mkk3a Napisano 20 Grudzień 2005 Napisano 20 Grudzień 2005 Witam, ostatnio sobie wymodelowałem taki torcik, wlasciwie jeszcze zanim sie zabrałem za Wieze Cisnien, ale jakoś nie mialem czasu aby wyrenderować. a tu SIATECZKA Rendering zabrał mi jakieś 14h; modelowanie, shadery i ustawienie oświetlenia 2-3 razy mniej. Wszelka krytyka mile widziana
Shalivan Napisano 20 Grudzień 2005 Napisano 20 Grudzień 2005 ale fajny podoba mi sie . ale dla kogo ? :P
Shalivan Napisano 20 Grudzień 2005 Napisano 20 Grudzień 2005 as zapomniałem o krytyce :P te prezenty są tak wykrzywione że zanim popatrzyłem na siatke myslałem że to biitmapa moze tylko ja mam takie dziwne wrazenia :P Pozdro
maras Napisano 20 Grudzień 2005 Napisano 20 Grudzień 2005 czekolada wygląda rewelacyjnie... idę coś zjeść;)
w!e8 Napisano 20 Grudzień 2005 Napisano 20 Grudzień 2005 hehe jedynie płomienie zdradzają że coś jest nie tak, a pikczer-podoba mi sie, i mam zboczenie do DOF'a !! good
Vorek Napisano 20 Grudzień 2005 Napisano 20 Grudzień 2005 Cudeńko, gratsy. Piękny dofik i światełko. Ta polewa to glu3d czy dłubałeś ręcznie ? :) Czym to renderowałeś ?
AGmakonts Napisano 20 Grudzień 2005 Napisano 20 Grudzień 2005 polewa to chyba swykłe meta z maxa.....ale to tylko takie spekulacje:P ale serio fajnie wygląda, a czekoladka...........aż render lizac:P
hcpiter Napisano 20 Grudzień 2005 Napisano 20 Grudzień 2005 hehee Marek :D no git juz ci to kiedys napisałem osobiscie ale napisze jeszcze raz pięknie, palce lizac :D Torcik był dla mnie wiadomo przecie ;) No masz cierpliwosc 14h :D Ogien tez piekny ogolnie takie cos wymodelowac to super sprawa :D Pozdr i powodzenia ! Edit : Scenka na rekomendacje !!!
mkk3a Napisano 21 Grudzień 2005 Autor Napisano 21 Grudzień 2005 całość wykonana w 3dsmaxie, renderowane w v-rayu, mała postprodukcja (tylko poświata wokół plomieni w PSie). punkt dla AGmakontsa - polewa to meta-cząstestki płomienie są modelowane i na nie nałożony prosty shader (co zreszta widać na siatce, którą też pokazałem) jakby ktoś nie zauważył linka to tu jeszcze raz: http://www.mkk3a.republika.pl/Torcik-wire.jpg
tweety Napisano 21 Grudzień 2005 Napisano 21 Grudzień 2005 torcik wypas. zwłaszcza czekolada. :) ale... otoczenie już nie tak bardzo. jakbyś pokusił się chociaż o jakieś sztućce + jakaś szklanka z napojem (imitacja jakiegos stołu)... bo tak to wyszło jakbyś przybiegł do mnie do pracy i w studiu na białym płótnie trzasnął fotkę swojego torciku :] ale brawo za imo realistyczny renderek :) Pozdrawiam
misiold Napisano 21 Grudzień 2005 Napisano 21 Grudzień 2005 kurczeee do swit jescze daleko... (najbardziej podobaja mi sie shadery czekolady zrobilem wielkie lol jak zobaczylem siatke)
ultek Napisano 21 Grudzień 2005 Napisano 21 Grudzień 2005 bajer czekolada :) tylko to tlo jakies psiakies takies...
JohnZi Napisano 21 Grudzień 2005 Napisano 21 Grudzień 2005 wypas, tylko moze mi ktos powiedziec co to sa te meta-czasteczki?:>
Georgas Napisano 21 Grudzień 2005 Napisano 21 Grudzień 2005 dla mnie rewelacja, świetnie sobie poradziłeś z materiałami, gratuluje pracki :)
JunioR Napisano 21 Grudzień 2005 Napisano 21 Grudzień 2005 gratuluje smacznej hmm, wspaniałej pracy :p jedynie co mogło byc inne to niebieski prezent chyba niepotrzebnie tak mocno wygięty. pozdrawiam !
misiekp Napisano 21 Grudzień 2005 Napisano 21 Grudzień 2005 exrta czekolada wogole wszystko fajowe, az chce sie zjesc :p Pozdr
tomeus Napisano 21 Grudzień 2005 Napisano 21 Grudzień 2005 exrta czekolada wogole wszystko fajowe, az chce sie zjesc :p aż sie chce ale samemu całego nie można bo Cię będzie brzuszek bolał...:P A tak na serio to kawał dobrej roboty !
Archangel Napisano 22 Grudzień 2005 Napisano 22 Grudzień 2005 Ladna pracka...bardzo dobrze zastosowany DOF.
Gedeon Napisano 22 Grudzień 2005 Napisano 22 Grudzień 2005 ładnie ale dla mnie lukier z czekolady który spełnia funkcję napisu na torcie wygląda jak gó... Ale ogólnie bardzo mi się podoba...
javor Napisano 22 Grudzień 2005 Napisano 22 Grudzień 2005 żeby nie było tak słodko to coś skrytykuje :) jest masa darmowych czcionek w internecie a ty wyrałeś złą :/ nienadaje się zbytnio tutaj bo ma ostr krawędzie a prawdziwej czekolady tak nie podocinasz :P ....ostatecznie mogłeś te krawędzie zaokrąglć :) ponadto jakoś nieciekawie wygląda połączenie między tortem a świeczkami i tak wogóle to co na nim jest napisane i po jakim języku ???? happy birthday potrafie rozczytać ale trzeciego słowa nie :/ chyba że to tylko ja jestem jakiś ułomny :P
mkk3a Napisano 22 Grudzień 2005 Autor Napisano 22 Grudzień 2005 właściwie wszyscy, którzy sie wypowiadali - dzięki za miłe słowa :) Gedeon - mowisz tylko o czekoladzie w napisie czy te na obrzeżach też? bo to jest dokladnie ten sam materiał. poza tym większość akurat chwaliła ten shader... javor - czcionka faktycznie niezbyt oryginalna. ale jakoś nie przyszło mi do glowy, aby poszukać jakąś ciekawszą w necie. ostre krawędzie ma dlatego, że ustawilem mały stopien interpolacji, aby zaoszczędzić na polygonach (na 128 ramu samo otwarcie 3dsmaxa to jest wyzwanie), a dodanie meshsmootha strasznie kaszaniło siatkę. no i juz tak zostało. Napis ogólnie rzecz biorąc jest po angielsku :) Happy birthday dobrze rorszyfrowałes. Imię to Tuisku. Dziwne, ale akurat takie sobie wymysliłem ;) Heh, i tak sie dziwie, ze przez tobą jeszcze nikt sie o to nie spytał. za krytyke tez dziekuje (a nawet bardziej :))
mr_marchew Napisano 23 Grudzień 2005 Napisano 23 Grudzień 2005 Bardzo fajne. Podoba mi się sposób w jaki zdeformowałeś modele, jakoś tak kreskówkowo, ale mimo to wszystko wygląda realistycznie. Na początku myślałem, że to jakieś dziwne ustawienia kamery, a to jednak modele.
wesoledi Napisano 23 Grudzień 2005 Napisano 23 Grudzień 2005 oo.. dla mnie? skad wiedziales, ze jutro mam urodzinki? :D Obrazek bardzo udany moim zdaniem, podoba mi sie, aczkolwiek chyba zbyt duzy dof, niemniej nadaje on taki swieteczny klimacik :) Swietne
ironteeth Napisano 23 Grudzień 2005 Napisano 23 Grudzień 2005 Mnie też się podoba :). Jak zrobie coś swojego i wrzuce na forum to prosze o komentarze :D.
hkropinski Napisano 23 Grudzień 2005 Napisano 23 Grudzień 2005 ogólnie praca mnie się bardzo podoba jednak popracowalbym troche duzej nad dof-em, pozdr
piotrek Napisano 23 Grudzień 2005 Napisano 23 Grudzień 2005 Świetna pracka, lecz jak dla mnie, odrobinę przesadziłeś z DOFikiem :)
zio_mal Napisano 25 Grudzień 2005 Napisano 25 Grudzień 2005 heh fajne:) ale jakos mi sie bardziej podoba wersja z siateczka niz gotowiec:) nie wiem moze to te metaparticle... heh hmmm jedno mnie zastanawia, majac 128 ramu, chcac zaoszczedzic na poly, nie dawales duzej interpolacji - ok, to czemu nie mymodelowales czekolady? moze bylo by to trudniejsze i dlugo trwalo, ale uzywajac spline'ow jednak poszlo by szybko, render poszedl by znacznie szybciej, zaoszczedzil bys w scenie na szybkosci i polygonach (jak widac maja duze zageszczenie siatki, co widac tyko w obszarach bez dofa). uzywalem kiedys w jakiejs pracy metaparticli i wiem ze one licza sie strasznie dlugo (na slabym kompie - twoje 128mb to malutko)... i to mi nie pasuje wlasnie, obciazaja znacznie procesor, a render sie wydluza nawet kilkukrotnie, sa tam jakies opcje ukrywania itp w particlach ze w renderze dopiero to widac co i jak, wiec w pracy nie obciaza czasem tak bardzo. ale z tego co widze jednak musiales miec wiekszosc particli pokazanaych we viewportach, zeby jednak ustawic emiter odpowiednio. wiec gratuluje cierpliwosci:) i fajnie ze ktos pamieta jeszcze ze sa w maxie particle i metaczasteczki, a nie od razu na pluginy leci bo nie wie ze max ma takie fajne opcje:) heh wyszlo piknie:) szkoda ze nie uzyles maxowego fire'a, jak sie dobrze ustawi to wyglada naprawde piknie:) a nie obciaza sceny wogole, jedynie render sie liczy sekunde-dwie dluzej:) render ma klimaci, ale dalej obstaje ze z siateczka wersja mi sie bardzije podoba hehe
Weapon Of Choice Napisano 27 Grudzień 2005 Napisano 27 Grudzień 2005 Everything is good and useful if it is made of chocolate. Przyjemnie popatrzec na to.
mkk3a Napisano 27 Grudzień 2005 Autor Napisano 27 Grudzień 2005 DraB - pff... ale żes wymyślił :) ta wersja renderowała mi sie ponad 14h i to w dodatku na kompie, do ktorego nie ma codziennie dostępu (na moim trawałoby pewnie 2x dłuzej). Wiec w najblizszym czasie raczej nie... A po co ci wieksza rozdzialka, jesli mozna spytac? :) zio_mal - szczerze mowiąc, splajnami raczej niezbyt dużo sie bawiłem, jedyne co umiem z nich zrobić to jakiś tekst, albo szklanke z pomocą modifier Lathe. poza tym nic... Czemu wersja siatki podoba ci sie bardziej? Chodzi ci o zbyt duży DOF?
DraB Napisano 27 Grudzień 2005 Napisano 27 Grudzień 2005 Na tapetkę :) BTW: Co to sa meta-particles. gdzie moge sie czegos nauczyc? :)
zio_mal Napisano 27 Grudzień 2005 Napisano 27 Grudzień 2005 mkk3a - wersja z siatka nie ma dofa o ile dobrze widze:) moze dlatego, no i ten jednolity kolor i biala siateczka:) a metapartickle wygladaja super w tej formie heh na nich skupia sie duza uwage, geststa siatka, wygladaja jak jakas rtec heh jakbys zmniejszyl dof na renderku to moze by mi bardzije w oko wpadlo ale dla jednej osoby heh nie ma chyba sensu zmieniac pracki skoro innym lezy tak jak jest:P DraB - odpal maxa i wcisnij F1. a jak nie to google twoim przyjacielem:)
Rekomendowane odpowiedzi