D Tymczasem zapraszam na behance gdzie wrzuciłem takie mini making-of https://www.behance.net/gallery/21663907/Ice-Cream-Cake-
Reanimator Napisano 28 Listopad 2014 Napisano 28 Listopad 2014 Wysmienite, inspirujace, pouczajace. Dzieki!
skalpel3d Napisano 29 Listopad 2014 Napisano 29 Listopad 2014 Super człowiek się robi od razu głodny :) Nie z czepialstwa: widzę ze wychodzą ci krawędzie ząbkowane na refleksach , sam miałem z tym problem i tu dwa patenty na to :) : -w vfb settings podbij parametr internal res na 2-3 ( uwaga trochę zapycha ram ) - zmieniasz z tent na gaussian i width na 9px
MichalNowak Napisano 29 Listopad 2014 Napisano 29 Listopad 2014 Rewelacyjny obrazek! Minusy są drobne i chyba wszyscy już o nich wspomnieli - choć i tak traktuję je jako zauważalne wyłącznie dla branży :) Kowalskiego spokojnie byś nabrał. Świetnie to wygląda, głownie przez detale i materiałówkę. Ja bym dodał do tego jeszcze trochę soczystości w ps, ale to przez moje ciągoty do piżdżących kolorów. Smakołyk :) Pozdo M.
Bonifatz Napisano 29 Listopad 2014 Autor Napisano 29 Listopad 2014 Reanimator, Klicek : Dzięki za miłe słowa ! :) skalpel3d : dzięki za wskazówki, sprawdzę to dzisiaj na pewno. MichalNowak : Jak już pisałem Ci w mailu ja za to mam tendencje do bycia gburem :P desaturuję :D
Akierek Napisano 29 Listopad 2014 Napisano 29 Listopad 2014 Jak na to ciacho spojrzałem to wpierw pomyślałem , że to zdjęcie. Naprawde fantastyczna robota Bonifatz !
mateusz_s Napisano 30 Listopad 2014 Napisano 30 Listopad 2014 Gratulacje, widziałem właśnie dziś na facebuku Autodeska i bardzo mi się podobało!
RAFX Napisano 30 Listopad 2014 Napisano 30 Listopad 2014 Ja widziałem na mordoksiędze Corony. Render robi furorę i racja. Graty!
Pawelkos Napisano 30 Listopad 2014 Napisano 30 Listopad 2014 Rewelacja!!! Nie wiem co wiecej napisac :]
NEBULA-Grafika Napisano 30 Listopad 2014 Napisano 30 Listopad 2014 Świetna praca, ogrom detalu. Jest w Coronie jakiś bloom czy ekefty dyfrakcji ? Przydało by się tutaj troszkę tego.
Bonifatz Napisano 2 Grudzień 2014 Autor Napisano 2 Grudzień 2014 Akierek : Dzęki ! Cieszę się, że się podoba. mateusz_s : Dzięki! Okazuje się, że przez nich dotarł do mnie 3d Artist Magazine i zanosi się na publikację ciacha w gazecie :) RAFX : Dzięki ! i dzięki za wsparcie ! :) Pawelkos : Dzięki ! NEBULA-Grafika : Dzięki Neb ! Niestety jeszcze nie ma ale jeszcze mam zamiar odrobinę to podkręcić w finałowej wersji 5000px która mi się aktualnie piecze.
Hris Napisano 2 Grudzień 2014 Napisano 2 Grudzień 2014 Uwielbiam jak prace polskich artystów wjeżdżają na strony zagranicznych czasopism! Gratulacje:)
guru Napisano 4 Grudzień 2014 Napisano 4 Grudzień 2014 3 dni!?!?! O panie. Nie chce mi sie wierzyc moze jak tak mowisz to duzy respekt. Kawal dobrej roboty.
Bonifatz Napisano 7 Grudzień 2014 Autor Napisano 7 Grudzień 2014 Dzięki guru ! Dobrze zaplanowałem ten projekt stąd szybko poszło. Dzięki Hris ! :)
pici Napisano 14 Grudzień 2014 Napisano 14 Grudzień 2014 Muj Borze teraz muszę do cukierni O_O. Piękne.
silverfox Napisano 15 Grudzień 2014 Napisano 15 Grudzień 2014 Bardzo smakowite :) Dobrze zaplanowałem ten projekt stąd szybko poszło. Mógłbyś napisać coś więcej o procesie planowania?
Bonifatz Napisano 15 Grudzień 2014 Autor Napisano 15 Grudzień 2014 Dzięki wam za miłe słowa :) Co do organizacji pracy silverfox to sprawa nie była skomplikowana. Po prostu założyłem co ma zostać wykonane aby praca wyszła (moim zdaniem) dobrze i po kolei koncentrowałem się na poszczególnych etapach. Lepiej się pracuje kiedy wiesz ile i czego masz do wykonania. Generalnie nic nadzwyczajnego.
Pionier Napisano 17 Grudzień 2014 Napisano 17 Grudzień 2014 Dzięki wam za miłe słowa :) Co do organizacji pracy silverfox to sprawa nie była skomplikowana. Po prostu założyłem co ma zostać wykonane aby praca wyszła (moim zdaniem) dobrze i po kolei koncentrowałem się na poszczególnych etapach. Lepiej się pracuje kiedy wiesz ile i czego masz do wykonania. Generalnie nic nadzwyczajnego. Ostatnio mnie hardzo inspirujesz tym co robisz a teraz dodatkowo tym co napisales :)
Bonifatz Napisano 6 Styczeń 2015 Autor Napisano 6 Styczeń 2015 Dzięki Moniek, Uniqueyou! Pionier : Dzięki i Vice versa chociaż Ty mnie od dużo dłuższego czasu ;)
Rekomendowane odpowiedzi