polka dot Napisano 18 Październik 2005 Share Napisano 18 Październik 2005 hi :) przypadlo mi ostatnio robic wizke produktu mianowicie piwa racibor. w sumie to chwila modelingu i caly dzien na materialy / studio itp. reszta to 3 doby renderingow w rozdzialkach 3500px, ponoc ma trafic na bilboard ;) --- --- jest jeszcze czerwona ale rozni sie tylko kolorem :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 18 Październik 2005 Share Napisano 18 Październik 2005 Shaderek kapsla mi nie odpowiada, reszta jest OK. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 18 Październik 2005 Share Napisano 18 Październik 2005 . ładne ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 18 Październik 2005 Share Napisano 18 Październik 2005 FAjne, podoba mi sie, jak trafi na bilboard to gratki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 18 Październik 2005 Share Napisano 18 Październik 2005 a proporcje tej butelki są inne niż zwykle? no i kapselek też jakiś taki plaskaty. Materiały całkiem fajne tylko bym jeszcze zzrobił krople bardziej różnorodne (wielkość). Całkiem przyjemne w odbiorze ale mało piwne;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 18 Październik 2005 Share Napisano 18 Październik 2005 Bardzo ladnie wyszlo. :) Zawsze pare "groszy" do kieszeni. ;) Ale! Zdradz, jak zrobiles krople? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 18 Październik 2005 Autor Share Napisano 18 Październik 2005 nom do butelki taka referke dostalem :) duze krople to scatter a te maciupenkie to bump w sumie to tez bym troche pozmienial ale zleceniodawcy sie podobalo to raz a dwa to nie bylo czasu zbyt wiele na zabawe pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZiBi_PL Napisano 18 Październik 2005 Share Napisano 18 Październik 2005 bardzo fajnie ;] az chyba zaraz pojde do lodowki po browarka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maras Napisano 18 Październik 2005 Share Napisano 18 Październik 2005 Świetnie te kropelki wyszły, nie mam zastrzeżeń. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 18 Październik 2005 Share Napisano 18 Październik 2005 . ładne ;] .......... btw. jak rozwiązałeś refleksy? Ja kiedyś robiłem plane'em , klientowi wystarczyło (na szczęście). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 18 Październik 2005 Share Napisano 18 Październik 2005 nie no Kome pozytywnie mnie zaskakujesz :) cool Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SansSerif Napisano 18 Październik 2005 Share Napisano 18 Październik 2005 bardzo ładne. ale jeżeli już praca jest na tak wysokim poziomie technicznym to dwie uwagi: 1. studio ustawiłeś tak że fajnie oświetla i odbija szkło, ale etykieta jest juz fatalna, poznikały te złoto-platynowe wzorki, chyba że oryginał też jest tak "prześwietlony"? 2. prawdopodobnie dostarczasz render razem z alphą butelki bo takie szare tło jest bardzo trudne do wydrukowania, w zalezności od maszyny mogą być odchyły w magente lub cyjan. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmpm Napisano 18 Październik 2005 Share Napisano 18 Październik 2005 butelka ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 18 Październik 2005 Share Napisano 18 Październik 2005 klasa renderek, gratsy za kropelki :) Odbicie domalowane czy to moje zwidy ?:) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 18 Październik 2005 Share Napisano 18 Październik 2005 duze krople to scatter a te maciupenkie to bump Voruś , Voruś...;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 18 Październik 2005 Share Napisano 18 Październik 2005 Ale Vorkowi chodzilo o odbicie, a nie o krople. ;) EDIT: Trzeba sie wybrac na rajd po Polszcze w poszukiwaniu bilboardu. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 18 Październik 2005 Share Napisano 18 Październik 2005 ładne to jest :) gratsy za billboard ofcoz :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 18 Październik 2005 Share Napisano 18 Październik 2005 jak bedzie na bilbordzie to Kome stawia wszystkim po Raciborze :))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 19 Październik 2005 Share Napisano 19 Październik 2005 najs łork.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 19 Październik 2005 Autor Share Napisano 19 Październik 2005 dzieki :) poprosilem goscia o zrobienie fotki jak juz trafi na bilbord, napewno podesle bzyku: ooo ciebie sie tu nie spodziewalem, wielkie dzieki ;) sans: masz racje. ale dostalem gola teksture, nie bylo mowy o zadnych posrebrzaniach etykiety, a nie chcialem nic kombinowac ponad to co mialem zrobic. oczywiscie ze jeszcze bym kombinowal i gryzie mnie to w o czy troche ale jak juz wspomnialem, nie wszystko zalezalo ode mnie. poza tym, to nawet nie bardzo by sie oplacalo tracic na to czas doslownie, bo na malutkim ramie ciezko sie pracuje z teksturami ponad 3500px, same otworzenie ich, przerobka i dorobienie opacity zajelo pol dnia.. poza tym byly to skany drukowanych etykiet i tracily detal, mimo ze byly duze, to malo dokladne; a co do tla to dobrze wiedziec, dzieki. na druku sie wogole nie znam. ale podejrzewam ze i tak wydrukują to tak jak jest ;) zreszta na cmyka sami niech przerabiają bo ja poki co nie umiem :) btw.. strona miazdzy, wymiekam, mies wnetrz :> :o :* vorek: odbicie to 'studio' master: dzieki.. :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaGuu Napisano 19 Październik 2005 Share Napisano 19 Październik 2005 No pracja fakt kozak :D Ciekawe tylko czy piwko dobre tak jak i bilbord ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 19 Październik 2005 Share Napisano 19 Październik 2005 nice one ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 19 Październik 2005 Share Napisano 19 Październik 2005 suuuper, szczególnie krople i materiałek butelki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 19 Październik 2005 Share Napisano 19 Październik 2005 chvetuś chvetuś.... :] mnie chodziło o odbicie w podłożu :) ale mniejsza z tym, takie tam moje zwidy... czekam na fotke bilbordu :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LISEK Napisano 19 Październik 2005 Share Napisano 19 Październik 2005 Nie podobaja mi sie kropelki... jakos sztucznie rozlozone, wszystkie sa takiej samej wielkosci... dziwnie ogolnie to wyglada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miwt Napisano 19 Październik 2005 Share Napisano 19 Październik 2005 praktycznie to juz jest fotorealizm...nic tylko pogratulowac:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 19 Październik 2005 Share Napisano 19 Październik 2005 Naprawdę świetnie wygląda - pięknie wyszły krople. pozdr giorgione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 19 Październik 2005 Autor Share Napisano 19 Październik 2005 vorek: odbicie to nie ps, reflect z glosem lisek: no nie wiem, nie dosc ze polowa jest innego ksztaltu to jeszcze kazda rozni sie wielkosciaa :) giorgione, miwt: dzieki wielkie chopaki :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Savoy Napisano 19 Październik 2005 Share Napisano 19 Październik 2005 Wrzucam swoje trzy grosze bo widzę nastepną ładną realistykę (to lubię!) Bardzo ładne refleksy bez przepaleń, nie czepiam się szczegółów (typu krople czy brak odbić na pozłacanych "zawijasach" itp - bo mozna by to poprawiać w nieskończoność!). Czas renderingu pewnie też niski (nie mówię tu o wielkich rozdzielczościach) Super. Takie proste a cieszy..... Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 19 Październik 2005 Share Napisano 19 Październik 2005 bardzo dobry render, kropelki fajnie wyszły, ogólnie 9/10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 19 Październik 2005 Share Napisano 19 Październik 2005 ty a mi podziekowac za komenta to łaska ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobby_digital Napisano 19 Październik 2005 Share Napisano 19 Październik 2005 no dobra ile za to wzioles ? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flesz_gordon Napisano 20 Październik 2005 Share Napisano 20 Październik 2005 lux :) fajnie wyszlo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 20 Październik 2005 Share Napisano 20 Październik 2005 możesz powiedzieć coś wiecej na temat oświetlenia(głównie chodzi mi o reflksy/odbicia). można już kupic tego racibora? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 20 Październik 2005 Autor Share Napisano 20 Październik 2005 zwykle plejny, blizej i dalej ustawione z vraylightmtl :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawelkos Napisano 20 Październik 2005 Share Napisano 20 Październik 2005 gratuluje pracy i biloboardu , mimo tego co pisales o kropelkach to tez mi sie wydaja zbyt jednorodne ale to takie moje male ale Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 20 Październik 2005 Share Napisano 20 Październik 2005 Fajne, nie piłem jeszcze tego piwa, ale renderek śliczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dyonizoss Napisano 22 Październik 2005 Share Napisano 22 Październik 2005 Fajny modelik i materiały tez niczego sobie, jedynie proporcje tej butelki dziwne jak ktos to juz wczesniej zauwazył ( ale chyba takie miały być) spoko krople, ale ja bym jeszcze jakies "mokre" slady przy samej butelce na "gruncie" zrobił. dobre jest to piwo? Ile vol i ile cost hurtowo ?? :) PoZdRo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 22 Październik 2005 Share Napisano 22 Październik 2005 Ladne, proste. Podobaja mi sie krople, ale swiatlo jest za mocne. Jak Szeryf wspomnial - 'wyblakly' troche 'zlocenia' itp. na etykiecie :P. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 23 Październik 2005 Share Napisano 23 Październik 2005 no bardzo fajne, mozesz powiedziec jak dostales to zlecenie( jesli to nie tajemnica:>). Nie wiem czemu ale harnasiem mi zajezdza cos:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
La R Napisano 23 Październik 2005 Share Napisano 23 Październik 2005 zleceniodawca ogłaszał się na forum http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=20112 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 23 Październik 2005 Autor Share Napisano 23 Październik 2005 dzieki wszystkim po raz kolejny, co do samego piwa to wiem tyle ze ma 5,5% nie wiem nawet czy to duzo bo nie pije ;) co do zlecenia to la radoslawe ma racje, wystarczy czytac forum :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 23 Październik 2005 Share Napisano 23 Październik 2005 Tym watkiem zrobiles wieksza reklame niz bilboardem. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Secator Napisano 23 Październik 2005 Share Napisano 23 Październik 2005 a dobre to pifoo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Conrad Napisano 23 Październik 2005 Share Napisano 23 Październik 2005 na billboardzie malo kto bedzei sie tak przygladal wiec ogolnie jest 100% wystarczająco. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 23 Październik 2005 Share Napisano 23 Październik 2005 było na forum w ogłoszeniach :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 23 Październik 2005 Share Napisano 23 Październik 2005 bardzo pięknie i zawodowo ale .... ta etykietka psuje trochę efekt. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gedeon Napisano 24 Październik 2005 Share Napisano 24 Październik 2005 Ogólnie widać że to butelka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi