Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

pionix --> Dobrze, że nie udostępnił, bo Twoje są lepsze;) Przynajmniej mnie się bardziej podobają, jak i sama wizka, chociaż ta mozaika trochę drażni.

Pozdrawiam;)

• Odpowiedzi 17,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

to prawda, ta kratka w bumpie daje efekt luksfer z lat 70. ja też kiedyś robiłem luksfey . wyszły mi jeszcze inaczej niż wam.

Napisano

voyager - projekt nie moj, ale gdybym był sąsiadem właścicielki tej łazienki i miał wpływ na projekt to uwierzcie mi, że też bym je tam umieścił :) tylko jakiś model bardziej "przezierny" :D

Napisano

-> Pionix twoje tez mi sie podobaja :D

->Touch uwazam ze warto sie dzielic "swoja tworczoscia" ... wiesz, nie kazdy wymiata tak jak ty :> i komus takie materialy moga okazac sie pomocne.

pozdro

Napisano

klikus1984 ---> Ja doskonale rozumiem i popieram takie 'rozdawnictwo' w stu procentach, więc peace;) To nie było nic 'anty';) Tylko subiektywna opinia;) Btw. ja nie wymiatam;)

Pozdrawiam;)

Napisano

czesc

inna wersja "baru", nie mogę sie zdecydować na kolorystykę za bardzo :]

barcopyih5.jpg

a wlasnie, przez co dzieją mi sie takie czarne bugi na materialach Vraylight?

pozdrawiam !

+

ma ktos jakies fajne tła od np takiego widoku? plss :)

Napisano

Junior bugi sie biorą na mój gust z tego że za dużo kombinujesz w ustawieniach. Projekt może zaczynaj od szkicu na kartce? Czasem to szybiej przychodzi, daje lepsze rezultaty i wiecej uczy, niż te tysiace godzin przy kompie.

Napisano

dobra!

koniec lazienkami, czas na jadalnie kuchnie

kuchnia2012kopiauf7.jpg

moze uda mi sie to skonczyc, tam w kuchni ma byc kominek i warsztat pracy

Napisano
czesc

inna wersja "baru", nie mogę sie zdecydować na kolorystykę za bardzo :]

barcopyih5.jpg

a wlasnie, przez co dzieją mi sie takie czarne bugi na materialach Vraylight?

pozdrawiam !

+

ma ktos jakies fajne tła od np takiego widoku? plss :)

Do złudzenia stylistyka przypomina mi stary projekt kome'a tylko w innym wnętrzu osadzony. :) Ale to tylko skojarzenie

Napisano

haha, ok ok zostawcie juz tego "placka", cos mi nie wyszlo ale to w sumie kurcze testy tylko, nic wiecej :p

chveti tak pamietam ten projekt ale uwiez mi, nie wzorowalem sie na nim :]

pozdrawiam!

Napisano

jeśli czas na kuchnia to ja mam tutaj taką "stylizowaną" kuchnie którą kiedyś robiłem dla klienta. Chciałem ją dopieścić dla własnych potrzeb ale niestety chyba zrobię to już w następnym wcieleniu :)

A może ktoś chciałby się nią pobawić i coś z niej wycisnąć ciekawego? kuchnia_3ds.zip

9c0578e9f9c6627d.jpg

0288beb82b9c0bc6.jpg

d7a98d21014eb91e.jpg

Napisano

happy-angel - fajne, podoba mi się :)

pionix - wielkie dzięki za kuchnię!! :) Nareszcze będę mógł oświetlenie potrenować na jakiejś pożądnej scenie :)

Taki speed (ustawienie oświetlenia i materiałów zajęło mi tylko 25min :))

Render plamisty i AA słabe, bo jak zwykle nie chciało mi się czekać :P

Słońce przepaliłem :/

Rendertime: 46min 50sek

46a896eb0fb5c37f.jpg

Jutro wyrenderuję z lepszym AA, mniej przepalonym słońcem i z mniejszą ilością plam :)

Napisano

nie jest bez sensu. tu chodzi głównie o kolory i fajne GI. Można oświetlić całe mieszkanie za pomocą sun+sky bez żadnych vrayplane'ów w oknach a kolory będą po stronie słonecznej ciepłe a po przeciwnej zimne.

Napisano

Pionix, albo inny "maksowiec" -->

Czy można prosić o eksport kuchni do fbx'a? Chętnie się pobawię w Mayi, a 3ds importuje się w stopniu całkowitego rozkładu.

Dzięki z góry. ;)

Napisano

siwy - podłoga akurat mi się podoba :) Co do GI to masz rację, ale na swoje usprawiedliwienie mogę powiedzieć, że ustawiałem wszystko na speeda ;)

Następny test (GI to samo (czyli słabe :)) ale większa rozdz. i mniej przepalone słońce)

Muszę wypuścić więcej fotonów i zwiększyćich radius, bo plamisto wyszło i zmniejszyć arealighty bo cienie są za bardzo zblurowane

7f36463c1d24ff9b.jpg

Georgas - bardoz fajnie wyszło :) Ale co to jest, te białe kropki na suficie?? :)

Napisano

karrde: dzięki wielkie :)

hkropiński: trzeba sobie kupić. opłać roczną opłatę za serwery max3d.pl to też będziesz miał takiego :]

Georgas: fajne ale nas zasłonami bym jeszcze przysiadł.

patry: trochę chyba w zły klimat lecisz.

Pozdrawiam

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności