Napisano 8 Luty 200619 l Witam, długo się niczym nie chwaliłem a więc czas to zmienić ;) Poniżej zamieszczam kilka modeli, które robiłem na przełomie 2005-2006. Są one pozostawione na tym etapie, które obejmowały zlecenia, czyli czysty modeling, kiedyś tam pewnie zajmę się ich renderowaniem ale najpierw muszę na to znaleźć czas :) A więc co by nie przedłużać... oto one: Jaguar XK Siatka (przed booleanem): ...
Napisano 8 Luty 200619 l Autor Toyota Yaris Siatka (przed booleanem): Jak widać troszkę im jeszcze brakuje do umieszczenia w galerii, choćby kół w większości przypadków :) Wszystkie auta były modelowane w 3ds Max 6 (poly), rendering w Brazilu. Miłego wytykania błędów... pozdrawiam
Napisano 8 Luty 200619 l Autor Dzięki za komentarze, siateczki umieszczę może jutro bo muszę je najpierw wydobyć z Maxa a nie mam już siły go dzisiaj odpalać, tylko uprzedzam, że nie wszystkie elementy są bez MSa, ostatnio często korzystam z booleana tak więc siatki momentami są bardzo gęste... pozdrawiam :)
Napisano 8 Luty 200619 l no wreszcie coś pokazałeś :) troche ich nadziubałeś ale rzuca mi się w oczy krzywy zderzak przedni w mercedesie :P (brak płynnego przejścia przez ten rowek) poza tym jednym szczególłem to jak zawsze wyśmienicie :D a co to za zlecenia miałeś jeśli można wiedzieć ?? bo napewno nie do gry te samochody :P
Napisano 8 Luty 200619 l Loozak Ty to potrafisz zdołować ! No pięknie naprawde super robota ! Bedą jakieś lakierki i koła ? :) Pozdr !
Napisano 8 Luty 200619 l Autor Javor, masz oko ;) hmmm, zgadłeś... nie do gry :) Hcpiter3d, hehe, dzięki... kiedyś tam może będą, ale myślę, że nie prędko pozdrawiam
Napisano 8 Luty 200619 l modele są sliczne, rendery też. Wie może ktoś jak zrobić podobne w v-rayu ??
Napisano 9 Luty 200619 l No piekna sprawa stary. Super modele. Moglbys pokazac siateczki tych malych dziel sztuki?:) pozdrawaim -=s3b=-
Napisano 9 Luty 200619 l jak to poly?! Dalbym glowe ze to nurbsy :) wypasik normalnie, ale uprzedzaj jak bedziesz nastepnym razem cos takiego wrzucal, wezme sobie wtedy diazepam :PP
Napisano 9 Luty 200619 l wow, te Lamborghini Gallardo robi wrażenie, z resztą tak jak pozostałe... no ale piękne modele :))
Napisano 9 Luty 200619 l fajnie fajnie w pierwszym modelu tam gdzie masz ta dziure na przodzie jest troche przywo ;P ale b.ladnie tez sie coraz czesciej zastanawiam nad boolean bo to poprostu przyspiesza prace.......musze wkoncu sporobac...... ps. chyba ci ktos kola ukradl :D w niektorych samochodach ;) ps2. skad ty masz takie swiatla tylnie tego jaris'a??
Napisano 9 Luty 200619 l No ja nie wytrymam ladne cuda :D heh ciekawe kiedy ja dojde do takiego poziomu :P Poprosu miodzio :D (siateczka mile widziana)
Napisano 9 Luty 200619 l bardzo ladne modele :) dawno juz na tym forum takich niebylo :) . Gratulacje i czekamy na renderki.Pozdrowionka !:)
Napisano 9 Luty 200619 l Patrz , ja nie wiem....on robi jak biglebowsky w speed paintingu....nie daje długo nic a później wszyscy mają kompleksy ; ] Loozack - świetnie.
Napisano 9 Luty 200619 l I-DE-AL-NIE! Felga Gallardo jest niesamowita. Czasy i siateczki wymagane. :) pozdrawiam
Napisano 9 Luty 200619 l tego mercedesa bym chętnie kupił model!! tylko z materiałami itp.daj znać jeśli jesteś zainteresowany [email protected]
Napisano 9 Luty 200619 l No i tutaj mamy kolejny przyklad, ze ciezka praca jest nagradzana :) Swietna robota!! gratulacje!! Wszystkie sa fajne :) tzn. super super super fajne!!! I rowniez czekam na siatki!
Napisano 9 Luty 200619 l mi się bardzo podoba (choć samochodów nie umiem robić i sie za bardzio na nich ine znam). :P
Napisano 9 Luty 200619 l No no Loozack dobra robota nie ma co, forumowicze mają brać z kogo przykład :) Zresztą sam bym chciał mieć tyle cierpliwości i robić tak perfekcyjne modele jak Twoje
Napisano 9 Luty 200619 l świetna robota ! - też się dołączam do pytania - ile robisz przeciętnie taki jeden model ?
Napisano 9 Luty 200619 l Wszystko jest... 3xBardzo dobrze zrobione, ale ciekawi mnie jedna rzecz a mianowicie: ile robiles model mercedesa???
Napisano 9 Luty 200619 l widze że rowki wycinasz boolinkami ;] w sumie to całkiem dobry pomysł jest modele super, a siatki zaskakująco proste, no może oprócz merola :P pewnie dlatego takie ładne modeliki wyszły
Napisano 9 Luty 200619 l Autor Wielkie dzięki wszystkim za komentarze, praktycznie same pozytywne i jeszcze ta rekomendacja, ehh... aż mi głupio :) Dodałem siateczki w pierwszych postach tak więc cofnijcie się na początek wątku, jeżeli jesteście zainteresowani. SansSerif, Hkropinski, RA, Jaras, Razon_NW, z tym czasem modelingu to trudno powiedzieć, bo robiłem je ze sporymi przerwami, ale biorąc pod uwage sam czas pracy to ok. 2 tygodnie na model z wyjatkiem Mercedesa, którego musiałem skończyć w niecały tydzień, JohnZI, heh, a jednak ;) Bartq, już nie pitol bo sam świetnie modelujesz :> Kome, ciii... ;) pozdrawiam
Napisano 9 Luty 200619 l nara bo to nie wszystkie! Kome, ciii... ;) :> co to za zmowa milczenia....coo A autka niesamowite :):)
Napisano 9 Luty 200619 l master z tego wynika ze bedzie wiecej !! 2 tyg. na model a mam dokladniejsze pytanie ile godz dziennie robiles?? ciekawy jestem takiego dokladniejszego czasu i czy miales jakies przerwy czy codziennie przez 2tyg robiles. gratuluje rekomendacji........ ja tez chce !!!! beeeee pozdro
Napisano 9 Luty 200619 l loozack!! are you crazy? :) to teraz juz wiem czemu nic nie bylo slychac o tobie :) a jak zryp(jeb)iesz rendery to cie znajde! ;) musze przyznac ze masz pieeeekne siatki :) respect greets :)