Napisano 29 Pa藕dziernik 20177 l Witam. Pr贸buj臋 od艣wie偶y膰 digital po d艂u偶szej przerwie. 聽 Kilka starszych i nowszych prac: 聽 聽 聽 Nowe 膰wiczenia za zdj臋膰 i obraz贸w:
Napisano 12 Lipiec 20186 l Maj膮 fajny tradycyjny wygl膮d, ciekawi mnie czy to kwestia jakiego艣 programu typu artrage czy mo偶e wrzuci艂e艣 jak膮艣 teksturke na finalny malun? :D pozdro
Napisano 14 Lipiec 20186 l Autor Maj膮 fajny tradycyjny wygl膮d, ciekawi mnie czy to kwestia jakiego艣 programu typu artrage czy mo偶e wrzuci艂e艣 jak膮艣 teksturke na finalny malun? :D pozdro 聽 Efekt robi膮 g艂贸wnie p臋dzle od Jamy Jubrajeva i smudge tool od jparked, na wierzchu jest zwyk艂a tekstura p艂贸tna/papieru w multiply. Te s膮 robione pod klient贸w kt贸rzy lubi膮 taki kiczyk ale my艣l臋 nad ograni臋ciem tego stylu pod ilustracje do karcianek bo czasem ludzie pytaj膮 o akwarelowe ilustracje a nie chce mi si臋 malowa膰 czego艣 czego praktycznie nie da si臋 zmodyfikowa膰 bez psucia efektu. Kolejny kiczyk pod ludzi z reddita: Z tej samej fotki co jeden poprzedni 偶eby jako艣 usprawni膰 proces komunikacji z klientem.
Napisano 19 Lipiec 20186 l Powiem, 偶e czym ni偶ej scrollowa艂em tym prace bardziej mi si臋 podoba艂y. Fajana teczka, pracuj dalej :)
Napisano 31 Stycze艅 20196 l Autor Sko艅czy艂am robi膰 grafiki do gierki bardzo nisko bud偶etowej https://store.steampowered.com/app/983640/Theseus_Journey_to_Athens/ Wiem 偶e tam jest 藕le poskalowane ale niestety nic nie poradz臋 na to i nie wiem co klient narobi艂 偶e tak to wygl膮da. 聽
Napisano 10 Marzec 20196 l Portrety maj膮 w sobie co艣 fajnego, feeling troch臋 jak ze starszych gierek komputerowych i s膮 malowane w dba艂y spos贸b. My艣l臋 偶e jeszcze sporo mo偶na z nich wyci膮gn膮膰, g艂贸wnie dbaj膮c o konsekwentno艣膰 w o艣wietleniu i materia艂ach. Sk贸ra tego zielonookiego blondyna zdaje si臋 by膰 du偶a bardziej po艂yskliwa ni偶 kolczuga, a jednocze艣nie nie wida膰 偶eby by艂a mokra/ t艂usta wi臋c nie ma czynnika kt贸ry by uzasadni艂 takie walory. Na przodzie kolczugi nie pojawia si臋 to samo 艣wiat艂o co na z艂otym ko艂nierzu i na twarzy, warto by艂oby o艣wietli膰 jak膮艣 ma艂膮 cz臋艣膰 pancerza, by艂oby du偶o bardziej wiarygodnie. 聽 Jeszcze jeden ma艂y detal na kt贸ry warto zwr贸ci膰 uwag臋. 艢wiat艂o kt贸re pada z ty艂u mog艂oby fajnie podkre艣la膰 faktur臋/ form臋 kolczugi. Czyli zamiast tej prostej kreski highlightu mo偶na by艂o da膰 takie 艣wiat艂o kt贸re jest zgodne z kszta艂tem obiektu, p艂ynne linie 艣wiat艂a s膮 na w艂osach, wi臋c okazja do pokazania r贸偶nicy w materia艂ach przepada :D
Napisano 10 Marzec 20196 l Tak jak wy偶ej - s臋dzaj膮c wi臋cej czasu z bry艂膮, b臋dziesz m贸g艂 lepiej operowa膰 艣wiat艂em, co podniesie jako艣膰 nie tylko portret贸w ale i modeli. 聽 Wszystko wygl膮da na 艂adnie dopieszczone ale troch臋 brakuje podstaw i one niszcz膮 og贸lny efekt.
Napisano 11 Marzec 20196 l Hej, fajne studia, ale wydaje mi si臋, 偶e za cz臋sto si臋gasz po czer艅, aby budowa膰 walor w pracy. Ci臋偶ko si臋 potem wykaraska膰 z takich du偶ych kontrast贸w, wiem z w艂asnego do艣wiadczenia. Pozdro!
Napisano 28 Marzec 20196 l Autor Blondyn ma mask臋 emaliowan膮, takie rzeczy ludzie wymy艣laj膮. Materia艂y mniej wi臋cej ogarniam. Bry艂 nie umiem, mo偶e si臋 naucz臋. Tak samo proporcje, anatomia etc, widz臋 偶e jeszcze nie wychodzi.
Napisano 21 Kwiecie艅 20196 l Masz fajne prace, w tym ostatnim po艣cie proponowa艂bym popracowa膰 nad zr贸偶nicowaniem plan贸w. Np. w pierwszym krajobrazie w czuje si臋 g艂臋bi - to, co jest bardziej oddalone, b臋dzie mia艂o zazwyczaj inne nasycenie/intensywno艣膰/walor. Czasem warto nawet troch臋 przesadzi膰, 偶eby skuteczniej przekona膰 widza :)
Napisano 25 Lipiec 20195 l Autor Wrzucam par臋 studi贸w usuni臋tych przez update nowsze: pr贸by conceptartu: tutorial do czego艣 podobnego kto艣 zamie艣ci艂 na artstation, antyczne bronie i odpowiedniki postapo. Antyczne s膮 ca艂e rysowane r臋cznie (wiem 偶e materia艂y takie sobie) postapo klejone z fotek: To by艂o do聽challenge o legendach Kr贸la Artura, projekt enviro bitwy kt贸ra by艂a wg. 藕r贸de艂 obl臋偶eniem zamku. Mia艂o to wygl膮da膰 jak osada sakso艅ska z elementami rzymskimi (twierdza cz臋艣ciowo na planie willi, materia艂y rzymskie w cz臋艣ci konstrukcji). Mam gdzie艣 zapisane wi臋cej szkic贸w r贸偶nych budyneczk贸w ale nie chce mi si臋 nad tym siedzie膰. Edytowane 25 Lipiec 20195 l przez formconstant
Napisano 13 Sierpie艅 20195 l Autor Taki projekt postaci.聽Porady i聽sugestie mile widziane bo nie wiem czy dalej co艣 z tym robi膰 czy nie.
Napisano 21 Sierpie艅 20195 l jest fajnie i nie fajnie w tym samym czasie. Generalnie co mi sie nie podoba, bo bedzie szybciej, postaraj sie zrobic mniej genericowe ubranie ( nie mowie tu o fredzelkach itp bo one sa git) ale o butach, spodniach i palcie 馃檪聽I tak, zdecydowanie robic cos dalej 馃檪
Napisano 26 Sierpie艅 20195 l Autor to s艂abo bo posta膰 w za艂o偶eniu ma mie膰 normalne ubranie wojskowe czerwonoarmisty (kt贸re jest raczej generyczne poza dziwnymi czapkami) i gad偶ety szamana syberyjskiego. Pomy艣le jeszcze co by z nim zrobi膰. studia: to tylko 偶eby si臋 nauczy膰 u偶ywa膰 p臋dzli innych ni偶 podstawowy: taka babka fantasy, nie podoba mi si臋 ten styl: te ju偶 bardziej mi si臋 podobaj膮: 聽
Napisano 26 Listopad 20195 l Autor dzi臋ki czacha: takie neolityczne toporki, w za艂o偶eniu mo偶na by 艂膮czy膰聽elementy z ro偶nych zestaw贸w聽i by艂by inny magiczny efekt: 聽 rze藕by ze sculptrisa: czaszka bez refek聽15 minut, czaszka z refkami, twarz bez refek 15 minut, twarz z refek
Napisano 8 Czerwiec 20213 l Autor Ale forum jest teraz dziwne. D艂ubi臋 takie co艣: problem 偶e by艂o naszkicowane na kartce o艂贸wkiem i namalowa艂am wi臋kszo艣膰 na pomieszanych warstwach zanim sobie odbi艂am w poziomie i auway艂am jakie krzywe te czaszki聽teraz musz臋 powycina膰 i poprostowa膰 liquify. Takie tam:
Napisano 29 Czerwiec 20213 l hej, taki over kilka rzeczy: najwi臋ksz膮 rozpi臋to艣膰 walorow膮 i detal ma drzewo z kwiatami na froncie, co odci膮ga wuag臋 od tematu obrazka bardzo p艂asko traktujesz form臋 drzew , kt贸ra jerst cylindryczna niefortunne jest to przeci臋cie jelenia na p贸艂 tym drzewem, tworz膮 si臋 tangenty i zaburza si臋 jego anatomia brak 艣wiat艂a i cienie na jeleniu, rogi nie rosn膮 w jednej lini, s膮 mocno roz艂o偶one w przestrzeni i ulegaj膮 skt贸tom w perspektywie ziele艅 nie wyst臋puje tylko w jednym odcieniu w przyrodzie, jkest o wiele bardziej reaktywna i podatna na hue shift Edytowane 29 Czerwiec 20213 l przez takashmen
Napisano 5 Marzec 20223 l Dziewczyna z dzbanem malin najlepsza, fajne kolory, czu膰 mocne s艂o艅ce, lato, p贸艂cie艅 drzew, kozacka praca! 馃檪聽Pozosta艂e te偶 bardzo dobre, 艣wietna robota
Napisano 6 Marzec 20223 l W pierwszej zimowej scenie te drzewa w centralnej cz臋艣ci wydaj膮 mi si臋 za bardzo zielone. Generalnie zima jak na Syberii, pizga od samego patrzenia a w centrum drzewa jak na jesieni.
Napisano 26 Maj 20222 l Spoko rzeczy! Jedynie bym si臋 przyczepi艂, 偶e wyko艅czenie detalu jest troch臋 zbyt r贸wnomierne. Mo偶esz spr贸bowa膰 w nast臋pnych pracach spr贸bowa膰 bardziej rozpuszcza膰 rzeczy by lepiej sterowa膰 wzrokiem widza.
Napisano 30 Maj 20222 l bardzo fajne prace, ja bym tylko zach臋ci艂, 偶eby odwa偶niej spr贸bowa膰 u偶ywa膰 koloru Edytowane 30 Maj 20222 l przez jakubziom
Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto