Mario Napisano 5 Wrzesień 2006 Napisano 5 Wrzesień 2006 Witam Tym razem mam do zaprezentowania łazienkę którą sobie robiłem w wolnych chwilach. Dwa modele pochodzą z netu wiszący ręcznik (pomiędzy bidetem a prysznicem) oraz wanna, reszta modeli to dzieło mojej myszki :) Narzędzia pracy to: Max Vray oraz Photoshop (korekta kolorów, kontrast itp.) Piszcie co tym razem sądzicie o zaprezentowanej pracy Pozdrawiam Mario Hi : http://img236.imageshack.us/img236/8360/lazienka0000sv6.jpg http://img316.imageshack.us/img316/7011/lazienka0003pp7.jpg http://img50.imageshack.us/img50/4073/lazienka0002ew4.jpg http://img113.imageshack.us/img113/2412/lazienka0004gk0.jpg http://img455.imageshack.us/img455/8601/lazienka0007un0.jpg http://img529.imageshack.us/img529/3508/lazienka0001wn5.jpg http://img50.imageshack.us/img50/8599/lazienka0006mf5.jpg http://img509.imageshack.us/img509/9409/lazienka0008ty5.jpg 1
siwy Napisano 5 Wrzesień 2006 Napisano 5 Wrzesień 2006 Jesteś najlepszy. kopara mi opadła, a widziałem już dużo. Brak słów. Pierwsza światowa liga.
Por@szek Napisano 5 Wrzesień 2006 Napisano 5 Wrzesień 2006 Wypasik, swietna pracka draniu, z reszta jak zwykle. Widze sporo fajnych pomyslow, jak te znaczki na szybach czy niezakrecoan pasta do zebow (i pozniej kto to ma sprzatac). Generalnie fajna pracka. Jedna rzecz m itylko nie lezy, wykonana fajnie, ale po prostu jakos mi nie pasuje do klimatu tej lazienki, te swiatla kolo lustra na tych wyciagnikach. Nie baudzo. Ale to kwestia gustu, a o gustach sie nie rozmawia wiec luziks :) I widze nowe logo se sprawiles HEHEHE tylko wasa zgol, czy zapuszczasz :P Pozdrufka z przemijajacej z wiatrem Polski :)
chveti Napisano 5 Wrzesień 2006 Napisano 5 Wrzesień 2006 No , Mario , nie powiem...daje rade:) bardzo fajne :) Pozdrawiam.
rowr Napisano 5 Wrzesień 2006 Napisano 5 Wrzesień 2006 eeee boskie!!! jedyne co mi dziwnie wyglada to material doniczki jakis taki...nooo i kijowego maila masz :D pozatym super :)
arev Napisano 5 Wrzesień 2006 Napisano 5 Wrzesień 2006 kaszana jak zwykle :p oczywisty zarcik ;) profeska. typowa juz. niczego innego nie mozna sie bylo spodziewac po autorze tematu. jedyna rzecz, do ktorej moglbym sie minimalnie przyczepic to to, ze w odbiciach na kafelkach nie widac (lub za malo widac) szczelin pomiedzy nimi. nawet z tym praca na szosteczke :)
MassTA Napisano 5 Wrzesień 2006 Napisano 5 Wrzesień 2006 Jedyne co mi nie pasuje, to czerwone i niebieskie obwódki wokół niektórych krawędzi... jakby obrazki były na okulary 3D?
rakhi Napisano 5 Wrzesień 2006 Napisano 5 Wrzesień 2006 Łeeee kilka zdjęć dałeś i nic więcej :P Świetna praca, fotorealizm doskonały. Ile to sie renderowało??
maczuga Napisano 5 Wrzesień 2006 Napisano 5 Wrzesień 2006 MassTA: to jest tzw. dyspersja lub aberracja chromatyczna, to jest raczej zamierzony efekt i pojawia się gdy patrzy się pod małym kątem w stosunku (...) do szklanej lub lustrzanej powierzchni :) Mario, łazienka jest the best, już wiem jaką będe miał w domu :P
hcpiter Napisano 5 Wrzesień 2006 Napisano 5 Wrzesień 2006 No naprwde super robota ! Odrazu poznać ze to twoja sprawka :D Modzio łazienka chciał bym taką :D Pozdrawiam !
Lukx Napisano 5 Wrzesień 2006 Napisano 5 Wrzesień 2006 ech, zastosowalbys LWF plus physical camera z vignetting i bylo by bez zastrzezen z mojej strony ;).
Zbychowaty Napisano 5 Wrzesień 2006 Napisano 5 Wrzesień 2006 Hmmm no to standardowo poprosze o ustawienia swiatel i renderera! Pozdrawiam i gratuluje :D
Bobby_digital Napisano 5 Wrzesień 2006 Napisano 5 Wrzesień 2006 uuuu ale lipnym aparatem to musiales robic ! fringes everywhere !
Mario Napisano 5 Wrzesień 2006 Autor Napisano 5 Wrzesień 2006 ::siwy ale trzasnąłeś posta hehehe Dzięki :) ::Por@szek a wsadziłem jakieś takie nowe logo Ale pewnie za jakiś czas znowu zmienię może na to stare heheh Co do tych wzorków na szybach to wpadłem kiedyś na to jak zobaczyłem koszulkę z czymś podobnym. ::chveti, arevulopapo, KLICEK, hcpiter3d dzięki ::rowr co jest nie tak z tą doniczką i z emailem? :) ::MassTA, maczuga a taki bajer widziałem juz w wielu filmach i nie tylko, to postanowiłem cos takiego zrobić. Osobiście bardzo mi się to podoba – co ja na to poradę ::rakhi testowałem nowy aparacik i takie zdjęcia wyszły czas renderingu od 1 do 3 godzin w pełnej rozdzielczości 1280x593 ::Lukx spoko Luk jeszcze będzie LWF i inne bajery, tylko jakoś ostatnio sił nie ma hehehe ::Z-Brush co do ustawień vray-ja to nie ma dużej różnicy niż w innych moich scenkach. Dodałem w Vray Environment VraySky żeby się pojawiały takie fajnie niebieskawe odbicia. Podczas przygotowania scenki testowałem też QMC + LC ale liczyło się to 3 razy dłużej tak wiec zostawiłem IRR+LC Światełka to Direct jako slońce 2xVRayLight (jedno w oknie i jedno za białawą ścianka nad wanną) i 7 IES-ów i to by było na tyle. ::Bobby_digital „kupiłem zorke 5 i zrobiłem kilka zdjęć”
tweety Napisano 5 Wrzesień 2006 Napisano 5 Wrzesień 2006 nice... very nice :) aberracja chromatyczna? heh. niezły pomysł. może jeszcze winietowanie od szerokiego kąta i mydlenie po bokach? :] Pozdrawiam
Touch Napisano 5 Wrzesień 2006 Napisano 5 Wrzesień 2006 Pierwsza 'cyfrowa' łazienka, w której mógłbym naprawdę się wykąpać... serio, coś pięknego(!)
Liber Napisano 6 Wrzesień 2006 Napisano 6 Wrzesień 2006 great, super robota, tylko na doniczce od kwiata poligony widać, ale to chyba był zamierzony efekt. Pozdro i czekam na więcej.
Deviator Napisano 6 Wrzesień 2006 Napisano 6 Wrzesień 2006 W takiej łazience sraczka staje się przyjemnością.
mrkrzysiek Napisano 6 Wrzesień 2006 Napisano 6 Wrzesień 2006 no rendery super, oświetlenie, modele fajne tylko jeden malutki minus jak dla mnie to to, że podłoga za bardzo odbija
JunioR Napisano 6 Wrzesień 2006 Napisano 6 Wrzesień 2006 hihi piękny render&shading! vizka równiez budzi zachwyt! pozdr.
radekD Napisano 7 Wrzesień 2006 Napisano 7 Wrzesień 2006 fajniutkie fajne dynamiczne te ujecie z żabiej perspektywy
Mirkowaty Napisano 7 Wrzesień 2006 Napisano 7 Wrzesień 2006 Może łazienka Pana Mariusze ma szanse stać sie przebojem bo widzę że wizualizacje pięknych i czyściutkich łazienek opanował do perfekcji ale teraz chyba pora pójść trochę dalej i zrobić cos artystycznego np. ubikacje publiczna - umazaną fantazyjnie haha dobry trening na dodawanie zabrudzeń :D pozdro pozdro Good job!!
CzAk1 Napisano 7 Wrzesień 2006 Napisano 7 Wrzesień 2006 ...Ah! koniec wypowiedzi. A tak poza tym to ten recznik...te teksturki...ten rendering...te kafelki tak pięknie światło odbijają...no i ten orjentalny wzorek pojawiający się tu i ówdzie...Wspaniałe:)
naeq Napisano 7 Wrzesień 2006 Napisano 7 Wrzesień 2006 eee tam wszystko zmarane.... żarcik :P No wypasik, jak widze użyłeś paru efektór, ponieważ scena nie wygląda jak wyrenderowana, są takie jak by to pwoeidzieć... lekkie przejaśnienia kolorów w niektórych miejscach co daje totalnego realizmy, poprostu jak by zdięcie zronbione przez aparat :)) Pozdrawaim
Mario Napisano 7 Wrzesień 2006 Autor Napisano 7 Wrzesień 2006 Witam ::Pionier, karny, Vorek, Georgas, Touch, RA, kome, giorgione, mrkrzysiek, JunioR, drem, FAlcom - dzięki wielkie ::tweety kto wie może w następnych interiorsach się cos wymyśli nowego :) ::Pinero akurat oprawy w suficie pasuje mi do ramy obrazu – tak mi się wydaje bidet wyszedł taki jak wyszedł bo był modelowany tylko z jednego zdjęcia ::Liber, futura donica to zamierzony efekt miała wyglądać jak by składała sie z pionowych deseczek. ::Deviator a kto by to sprzątał? Hehehe ::MF wiem że fajny dlatego go tam zamieściłem. Dobra robota :) ::radekD to ujęcie o którym piszesz to przypadkiem mi sie zrobiło :) ::Mirkowaty Panie Mirku jak ty coś wymyslisz to ... ale daj mi jakieś konkretne namiary na taka umazaną łazienkę żebym porobił sobie foty a potem zabieram się do modelingu obryzganych kibelków ::CzAk1 wczoraj jak chodziłem po mieście to widziałem że ktoś też sobie zrobił takie podobne wzorki na lustrze - taki mały bajer a cieszy Na sam koniec chciałem podziękować za rekomendacje na pierwszej stronie Dzięki Pozdrawiam Mario
deshu Napisano 7 Wrzesień 2006 Napisano 7 Wrzesień 2006 moja opinia jest taka: po kiego ***** wklejasz to logo w prawym gornym rogu ekranu? Żeby chociaz bylo ladne...
Gość Raffaello Napisano 7 Wrzesień 2006 Napisano 7 Wrzesień 2006 no co jeszcze mozna napisac? na prawde mi sie podoba! ;-) czy moglbys zapodac siateczke chociaz z jednej kamery, prosze! pozdro
TouchThis Napisano 8 Wrzesień 2006 Napisano 8 Wrzesień 2006 Widział ktoś moją szczęke ? Pierwsze wrażenie miałem takie, że te zdjęcia to z tego na czym sie wzorowałeś robiąc tą pracke a później sie skumałem o co tak na prawdę chodzi :D
krzyhhh Napisano 8 Wrzesień 2006 Napisano 8 Wrzesień 2006 no no niezła praca .. choć można by się przyczepić imho do detali modeli :)
drem Napisano 9 Wrzesień 2006 Napisano 9 Wrzesień 2006 chcialbym mniec taka lazienke:] a co do wykonania to nie umniem ocenic;p
troglodyta Napisano 24 Styczeń 2007 Napisano 24 Styczeń 2007 Witam. To co pewnie napisze nie ma zbytniego znaczenia bo szukam dziury w całym...dodam że świetnym "całym". Ale dwa niuanse: dlaczego lustro przy umywalce rozmywa dalsze odbicia.. i druga sprawa związana z samym projektem. Czy ta półka za kiblem nie powinna być wyższa? Ja nie spotkałem się z takimi stelażami z wodą co by miały taka wysokość (może właśnie dla tego że się nie spotkałem mi to nie pasuje) i ten pstryczek do wody za wysoko jest... No ale jak już napisałem czepiam się...praca świetna. Gratuluje i pozdrawiam
Mario Napisano 24 Styczeń 2007 Autor Napisano 24 Styczeń 2007 Lustro specjalnie rozmywa żeby ukryć to co jest naprzeciwko a raczej tego co tam nie ma :P a pozostałe minusy czyli ta półka i guziczek to taki „dizajn” dzięki za opinie
Rekomendowane odpowiedzi