Napisano 27 Styczeń 20169 l Cześć! Nadszedł czas na soft-launch pracy nad którą spędziłem ostatnie kilka miesięcy. Mowa tu o poradniku ‒ “Modelowanie broni dla gier FPP”. Bardzo liczę na wasz odzew. Zanim zabiorę się za wersję anglojęzyczną (i przed obroną;)), chcę zebrać jak najwięcej komentarzy aby wiedzieć co należy ulepszyć i poprawić. Jestem naprawdę otwarty na krytykę i chętnie usłyszę co myślicie! Nigdy nie marudzę o żadne żebro-lajki, jednak w tym wypadku bardzo proszę o rozsyłanie wszystkim, którzy są zainteresowani tematem. Myślę ze zebrałem tu sporo konkretnej wiedzy. Mam nadzieję, że z pożytkiem dla wielu osób i firm. TL;DR: Poczytaj, roześlij dalej i napisz mi co myślisz: http://piratportfolio.com/fpp/ Edytowane 11 Czerwiec 20168 l przez PIraT
Napisano 27 Styczeń 20169 l Firefox 44.0 nie widzi poprawnie "ą" czy "ę" widzę, że na Twoim screenie jest wszystko ok a według zbadania elementu wychodzi, że to Open Sans i po sprawdzeniu w google niby powinny być polskie znaki...A oprócz tego to widać niesamowity nakład pracy i zaangażowania do tego po polsku ...na razie tylko zerknąłem ale jak dla mnie to powinno do newsów iść by nikt nie przegapił. Edytowane 27 Styczeń 20169 l przez natas
Napisano 27 Styczeń 20169 l Autor Dzięki, Już kolejna osoba mi o tym mówi - bardzo dziwne, bo na wszystkich komputerach na których testowałem było OK... :C Edit: Poprawione, powinno działać ;) Edytowane 27 Styczeń 20169 l przez PIraT
Napisano 28 Styczeń 20169 l Zamiast grać wczoraj w Phantom Pain czytałem Twój poradnik :D Fajnie zebrane myśli, na pewno roześlę!
Napisano 28 Styczeń 20169 l Autor Wygrać z Phantom Painem to nie lada osiągnięcie :D Na Mozilli problem polskich znaków (podobno) został rozwiązany. Co do IE8 to jest to na tyle archaiczna przeglądarka, że nie traktuje jej zbyt priorytetowo - chociaż mam nadzieję że problem uda się rozwiązać. :) Jeśli komuś coś jeszcze nie działa to dajcie znać!
Napisano 28 Styczeń 20169 l Wygrać z Phantom Painem to nie lada osiągnięcie :D A ja zamiast 2 godzinnej nocnej sesji w BF4, przeczytałem 2 razy Twój artykuł. Świetny. Dziękuję! P.S Dziś wrzucę link do Twojego artykułu na mojego bloga. Chociaż tyle...
Napisano 28 Styczeń 20169 l Bardzo fajne. Sporo sie dowiedzialem. Jest kilka literowek i odmian, warto dac komus do ew. Korekty.
Napisano 29 Styczeń 20169 l Autor Dziękuje wszystkim za miłe słowa :). Literówek są poprawiane, niektóre fragmenty kilkukrotnie przerabiałem i nie zauważyłem złych odmian itp...
Napisano 29 Styczeń 20169 l Mi rzucila sie w oczy odmiana kafelki przy fragmencie z wielkoscia broni na tle gry. Jak bedziesz mial problem z tlumaczeniem na ang. daj znac, znam dobrego tlumacza.
Napisano 29 Styczeń 20169 l Sympatycznie się to czytało, dużo przydatnych informacji, z pewnością niejedna osoba skorzysta ze wskazówek tam zawartych. Dobra robota !
Napisano 29 Styczeń 20169 l Broń nie ma liczby mnogiej. Nie pisze się "dwie bronie", tylko dwie sztuki broni.
Napisano 20 Luty 20169 l Broń nie ma liczby mnogiej. Nie pisze się "dwie bronie", tylko dwie sztuki broni. Ar ju siur? http://sjp.pwn.pl/poradnia/haslo/bron-czy-bronie;11154.html
Napisano 21 Luty 20169 l Autor Ładnie złożonego PDF nie ma. Jeśli zależy komuś na jakiś offlinowym rozwiązaniu, to można "wydrukować" PDF. Całość to jedna długa strona, więc nie ma z tym problemu.
Napisano 22 Luty 20169 l Super artykuł. Nie modeluję broni i nigdy nie będę, ale sekcję o UV i wypiekaniu przeczytałem w tą i z powrotem.
Napisano 25 Luty 20169 l Szacunek za kawał dobrej roboty :) Znalazłem kilka literówek do poprawy: interfensjem perspktywy rozmieścimy wysp na UV większe starty rozdzielczości
Napisano 25 Luty 20169 l Mam pytanie do twórcy artykułu: Czy jest możliwość abyś wrzucił swoją pracę w pdf.?
Napisano 27 Luty 20169 l Autor Szacunek za kawał dobrej roboty :) Znalazłem kilka literówek do poprawy: interfensjem perspktywy rozmieścimy wysp na UV większe starty rozdzielczości Poprawione, dzięki! Mam pytanie do twórcy artykułu: Czy jest możliwość abyś wrzucił swoją pracę w pdf.? Tak jak pisałem wcześniej: Ładnie złożonego PDF nie ma. Jeśli zależy komuś na jakiś offlinowym rozwiązaniu, to można "wydrukować" PDF. Całość to jedna długa strona, więc nie ma z tym problemu. :)
Napisano 11 Czerwiec 20168 l Świetny poradnik :) Widać że włożyłeś w to sporo pracy, długo zajęło Ci sklejenie tego wszystkiego?
Napisano 11 Czerwiec 20168 l Autor Coś koło 4 miesięcy. Może trochę dłużej ;] W formie ciekawostki mogę pokazać wam jak wyglądał pierwszy papierowy szkic:
Napisano 12 Styczeń 20178 l Hej. Nie działa Ci portfolio. Jakiś problem z hostingiem czy po prostu remont?
Napisano 12 Styczeń 20178 l Na Operze ten sam problem. U mnie konkretnie nie działa ten link: http://piratportfolio.com/fpp/ Edytowane 12 Styczeń 20178 l przez McGavish
Napisano 12 Styczeń 20178 l Autor Dobra, teraz już przynajmniej, która strona nie działa... Faktycznie, jest jakiś problem - chyba po automatycznej aktualizacji.
Napisano 12 Styczeń 20178 l Bardzo fajne tutoriale, na pewno cię wesprę. Rób to dalej, będę śledzić twoje portfolio. Pozdrawiam