JunioR Napisano 8 Kwiecień 2007 Share Napisano 8 Kwiecień 2007 hi, wersja night: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 8 Kwiecień 2007 Share Napisano 8 Kwiecień 2007 Efekt glow trochę przeszkadza, szczególnie na tej lampce na biurku, ale klimat złapałeś, jest naprawdę nieźle;) Ciekawa zasłona, nowy trend w kratę;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 8 Kwiecień 2007 Share Napisano 8 Kwiecień 2007 chętnie bym zaległ na tym łóżku, co to za odbicie koło fotela na podłodze fajny klimacik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 9 Kwiecień 2007 Share Napisano 9 Kwiecień 2007 dzieki, glow mazalem juz w photoshopie a na lampce musialem taki zrobic bo mialem piekne buugi, chyba przez niskie ustawienia w LC :] pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kub@ Napisano 9 Kwiecień 2007 Share Napisano 9 Kwiecień 2007 JuniorR jedna rzecz Ci umknęła, w wersji dziennej trzeba było w ps również zabielić niebieski refleks na szafie :) very nice. fajny dofik na poduszce no i zasłony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 9 Kwiecień 2007 Share Napisano 9 Kwiecień 2007 Junior wyglada bardzo fajnie mi osobiscie niepodobaja sie tylko te drzwi od szafy przypominaja mi drzwi od lodowki :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 10 Kwiecień 2007 Share Napisano 10 Kwiecień 2007 nocna wersja ma swój klimacik, super :) zapewne qmc + lc :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 11 Kwiecień 2007 Share Napisano 11 Kwiecień 2007 V-Ray proxy. Jakieś 0,5 mln polygonów. I tutorial. http://www.evermotion.org/index.php?unfold_exclusive=154&unfold=exclusive Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 11 Kwiecień 2007 Share Napisano 11 Kwiecień 2007 male czas ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 11 Kwiecień 2007 Share Napisano 11 Kwiecień 2007 25 min na core 2 duo 1,94 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 11 Kwiecień 2007 Share Napisano 11 Kwiecień 2007 samochodami nie powinno jeździć sie po trawie. fajnie wyszło :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 11 Kwiecień 2007 Share Napisano 11 Kwiecień 2007 MF dla mnie bomba i czas nie długi myślałem ze sporo dłużej to zajeło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 11 Kwiecień 2007 Share Napisano 11 Kwiecień 2007 no, konkretnie, bardzo ciekawe narzędzie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy Napisano 11 Kwiecień 2007 Share Napisano 11 Kwiecień 2007 narzędzie genialne, ale render taki sobie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 11 Kwiecień 2007 Share Napisano 11 Kwiecień 2007 render jest brzydki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naeq Napisano 11 Kwiecień 2007 Share Napisano 11 Kwiecień 2007 mała przesada :)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_LoGaN_ Napisano 11 Kwiecień 2007 Share Napisano 11 Kwiecień 2007 Noto ja tez cos kolo tego MentalRay ocourse jak zawsze (MR for ever) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naeq Napisano 11 Kwiecień 2007 Share Napisano 11 Kwiecień 2007 nie ma to jak mental, fajowe szkło :)) A teraz V-Ray i kaustyka w materiale xD : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 11 Kwiecień 2007 Share Napisano 11 Kwiecień 2007 _LoGaN_: dodaj jeszcze jakieś subtelne HDRI i jakiegoś diffusa daj na podłoże :) ogólnie nieźle Panowie, ale może odkopiecie Caustic Contest zamiast dawać do do renderów testowych? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_LoGaN_ Napisano 11 Kwiecień 2007 Share Napisano 11 Kwiecień 2007 tweety to raczej byl taki jednorazowy caustic post (przynajmniej z mojej strony ;) ) ale reszta jak ma ochote. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 12 Kwiecień 2007 Share Napisano 12 Kwiecień 2007 Mały progres z małego zlecenia: Up: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naeq Napisano 12 Kwiecień 2007 Share Napisano 12 Kwiecień 2007 no tylko złapać za pędzel i pomalować cegiełki :) ale tak w 3d... tweety - proszę, odkopałem CC :) można wchodzić i dzialać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 12 Kwiecień 2007 Share Napisano 12 Kwiecień 2007 I jeszcze trawka. Będzie użyta jako proxy (tutaj podziękowania dla MF za tutorial na Evermotion) w powyższej 'scenie'. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kub@ Napisano 12 Kwiecień 2007 Share Napisano 12 Kwiecień 2007 to ja sobie przerobie ten tutorialek bo trawka wychodzi pięknie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 12 Kwiecień 2007 Share Napisano 12 Kwiecień 2007 Hehe, tutorial MF'a dotyczy tylko użycia proxy, co powinno odciążyć sprzęt, trawę musisz sam wydziergać, ale na podstawie tutka z http://www.max3d.pl/tut.php?id=209 bez problemu dasz radę;) Pozdr! Edit: Tutaj jest plane o wymiarach 30cm X 30cm. Trzy podstawowe źdźbła, dla każdego scatter z 2100 powtórzeń. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kub@ Napisano 12 Kwiecień 2007 Share Napisano 12 Kwiecień 2007 aha no tak tą metodę scaterra już przerabiałem kiedyś dawno temu, to z tym proxy rzeczywiście może wyjść tego dużo i ładnie :) troche jeszcze byś mógł te pustaki/cegły poprawić, pokombinuj coś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 13 Kwiecień 2007 Share Napisano 13 Kwiecień 2007 Trochę zielonego, tak dla oczu;) Czujecie ten zapach trawy?^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość George82 Napisano 14 Kwiecień 2007 Share Napisano 14 Kwiecień 2007 Efekt dzisiejszego przedpołudnia, bardziej 4fun niż test. :) Pozdrawiam. Touch: Fajna trawka...;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stormwind Napisano 15 Kwiecień 2007 Share Napisano 15 Kwiecień 2007 Witam wszystkich na forum, obserwuje je od dawna ale nie miałem nic ciekawego do pokazania a jak już miałem to dysk odmówił posłuszeństwa, na szczęście dokopałem sie do tego co miałem i to efekty: w wolnych chwilach modeluje sobie ak-74 a ponieważ ma fajne kształty, testuje na nim wszystkie materiały: siatka: panele: metal: i coś zielono-matowego z toonem:P: co do modelu to miał to być na początku tylko dodatek do sceny ale zacząłem go chamferowac, connectowac i wyszło tyle poly. to jeszcze nie jest finalna wersja trzeba go trochę poprawić bo ma kilka błędów jeszcze i dodać magazynek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość George82 Napisano 15 Kwiecień 2007 Share Napisano 15 Kwiecień 2007 Domeczylem render, w kolejne przedpołudnie. Nie wrzucam tego do galerii, bo troszku za mało, tutaj pasuje...:) 3dsmax; Vray 1.5 RC3; rendertime 1h23min Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 15 Kwiecień 2007 Share Napisano 15 Kwiecień 2007 jak dla mnie rewelka ten ostatni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 15 Kwiecień 2007 Share Napisano 15 Kwiecień 2007 Zem se tostowal ;P Materialy to czysta "golizna... bez tekstur itp... V-Ray 1.5 RC2 P.S. Felgi sa dzielem mrkrzyska :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 15 Kwiecień 2007 Share Napisano 15 Kwiecień 2007 modelik jak zawsze - profeska, ale rendery są nudne poprostu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 15 Kwiecień 2007 Share Napisano 15 Kwiecień 2007 Nie chcialo sie mi robic otoczenia do testow :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voyager Napisano 17 Kwiecień 2007 Share Napisano 17 Kwiecień 2007 Próba zrobienia włosów które by ładnie się komponowały z GI w V-Ray'u. Hair and Fur + V-Ray 1.5 RC2 pod 3DS Max9 Athlon X2 3800+ + 1GB DDR2 800 Shaderek skóry na niskich setach i zrobiony tak na oko w niecałą minutkę, więc nie patrzcie ;) A i modelik do poprawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fargate Napisano 17 Kwiecień 2007 Share Napisano 17 Kwiecień 2007 voyager: co ja mogę napisać włoski są git :D a ja testuje nadal maxwell 1,30h sl 10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 18 Kwiecień 2007 Share Napisano 18 Kwiecień 2007 George82 powiedz cos o materialach i oswietleniu jak mozesz bo fajnie Ci to wyszlo;) To jakis specjalny material jest, czy tylko zwykly chrom? oswietlenie HDRI? pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 18 Kwiecień 2007 Share Napisano 18 Kwiecień 2007 :X-em[2]: ---> Ciemno... i ten brąz...;( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yaro16 Napisano 18 Kwiecień 2007 Share Napisano 18 Kwiecień 2007 fajna trawa w poście 1413;d.ja próbowałem z tego tutka ale wychodiz mi jakies gówno.Touch Może napisałbyś mini tutka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość George82 Napisano 18 Kwiecień 2007 Share Napisano 18 Kwiecień 2007 tadzio: Chrom na zapalniczce to zwykly vray material z czarnym w diffuse, reflect na 215, glosiness na 0,96 i cieniowanie na ward. Wyszedl w miare przez oswietlenie/odbicia od HDRI. Oprocz tego jako AA filter ustawilem blenda, rowniez dodal efektu. Ciesze sie, ze sie podoba i pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 18 Kwiecień 2007 Share Napisano 18 Kwiecień 2007 Yaro16 ---> Trawkę robiłem praktycznie identycznie jak w tutku, z tą różnicą, że dałem więcej steps dla spiline'ów (6) i same wymiary są praktycznie jak w rzeczywistości. Poniżej link do sceny: http://rapidshare.com/files/26265093/trawka.zip.html 3ds max 7.0, VRay 1.46.15 (uwaga na ustawienia rQMC przy VRay 1.5) Pozdr! Edit: Scena ciężka (16MB) - powód: mapy HDRI 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 18 Kwiecień 2007 Share Napisano 18 Kwiecień 2007 Touch - dzięki, już zasysam bo też mam problemy z trawką a ta Twoja wygląda wypasnie;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 18 Kwiecień 2007 Share Napisano 18 Kwiecień 2007 Częstujcie się;) Wersja w pliku jest nieco przerzedzona (1000 powtórzeń dla każdego z 3 ździebeł), ale macie dostęp do scatter'a, więc zmieniać według uznania;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peterr Napisano 19 Kwiecień 2007 Share Napisano 19 Kwiecień 2007 Dla relaksu odpaliłem vue..program ma duże możliwości:P yo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 19 Kwiecień 2007 Share Napisano 19 Kwiecień 2007 Znaczy sie ja wiem ze to rendery tez for fun... ale może pokazuj coś wiecej niz plane z mapą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yaro16 Napisano 19 Kwiecień 2007 Share Napisano 19 Kwiecień 2007 touch mógłbys mi uploadnąć na jakimś innym serwie bo rapid śmierdzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 19 Kwiecień 2007 Share Napisano 19 Kwiecień 2007 Taki tescik Indigo :] okolo 12 h na p4 2,[email protected] i ponad gig ramu :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 19 Kwiecień 2007 Share Napisano 19 Kwiecień 2007 Takie dwa okazy. bez postprodukcji: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 19 Kwiecień 2007 Share Napisano 19 Kwiecień 2007 Lis--> wow swietne rendery/modele itp :) drugi render idealny :) moglbys pokazac sam model i tex ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 19 Kwiecień 2007 Share Napisano 19 Kwiecień 2007 Bubu ---> ciekawy czas jak na taki sprzęt xD Ale i efekt super;) Lis ---> to jest genialne!!;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi