Napisano 11 Sierpień 20186 l Nieco to ciągle zbyt chaotyczne nawet na szkice. Brakuje trochę wyraźniejszych kontrastów i krawędzi, a dużo jest naprawdę noisowego brushworka. Spróbuj siadać do codzinnych rozgrzewek z czymś już tam zasetupowanym w głowie, żeby nie szukać kompozycji i tematu w trakcie.
Napisano 12 Sierpień 20186 l Autor dla mnie super ;) Nieco to ciągle zbyt chaotyczne nawet na szkice. Brakuje trochę wyraźniejszych kontrastów i krawędzi, a dużo jest naprawdę noisowego brushworka. Spróbuj siadać do codzinnych rozgrzewek z czymś już tam zasetupowanym w głowie, żeby nie szukać kompozycji i tematu w trakcie. Dzięki Sayja za komentarz, postaram się szkicować trochę bardziej świadomie :D + malunek żeby nie było pustego wpisu
Napisano 6 Październik 20186 l Autor Kilka speedów i szkiców Edytowane 17 Czerwiec 20195 l przez Piotr Jamroz
Napisano 13 Listopad 20186 l Autor Kilka speedów głownie na facebookową grupę "daily spitpaint". Maksymalnie 30 minut jeden ;) "Rite of purification" "Speed boost" "Renegade leader" "Soldier on patrol" "Cloud city" "Snow vilage" "Swamp fishing" "Swamp fishing" "Modified zombie" "Treasure chamber" I szkice bez tematu
Napisano 4 Marzec 20196 l ładnie światłem zagrane. Zdecydowanie hard surface wychodzi lepiej w takim stylu.
Napisano 7 Marzec 20196 l Autor mega fajne kolory, klimatyczne i dynamiczne c: Dzięki, klimat to mój priorytet, miło że jest zauważalny :D ładnie światłem zagrane. Zdecydowanie hard surface wychodzi lepiej w takim stylu. Dzięki! :D Malunek sprzed kilku tygodni:
Napisano 7 Marzec 20196 l ciekawe, kompozycje bym nieco zmienił, by ściągnąc oko do tej czaski pod jej nogami. Teraz oko skacze od czaszki to czaski i nie opowiada historii dziewczyny.
Napisano 7 Marzec 20196 l Autor ciekawe, kompozycje bym nieco zmienił, by ściągnąc oko do tej czaski pod jej nogami. Teraz oko skacze od czaszki to czaski i nie opowiada historii dziewczyny. Dzięki za uwagę! :D W pierwotnym założeniu wzrok miał być prowadzony mniej więcej w taki sposób, szkoda że nie wyszło, będę musiał nad tym popracować
Napisano 7 Marzec 20196 l i w zasadzie tak jest ale kończysz na dłoniach, które nie opowiadają historii, a faktycznie w dolnej części jej ciała zostaje uwaga i szuka sie jakiś wskazówek, kim jest co tu robi etc. Naturalnie uwaga kierowana jest z powrotem na czaszki, bo one budują jakąś narrację i dziewczyna idzie na drugi plan.
Napisano 10 Marzec 20196 l Olaf ma rację, dłonie nie pomagają historii i odstają poziomem namalowania od pozostałości postaci. Jeśli nie mogłeś znaleźć idealnej refki to polecam samemu zrobić. Zwykle wychodzi dużo bardziej precyzyjnie i szybko niż szperanie w necie. Poza tym detalem praca ma serio świetny klimat. Keep going! :D
Napisano 10 Marzec 20196 l Autor Dzięki wszystkim za uwagi :D Dorzuce jeszcze kilka 5-10 minutowych szkiców robionych równolegle do poprzedniej pracki żeby wejść trochę w klimat:
Napisano 25 Lipiec 20195 l Autor Cześć! Wrzucam spowrotem kilka rzeczy które nie przetrwały ostatnich zmian. Fajnie że coś nowego dzieje sie na max'ie 😄 pozdro
Napisano 25 Lipiec 20195 l Autor Kilka szkiców na pewien discordowy challenge, temat "portal" Edytowane 25 Lipiec 20195 l przez Piotr Jamroz
Napisano 25 Lipiec 20195 l Autor Eksperyment w artrage, węgiel i więcej szkiców 🙂 Edytowane 25 Lipiec 20195 l przez Piotr Jamroz
Napisano 9 Sierpień 20195 l Autor 28 minut temu, Angelika Kruczek napisał: Fajny mroczny klimat. Taki był zamysł, dzięki 😄
Napisano 8 Luty 20205 l Autor Speedy do 30 minut. Tematy z daily spitpaint: Edytowane 8 Luty 20205 l przez Piotr Jamroz
Napisano 14 Luty 20205 l Dużo i dobrze. Żałuję, że mi się nie chciało uczyć, jak miałem na to czas. Teraz dopiero mi się chce, a czasu brak. Po szkicach najlepiej widać, co kto umie i jakie ma pomysły. Ludzie czasem mają cacane portfolio a jak próbują naszkicować prosty pomysł, to ręce opadają.
Napisano 26 Listopad 20204 l Autor Coś nowego ode mnie Edytowane 26 Listopad 20204 l przez Piotr Jamroz
Napisano 28 Kwiecień 20213 l Autor Pierwsze podejście do pojazdów cienkopisem w szkicowniku, masa w tym błędów ale jeszcze sie wyrobie 😃
Napisano 29 Kwiecień 20213 l Nie wiem z czego to wynika, ale właściwie we wszystkich ujęciach "3/4" tylne koło ucieka Ci w którąś stronę od osi motocykla. Marsz ćwiczyć perspektywę i elipsy 😛
Napisano 29 Kwiecień 20213 l Autor 2 godziny temu, blood_brother napisał: Nie wiem z czego to wynika, ale właściwie we wszystkich ujęciach "3/4" tylne koło ucieka Ci w którąś stronę od osi motocykla. Marsz ćwiczyć perspektywę i elipsy 😛 Nikła praktyka działania linią i lekkie stronienie od twardszych powierzchni robi swoje 😛 Dziena za rade, będą ćwiczone! Troche zbyt bardzo zasiedziałem sie w bezmyślnym dłubaniu "krzaków i piachu" i czas na zmiane kierunku 😀
Napisano 4 Czerwiec 20222 l Autor Troche zaległych szkicowych węgli, tuszy, innych olei i jakiś gwasz piotrjamrasdasd.mp4
Napisano 4 Czerwiec 20222 l Autor 37 minut temu, Soulinka12 napisał: kozackie rysuny ❤️ najlepszy ten ostatni na środku oczywiście ;D Ten jest wyjątkowy, przez jakiś czas ozdabiał moją ściane, stąd ta taśma ;D 26 minut temu, EthicallyChallenged napisał: Mega! Robi wrażenie! Dziena! Dzięki twoim ostatnim wrzutom przypomniałem sobie o olejach także trzeba coś zaraz maznąć i rozszerzyć wrzute 😄
Napisano 4 Czerwiec 20222 l 5 minut temu, Piotr Jamroz napisał: Ten jest wyjątkowy, przez jakiś czas ozdabiał moją ściane, stąd ta taśma ;D Dziena! Dzięki twoim ostatnim wrzutom przypomniałem sobie o olejach także trzeba coś zaraz maznąć i rozszerzyć wrzute 😄 jest mega uroczy 😄 sama bym wieszała ;D trzeba rozpowszechnić na printy 😄
Napisano 5 Czerwiec 20222 l Super prace, świetnie to wygląda. Gdybym się postarał to pewnie dałbym radę narysować coś zbliżonego do tego uroczego rysunku 😛 https://9gag.com/gag/ad53W1V Edytowane 5 Czerwiec 20222 l przez Destroyer