arturros Napisano 29 Październik 2005 Napisano 29 Październik 2005 tweety- popraw panorame wyrownaj ja usun efekt sklejenia zapetl ja i zrob gifa;) sam kiedys chcialem tak zrobic ale nie mam aparatu ;(
sammael_at Napisano 29 Październik 2005 Napisano 29 Październik 2005 binc, omg wymiot!!!!!!!!!!!! :D tweety, tez fajne! :-) moje klimaty :]] :P belus: takie zapytanie do Twoich zdjec z przed paru stron, skad uzyskujesz takie nasycenie barw? filtry photoshopa, czy takie nautralne? :-)
tweety Napisano 29 Październik 2005 Napisano 29 Październik 2005 panowie spokojnie! dzisiaj odebrałem filmy z fotojokera więc dajcie mi trochę czasu! :]
Altus Napisano 30 Październik 2005 Napisano 30 Październik 2005 tweety- Aby zrobić dobrą panoramę, musisz wszystkie zdjęcia robić z tą samą wartością przysłony i czasu migawki. W moim "fociaku" do pozostawienia tych samych wartości, używam przycisku AE LOCK (przycisk blokady automatycznej ekspozycji). Nie wiem jaki masz aparat, ale jeśli nie masz tego magicznego guziczka zawsze można ustawić wszystko na manualu. Ale to tylko taka ciekawostka :) Aha, jakiego programu używasz do ich łączenia? Może nie są to super piękne zdjęcia, ale mi się podobają. Mój aparat: Panasonic Lumix FZ30. Oko Kot (Helga) :) Dzięcioł w moim ogródku No i jedna panorama którą zrobiłem na obrzeżach mojej mieściny. http://img356.imageshack.us/img356/9692/panorama29vl.jpg
arturros Napisano 30 Październik 2005 Napisano 30 Październik 2005 helga mi sie podoba;) szkoda ze w takiej malej rozdzialce;) moze dasz wieksza?:D
Altus Napisano 30 Październik 2005 Napisano 30 Październik 2005 fajna mapka hdri w oku :] kitchen_probe :) Kotek w większej rozdzielczości: http://img358.imageshack.us/img358/2166/helga2jx.jpg
tweety Napisano 30 Październik 2005 Napisano 30 Październik 2005 tweety- Aby zrobić dobrą panoramę, musisz wszystkie zdjęcia robić z tą samą wartością przysłony i czasu migawki. W moim "fociaku" do pozostawienia tych samych wartości, używam przycisku AE LOCK (przycisk blokady automatycznej ekspozycji). Nie wiem jaki masz aparat, ale jeśli nie masz tego magicznego guziczka zawsze można ustawić wszystko na manualu. Ale to tylko taka ciekawostka :) Aha, jakiego programu używasz do ich łączenia? hmm... w moim Zenicie jest tylko manual :D zaś zdjęcia robione były tego samego dnia na tych samych ustawieniach przysłony, czasu naświetlania i czułości filmu. różnica w barwie powtarza się zawsze w lewej części obrazka dlatego że z lewej padało światło zaś ja mam osłonę która rzuciła cień na matówkę :) do łączenia standardowo PS :] Pozdrawiam
sammael_at Napisano 30 Październik 2005 Napisano 30 Październik 2005 HEJKA, mam takie pytanie techniczne raczej, bo dostalem wlasnie aparat, i mam takiego zonka, ze coś mu sprawia, ze przy zmianie przyslony [ minolta dynax5 ] wystepuje error aparata :/ tzn zmienie przyslne i chce robic zdjecie, to migawka sie otwiera, i zamyka dopiero po nacisnieciu off on :/ spotkal sie ktos z takim czyms kiedys?
binc Napisano 31 Październik 2005 Napisano 31 Październik 2005 samael a probowales sie bawic trybami ? tzn bycmoze masz ustawiony priorytet przeslony, co by wyjasnialo tego "errora", oprocz wady fabrycznej tylko to przychodzi mi na mysl. Altus: na oku troszke brak ostrosci przeszkadza, no i cien z prawej troszke szumy uwidocznil niestety:] kotek jest super, GO fajnie wyszla, kadr tez bardzo fajny choc ja bym moze nie obcinal uszu. A dzieciou jak dzieciou :) pzdr zarzucam jeszcze troszke: ------------------------------- -------------------------------- ------------------- -------------------------------- ps. Czy jest ktos zainteresowany kupnem Nikona f70 lub zamiana na jakiegos EOS`a?:P Kupuje niedlugo canona 20d i nie stac mnie na zaopatrzanie sie w obiektywy do dwoch roznych marek :)
AGmakonts Napisano 31 Październik 2005 Napisano 31 Październik 2005 binc - trzecie imo swietne szkoda ze taka mało rozdziałka ale i tak strasznie mi sie podoba z rreszta jak cała reszta;]
kubi Napisano 31 Październik 2005 Napisano 31 Październik 2005 Zdjątko nr. 2 jest niezłe, jakies takie niepokojące. Zreszta fajny klimat trzymasz.
Majcik Napisano 31 Październik 2005 Napisano 31 Październik 2005 hymmm chyba cos mi się źle zaladowalo... ale ogólnie fajnie zdjęcia mowie wam
binc Napisano 2 Listopad 2005 Napisano 2 Listopad 2005 Dzieki za opinie :) Tweety zapraszam na GG;p -------------------------- ------------------ (klisze porysowali mi juz w fotolabie;/)
binc Napisano 2 Listopad 2005 Napisano 2 Listopad 2005 przypadkowe dziecko nad jeziorkiem przy zachodzie slonca Widok z okna :d zabawy z pkt. fokusem
Vorek Napisano 2 Listopad 2005 Autor Napisano 2 Listopad 2005 binc, kawał dobrej fotografii, długo się tym zajmujesz ? na jakich filmach fotografujesz ?
binc Napisano 2 Listopad 2005 Napisano 2 Listopad 2005 Vorek nie na tyle dlugo zebym mial jakas ulubiona klisze, ostatnio jednak przywiazalem sie do B&W kodaka academy, aczkolwiek dalej ciagnie mnie w strone illforda:) Kolor, zalezy - ostatnio bawie sie pozytywami, provia/sensia a jak mnie nie stac to kodaka:) pzdr
binc Napisano 2 Listopad 2005 Napisano 2 Listopad 2005 roza nr1 bardzo fajna, tylko moze troszeczke zbyt intensywna jest ta czerwień, tlo w tym przyp. moim zdaniem wyszlo tez fajnie pzdr:)
zvirek Napisano 5 Listopad 2005 Napisano 5 Listopad 2005 a ja tez cos pokaze, zrobilem to dzisiaj... maly fotomontarz, ale nie przypadkowy. nie wiem czy zalaczniki dzialaja... tu jest link jak by co
w!e8 Napisano 6 Listopad 2005 Napisano 6 Listopad 2005 zvirek-twoją strone śledze od bardzo dawna. b.fajne fotki z wyjątkiem tych najnowszych-widze ze przechodzisz przez okres kiedy to uważa się że poruszone zdjęcią są piękne-to nieprawda i z b.wysokiego poziomu ostatnio zszedłeś do prawie że zerowego :( szkoda no... ale strone nadal będe regularnie odwiedzał Pozdro !
rowr Napisano 6 Listopad 2005 Napisano 6 Listopad 2005 kryptoreklama :) zrobione z nudow w niczym nie podkrecane :) swiatlo naturalne aparat kodak jakis tam...nie wiem nie pamietam
rowr Napisano 6 Listopad 2005 Napisano 6 Listopad 2005 buhahahahah wiemmmmmm bo to zwykle zdjecie zrobione na idioten tryben :D
Altus Napisano 6 Listopad 2005 Napisano 6 Listopad 2005 rowr - bardzo twórcze :) A teraz zdjęcie zrobione przez mojego brata. Zdjęcie było robione w nocy z użyciem flesza. Obiekty w tle były daleko dlatego błysk do nich nie doszedł. Strasznie mi sie podoba to zdjęcie. Fuji s7000, niestety robione przy iso 800 i dletego sa takie duze szumy.
zvirek Napisano 6 Listopad 2005 Napisano 6 Listopad 2005 poruszone zdjęcią są piękne-to nieprawda wszystko zależy od srodków wyrazu.
Marcin Napisano 7 Listopad 2005 Napisano 7 Listopad 2005 dzisiejsza mgiełka , no tak raczej z przed 30 min ;] nie mogelm sie powstrzymac zeby wyskoczyc na 5 min chociaz zimno bylo strasznie
Nikes Napisano 8 Listopad 2005 Napisano 8 Listopad 2005 Moja kolej :) zabawy z farbą :P troche nie ostre ;/
Marcin Napisano 8 Listopad 2005 Napisano 8 Listopad 2005 pomysl ciekawy , ale wykonanie mi nie podchodzi ;] moze bardziej expresywnie ? na jakims innym tle :>
w!e8 Napisano 8 Listopad 2005 Napisano 8 Listopad 2005 pomysl ciekawy , ale wykonanie mi nie podchodzi ;] moze bardziej expresywnie ? na jakims innym tle :> dokładnie tak, no i mam wrażenie żes tylko w fotosklepie rgb przekonwertowal na grayscale ;p jesli juz robic czern i biel to z klasą -kontrastem dać ludziom po oczach no nie ;]
Marcin Napisano 10 Listopad 2005 Napisano 10 Listopad 2005 fajne kurde ;] drugie bym sobie dal na tapete jak bys mial wiekszą wersje ;]
arturros Napisano 10 Listopad 2005 Napisano 10 Listopad 2005 rzeczywiscie swieze. pierwsza ma wypas klimat;) ajjjjjt tez chce takie foty robic;]
binc Napisano 10 Listopad 2005 Napisano 10 Listopad 2005 jeszcze jedno z dzisiaj :] mam wieksze rozdzialki :)
Marcin Napisano 10 Listopad 2005 Napisano 10 Listopad 2005 swieze:p ja bym poprosil to w rozdzialce 1280 x 1024 :> (poprosil = błagał)
binc Napisano 10 Listopad 2005 Napisano 10 Listopad 2005 aaaj... sorry kome wyszlo mi z glowy zupelnie:/ http://redkite.com.pl/sebastian/temp/wp1.jpg http://redkite.com.pl/sebastian/temp/wp2.jpg pzdr.
binc Napisano 10 Listopad 2005 Napisano 10 Listopad 2005 one more niestety moj debilny aparat juz sobie nie radzil (godz 16 ciemno sie robilo) aczkolwiek nie wiem czy ten brak ostrosci nie wyszedl na lepsze >.
chveti Napisano 10 Listopad 2005 Napisano 10 Listopad 2005 Binc , to boisko jest tak świetne że gości nie tylko na Marcin'owej tapecie :]
Marcin Napisano 10 Listopad 2005 Napisano 10 Listopad 2005 binc - przepraszam jezeli tu sie troche wwale ale to http://redkite.com.pl/sebastian/galeria/photos/park/5.jpg jest wykopane w kosmos , piekne , cudowne (zaraz zacytuje everów) amazing , incredeble , pls post your settings :>
Rekomendowane odpowiedzi