Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

hi :)

przypadlo mi ostatnio robic wizke produktu mianowicie piwa racibor. w sumie to chwila modelingu i caly dzien na materialy / studio itp. reszta to 3 doby renderingow w rozdzialkach 3500px, ponoc ma trafic na bilboard ;)

---

ziel.jpg

---

jest jeszcze czerwona ale rozni sie tylko kolorem :)

pozdrawiam

• Odpowiedzi 47
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

a proporcje tej butelki są inne niż zwykle? no i kapselek też jakiś taki plaskaty. Materiały całkiem fajne tylko bym jeszcze zzrobił krople bardziej różnorodne (wielkość). Całkiem przyjemne w odbiorze ale mało piwne;)

Napisano

nom do butelki taka referke dostalem :)

duze krople to scatter a te maciupenkie to bump

w sumie to tez bym troche pozmienial ale zleceniodawcy sie podobalo to raz a dwa to nie bylo czasu zbyt wiele na zabawe

pozdrawiam

Napisano

bardzo ładne.

ale jeżeli już praca jest na tak wysokim poziomie technicznym to dwie uwagi:

1. studio ustawiłeś tak że fajnie oświetla i odbija szkło, ale etykieta jest juz fatalna, poznikały te złoto-platynowe wzorki, chyba że oryginał też jest tak "prześwietlony"?

2. prawdopodobnie dostarczasz render razem z alphą butelki bo takie szare tło jest bardzo trudne do wydrukowania, w zalezności od maszyny mogą być odchyły w magente lub cyjan.

Napisano

dzieki :)

poprosilem goscia o zrobienie fotki jak juz trafi na bilbord, napewno podesle

bzyku: ooo ciebie sie tu nie spodziewalem, wielkie dzieki ;)

sans:

masz racje. ale dostalem gola teksture, nie bylo mowy o zadnych posrebrzaniach etykiety, a nie chcialem nic kombinowac ponad to co mialem zrobic. oczywiscie ze jeszcze bym kombinowal i gryzie mnie to w o czy troche ale jak juz wspomnialem, nie wszystko zalezalo ode mnie. poza tym, to nawet nie bardzo by sie oplacalo tracic na to czas doslownie, bo na malutkim ramie ciezko sie pracuje z teksturami ponad 3500px, same otworzenie ich, przerobka i dorobienie opacity zajelo pol dnia.. poza tym byly to skany drukowanych etykiet i tracily detal, mimo ze byly duze, to malo dokladne; a co do tla to dobrze wiedziec, dzieki. na druku sie wogole nie znam. ale podejrzewam ze i tak wydrukują to tak jak jest ;) zreszta na cmyka sami niech przerabiają bo ja poki co nie umiem :) btw.. strona miazdzy, wymiekam, mies wnetrz :> :o :*

vorek: odbicie to 'studio'

master: dzieki.. :)

pozdrawiam

Napisano

vorek: odbicie to nie ps, reflect z glosem

lisek: no nie wiem, nie dosc ze polowa jest innego ksztaltu to jeszcze kazda rozni sie wielkosciaa :)

giorgione, miwt: dzieki wielkie chopaki :)

pozdrawiam

Napisano

Wrzucam swoje trzy grosze bo widzę nastepną ładną realistykę (to lubię!)

Bardzo ładne refleksy bez przepaleń, nie czepiam się szczegółów (typu krople czy brak odbić na pozłacanych "zawijasach" itp - bo mozna by to poprawiać w nieskończoność!).

Czas renderingu pewnie też niski (nie mówię tu o wielkich rozdzielczościach)

Super. Takie proste a cieszy.....

Pozdr.

Napisano

Fajny modelik i materiały tez niczego sobie, jedynie proporcje tej butelki dziwne jak ktos to juz wczesniej zauwazył ( ale chyba takie miały być) spoko krople, ale ja bym jeszcze jakies "mokre" slady przy samej butelce na "gruncie" zrobił. dobre jest to piwo? Ile vol i ile cost hurtowo ?? :)

PoZdRo

Napisano

dzieki wszystkim po raz kolejny, co do samego piwa to wiem tyle ze ma 5,5% nie wiem nawet czy to duzo bo nie pije ;)

co do zlecenia to la radoslawe ma racje, wystarczy czytac forum :P

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności