Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam serdecznie !

Chciałbym się z wami podzielić moim nowym projektem, nad którym pracowałem przez ostatnie 3 dni. Praca była ciężka gdyż walka z głodem nie pozwalała momentami w pełni skoncentrować się nad projektem

Wszystko od początku do końca zostało wykonane przeze mnie. Bazowałem w dużej mierze na fotografii, która znalazłem na internecie. Render wykonany w Coronie.

Pozdrawiam

Łukasz

ice_cake.jpg

ice_mesh.jpg

ice_cake_02.jpg

ice_mesh_02.jpg

• Odpowiedzi 36
  • Wyświetleń 10,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Świetny setup studia i textury! Textura tortu niesamowita. Mógłbyś powiedzieć coś więcej nt. workflow'u?

Pozdr.

Napisano

Bardzo fajne. Jedyne co mi się na samym początku rzuciło na oczy to jakieś takie ząbkowanie na szpikulcach widelca, ale szacun - fajna robota

Napisano

Faktycznie smaka niezłego napędziłeś tym ciachem, świetna robota:)

Napisano

Smaaaczne:) Czekolada (wszystkie jej tu widoczne rodzaje) wyszły według mnie mega realistycznie! Mnie jeden element tylko nie podoba się - ta podstawka srebrna pod miseczką.

Napisano
  • Autor

Dzięki wszystkim za komentarze ! :)

kozioo : Wszystkie okruchy ręcznie mesh painterem, trochę to zajęło ale bardzo zależało mi na osiągnięciu zamierzonego efektu.

xmass : Workflow w Coronie to przede wszystkim bycie kreatywnym, więcej czasu spędza się na pracy nad modelem i shaderami (i idzie to bardzo szybko). Starałem się wszystko od początku zrobić meshem. Praktycznie jedynie bump na ciastku sprawił mi największy problem. Drobinki, kokos i kakao rozrzucałem randomizerem z mesh painta. Studio to jeden softbox 150cm wysoki. To by było na tyle :)

W Art : Dzięki ! Może jakbym wyrenderował go dwa razy większego i zeskalował schody by zniknęły. Spróbuje jak czas pozwoli.

Eden-3d : Dzięki !

stach13 : burczenie brzucha gratis przy tym projekcie :D

PLS : Dzięki ! :D

maciek.m : Dzięki ! :) Miał być młotkowany talerzyk, materiał mosiądz... Może uda się następnym razem :)

porti : mówisz i masz ! :D

mesh.jpg

Hris : Zgadza się :D śmietankowa i 70% ;) Podstawka z żeliwa... kurde starałem się ehh :)

Napisano

Witam,

Bardzo dobrze zrealizowany projekt – bardzo mi się podoba.

Kilka razy podchodziłem do podobnych projektów ale ulegałem “głodowi” i traciłem zapał do kontynuacji...

Mam dwie drobne uwagi:

1) podkładka pod misę z czekoladą, ten bump/ zniszczenia są słabej jakość..

2) denko od pojemnika – konserwy nie do końca mi się podoba, ale tym bym się nie przejmował...

Gratuluje wytrwałości i bardzo fajnego projektu!

Napisano

Bonifatz - się nie przejmuj tą podstawką, na szczęście jest ona tylko małą częścią sceny...na pocieszenie dodam że 2 razy w życiu podchodziłem do materiału metalu "młotkowanego" i nigdy nie byłem z tego zadowolony, słabo mi wychodziło.

Napisano
  • Autor

MPająk : Dziękuję ! Już od jakiegoś czasu moja Panna naciskała mnie żebym coś podobnego skleił no i w 3 dni się udało :)

Miejmy nadzieję, że następnym razem dopracuję niedociągnięcia i będzie to jeszcze lepiej wyglądało.

Hris : jak to mawiają Indianie, better luck next time ;D

Tymczasem zapraszam na behance gdzie wrzuciłem takie mini making-of

https://www.behance.net/gallery/21663907/Ice-Cream-Cake-

Napisano

Super człowiek się robi od razu głodny :)

Nie z czepialstwa: widzę ze wychodzą ci krawędzie ząbkowane na refleksach , sam miałem z tym problem i tu dwa patenty na to :) :

-w vfb settings podbij parametr internal res na 2-3 ( uwaga trochę zapycha ram )

- zmieniasz z tent na gaussian i width na 9px

Napisano

Rewelacyjny obrazek!

Minusy są drobne i chyba wszyscy już o nich wspomnieli - choć i tak traktuję je jako zauważalne wyłącznie dla branży :) Kowalskiego spokojnie byś nabrał.

Świetnie to wygląda, głownie przez detale i materiałówkę.

Ja bym dodał do tego jeszcze trochę soczystości w ps, ale to przez moje ciągoty do piżdżących kolorów.

Smakołyk :)

Pozdo

M.

Napisano
  • Autor

Reanimator, Klicek : Dzięki za miłe słowa ! :)

skalpel3d : dzięki za wskazówki, sprawdzę to dzisiaj na pewno.

MichalNowak : Jak już pisałem Ci w mailu ja za to mam tendencje do bycia gburem :P desaturuję :D

Napisano

Jak na to ciacho spojrzałem to wpierw pomyślałem , że to zdjęcie. Naprawde fantastyczna robota Bonifatz !

Napisano

Ja widziałem na mordoksiędze Corony. Render robi furorę i racja. Graty!

Napisano
  • Autor

Akierek : Dzęki ! Cieszę się, że się podoba.

mateusz_s : Dzięki! Okazuje się, że przez nich dotarł do mnie 3d Artist Magazine i zanosi się na publikację ciacha w gazecie :)

RAFX : Dzięki ! i dzięki za wsparcie ! :)

Pawelkos : Dzięki !

NEBULA-Grafika : Dzięki Neb ! Niestety jeszcze nie ma ale jeszcze mam zamiar odrobinę to podkręcić w finałowej wersji 5000px która mi się aktualnie piecze.

Napisano

Uwielbiam jak prace polskich artystów wjeżdżają na strony zagranicznych czasopism! Gratulacje:)

Napisano

3 dni!?!?! O panie. Nie chce mi sie wierzyc moze jak tak mowisz to duzy respekt.

Kawal dobrej roboty.

Napisano
  • Autor

Dzięki guru ! Dobrze zaplanowałem ten projekt stąd szybko poszło.

Dzięki Hris ! :)

Napisano

Bardzo smakowite :)

Dobrze zaplanowałem ten projekt stąd szybko poszło.

Mógłbyś napisać coś więcej o procesie planowania?

Napisano
  • Autor

Dzięki wam za miłe słowa :)

Co do organizacji pracy silverfox to sprawa nie była skomplikowana. Po prostu założyłem co ma zostać wykonane aby praca wyszła (moim zdaniem) dobrze i po kolei koncentrowałem się na poszczególnych etapach. Lepiej się pracuje kiedy wiesz ile i czego masz do wykonania. Generalnie nic nadzwyczajnego.

Napisano
Dzięki wam za miłe słowa :)

Co do organizacji pracy silverfox to sprawa nie była skomplikowana. Po prostu założyłem co ma zostać wykonane aby praca wyszła (moim zdaniem) dobrze i po kolei koncentrowałem się na poszczególnych etapach. Lepiej się pracuje kiedy wiesz ile i czego masz do wykonania. Generalnie nic nadzwyczajnego.

Ostatnio mnie hardzo inspirujesz tym co robisz a teraz dodatkowo tym co napisales :)

Napisano

Naprawdę fajny projekt. Szaczunek

Napisano
  • Autor

Dzięki Moniek, Uniqueyou!

Pionier : Dzięki i Vice versa chociaż Ty mnie od dużo dłuższego czasu ;)

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności