ferni Napisano 2 Październik 2006 Napisano 2 Październik 2006 Wrzucam scenke która robilem jakies 0,5 roku temu i wlasnie ja dzisiaj wygrzebalem i dokurzylem, no i postanowilem sie pochwalic :) http://img512.imageshack.us/my.php?image=portsi1.jpg 1
cojots Napisano 2 Październik 2006 Napisano 2 Październik 2006 Mnie sie też podoba. Tylko statek pofalowany deczko ;)
goran Napisano 2 Październik 2006 Napisano 2 Październik 2006 Scenak super, szczególnie podobają mi się budynki, czuć w nich klimacik - dawaj dalej
Xol Napisano 2 Październik 2006 Napisano 2 Październik 2006 nic konstruktywnego pewnie nie napiszę :) ale-zapowiada się świetnie!! już czuć ten nadmorski klimat, powodzenia w teksturowaniu i kompozycji ;) liny zdają się być trochę kanciate i "coś" zygzakowatego wychodzi ze statku pod koła pierwszego z lewej samochodu :)) Powodzenia i pozdrawiam
Lukasz2244 Napisano 2 Październik 2006 Napisano 2 Październik 2006 Cos Kielecka ekipa sie powieksza :) super. Co do pracy to good keep going :)....
JohnyCa Napisano 3 Październik 2006 Napisano 3 Październik 2006 Brakuje mi tylko szczegolow na podlozu - jest calkiem plaskie. Jak pojawia sie tekstury i niebo to dopiero bedzie efekt - tak mysle.
goran Napisano 3 Październik 2006 Napisano 3 Październik 2006 Od strony statku mógłbyś dać jakiś krawężnik, wtedy nie bedzie tak płasko. Tam w tle to Golden Gate?
Liber Napisano 3 Październik 2006 Napisano 3 Październik 2006 Super szczegóły! Jedziesz dalej z teksturkami i daj jakieś fajne oświetlenie.
Sanderalek Napisano 3 Październik 2006 Napisano 3 Październik 2006 Wszystko pięknie :) tylko wewnętrzna strona kół od samochodów mi jakoś nie pasuje.... pozdro
mujas Napisano 3 Październik 2006 Napisano 3 Październik 2006 Pewnie mnie tutal zlinczujecie ale napiszę co myślę scenka jest naprawdę super jak narazie (budynki świetnie wyszły) ale nie pasuje mi ten statek nie wiem dlaczego ale wygląda on mi jakoś bajkowo (może to wina okien) po prostu ma całkiem inny klimat niz reszta sceny, być może mi się wydaje hmm; w każdym razie czekam na texturki
Waginus Napisano 3 Październik 2006 Napisano 3 Październik 2006 A poka siatkę i jakiś większy screen plz :)
piotrek Napisano 3 Październik 2006 Napisano 3 Październik 2006 Na razie całkiem fajnie. Nie zapomnij o stworzeniu odpowiedniego podłoża.
]v[ax Napisano 3 Październik 2006 Napisano 3 Październik 2006 Respect stary czekamy na fabdejt z texturami
ferni Napisano 3 Październik 2006 Autor Napisano 3 Październik 2006 Dzieki serdeczne wszyskim za komentarze zabieram sie za texturki zaraz jak tylko skoncze bitewke ,,Mity i legendy,,....... a to juz niedlugo aha moze mi ktos dokladnie napisac jak sie wstawia fotki bezposrednio na forum
kliment woroszyłow Napisano 3 Październik 2006 Napisano 3 Październik 2006 wrzucasz fote na jakiś serwer (darmowy najlepiej) lub na ftp jesli masz..potem w okienku gdzie wpisujesz post masz u góry zółtą ikonke insert image..wklejasz tam link do foty. w telegraficznym skrócie.
SSn4k3 Napisano 4 Październik 2006 Napisano 4 Październik 2006 http://www.imageshack.us -> wrzucasz fotke -> po wrzuceniu kopiujesz adres obrazka (albo prawym na niego i "kopiuj adres obrazka" albo tam bedziesz mial na imageshacku linka przy "Direct image link" czy cos takiego i dalej wstawienie na forum tak jak pisal kliment woroszyłow :) No i czekam na te obrazki;] Pozdro.
Ania Napisano 4 Październik 2006 Napisano 4 Październik 2006 bardzo ładnie się zapowiada, tylko statek (zwłaszcza łodzie) ma za mało detalu w porównaniu do zabudowań
damusTo Napisano 4 Październik 2006 Napisano 4 Październik 2006 poziom szurnietosci 120 % oczywiscie no tylko mi tu nie wymiękaj i ciagnij do oporu Czekam na upki gryzac pacnokcie
CzAk1 Napisano 4 Październik 2006 Napisano 4 Październik 2006 Jeszcze tylko dobre teksturki i biędzie miód.
ozzyslip Napisano 4 Październik 2006 Napisano 4 Październik 2006 jak dla mnie tez miodzio tylko, tak jak ania, uwazam ze stateczek troche za malo detalu am ale moze nadrobisz teksturkami. fajnie :)
ofca Napisano 4 Październik 2006 Napisano 4 Październik 2006 mi sie zdaje czy laweczki kawaleczek w podlodze tona ?reszte powiedziano wyzej
dom_in Napisano 5 Październik 2006 Napisano 5 Październik 2006 Wiec i ja nie bede oryginalny. Kapitalna pracka. Czekam(y) na texturki. I jeszcze jedno: te skrzesla i stoly w kafejce chyba za duze... a moze ja za duze je widze.. nie wiem. Fajowe w kazdym razie ReSpEcT
SoAd Napisano 6 Październik 2006 Napisano 6 Październik 2006 OOO ale nad texturami to popracuj zeby nie zepsuc efektu
ZiBi_PL Napisano 6 Październik 2006 Napisano 6 Październik 2006 Bardzo fajny detal ale samochody jakies takie dziwne - patrzac na nie i na budynki to takie jakby nierozmiarowe to :P ale pewnie to wina perspektywy ;] tak czy siak slicznie to wyglada :D
jaras Napisano 6 Październik 2006 Napisano 6 Październik 2006 bardzo ładnie , dodaj jakieś mewy na niebie albo siedzące na burcie i na dachach żeby oddać klimat portu... albo może by zrobić to w wieczornym oświetleniu ? światła latarni itp - podoba mi się bardzo jak na razie
skiki Napisano 6 Październik 2006 Napisano 6 Październik 2006 naprawde fajne :) mam nadzieje ze teksturki dodadzą "tego czegoś" :)
ferni Napisano 30 Grudzień 2006 Autor Napisano 30 Grudzień 2006 witam wszystkich serdecznie w koncu po dłuuuuuuuuuuuuuuugiej nieobecności wrzucam pierwszy render z texturkami. Do widocznej scenki zamierzam dodac kilka mew siedzacych tu i tam, samochód widoczny na pierwszym renderku, jeszcze jakies zwisajace liny, moze anteny na dachu kamienicy, jakiś rower gdziies stojacy, gazety w powietrzu lub na ziemi, chce jeszce dac efekt odbijajacej wody na statku tylko ze nie wiem zabardzo jak to zrobic moze ma ktos jakies tutoriale do uzuskania takiego efektu Aha niektóre modele musialem robić od nowa bo mi je gdzies wywlilo
tadzio Napisano 30 Grudzień 2006 Napisano 30 Grudzień 2006 fajne ale niebo nie bardzo... widac ze to fake;-) ale podoba mi sie.
Mr Pank Napisano 30 Grudzień 2006 Napisano 30 Grudzień 2006 no no całkiem niezle:) ale to niebo i ziemia:/
Hynol Napisano 30 Grudzień 2006 Napisano 30 Grudzień 2006 Scenka ma geometrie na naprawde dobry render. Kompozycja nie bardzo - strasznie odciąga wzrok od statku. To raczej nie dobrze - zmieniłbym położenie kamery aby więcej go pokazać. Tekstury - jeszcze by nad nimi popracował - szczególnie na skrzynkach. Oświetlenie i env do wymiany - nie jest to ani słoneczny dzień ani pochmurny. Za dużo błękitów w stosunku do jasności słońca.
Yaro16 Napisano 30 Grudzień 2006 Napisano 30 Grudzień 2006 No mi sie podoba.Troszke textury sa niezbyt dobre ale to mozna poprawic.Moze pokusisz sie o wersje nocną?
Ania Napisano 30 Grudzień 2006 Napisano 30 Grudzień 2006 zbyt ostre kolory, zwłaszcza niebo i te skrzynie, w dodatku niebieskość nieba wlazła na czerwone elementy. dodałabym jakąś lekką mgiełkę żeby zasymulować atmosferę powietrzną, ale to na końcu. koniecznie popraw powtarzającą się teksturę gruntu.
Jonasz_Real Napisano 30 Grudzień 2006 Napisano 30 Grudzień 2006 Mi się wydaje że te latarnie, są trochę za blisko statku. Poszukaj inny kadr. Kiepsko tutaj z kompozycją. Może pokaz tego statku z frontu albo całkiem z boku. Pobaw sie :)
Belus Napisano 31 Grudzień 2006 Napisano 31 Grudzień 2006 Tak ... w zasadzie to co napisali poprzednicy: czyli kompozycja, zbyt nasycone kolory itd... ale bardzo podoba mi się statek. Taki surrealistyczny... naszpikowany wielkimi wywietrznikami ...rodem z bajki.
JohnyCa Napisano 31 Grudzień 2006 Napisano 31 Grudzień 2006 Brakuje mi czegos w tle - sam most w oddali sprawia wrazenie pustej sceny - brakuje wrazenia glebi. Statek i kamieniczki - super. Podloze tez do wymiany - zbyt gladkie. Pewnie jak dodasz to o czym piszesz to sie poprawi. Powodzenia.
satanicus1991 Napisano 1 Styczeń 2007 Napisano 1 Styczeń 2007 ooo teksturujesz ^^ wieelka pusta przestrzeń między statkiem i kamienicami ale mówisz że coś jeszcze dojdzie... zobaczymy
damusTo Napisano 3 Styczeń 2007 Napisano 3 Styczeń 2007 Coś tam w tle brak chyba em no i te texturki mogły by byc sporo lepsze, popraw peoszę
ferni Napisano 3 Styczeń 2007 Autor Napisano 3 Styczeń 2007 witam, wziołem pod uwage wasze uwagi dotycznie katu widzenia na scene dlatego mam proźbe do was o wybranie lepszego ujecia: chodzi mi tylko o ujecie a co do textur i swiatła i nieba i klimatu to sie jeszce odezwe
mariusz90 Napisano 6 Styczeń 2007 Napisano 6 Styczeń 2007 No może i lepszy, ale to niebo, jak dla mnie to ono jest do przeróbki :) A i moim zdaniem, jakbyś wywalił co drugą latarnię to obrazek by na tym nic nie stracił, a może nawet trochę zyskał, w każdym bądź razie, jak dla mnie to stanowczo za gęsto ;)
Yaro16 Napisano 6 Styczeń 2007 Napisano 6 Styczeń 2007 Zgadzam sie z Baczusiem.I fajnie bedzie wyglądac jak latarnie beda zapalone.Ale i tak mi sie podoba. Cos sie zrobiło z kafelkami.Popraw to.Moze mniejszy tiling kafli? ps.Latarnie za duze chyba
mkk3a Napisano 6 Styczeń 2007 Napisano 6 Styczeń 2007 pierwsze co mi sie rzucilo w oczy, to zbyt powtarzalna textura puzzli (czy czym tam jest wyłozona ta nawierzchnia). poza tym jak juz inni wspomnieli - za dużo latarni. zostaw co 3 latarnie, bedzie dobrze. linia horyzontu chyba troche krzywo i za wysoko.
SSn4k3 Napisano 6 Styczeń 2007 Napisano 6 Styczeń 2007 Kurcze czegos mi tutaj brakuje. A samochód itp?:) Wersja z texturkami jak dla mnie za bardzo przeladowana jest po lewej stronie i chaos sie robi. Natomiast po lewej pustooooo.... Pokombinuj bo naprawde superaśna scenka.
damusTo Napisano 6 Styczeń 2007 Napisano 6 Styczeń 2007 Klimat ciekawszy, ale ten bruk bije po oczach w bardzo nie fajny sposób.
ferni Napisano 6 Styczeń 2007 Autor Napisano 6 Styczeń 2007 dzieki za komentarze moze macie racje z gestoscia latarni -juz je wyzucam- a co do podłoza to wiem ze to raczej płaski box jak bna razie ale spokojnie poprawie to juz niedługo za texturki tez sie juz biore powoli do polepszania ich jeszcze raz dzieki
Rekomendowane odpowiedzi