Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam,

długo się niczym nie chwaliłem a więc czas to zmienić ;)

Poniżej zamieszczam kilka modeli, które robiłem na przełomie 2005-2006. Są one pozostawione na tym etapie, które obejmowały zlecenia, czyli czysty modeling, kiedyś tam pewnie zajmę się ich renderowaniem ale najpierw muszę na to znaleźć czas :)

A więc co by nie przedłużać... oto one:

Jaguar XK

jaguar00003bk.jpg

jaguar00013jc.jpg

jaguar00021oi.jpg

jaguar00030vf.jpg

Siatka (przed booleanem):

jagwire3qp.jpg

...

• Odpowiedzi 124
  • Wyświetleń 25,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

Toyota Yaris

yaris00002in.jpg

yaris00016dc.jpg

yaris00020eg.jpg

yaris00038vd.jpg

Siatka (przed booleanem):

yariswire7ag.jpg

Jak widać troszkę im jeszcze brakuje do umieszczenia w galerii, choćby kół w większości przypadków :)

Wszystkie auta były modelowane w 3ds Max 6 (poly), rendering w Brazilu.

Miłego wytykania błędów... pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Dzięki za komentarze, siateczki umieszczę może jutro bo muszę je najpierw wydobyć z Maxa a nie mam już siły go dzisiaj odpalać, tylko uprzedzam, że nie wszystkie elementy są bez MSa, ostatnio często korzystam z booleana tak więc siatki momentami są bardzo gęste...

pozdrawiam :)

Napisano

Super modele!

Mógłbyś pokazać siatke Mercedesa??

Pozdro

Napisano

no wreszcie coś pokazałeś :)

troche ich nadziubałeś ale rzuca mi się w oczy krzywy zderzak przedni w mercedesie :P (brak płynnego przejścia przez ten rowek)

poza tym jednym szczególłem to jak zawsze wyśmienicie :D

a co to za zlecenia miałeś jeśli można wiedzieć ?? bo napewno nie do gry te samochody :P

Napisano

Loozak Ty to potrafisz zdołować ! No pięknie naprawde super robota !

Bedą jakieś lakierki i koła ? :)

Pozdr !

Napisano
  • Autor

Javor, masz oko ;) hmmm, zgadłeś... nie do gry :)

Hcpiter3d, hehe, dzięki... kiedyś tam może będą, ale myślę, że nie prędko

pozdrawiam

Napisano
modele są sliczne, rendery też. Wie może ktoś jak zrobić podobne w v-rayu ??
Napisano

No piekna sprawa stary. Super modele. Moglbys pokazac siateczki tych malych dziel sztuki?:)

pozdrawaim

-=s3b=-

Napisano

jak to poly?! Dalbym glowe ze to nurbsy :) wypasik normalnie, ale uprzedzaj jak bedziesz nastepnym razem cos takiego wrzucal, wezme sobie wtedy diazepam :PP

Napisano

wow, te Lamborghini Gallardo robi wrażenie, z resztą tak jak pozostałe... no ale piękne modele :))

Napisano

fajnie fajnie

w pierwszym modelu tam gdzie masz ta dziure na przodzie jest troche przywo ;P

ale b.ladnie

tez sie coraz czesciej zastanawiam nad boolean bo to poprostu przyspiesza prace.......musze wkoncu sporobac......

ps. chyba ci ktos kola ukradl :D w niektorych samochodach ;)

ps2. skad ty masz takie swiatla tylnie tego jaris'a??

Napisano

No ja nie wytrymam ladne cuda :D heh ciekawe kiedy ja dojde do takiego poziomu :P Poprosu miodzio :D (siateczka mile widziana)

Napisano

bardzo ladne modele :) dawno juz na tym forum takich niebylo :) . Gratulacje i czekamy na renderki.Pozdrowionka !:)

Napisano

Patrz , ja nie wiem....on robi jak biglebowsky w speed paintingu....nie daje długo nic a później wszyscy mają kompleksy ; ]

Loozack - świetnie.

Napisano

I-DE-AL-NIE!

Felga Gallardo jest niesamowita.

Czasy i siateczki wymagane. :)

pozdrawiam

Napisano

ładnie. przyłączam się do próśb o czasy, siatki etc :)

Napisano

No i tutaj mamy kolejny przyklad, ze ciezka praca jest nagradzana :) Swietna robota!! gratulacje!! Wszystkie sa fajne :) tzn. super super super fajne!!! I rowniez czekam na siatki!

Napisano

No no Loozack dobra robota nie ma co, forumowicze mają brać z kogo przykład :) Zresztą sam bym chciał mieć tyle cierpliwości i robić tak perfekcyjne modele jak Twoje

Napisano

świetna robota ! - też się dołączam do pytania - ile robisz przeciętnie taki jeden model ?

Napisano

Wszystko jest... 3xBardzo dobrze zrobione, ale ciekawi mnie jedna rzecz a mianowicie: ile robiles model mercedesa???

Napisano

widze że rowki wycinasz boolinkami ;] w sumie to całkiem dobry pomysł jest

modele super, a siatki zaskakująco proste, no może oprócz merola :P pewnie dlatego takie ładne modeliki wyszły

Napisano
  • Autor

Wielkie dzięki wszystkim za komentarze, praktycznie same pozytywne i jeszcze ta rekomendacja, ehh... aż mi głupio :)

Dodałem siateczki w pierwszych postach tak więc cofnijcie się na początek wątku, jeżeli jesteście zainteresowani.

SansSerif, Hkropinski, RA, Jaras, Razon_NW, z tym czasem modelingu to trudno powiedzieć, bo robiłem je ze sporymi przerwami, ale biorąc pod uwage sam czas pracy to ok. 2 tygodnie na model z wyjatkiem Mercedesa, którego musiałem skończyć w niecały tydzień,

JohnZI, heh, a jednak ;)

Bartq, już nie pitol bo sam świetnie modelujesz :>

Kome, ciii... ;)

pozdrawiam

Napisano

master z tego wynika ze bedzie wiecej !!

2 tyg. na model a mam dokladniejsze pytanie ile godz dziennie robiles?? ciekawy jestem takiego dokladniejszego czasu i czy miales jakies przerwy czy codziennie przez 2tyg robiles.

gratuluje rekomendacji........ ja tez chce !!!! beeeee

pozdro

Napisano

loozack!! are you crazy? :) to teraz juz wiem czemu nic nie bylo slychac o tobie :) a jak zryp(jeb)iesz rendery to cie znajde! ;)

musze przyznac ze masz pieeeekne siatki :)

respect

greets :)