Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

BOSS!  

Wybralem pierwszy wysokoplusowany koment z propozycji, niech sie stanie wola ludu. Sam myslalem nad czyms z ksiazek, typu "Fremen" badz "Trisolarianin" wraz z opisikem, ale to moze nastepnym razem!

Niechze poniesie was fantazja, boss z gry, filmu, albo moze forumowy (klicek)?! Wszystkie style i okresy historyczne dozwolone! Igrzyska czas start!

DE_Cyberdemon_HERO_1920x870.jpg

• Like 7
  • Thanks 1
Napisano

to chyba najlepszy temat bo bossem może być smok, boss w świecie steampunka, boss z mitologii greckiej, no i raczej w gnieździe himenów są sami bossowie, czyli dla każdego coś miłego 😄

• Like 2
  • Haha 4
  • KLICEK pinned i featured this temat
Napisano (edytowane)

Hmm nie wiem czy podawać tytuł gry  bo obawiam się , że może być nierozpoznawalna .  Jak by co to mechaniczne ciało jest zaczerpnięte z gry

Wolfenstein 3D.jpg

Edytowane przez Pasiterek
  • Like 3
  • Haha 3
Napisano
26 minut temu, KLICEK napisał:

piekny 😄

Dzięki :) w mojej głowie wyglądał lepiej 😛 troche się przy nim napracowalem ale i tak wygląda jak speed haha 😄

Napisano (edytowane)

Powiedz mi czy moja łajba wygląda jak karuzela czy jak kuter rybacki? Więc zakładaj gumiaki i zasuwaj! Opróżnisz całą ładownię! A jak skończysz to weźmiesz się za szorowanie pokładu i będzie błyszczał tak, że będę musiał założyć okulary spawalnicze. Rozumiesz co do Ciebie mówię ślimaku? 

2h sculpt, 1h lighting/shading/render

gryzka_speed_04.thumb.png.8155a82b5dc21a8a29f092b2dcfab1eb.png

Edytowane przez gryzon
  • Like 15
Napisano
36 minut temu, tr3buh napisał:

nie mam pojęcia co to jest za koleś( chyba że postać własna) ale świetne!

Dzięki bardzo, zrobiłem go z kulki improwizując. 😄 

• Like 2
  • Thanks 1
Napisano

Ale sztos! 3d na maxie jest naprawdę mocne z przyjemnością patrzę na wasze prace.

Ps. Historyjka tez swietna nie tylko modelarski talent :)

• Like 1
Napisano (edytowane)

hej ho!

Zacząłem rzeźbić na speedsculpt, ale coś mnie tknęło i pociągnąłem dalej. Model w sumie jeszcze nie skończony i będę robił teksturki później, już dla siebie. Planuje dodać trochę futra i włosów tam gdzie brakuje 😄

boss_lighting_v003_post.thumb.jpg.a825340423b0f5f69b6fb06d63c3010a.jpg

boss_lighting_v004_beauty.0000.jpg

Edytowane przez Xaia
  • Like 12
Napisano

Mnie to prosze nie liczyc do glosowania... Nawet nie wiem ile czasu, w przerwach od roboty dlubalem po troszke! Nazwalem go "Behemoth Dragon"! Ale jakby co to on chce sie tylko pobawic! 

behemoth_dragon.jpg

• Like 10
Napisano (edytowane)

@zlyczlowiek nie ma limitu czasu jezeli chodzi o pracki, kazdy robi ile mu sie podoba, wg mnie ta za@ebista pracka powinna pojsc smialo pod glosowanko

wspolczuje komus kto mialby za zadanie ubic takiego bossa 😄

Edytowane przez tr3buh
  • Like 2
  • Haha 1
Napisano
21 minut temu, michalo napisał:

Koejne głosowanie znów rozedrze mi serce. Już mam 3-4 faworytów!

Do kiedy mamy czas? Do Poniedziałku rana?

tak 🙂

Napisano (edytowane)

Myślałem że tym razem troche bardziej przycisne ale przez zleconka wziąłem sie za malowanie na ostatnią chwile, także wrzucam w stanie surowym. Na dniach jeszcze przy tym podłubie.
Swoją drogą coraz fajniejsze rzeczy sie tu pojawiają, oby wątek żył jak najdłużej 😀

Wa65PiotrJamrozz.jpg.c3aa39b8c1ca1a5d266e1b3585c5ac75.jpg

Edytowane przez Piotr Jamroz
  • Like 10
Napisano (edytowane)

Postanowilem troche wiecej pomajstrowac przy tym swoim venomie, jeszcze przydaloby sie pozmieniac pare rzeczy, ale moze w nastepnym tygodniu, render maya plus arnold

venom2.jpg

Edytowane przez tr3buh
  • Like 5
Napisano (edytowane)

Doszedłem do wniosku że może być trochę za ciemno a sam robiłem to w środku nocy więc trochę to inaczej działało. 
Artur_Teodorczyk_Boss_Env_Concept.jpg

Artur_Teodorczyk_Boss_Env_Concept_02.jpg

Edytowane przez Arte17
Plik
  • Like 6
Napisano

Chyba poległem na temacie no ale nie mam już sił. Na fajrant to był zły pomysł 😉

W ostatniej chwili znalazłem koncept na artstation - autor Alexander-Shatohin

render.thumb.jpg.5a892ed52be862ab382e8288dacc2f0e.jpg5.thumb.jpg.b1423c063ef687fc6297cd3b376e36d0.jpg4.thumb.jpg.26814808598b13fafdc681cb03e854f6.jpg

• Like 7
  • KLICEK unpinned this temat