Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Cześć!

michal-kubas-2016-05-11-12-32-33-gun-modeling-for-fpp-games.jpg?1462962880

Nadszedł czas na soft-launch pracy nad którą spędziłem ostatnie kilka miesięcy. Mowa tu o poradniku ‒ “Modelowanie broni dla gier FPP”.

Bardzo liczę na wasz odzew. Zanim zabiorę się za wersję anglojęzyczną (i przed obroną;)), chcę zebrać jak najwięcej komentarzy aby wiedzieć co należy ulepszyć i poprawić. Jestem naprawdę otwarty na krytykę i chętnie usłyszę co myślicie!

Nigdy nie marudzę o żadne żebro-lajki, jednak w tym wypadku bardzo proszę o rozsyłanie wszystkim, którzy są zainteresowani tematem. Myślę ze zebrałem tu sporo konkretnej wiedzy. Mam nadzieję, że z pożytkiem dla wielu osób i firm.

TL;DR: Poczytaj, roześlij dalej i napisz mi co myślisz:

http://piratportfolio.com/fpp/

Edytowane przez PIraT

• Odpowiedzi 37
  • Wyświetleń 15,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Firefox 44.0 nie widzi poprawnie "ą" czy "ę" widzę, że na Twoim screenie jest wszystko ok a według zbadania elementu wychodzi, że to Open Sans i po sprawdzeniu w google niby powinny być polskie znaki...A oprócz tego to widać niesamowity nakład pracy i zaangażowania do tego po polsku ...na razie tylko zerknąłem ale jak dla mnie to powinno do newsów iść by nikt nie przegapił.

Edytowane przez natas

Napisano
  • Autor

Dzięki,

Już kolejna osoba mi o tym mówi - bardzo dziwne, bo na wszystkich komputerach na których testowałem było OK... :C

Edit: Poprawione, powinno działać ;)

Edytowane przez PIraT

Napisano

Zamiast grać wczoraj w Phantom Pain czytałem Twój poradnik :D

Fajnie zebrane myśli, na pewno roześlę!

Napisano
  • Autor

Wygrać z Phantom Painem to nie lada osiągnięcie :D

Na Mozilli problem polskich znaków (podobno) został rozwiązany. Co do IE8 to jest to na tyle archaiczna przeglądarka, że nie traktuje jej zbyt priorytetowo - chociaż mam nadzieję że problem uda się rozwiązać. :)

Jeśli komuś coś jeszcze nie działa to dajcie znać!

Napisano
Wygrać z Phantom Painem to nie lada osiągnięcie :D

A ja zamiast 2 godzinnej nocnej sesji w BF4, przeczytałem 2 razy Twój artykuł. Świetny.

Dziękuję!

P.S Dziś wrzucę link do Twojego artykułu na mojego bloga. Chociaż tyle...

Napisano

Bardzo fajne. Sporo sie dowiedzialem. Jest kilka literowek i odmian, warto dac komus do ew. Korekty.

Napisano
  • Autor

Dziękuje wszystkim za miłe słowa :).

Literówek są poprawiane, niektóre fragmenty kilkukrotnie przerabiałem i nie zauważyłem złych odmian itp...

Napisano

Mi rzucila sie w oczy odmiana kafelki przy fragmencie z wielkoscia broni na tle gry.

Jak bedziesz mial problem z tlumaczeniem na ang. daj znac, znam dobrego tlumacza.

Napisano

Sympatycznie się to czytało, dużo przydatnych informacji, z pewnością niejedna osoba skorzysta ze wskazówek tam zawartych. Dobra robota !

Napisano

O wow. Na razie rzuciłem okiem ale widzę że jest konkret. Świetna robota!

Napisano
  • Autor

Ładnie złożonego PDF nie ma. Jeśli zależy komuś na jakiś offlinowym rozwiązaniu, to można "wydrukować" PDF. Całość to jedna długa strona, więc nie ma z tym problemu.

Napisano

Super artykuł. Nie modeluję broni i nigdy nie będę, ale sekcję o UV i wypiekaniu przeczytałem w tą i z powrotem.

Napisano

Szacunek za kawał dobrej roboty :)

Znalazłem kilka literówek do poprawy:

interfensjem

perspktywy

rozmieścimy wysp na UV

większe starty rozdzielczości

Napisano
  • Autor
Szacunek za kawał dobrej roboty :)

Znalazłem kilka literówek do poprawy:

interfensjem

perspktywy

rozmieścimy wysp na UV

większe starty rozdzielczości

Poprawione, dzięki!

Mam pytanie do twórcy artykułu: Czy jest możliwość abyś wrzucił swoją pracę w pdf.?

Tak jak pisałem wcześniej:

Ładnie złożonego PDF nie ma. Jeśli zależy komuś na jakiś offlinowym rozwiązaniu, to można "wydrukować" PDF. Całość to jedna długa strona, więc nie ma z tym problemu.
:)
Napisano

Świetny poradnik :) Widać że włożyłeś w to sporo pracy, długo zajęło Ci sklejenie tego wszystkiego?

Napisano
  • Autor

Coś koło 4 miesięcy. Może trochę dłużej ;]

W formie ciekawostki mogę pokazać wam jak wyglądał pierwszy papierowy szkic:

DSC_0356.JPG

Napisano

Hej. Nie działa Ci portfolio. Jakiś problem z hostingiem czy po prostu remont?

Napisano
  • Autor

Dobra, teraz już przynajmniej, która strona nie działa...

Faktycznie, jest jakiś problem - chyba po automatycznej aktualizacji.