nielot007 Napisano 18 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 18 Wrzesień 2006 Witam!! ok wkoncu przyszedl ten czas aby pojsc o jeden poziom dalej :) a wiec zaczalem bawic sie w robienie ciala..... narazie tyle zrobilem :) wiem ze misnie sa za mocno zarysowane ale to nie rpoblem zniwelowac :) zaznaczam ze to moje pierwsze podejscie do ciala !! :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 18 Wrzesień 2006 Share Napisano 18 Wrzesień 2006 Pierwsze podejscie najtrudniejsze, potem jest tylko lepiej. Najbardziej rażą zgubione proporcje. Wyglada trochę tak jakby mu się ręka ze stawu wyłamała, albo szyja jest za długa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyhhh Napisano 18 Wrzesień 2006 Share Napisano 18 Wrzesień 2006 trochę nie natralnie.. ale brawo ;) podziwiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 18 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 18 Wrzesień 2006 witam!! kuba--> hmmm proporcje szyja troche rzeczywiscie zadluga :) krzyhhh--> moglbys jasniej :D ps. robie z referki :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 18 Wrzesień 2006 Share Napisano 18 Wrzesień 2006 A, z jakiej referki, jeżeli mozna się spytac ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 18 Wrzesień 2006 Share Napisano 18 Wrzesień 2006 Trochę piersi mu zwisają xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyhhh Napisano 18 Wrzesień 2006 Share Napisano 18 Wrzesień 2006 hm.. takie ogólene moje wrażenie. może przez to że te mięśnie tak wyraźnie zaznaczone.. update trochę lepiej... ale imho coś dziwnego ma przy szyji :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 18 Wrzesień 2006 Share Napisano 18 Wrzesień 2006 boski żigolo fajnie mi proporcje pasują Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 18 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 18 Wrzesień 2006 Witam!! kuba--> sorki ale scisle tajne :D piotrek--> hehe i tak mialo byc ;) krzyhhh--> to przy szyji to miesień choc go zmniejsze bo przesadzilem z nim :D piksar--> hehe dzieki :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 19 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 19 Wrzesień 2006 Witam!! pozdro :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zioło Napisano 19 Wrzesień 2006 Share Napisano 19 Wrzesień 2006 wydaje sie, że mieśnie przy szyi sa zdecydowanie za duże! i biceps też troszke dziwnie odstaje:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max_1989 Napisano 19 Wrzesień 2006 Share Napisano 19 Wrzesień 2006 Oj nielot ciągle te same błedy, nie "odznaczaj" tak dobitnie tych mięsni bo psuje ci to model2 :) masz tutaj siateczke modelu w podobnym typie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikham Napisano 19 Wrzesień 2006 Share Napisano 19 Wrzesień 2006 widze że ostro sie wziąłeś za organike z obserwacji ludzi mnie otaczających moge powiedzieć że Twój model ma szyje nie teges ;) powodenia i owocnej pracy przy mięśniaku ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 19 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 19 Wrzesień 2006 Witam!! ziolo--> nom szyja za mocno :) a biceps hmmmm :D max--> poprawie sie :) dzieki za referke :) sikham--> hehe wkoncu trzeba sie wziasc :) nom szyja nie teges ;) ps. wiem ze dlon nie teges niedlugo sie za nia wezme :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 29 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 29 Wrzesień 2006 Witam!! zrobilem taka glowe, hehe moja pierwsza cala glowa :D mowcie co poprawic, bo chce ja konczyc i zrobic wkoncu jakas texture oczywiscie tej glowy ;) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruneq Napisano 29 Wrzesień 2006 Share Napisano 29 Wrzesień 2006 Dear Nielot....pozwol ze wtrące...Biceps nie łaczy sie z Klatką piersiową tak dobitnie.... w glowie nie podoba mi sie broda usta, nosm i policzki!....chociaz nie wiem czy to ma byc człowiek...jak nie to sry..bo nie sledze wątku!:) max_1989 śliczny Spawn! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BLADE Napisano 29 Wrzesień 2006 Share Napisano 29 Wrzesień 2006 nei wiem czy kożystasz z blendera ale bardzo polecam ten tutorial.. bardzo mi pomógł :) http://www.blendernation.com/2006/09/26/modeling-a-face-and-ear-video-tutorials/ ostatnio zakochałem sie w blenderze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 29 Wrzesień 2006 Autor Share Napisano 29 Wrzesień 2006 Witam!! Bruneq-->ma to byc glowa :D wazne aby fajnie wygladala :D BALDE--> uzywam max'a :) tutka nie widzialem bo nie che dzialac ;) ok maly update usta poprawie bo kolo ma jakas dziwna mine ;P pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 29 Wrzesień 2006 Share Napisano 29 Wrzesień 2006 No coś w tej głowie jest. Brak uszu więc nie kompletna. Jeszcze takie pytanie czy to anatomiczna główka czy karykaturka ?? Może za bardzo wklęsło jest po wewnętrznych stronach oczodołów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adek_CG Napisano 29 Wrzesień 2006 Share Napisano 29 Wrzesień 2006 oczodoly sobie dales zbyt glemboko, zbyt uwypuklasz wszystkie miesnie na twarzy..., sczegonie widac to na tych miesniach pod ustami, przez to wszystko twarz troche ci napuchla... no i nos troche zbyt waski, aha no i jescze podkresl troche usta Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruneq Napisano 29 Wrzesień 2006 Share Napisano 29 Wrzesień 2006 wyglada jak na 2 sekundy przed pawiem!:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gordy Napisano 29 Wrzesień 2006 Share Napisano 29 Wrzesień 2006 Nielot, Spróbuj uzyskać taki efekt, bo na razie biceps wychodzi ci z barku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 30 Wrzesień 2006 Share Napisano 30 Wrzesień 2006 Gordy - WOW super!!! Gdzie to znalazłeś?? Jest taki opis dla całego człowieka?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gordy Napisano 30 Wrzesień 2006 Share Napisano 30 Wrzesień 2006 oczywiście. Ale to komercyjny produkt, który dałem do zeskanowania dla siebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 1 Październik 2006 Autor Share Napisano 1 Październik 2006 Witam!! ok zrobilem od nowa :) lepiej?? nos bedzie poprawiany(krztalt) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 1 Październik 2006 Share Napisano 1 Październik 2006 chyba troche zabardzo zapadły :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 1 Październik 2006 Share Napisano 1 Październik 2006 a obiecane róże nielocie:P nie no joke ja nadal bez kompa wiec wiesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adek_CG Napisano 1 Październik 2006 Share Napisano 1 Październik 2006 no ta twarz juz lepsza... oczy sa zdaje sie za male do reszty twarzy, no i zrobila sie tak sczelina miedzy platkami nosa a tym miesniem z boku, troche to wyglada tak jak by mial niektore miesnie twarzy spiete a inne rozluznione, podkresl troche ksztalt sczeki, powieksz troche gorna czesc czaski, tam glowa jest troche zbyt mala a jescze musi sie tam zmiescic mozg;), no i oczy mu tak troche wbiles za mocno w glowe, ja chyba bym troche bardziej jescze zaakcentowal zewnetrzne krawedzie ust, no ale moze tak ma byc;), generalnie twarz bardzo fajna, widac ze starasz sie uchwycic wszystkie miesnie na twarzy i nadac im charakter a to duzy plus Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 2 Październik 2006 Share Napisano 2 Październik 2006 Dla mnie jest spoko, to co można jeszcze poprawić to kąciki ust i broda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max_1989 Napisano 2 Październik 2006 Share Napisano 2 Październik 2006 No nielot, od dłuższego czasu obserwuje twoje postepy :) widac je, aczkolwiek ostatnio cos sie zatrzymales w miejscu :(. Masz napewno tyle tych siatek, spróbuj na ich podstawie zrobic jakis super model :). Co do twarzyczki, to widac ze modelowanie takich pojedyńczych elementów jak oczka, nosek, czy usta nie jest dla ciebie problemem, ale gdy przychodzi połączyc loopy na całej głowie to już postac traci charakter :(. To tyle odemnie mam nadzieje ze mi wybaczysz ten komentarz :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 2 Październik 2006 Autor Share Napisano 2 Październik 2006 Witam!! dzieki za komentsy !! wszystko to co napisaliscie poprawie :) AG--> hihihihi kiedys chcialme je zrobic ale jakos nie wyszlo wiec dalem spokoj :D ale zrobi sie :D Adek--> oczy nie moga byc male gdyz robie z referki :) i oczy nie sa (chyba) za bardzo wbite w glowe ;) reszta racja poprawie :D max--> hehe wiesz ze chyba czytasz w moich myslach !! tak samo mysle tak samo czuje jakos ciezko mi ruszyc o krok dalej z organika :( a jesli chodzi o modelowanie pojedynczych czesci oka nosta ust itp. to odzielnie jakos tam wygladaja ale polaczenie ich zrobienie fajnych policzkow to juz inna sprawa, w sumie w tym wlasnie nie mam az takiego doswiadczennia , ale bede wlasnie sie teraz tego uczyl :) aby pop polaczeniu loopami glowa nabrala charakteru a nie stracila go :) dzieki jeszcze raz za komentsy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 2 Październik 2006 Share Napisano 2 Październik 2006 Gotham mi kiedys powiedzial "olej siatke wazne zeby ladnie wygladalo po ms" i teraz musze powiedziec tylko jedno ZGADZAM sie z tym ztwierdzeniem. Staraj sie pracowac na vertexach ustawic model zeby byl ladny a siatle olej , na koncu zawsze mozesz cos tam poprawic w topoplogii ktora i tak jest zbedna jezeli nie robisz modeli pod animacje, wszystkie te loopy to taki wymysl , ani model nie wyglada ladniej ani latwiej sie nie modeluje ;] opanuj bryle pozniej detal i to by bylo na tyle :D ostatni model bardzo fajny dodam jeszcze ze warto znac zasady loopowania itp ale to nic nie zmienia w modelu ;] jezeli model ma byc kiszkowaty to nie wazne jak pieknie siatke ulozysz i tak bedzie kicha ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 2 Październik 2006 Autor Share Napisano 2 Październik 2006 Witam!! KLIKU :D no w sumie masz racje :D dobra teraz sie wzialem w garsc bo wstyd sobie robie :D:D narazie malo ale zawsze cos :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeet Napisano 2 Październik 2006 Share Napisano 2 Październik 2006 Oczęta za szeroko rozstawione. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 2 Październik 2006 Share Napisano 2 Październik 2006 Ej, możesz inaczej rozłozyć siatkę powiek będą lepiej wyglądały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 3 Październik 2006 Autor Share Napisano 3 Październik 2006 Witam!! dzieki z akomentsy zeet chyba poprawilem :) kuba poprawie ale na koncu :) wydaje mi sie ze oczy sa lekko za male :) a tu taki update obok ust te "faldy" beda zmieniane :) ps. 4000 posty :D pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 3 Październik 2006 Share Napisano 3 Październik 2006 Nie tyle oczy za małe co może usta za duże, i te fałdki troszkę sztuczne sA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TouchThis Napisano 3 Październik 2006 Share Napisano 3 Październik 2006 te fałdy psują wszystko ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 3 Październik 2006 Share Napisano 3 Październik 2006 Super jak dla mnie :) Ale dlaczego siatek nie pokazujesz?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 14 Październik 2006 Autor Share Napisano 14 Październik 2006 Witam!! kolejna glowa zrobiona dzisiaj (tzw zaczeta) narazie czas to 1h34min :) wszystko nagrywam wiec jakby ktos cchail pozniej to bede mogl wrzucic film(oczywiscie przyspieszony) ps. robie na podstawie glowy vetis'a z bitwy ale tylko mine chcialem zrobic podobna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 14 Październik 2006 Share Napisano 14 Październik 2006 No, no, teraz widac ze proporcje są dobre :) Fałdki całkiem fajnie się załamują. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zioło Napisano 14 Październik 2006 Share Napisano 14 Październik 2006 fajna głowa:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cojots Napisano 14 Październik 2006 Share Napisano 14 Październik 2006 Górna warga deczko wyżej... chociaż kiedy dojdą zeby efekt powinien byc już git ;) Wątek przedni, są siatki czyli z moją nauką nie bedzie tak źle... jak co to ja sie pisze na ten film ;) Pozdrawiam i powodzenia w dalszej pracy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 15 Październik 2006 Autor Share Napisano 15 Październik 2006 Witam!! dzieki za mile komentarze :) glowka skonczone ;) tzw nie chce mi sie juz jej ruszac ;) filmik niedlugo sie pojawi glowe robilem 2h to tyle :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 15 Październik 2006 Share Napisano 15 Październik 2006 Głowa ładnie wyszła, teraz czekamy na film :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 17 Październik 2006 Autor Share Napisano 17 Październik 2006 Witam!! kolejna glowa mniej niz 2h :) robilem na dostawie tego obrazka :) http://www.iranmania.com/fun/caricature/actual/07_Michael_Jackson.jpg pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 17 Październik 2006 Share Napisano 17 Październik 2006 bardzo fajna mordka ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 17 Październik 2006 Share Napisano 17 Październik 2006 MASAKRA :o !!! ucz mnie nielot :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 17 Październik 2006 Share Napisano 17 Październik 2006 troszku do Jacksona brakuje, mogłeś nieco bardziej upodobnić do konceptu, gł. oczka i usta, poza tym cud, miód i orzeszki, wprawiasz się ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 17 Październik 2006 Autor Share Napisano 17 Październik 2006 dzieki za komentsy ale no bez przesady :D junior--> dzieki:) hindus--> nie no bez przesady!! :D dzieki :) vorek--> no wiem ze sporo brakuje do jacko :D na poczatku jeszcze jako tako byl podobny(jak nie bylo oczy tylko byl nos i ust(poczatek) jeszcze sporo przedemna aby koncept odtworzyc :) dzisiaj postaram sie znowu jakas glowe zaczac :) pozdro i dzieki za komentsy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi