!Ewert Napisano 3 Czerwiec 2009 Share Napisano 3 Czerwiec 2009 Bonifatz - jak by krzesło było czarne wyglądało by o wieeele lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 3 Czerwiec 2009 Share Napisano 3 Czerwiec 2009 Noe - Nie możesz, zabraniam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 3 Czerwiec 2009 Share Napisano 3 Czerwiec 2009 oprocz herow ucze sie renderow. tutaj pierwszy test skory, a ze jestem zadowolony z efektu jak na pierwszy raz i wiem co poprawic, to wrzucam: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly Napisano 3 Czerwiec 2009 Share Napisano 3 Czerwiec 2009 To autoportret..?? Jak dla mnie za dużo pudru ma na skórze. i tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 4 Czerwiec 2009 Share Napisano 4 Czerwiec 2009 to jedna z rzeczy do poprawy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tores Napisano 4 Czerwiec 2009 Share Napisano 4 Czerwiec 2009 pressenter - pierwszy ładniejszy kolorystycznie pod względem oświetlenia. Trochę zbyt rozmyte cienie tylko. Nie podoba mi się zestawienie klepek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 4 Czerwiec 2009 Share Napisano 4 Czerwiec 2009 kiedyś sie bawiłem żywopłotami, teraz wracam do tego :) dzieki Fargate za pomoc ze studiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 4 Czerwiec 2009 Share Napisano 4 Czerwiec 2009 Zacny, wrzuc jakiś większy kawałek z dalszą kamerą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip Napisano 4 Czerwiec 2009 Share Napisano 4 Czerwiec 2009 Loki - jakby za gesty i za duze liscie wyglada na 25cm wysokości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 4 Czerwiec 2009 Share Napisano 4 Czerwiec 2009 hmm ten kawałek ma 75cm x 100cm x 30 cm ( wysokość x długość x szerokość ) liscie mają po 5x8 cm (mniej więcej), też mi się wydają troche duże, ale nie chciałem robić tego standardowego z malymi listkami. w sumie różne gatunki są, taki jak ten ma akurat mój sąsiad - bukowy (kolor liści się nie zgadza, bo bukowy sporo ciemniejszy jest) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fargate Napisano 4 Czerwiec 2009 Share Napisano 4 Czerwiec 2009 Ciesze się że mogłem pomóc :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 4 Czerwiec 2009 Share Napisano 4 Czerwiec 2009 kolejne testy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly Napisano 4 Czerwiec 2009 Share Napisano 4 Czerwiec 2009 Specular już ładniej wygląda. Te ciemne plamki na czole, wyglądają jak otarta/zrogowaciała skóra. Brewka - fajna. [model] - Twoje usta i nos są, ale oczy to chyba Bjork. :), uszy to byś mógł poprawić. Kości jarzmowe niby zarysowane mocno, ale nie czuje się tam kości tylko fałdy skóry. Ogólnie twarz niby chyba, ale sprawia wrażenie pultaśnej. Jeszcze dołki w brwiach, jaieś dziwne są. pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 4 Czerwiec 2009 Share Napisano 4 Czerwiec 2009 i większy kawałek żywego płotu. dalej nie jestem z koloru zadowolony, ale powalcze jeszcze - obiecuję 1 kostka ma gdzies hmm 40tys. poly Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m_d Napisano 4 Czerwiec 2009 Share Napisano 4 Czerwiec 2009 witam wszystkich! taki sobie lofcik testuję: uwagi mile widziane :) pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 4 Czerwiec 2009 Share Napisano 4 Czerwiec 2009 sly, chce zrobic nowa glowe od poczatku i nie chce sie bawic z tym modelem, chociaz troche kusi;) Obawiam sie, ze ta druga moze nie powstac z braku czasu, wiec byc moze lepiej poprawie te, bo w sumie blizej konca... Brew mi sie srednio podoba, bo troche go zmiekcza, uprzyjemnia. zaczyna sie z niego robic dobry dziadzia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 4 Czerwiec 2009 Share Napisano 4 Czerwiec 2009 sly, chce zrobic nowa glowe od poczatku i nie chce sie bawic z tym modelem, chociaz troche kusi;) Obawiam sie, ze ta druga moze nie powstac z braku czasu, wiec byc moze lepiej poprawie te, bo w sumie blizej konca... Brew mi sie srednio podoba, bo troche go zmiekcza, uprzyjemnia. zaczyna sie z niego robic dobry dziadzia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 4 Czerwiec 2009 Share Napisano 4 Czerwiec 2009 Test skóry, model nie mój: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 4 Czerwiec 2009 Share Napisano 4 Czerwiec 2009 Test skóry, model nie mój: wow wygląda świetnie jak dla mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arev Napisano 4 Czerwiec 2009 Share Napisano 4 Czerwiec 2009 Bajeczka :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 4 Czerwiec 2009 Share Napisano 4 Czerwiec 2009 nooo, swietne :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buczer Napisano 4 Czerwiec 2009 Share Napisano 4 Czerwiec 2009 rewelacja Lis! idziesz jak burza :) jedna z nielicznych fuch 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip Napisano 4 Czerwiec 2009 Share Napisano 4 Czerwiec 2009 Lis - bajka, ale z AA to sie nie popisałes:). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m_d Napisano 4 Czerwiec 2009 Share Napisano 4 Czerwiec 2009 o, kurcze! świetna ta skóra Lisa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 4 Czerwiec 2009 Share Napisano 4 Czerwiec 2009 Lis, wyczes. :) Ode mnie nowe proste studyjo i luzacki fotel. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 4 Czerwiec 2009 Share Napisano 4 Czerwiec 2009 Peter i RA bardzo dobra robota chlopaki ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kub@ Napisano 5 Czerwiec 2009 Share Napisano 5 Czerwiec 2009 ode mnie plejstejszyn 3: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 5 Czerwiec 2009 Share Napisano 5 Czerwiec 2009 Swietne! Chociaz mam wrazenie, ze z padami jest cos nie tak, a ze nie mam zadnego pod reka, to nie powiem co ;) Przyciski pod wskazujacym jakby zbyt wystaja chyba, ale moze sie myle;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 5 Czerwiec 2009 Share Napisano 5 Czerwiec 2009 Kurde...takie ładne rzeczy tu wrzucacie, że wstyd coś pokazać :) testy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 5 Czerwiec 2009 Share Napisano 5 Czerwiec 2009 Dowcipniś :P Klasa panie, tylko to przejscie drewna w beton (?) w #2, jakies takie... Aha i klamki w #1 wyglądają jakbyś zapomniał nałożyć shadera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 5 Czerwiec 2009 Share Napisano 5 Czerwiec 2009 Co do klamek to masz racje, zapomniałem wrzucić jakiś metal na nie ;) To przejście betonu w drewno niestety takie ma być..z taką falką :( Dam może jeszcze tylko jakiś mały rowek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 5 Czerwiec 2009 Share Napisano 5 Czerwiec 2009 fajny ten beton pionix, jak to działa ? tzn możesz rzucić jakimś linkiem producenta ? czy to jakaś wersja posadzki przemysłowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marshall Napisano 5 Czerwiec 2009 Share Napisano 5 Czerwiec 2009 odemnie coś takiego, prosto z maxa bez postpro (no, lekka zabawa krzywymi w FB) może mi ktoś coś doradzić, pomóc z materiałem firanek już z hiroo walczyliśmy ale coś nie mogę sobie poradzić. Generalnie nadaje się do WIP'a ? Pozdr. e: wiem, wiem widok za oknem do poprawy ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 5 Czerwiec 2009 Share Napisano 5 Czerwiec 2009 spróbuj vray2sidedmtl na firanki, a wewnątrz niego VrayMaterial biały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 5 Czerwiec 2009 Share Napisano 5 Czerwiec 2009 Marshall jak chcesz to weź sobie materiał firanki jaki mam w tej scence co teraz wrzuciłem. http://www.wizualizacje.media.pl/zasysanie/firanka_prosty_material.max Loki - nie poratuje Cię linkiem bo beton zrobiłem na podstawie fotki jaką otrzymałem. Nie znam producenta ani jak się coś takiego robi. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marshall Napisano 5 Czerwiec 2009 Share Napisano 5 Czerwiec 2009 dzięki piękne pionix rep+ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy Napisano 5 Czerwiec 2009 Share Napisano 5 Czerwiec 2009 test wszystkiego: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trosiek Napisano 5 Czerwiec 2009 Share Napisano 5 Czerwiec 2009 Kub@ to do nowej kolekcji rtv? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
etyr11 Napisano 5 Czerwiec 2009 Share Napisano 5 Czerwiec 2009 siwy- świetnie. bardzo podoba mi sie dywan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 5 Czerwiec 2009 Share Napisano 5 Czerwiec 2009 siwy dywan zacny, dodał byś spelenizny nieco na drewnie w kominku skoro się tak hajcuje tam, poza tym mnie się podoba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip Napisano 5 Czerwiec 2009 Share Napisano 5 Czerwiec 2009 Fajnie wyszło! Screeen na TV z "Fight clubu"? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 5 Czerwiec 2009 Share Napisano 5 Czerwiec 2009 bardzo fajjne renderki siwy i pionix ! siwy u Ciebie drewno moglo by byc troszke zweglone ;) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neiraa Napisano 5 Czerwiec 2009 Share Napisano 5 Czerwiec 2009 drewno zwęglone no i ogień mógłby dawać światło, wiem, to szczegół, ale skoro zapalasz ogień to do końca :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 5 Czerwiec 2009 Share Napisano 5 Czerwiec 2009 (edytowane) Pionix: materiał drzwi wejściowych wspaniały. siwy: jakieś takie ostre łuki tych iesów na ścianie, i model puffa/podnóżka straszny. Jakkolwiek ładny render Lisie to Ra jak zwykle ze swoim studiem i modelem... ech, no pięknie Ra, pięknie. Marshall: U, aleś Pan, Panie przejarał. A ja mam, najprawdopodobniej, bardzo lamerskie i idiotyczne pytanie: można jakoś sprawić żeby tło nie miało wpływu na oświetlenie sceny w max+vray? Edytowane 5 Czerwiec 2009 przez pressenter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 5 Czerwiec 2009 Share Napisano 5 Czerwiec 2009 Pressenter - tło wrzucasz do evoirment 3D Maxa a to co ma świecić ustawiasz w zakładce evoirment w ustawieniach vraya. Override max evoirment to się nazywa, podobnie niżej jest override dla reflection i refraction. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cfaniak Napisano 5 Czerwiec 2009 Share Napisano 5 Czerwiec 2009 Ode mnie 2 szybkie exteriorki: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 5 Czerwiec 2009 Share Napisano 5 Czerwiec 2009 Widzę że fura stuningowana, chromowany lakier :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 5 Czerwiec 2009 Share Napisano 5 Czerwiec 2009 Fajnie cwaniak, ale: Niepotrzebnie wyostrzyłeś obrazek Na 2 renderze trawa za jasna i drzewo bezsensu, bo zasłania dom :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bonifatz Napisano 6 Czerwiec 2009 Share Napisano 6 Czerwiec 2009 cfaniak : widzę postępy !Ewert : Krzesło z defaulta potraktowałem. Dałem link do rapida, wiec każdy możne sobie dać dowolny materiał wedle uznania. RA, Lis : sexi fotele ;D jeszcze jakas Pani by sie na nich przydala ;) testy asfaltu i wszystkiego w okolicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 6 Czerwiec 2009 Share Napisano 6 Czerwiec 2009 siakieś takie mdłe to Bonifacy, (i to ja pisze, który chyba robi najbardziej mdłe obrazki w okolicy hehehe) - ale żywopłot fajny, i drzewa też zacne. Troche więcej kontrastu i będzie git Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi