Touch Napisano 13 Marzec 2007 Napisano 13 Marzec 2007 pionix --> Dobrze, że nie udostępnił, bo Twoje są lepsze;) Przynajmniej mnie się bardziej podobają, jak i sama wizka, chociaż ta mozaika trochę drażni. Pozdrawiam;)
siwy Napisano 13 Marzec 2007 Napisano 13 Marzec 2007 to prawda, ta kratka w bumpie daje efekt luksfer z lat 70. ja też kiedyś robiłem luksfey . wyszły mi jeszcze inaczej niż wam.
voyager Napisano 13 Marzec 2007 Napisano 13 Marzec 2007 pionix - fajne umiejscowienie luksfer :P Widok konturu kąpiącej sie kobiety na 100% kusi sąsiadów ;)
pionix Napisano 13 Marzec 2007 Napisano 13 Marzec 2007 voyager - projekt nie moj, ale gdybym był sąsiadem właścicielki tej łazienki i miał wpływ na projekt to uwierzcie mi, że też bym je tam umieścił :) tylko jakiś model bardziej "przezierny" :D
klikus1984 Napisano 13 Marzec 2007 Napisano 13 Marzec 2007 -> Pionix twoje tez mi sie podobaja :D ->Touch uwazam ze warto sie dzielic "swoja tworczoscia" ... wiesz, nie kazdy wymiata tak jak ty :> i komus takie materialy moga okazac sie pomocne. pozdro
siwy Napisano 13 Marzec 2007 Napisano 13 Marzec 2007 dorzucam mój luksfer. może komuś się przyda http://siwy.niewnikaj.pl/smietnik/luxfer-siwy.max
pionix Napisano 13 Marzec 2007 Napisano 13 Marzec 2007 dzięki siwy - co się ma nie przydać jak się pewno prędzej czy późnij przyda :)
oo79 Napisano 14 Marzec 2007 Napisano 14 Marzec 2007 Dobra inicjatywa z luksferami, dzieki za pliki. A tu szybka lazienka i nieudolne proby aberacji
klikus1984 Napisano 14 Marzec 2007 Napisano 14 Marzec 2007 lazieneczka bardzo sympatyczna, podoba mi sie ten sufit :) nie wiem, czy nie byloby lepiej, gdyby wanna byla troche podcieta z 10 cm...
Touch Napisano 15 Marzec 2007 Napisano 15 Marzec 2007 klikus1984 ---> Ja doskonale rozumiem i popieram takie 'rozdawnictwo' w stu procentach, więc peace;) To nie było nic 'anty';) Tylko subiektywna opinia;) Btw. ja nie wymiatam;) Pozdrawiam;)
Synthax Napisano 15 Marzec 2007 Napisano 15 Marzec 2007 Tak jeszcze w kwestii mozajki. Innej niż o module kwadratowym... V Ray bez bibliotek materiałów.
JohnZi Napisano 15 Marzec 2007 Napisano 15 Marzec 2007 no ladny render bubu, choc nienawidze takiego stylu w autach:P
JunioR Napisano 15 Marzec 2007 Napisano 15 Marzec 2007 czesc inna wersja "baru", nie mogę sie zdecydować na kolorystykę za bardzo :] a wlasnie, przez co dzieją mi sie takie czarne bugi na materialach Vraylight? pozdrawiam ! + ma ktos jakies fajne tła od np takiego widoku? plss :)
Synthax Napisano 15 Marzec 2007 Napisano 15 Marzec 2007 Junior bugi sie biorą na mój gust z tego że za dużo kombinujesz w ustawieniach. Projekt może zaczynaj od szkicu na kartce? Czasem to szybiej przychodzi, daje lepsze rezultaty i wiecej uczy, niż te tysiace godzin przy kompie.
MaGuu Napisano 15 Marzec 2007 Napisano 15 Marzec 2007 -zmień lampki wiszące -zmień texture drewna -zmień monotonie ustawienia krzeseł i ich ilości przy stolikach :) IMHO
JohnZi Napisano 16 Marzec 2007 Napisano 16 Marzec 2007 John w sensie?? mi sie nie to kojarzy z pimpowskimi furami:D takie przebajerowane:) kazdy woli co innego:)
Predator Napisano 16 Marzec 2007 Napisano 16 Marzec 2007 no ladny render bubu, choc nienawidze takiego stylu w autach:P Hhehe dokladnie :D zdzieracz asfaltu w wersji retro :D. Renderek bardzo ladny.
oo79 Napisano 16 Marzec 2007 Napisano 16 Marzec 2007 dobra! koniec lazienkami, czas na jadalnie kuchnie moze uda mi sie to skonczyc, tam w kuchni ma byc kominek i warsztat pracy
hcpiter Napisano 16 Marzec 2007 Napisano 16 Marzec 2007 te kamienie to cos maly niewypal :p moze jakis displej albo bamp daj :D no i za nisko albo taka kamera ustawiona dziwnie
Zbychowaty Napisano 16 Marzec 2007 Napisano 16 Marzec 2007 faktycznie klamoty wyglądaja jakby to byl dywan z klamotami a nie same w sobie;) Dziwne masz tez przepalenia w oknach;) Pozdro
chveti Napisano 16 Marzec 2007 Autor Napisano 16 Marzec 2007 czesc inna wersja "baru", nie mogę sie zdecydować na kolorystykę za bardzo :] a wlasnie, przez co dzieją mi sie takie czarne bugi na materialach Vraylight? pozdrawiam ! + ma ktos jakies fajne tła od np takiego widoku? plss :) Do złudzenia stylistyka przypomina mi stary projekt kome'a tylko w innym wnętrzu osadzony. :) Ale to tylko skojarzenie
JunioR Napisano 16 Marzec 2007 Napisano 16 Marzec 2007 haha, ok ok zostawcie juz tego "placka", cos mi nie wyszlo ale to w sumie kurcze testy tylko, nic wiecej :p chveti tak pamietam ten projekt ale uwiez mi, nie wzorowalem sie na nim :] pozdrawiam!
chveti Napisano 16 Marzec 2007 Autor Napisano 16 Marzec 2007 chveti tak pamietam ten projekt ale uwiez mi, nie wzorowalem sie na nim :] pozdrawiam! Odbiło się na psychice :D
pionix Napisano 17 Marzec 2007 Napisano 17 Marzec 2007 jeśli czas na kuchnia to ja mam tutaj taką "stylizowaną" kuchnie którą kiedyś robiłem dla klienta. Chciałem ją dopieścić dla własnych potrzeb ale niestety chyba zrobię to już w następnym wcieleniu :) A może ktoś chciałby się nią pobawić i coś z niej wycisnąć ciekawego? kuchnia_3ds.zip
happy-angel Napisano 17 Marzec 2007 Napisano 17 Marzec 2007 Takie sobie kuleczki i sznureczki. Mental Ray Rendering kolo 20 min
patry Napisano 17 Marzec 2007 Napisano 17 Marzec 2007 happy-angel - fajne, podoba mi się :) pionix - wielkie dzięki za kuchnię!! :) Nareszcze będę mógł oświetlenie potrenować na jakiejś pożądnej scenie :) Taki speed (ustawienie oświetlenia i materiałów zajęło mi tylko 25min :)) Render plamisty i AA słabe, bo jak zwykle nie chciało mi się czekać :P Słońce przepaliłem :/ Rendertime: 46min 50sek Jutro wyrenderuję z lepszym AA, mniej przepalonym słońcem i z mniejszą ilością plam :)
siwy Napisano 17 Marzec 2007 Napisano 17 Marzec 2007 patry , kaleczysz tą kuchnię. może zmień podłogę i pobaw się GI. jak znajde chwilke to chętnie się nią pobawie
chudy Napisano 17 Marzec 2007 Napisano 17 Marzec 2007 ja ostatnio deszedłem do wniosku że oświetlanie wnętrz sun&sky jest w sumie bez sensu...........
siwy Napisano 17 Marzec 2007 Napisano 17 Marzec 2007 nie jest bez sensu. tu chodzi głównie o kolory i fajne GI. Można oświetlić całe mieszkanie za pomocą sun+sky bez żadnych vrayplane'ów w oknach a kolory będą po stronie słonecznej ciepłe a po przeciwnej zimne.
Karrde Napisano 17 Marzec 2007 Napisano 17 Marzec 2007 Pionix, albo inny "maksowiec" --> Czy można prosić o eksport kuchni do fbx'a? Chętnie się pobawię w Mayi, a 3ds importuje się w stopniu całkowitego rozkładu. Dzięki z góry. ;)
tweety Napisano 17 Marzec 2007 Napisano 17 Marzec 2007 pionix: mógłbyś mi wysłać tą scenkę na maila [email protected]? nie mogę się dobić na tamten serwer a z chęcią bym wyrenderował sobie tą kuchnię :) Pozdrawiam [edit] lansik jak sie patrzy. każda laska moja :D
Karrde Napisano 18 Marzec 2007 Napisano 18 Marzec 2007 Tweety: Wysłałem Ci. :) Nadal proszę o fbx'a. ;)
hkropinski Napisano 18 Marzec 2007 Napisano 18 Marzec 2007 [email protected] ej tłiti a gdzie mozna sobie zrobic taki fajny adres??:D (max3d.pl)
patry Napisano 18 Marzec 2007 Napisano 18 Marzec 2007 siwy - podłoga akurat mi się podoba :) Co do GI to masz rację, ale na swoje usprawiedliwienie mogę powiedzieć, że ustawiałem wszystko na speeda ;) Następny test (GI to samo (czyli słabe :)) ale większa rozdz. i mniej przepalone słońce) Muszę wypuścić więcej fotonów i zwiększyćich radius, bo plamisto wyszło i zmniejszyć arealighty bo cienie są za bardzo zblurowane Georgas - bardoz fajnie wyszło :) Ale co to jest, te białe kropki na suficie?? :)
tweety Napisano 18 Marzec 2007 Napisano 18 Marzec 2007 karrde: dzięki wielkie :) hkropiński: trzeba sobie kupić. opłać roczną opłatę za serwery max3d.pl to też będziesz miał takiego :] Georgas: fajne ale nas zasłonami bym jeszcze przysiadł. patry: trochę chyba w zły klimat lecisz. Pozdrawiam
chveti Napisano 18 Marzec 2007 Autor Napisano 18 Marzec 2007 ładne , co to za biały refleks na suficie?
Rekomendowane odpowiedzi