Napisano 8 Maj 20168 l Pojawił się nowy zwiastun filmu Jak uratować mamę (wcześniejszy tytuł Złote Krople). Przypominamy, że film będzie można obejrzeć w kinach już 1 czerwca. Pełna treść: Jak uratować mamę - nowy zwiastun
Napisano 8 Maj 20168 l Dobrze ze cos wyszlo z tego piekla produkcyjnego. 2d prezentuje sie tragicznie jak na film pelnometrazowy. 3d daje rade.
Napisano 8 Maj 20168 l Kurde myslalem ze to na poprzedni dzien dziecka ma byc. No nic powodzenia zycze, oby sie dzieciakom udalo. Nie wyobrazam sobie siedzenia w jadnym projekcie tyle czasu, to musi byc niesamowicie uzdrawiajace uczucie wiedziec, ze juz zostal zakonczony i mozna isc dalej. 3D jak najbardziej daje rade na tych fragmentach. Poprzeczka dla filmow jest ustawiona tak nisko, że nawet bardzo pozytywnie sie wybija plastyką.
Napisano 8 Maj 20168 l Coś jest bardzo nie tak z cieniowaniem postaci :/ Za to 3d BARDZO pozytywnie. Ciekawe jak odbierze to grupa docelowa :)
Napisano 8 Maj 20168 l Kurde, mam problem z tym filmem. Chciałbym bardzo chwalić, ale.. animacja to słabiutka. Wszystko płynie, brak przytrzymań. Takiego pazura. Strasznie przypomina mi to tanie bajki z lat 90-tych. Nawet lipcync nie siedzi :-/ Mam problem, bo bardzo chciałbym żeby to odniosło sukces, ale jakoś go nie widzę. 3D - spoko, fajnie wygląda. Kolejny raz gratulacje dla całej ekipy!
Napisano 8 Maj 20168 l Na to wygląda że VM długo miało pojęcie o 3D, ale jeśli chodzi o 2D to trochę od tyłu się za to zabierają, z postaciami 2D rzeczywiście jest tragedia. Nie powiedziałbym, że ujdzie. Ich cieniowanie i cała reszta są mało czytelne i pozbawione charakteru, stylu który można znaleźć w chociażby przeciętnej animowanej bajce 2D .
Napisano 9 Maj 20168 l A nie lepiej byloby dac tytul: Ultimate Mom Rescue 5: Behind the Black Planet ? Dobra smieje sie. Pozdrawiam tworcow i zycze sukcesow.
Napisano 9 Maj 20168 l gratulacje ukonczenia !! ale dlaczego ten trailer taki dłuuuuugi ? mam wrazenie ze obejrzałem pół filmu --- no chyba ze akurat mam rozciągniete postrzeganie czasoprzestrzeni ;)
Napisano 10 Maj 20168 l Fakt dziwne miękkie cienie na postaciach, przez to wygladają czesto szaro i jak w ujęciach nocnych za dnia
Napisano 14 Maj 20168 l Trailer jest tragiczny. Złe tempo, brak czytelności, nie wiadomo w ogóle o co chodzi. Oby film był lepszy niż trailer. 3D całkiem spoko, 2D tak jak napisali przedmówcy. Cieszy, że wychodzi taki projekt w Polsce. Niepokoi mnie niska oglądalność tego trailera oraz medialna cisza. Obawiam się, że projekt może uciec uwadze publiczności, a szkoda bo widać kosztowało to sporo pracy i pieniędzy.
Napisano 18 Maj 20168 l Komentarz 6-letniej córki: a dlaczego tło jest takie fajne a postacie takie niefajne?... Niestety zgadzam się z tym. I nie chodzi nawet o to, że łączenie postaci 2D z tłem 3D to zły pomysł - są animacje, gdzie to się sprawdziło. Tymczasem tutaj to są dwa odrębne światy w całkiem innym stylu. Tak, jakby zrobiły to niezależnie dwa studia i potem ktoś na siłę spróbował wszystko połączyć w compositingu.. Mimo wszystko trzymam kciuki za film i mam nadzieję, że przetrze szlak kolejnym polskim animacjom. I gratuluje ukończenia projektu, samo to jest już dużą niespodzianką i sukcesem.
Napisano 25 Maj 20168 l Projekt z przerwami dzieje się od 14 lat i 2.500 wyświetleń trailera. Dołujące......
Napisano 25 Maj 20168 l Pytanie czy dystrybutor zadbal o odpowiednia promocje filmu. Skad przypadkowy Janek ma wiedziec ze jest cos takiego jezeli w tv nie ma zadnych zajawek, na ulicach zadnych billboardow, nie wspominajac o najwazniejszym, czyli internecie. Jezeli dystrybutor olal kwestie promocji, to moze byc slabo z frekfencja. Malo ktore dziecko bedzie wiedzialo, ze jest taki film. Edytowane 25 Maj 20168 l przez Traitor
Napisano 25 Maj 20168 l Na FB dystrybutora tylko jedna wzmianka, więc już można spokojnie spekulować, że będzie klapa w frekwencji.
Napisano 25 Maj 20168 l Zupełnie niezależnie od tego czy film okaże się dobry czy nie, dystrybutor powinien go promować jak się tylko da. Jak wszyscy wiemy cała masa kiepskich filmów z USA uzbierała nie najgorszą frekwencję tylko dzięki promocji. Jeżeli dystrybutor olewa promocję filmu i jedyne co robi to informuje na swojej stronie o takiej pozycji wydawniczej to oczywiste jest to, że nikt do kin nie pójdzie. Edytowane 25 Maj 20168 l przez smiler
Napisano 27 Maj 20168 l Kto wie... może chociaż wysłali listy z zaproszeniami do szkół po jakiś zniżkowych cenach. Marketing też trzeba robić, bo w dzisiejszych czasach edukacja klienta to podstawa.
Napisano 30 Maj 20168 l Dystrybutor nic się nie postarał. Oprócz paru propagandowych artykułów w necie nic się nie pojawiło. Na dzień dziecka plakat Angry Birds od razu zawisł jak tylko zwiastuny w tv zaczęły lecieć a tej polskiej bajeczki w ogóle zero. W radio, tv nic. Bycie nie głównej max3d przez tyle czasu też raczej nie pomoże. Z dobrą reklamą dzieciaki by się znalazły. Rodzicie i tak się nie znają więc przy dobrym marketingu wzięli by pociechy na ten film.
Napisano 30 Maj 20168 l Ej dystrybutor film promowal rok temu, nawet do teledysku zebral sporo ludzi, chyba produkcja dala ciala i promocja byla olana. To przeciez kupa forsy, wiec cos poszlo nie tak. Zostaja licencje telewizyjne do iranu i nikaragui.
Napisano 30 Maj 20168 l O ile sie nie myle to tworcy sami zadbali o teledysk. Ale to Daniel lub Marcin musieli by potwierdzic czy na 100% tak bylo. Mnie dziwi brak rozbuchanej promocji. Taka napewno by sprowadzila tlumy ludzi do kin, zwlaszcza w dzien dziecka. Szkoda, ale trzymam mimo to kciuki.
Napisano 31 Maj 20168 l Autor Też to zauważyłem. Trzymam kciuki, produkcja mi się podoba i wydaje mi się, że całość będzie dużo lepsza niż trailer. Dzień Dziecka, premiera - powinno być faktycznie o tym... cokolwiek. Portale nie powinny mieć problemu z artykułami na temat takich produkcji bo przecież to jest coś czego u nas nie ma.
Napisano 31 Maj 20168 l Ej dystrybutor film promowal rok temu, nawet do teledysku zebral sporo ludzi, chyba produkcja dala ciala i promocja byla olana. To przeciez kupa forsy, wiec cos poszlo nie tak. Zostaja licencje telewizyjne do iranu i nikaragui. To raczej odwrotnie :) Teledysk i piosenka to była inicjatywa reżysera i scenarzysty.
Napisano 1 Czerwiec 20168 l Autor @agdybybyl: To ciekawe. W sumie trochę zaskoczony jestem takim podejściem. Sądziłem, że akurat coś pozytywnie napiszesz o produkcji. Z racji tego, że w filmie brak "tosterów", jest lekka historia, jest determinacja - po 14 latach pojawia się film, można mieć zastrzeżenia, ale napewno ta produkcja nie wygląda źle. Czyli jednak przeszedłeś na stronę tosterów?
Napisano 1 Czerwiec 20168 l Nie ma tosterów... nie ma promocji.. taka rzeczywistość...:)).. rzeczy nie ogłupiających się nie promuje...!!!.. (dlatego swoich filmów nie promuję o dystrybucji nie wspomnę... żeby nie być przypadkiem po stronie tosterów.....:))) "Świteż" też bez tosterów... osiem lat... i co... ano nic... też nie po stronie tosterowej był...:))) Konwencja plastyczna filmu wydumana i nie spójna... a szkoda bo treść bez tosterów (podobno). Dziwię się @Adek, że komentujesz mój komentarz... jak by on miał być inny niż wszystkie pozostałe... dziękuję za wyróżnienie...:))))
Napisano 1 Czerwiec 20168 l rzeczy nie ogłupiających się nie promuje...!!!.. (dlatego swoich filmów nie promuję Nie widze zwiazku...
Napisano 2 Czerwiec 20168 l http://www.gram.pl/artykul/2016/06/01/pierwsza-polska-pelnometrazowa-animacja-od-lat-recenzja-filmu-jak-uratowac-mame.shtml Ciekawa recenzja, ale trochę pachnie promocją.
Napisano 2 Czerwiec 20168 l Autor Jeszcze tutaj: http://fdb.pl/wiadomosci/25619-stuhr-kot-pazura-i-grabowski-zapraszaja-do-krainy-magii
Napisano 3 Czerwiec 20168 l http://kultura.gazeta.pl/kultura/7,114438,20170207,jak-uratowac-mame-recenzja.html Tutaj średnio wyszło, ale jak widać - nie tylko na tym forum dało się odczuć bolączki tego filmu. Dla mnie problemem jest ten dubbing. Zawsze bierze się sławne i oklepane nazwiska. W każdym filmie te same głosy. Dać szanse nowym!
Napisano 3 Czerwiec 20168 l Znane nazwisko = +do oglądalności , niestety. Najgorsy dubbing jaki w życiu słyszałem to byłą Geslerowa, jako zółw lub sowa - nie pamiętam w jakim filmie ale to było straszne. Poziom jasełek w I klasie ;) edit: to był Mniam! http://www.filmweb.pl/film/Mniam-2011-618820 Edytowane 3 Czerwiec 20168 l przez michalo
Napisano 13 Czerwiec 20168 l http://www.spidersweb.pl/2016/06/jak-uratowac-mame.html Krótki wywiad z Danielem Zduńczykiem odnośnie filmu.
Napisano 13 Czerwiec 20168 l Poczekam aż córka będzie starsza i obejrzymy ;) Od jakiego wieku oglądać ten film?