misiekhc Napisano 23 Grudzień 2023 Napisano 23 Grudzień 2023 Hej ludziska, Coś mi się wydaje, że ostatni raz wrzucałem tu pracki dobre 10 lat temu, więc mogę znowu co nieco pospamować. Ostatnio niewidzialna ręka rynku nie jest za bardzo łaskawa dla ilustratorów, a wręcz odbywa się ostry fisting. Parę lat temu przewidując dokąd to wszystko zmierza i z myślą o zdrowiu dolnych partii ciała przerzuciłem się na art directing i visual development, jednakowoż jak tylko mam czas wracam do dłubania ilustracji bo ciągle się tym jaram więc co jakiś czas coś u mnie powstaje. Wrzucam na start jeszcze nigdzie nie publikowaną świeżynkę: 18
misiekhc Napisano 23 Grudzień 2023 Autor Napisano 23 Grudzień 2023 Plus dorzucam trochę starszy secik ilustracji do mojego muzycznego projekciku: 21 4
adek Napisano 23 Grudzień 2023 Napisano 23 Grudzień 2023 3 godziny temu, misiekhc napisał: Plus dorzucam trochę starszy secik ilustracji do mojego muzycznego projekciku: Damn! Hello Michał! Dzisiaj takie wrzutki się nie spodziewałem 🙂 2
kengi Napisano 23 Grudzień 2023 Napisano 23 Grudzień 2023 @adek uważaj bo zaraz niedaj bóg biglebowski coś wrzuci i zawału dostaniesz... 😜 2
adek Napisano 23 Grudzień 2023 Napisano 23 Grudzień 2023 @biglebowsky dłubiesz coś tam jeszcze? 😀 Taguje, chociaż i tak raczej jeśli nie korzystał ostatnio to powiadomienia nie dostanie. No to byłoby niezłe combo powrotów.
adek Napisano 23 Grudzień 2023 Napisano 23 Grudzień 2023 Wracając @misiekhc do twoich prac. Miałem takie przemyślenia odnośnie AI, że jesteś jednym z tych twórców, których prace ciężko byłoby wygenerować nawet po wyuczeniu na całej twojej bibliotece grafik. Zawsze masz takie smaczki, detale w nich, które robią robotę. Wiadomo, ogolny styl - może by coś tam podobnego wyszło, ale moim zdaniem nie masz czego się obawiać 🙂
misiekhc Napisano 28 Grudzień 2023 Autor Napisano 28 Grudzień 2023 W dniu 23.12.2023 o 21:10, adek napisał(a): Wracając @misiekhc do twoich prac. Miałem takie przemyślenia odnośnie AI, że jesteś jednym z tych twórców, których prace ciężko byłoby wygenerować nawet po wyuczeniu na całej twojej bibliotece grafik. Zawsze masz takie smaczki, detale w nich, które robią robotę. Wiadomo, ogolny styl - może by coś tam podobnego wyszło, ale moim zdaniem nie masz czego się obawiać 🙂 Hello Adek, kopę lat 😄 Spoko, ponakręcam Rafała na comeback tak jak Klicek mnie nakręcił, może się skusi człowiek i zaraz się zrobi tutaj jakiś konkretny reunion. Co do generowania przez AI - na wszelki wypadek, żeby się za mocno nie rozczarować, zakładam, że jeśli jeszcze nie jest w stanie generować takich pracek jak moje, to z czasem będzie to robił. Nie przejmuję się jednak za bardzo, bo podejrzewam, że i tak znajdzie się ktoś kto będzie chciał dostać art wykonany przez człowieka, tak jak znajdują się ludzie kupujący handmade ceramikę, meble, noże czy cokolwiek innego. Być może to nawet wyjdzie na korzyść dla takich ziomeczków jak ja, ale w sumie - kto to wie 🙂 Tymczasem wrzucam niedawny arcik dla Displate/CDPR: 18 1
misiekhc Napisano 13 Styczeń Autor Napisano 13 Styczeń Dziękować! Żeby tak na sucho nie pisać to wrzucę coś z archiwum, chyba nigdzie tego jeszcze nie wrzucałem, a jest to część z visdevu do filmu, który nie powstał: 11 1 4
Ania Napisano 22 Styczeń Napisano 22 Styczeń (edytowane) Najbardziej mi się podoba papierowy rycerz z 23 grudnia, fajny koncept i śliczne detale Edytowane 22 Styczeń przez Ania 2
misiekhc Napisano 23 Luty Autor Napisano 23 Luty To jeszcze idąc za ciosem cyberpunkowego, taki madmaxowy samuraj, który poszedł jako limitowany plate na Displate 14
JunioR Napisano 18 Marzec Napisano 18 Marzec Ten detal na ilustracjach to w sumie taki już Twój znak rozpoznawczy, super się na to patrzy. 3
misiekhc Napisano 23 Październik Autor Napisano 23 Październik (edytowane) Hello again. Dorzucam kilka ostatnich (no ok, 5 to świeżynki, 5 to rzeczy z 2023) pracek bo ostatnio po przerwie wróciłam do częstszego ilustrowania. Wszystko robione do Newsweeka bo tam działa chyba jedyna art directorka w tym kraju, która chce publikować moje rzeczy 😜 Te arty mają kompozycję ustawioną pod tytuły i tekst, ale staram się tak ogarniać żeby nawet na surowo wyglądały w miarę ok. A i dodam jeszcze, że wszystko robione w Kricie, już dość dawno oddaliłem się wesół od Adobe. Edytowane 23 Październik przez misiekhc 5 1
adek Napisano 23 Październik Napisano 23 Październik 2 minuty temu, Mortom napisał: Jak dla mnie super rysuny! No ba! No ja jestem fanem kreski Michała od dawna. 1 1
vxm Napisano 23 Październik Napisano 23 Październik Absolutne sztosiwo! I faktycznie, dla mnie bez kontekstu te ilustracje czytają się dobrze, także tym większe brawa! 1
misiekhc Napisano 24 Październik Autor Napisano 24 Październik Dzięki! Dorzucam jeszcze jedną galerię z Wysokich Obcasów: Dla nich co prawda już nie rysuje ale do tego magazynu stworzyłem jedne z moich ulubionych ilustracji, takich chociażby jak mój top czyli to: 4
Ania Napisano 24 Październik Napisano 24 Październik Świetne. Jaki detal, jakie smaczki. Ale cherubinkom źle z oczu patrzy. 1
Rekomendowane odpowiedzi