JunioR Napisano 20 Maj 2008 Share Napisano 20 Maj 2008 Kub@ swietne drzwko, do kory tez nic nie mam bo wyglada okej! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 20 Maj 2008 Share Napisano 20 Maj 2008 kuba ladny krzaczek :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 20 Maj 2008 Share Napisano 20 Maj 2008 hehe dobrze Kub@ że napisałeś o tym mapowaniu, bo chciałem już Cię pochwalić za fajnie wyglądającą korę :D bardzo fajowe drzewo. Zrobił bys tutoriala jakiegos o tym nawet krótkiego (czy tez to a'la Lis drzewo ?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 20 Maj 2008 Share Napisano 20 Maj 2008 Świetne drzewo. A kora i taka mogłaby zostac. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kub@ Napisano 20 Maj 2008 Share Napisano 20 Maj 2008 heh dzieki za pochwaly :) w sumie czas roboty na takie wieksze drzewko 7h Mapowanie na tamtym renderku to zwykły box.. po skasowaniu lisci niestety widac syf na wyzszych galazkach wiec trzeba jeszcze peltem pojechac gdzeniegdzie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morphe Napisano 20 Maj 2008 Share Napisano 20 Maj 2008 Drzwko cacane, fakt kora troche zbyt przepalona, ale mzoe to wina swiatla - nie wiem. Ale.... cos z tym drzewkiem nie tak - troche chyba za duzo roboty ogrodnika... mam wrazenie ze mimo wsyzstko tak wygladajacego jesionu faktycznie nie znajdziemy - cos w strukturze galezi nie jest naturalne.. tak mi sie zdaje....? ale moze hmm nie wiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trosiek Napisano 20 Maj 2008 Share Napisano 20 Maj 2008 RA a z jakich producentów ściagasz te referki? może jakieś konkretne nazwy? bo takie troszkę dziwaczne rzeczy ubogacają wizkę bardzo :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 20 Maj 2008 Share Napisano 20 Maj 2008 No jak jakich? Jeśli krzesło jest producent A, to wchodzę na stronę producenta A i szukam referencji (zwykle obrazki i pdf'y). :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trosiek Napisano 20 Maj 2008 Share Napisano 20 Maj 2008 o jaa :P no ale chodziło mi o konkretne nazwy prducentów, jakieś stronki ;) możesz na pw mi wysłać jak nie chcesz reklamy robić :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 20 Maj 2008 Share Napisano 20 Maj 2008 http://www.architonic.com/ Do wyboru, do koloru. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_Arti_ Napisano 20 Maj 2008 Share Napisano 20 Maj 2008 Czyż nie pięknie szpecę grafikę? ^^' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 20 Maj 2008 Share Napisano 20 Maj 2008 Aha... pięknie... A swoją droga wracając do Twojego wcześniejszego posta to to nie jest "bihajster" tylko "wihajster" od "wie heist er" (z niemieckiego "jak się zwie"). ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m_d Napisano 20 Maj 2008 Share Napisano 20 Maj 2008 "b" w języku rosyjskim czyta się jak "w" :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_Arti_ Napisano 20 Maj 2008 Share Napisano 20 Maj 2008 Aha... pięknie... A swoją droga wracając do Twojego wcześniejszego posta to to nie jest "bihajster" tylko "wihajster" od "wie heist er" (z niemieckiego "jak się zwie"). ;) "b" w języku rosyjskim czyta się jak "w" :) O ! Lekcja Niemieckiego numer 1. Nie miałem niemieckiego, w podstawówce miałem rosyjski ale to tylko 2 lekcje na dwa miesiące ( z dyrektorką ), więc wiadomo jak to jest..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 20 Maj 2008 Share Napisano 20 Maj 2008 "b" w języku rosyjskim czyta się jak "w" :) A odwrotnie? Bo to on napisał "bihajster", a nie ja. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
floo Napisano 20 Maj 2008 Share Napisano 20 Maj 2008 zdaje się że za mało światła jest... i te cienie jakość dziwne... :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t0m3k Napisano 20 Maj 2008 Share Napisano 20 Maj 2008 wysyp krzesel :) JunioR render ciemny i ziarnisty przez co nie widac detali i IMO to oparcie jakies bulkowate ci wyszlo (pikowanie). moje krzeslo (rama bedzie poprawiona) 100% polymodel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 20 Maj 2008 Share Napisano 20 Maj 2008 Lubie to t0m3k! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbychowaty Napisano 20 Maj 2008 Share Napisano 20 Maj 2008 tom3k podziel sie krzesełkiem!:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 21 Maj 2008 Share Napisano 21 Maj 2008 t0m3k - no ladny renderek. rzeczywiscie bylo za ciemno :] smoke: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 21 Maj 2008 Share Napisano 21 Maj 2008 świetne modele panowie, klasa :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 21 Maj 2008 Share Napisano 21 Maj 2008 JunioR: Świetny model, bardzo mi się podoba, tylko ja tam wcześniej widziałem takie fioletowe wykończenie, i z nim to już w ogóle extra było. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tores Napisano 21 Maj 2008 Share Napisano 21 Maj 2008 t0m3k - render ładny tylko wydaje mi się, że przy guzikach dałeś te wąskie fałdy na zewnątrz a nie do środka no chyba że jest to wina oświetlenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 21 Maj 2008 Share Napisano 21 Maj 2008 JunioR: Świetny model, bardzo mi się podoba, tylko ja tam wcześniej widziałem takie fioletowe wykończenie, i z nim to już w ogóle extra było. ;) dzieki, przyznam ze z fioletowym tez bardziej mi sie podobalo, jednak za ciemno bylo; w domu mam cos z monitorem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 21 Maj 2008 Share Napisano 21 Maj 2008 t0m3k - ładnie, ale tak samo jak Tores - fałdy nie w tą stronę zrobiłeś :P JunioR - pokażesz siatkę? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t0m3k Napisano 21 Maj 2008 Share Napisano 21 Maj 2008 Tores, patry ups... macie racje :) to mialabyc nauka robienia fald i to krzeslo tak przez przypadek wyszlo w jakies 2.5h. faldy poprawie i jesli dzis Manchester wygra to wrzuce model do sciagniecia ;) JunioR fiolet lepszy, oparcie mi sie dalej nie podoba i te nity troche jakby swiecily. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morphe Napisano 21 Maj 2008 Share Napisano 21 Maj 2008 To i ja cos dorzuce nowego jakby sie podobalo to tutaj link do wiekszego: http://www.3d-mv.com/wizualizacje/kozy/Ujecie1.jpg Wiecej ujec moze pokaze jak skoncze sie z tym bawic... mzoe dorzuce jeszcze jakies projekt jak tez ladnie wyjdzie :D Co sadzicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 21 Maj 2008 Share Napisano 21 Maj 2008 Bez, ku**a, komentarza... Robię właśnie kilka exteriorów, też takie zrobię, a co! Potrafię! Morphe cudo! Mógłbym kiedyś jakiegoś pięknego dnia zagadać Cię jak to oświetlasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morphe Napisano 21 Maj 2008 Share Napisano 21 Maj 2008 w zasadie tak, jezeli bede umial dobrze odpowiedzec:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 21 Maj 2008 Share Napisano 21 Maj 2008 Klasa, ale ta kamera tak trochę na schowana tak na czyhającego gwałciciela. dachówka troche za mocno sie błyszczy, i te drzewa z tyłu mogły by byc troche odsaturowane. ale to takie czepialstwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 21 Maj 2008 Share Napisano 21 Maj 2008 Morphe - aleś zieleniny wrzucił. Wszystko renderowane w jednej scenie? Czy jakieś łączenie w Photoshopie? Kawał dobrej roboty. Uwagi Tomka całkiem celne ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morphe Napisano 21 Maj 2008 Share Napisano 21 Maj 2008 Znaczy mi sie natezenie podoba hmm... musial bym przygasic tez domki bo drzewa ssa zaraz za nimi... em a z tym gwalcicielem hmm coz.. nie wsystko wychodzi :D ale mzoe choc troche dodaje to dramatyzmu? hahaha... Wszystko renderowane w jednej scenie, wszystko co zielone proxy/onyx. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegerz Napisano 21 Maj 2008 Share Napisano 21 Maj 2008 hehe morphe widok z przyczajki. co do tych drzew duuuzych to mi sie wydaja ze sa za duze jakies. wygladaja jak z puszczy jakiejs:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morphe Napisano 21 Maj 2008 Share Napisano 21 Maj 2008 No byc moze masz racje... jak sie wyrenderowalo to tez mialem takie wrazenie... zobaczymy co to bedzie. a tu dolanczam jescze jedno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 21 Maj 2008 Share Napisano 21 Maj 2008 Magia świąt! to wypas, bez gwałcicieli i wszystko jak najbardziej mi sie podoba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 21 Maj 2008 Share Napisano 21 Maj 2008 Morphe kapitalne, piękna zieleń , niebo się super komponuje z resztą możesz powiedzieć czym oświetlałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 21 Maj 2008 Share Napisano 21 Maj 2008 Morphe: a podziel się jeszcze parametrami swojego sprzętu. Moment, źle zabrzmiało. Na jakim kompie pracujesz/renderujesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morphe Napisano 21 Maj 2008 Share Napisano 21 Maj 2008 Sun+sky generalnie. Sky na color corekcie, no i odpowiednio sun ustawiony do elewacji i to wszystko :). Co do sprzetu to jest Q6600 (2.4) 8gb ram i Gf 7600. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 21 Maj 2008 Share Napisano 21 Maj 2008 A ja sobie takie cuś ot... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makbol Napisano 21 Maj 2008 Share Napisano 21 Maj 2008 Świetna tekstura drewna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 21 Maj 2008 Share Napisano 21 Maj 2008 Morphe super ;] drzewka to Onyx czy jakis inny wynalazek? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz_D Napisano 22 Maj 2008 Share Napisano 22 Maj 2008 Morphe - naprawde piekne - pierwszy render mi sie bardziej podoba ale super ... i to B M W :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morphe Napisano 22 Maj 2008 Share Napisano 22 Maj 2008 Onyx forever:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morphe Napisano 22 Maj 2008 Share Napisano 22 Maj 2008 Presenter - bardoz misie podoba. ale czy to odbicie zprawejs trony na lodowce takie mocne powino byc ?... niby duzy kat patrzenia... ale hmm sam nie wiem czyta sie to zbyt lustrzano :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 22 Maj 2008 Share Napisano 22 Maj 2008 pressenter jest coraz lepiej! Morphe no ostro, drzewka pierwsza klasa! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 22 Maj 2008 Share Napisano 22 Maj 2008 Dzięki Panowie. Poniżej jeszcze wersja z matową lodówką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 22 Maj 2008 Share Napisano 22 Maj 2008 i przy tej zostań ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makbol Napisano 22 Maj 2008 Share Napisano 22 Maj 2008 Morphe czy mógłbyś kiedykolwiek napisać tutorial o tworzeniu drzew pod wizualizacje w Onyxie ? Myślę że wiele forumowiczów by się z tego ucieszyło ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 22 Maj 2008 Share Napisano 22 Maj 2008 czy jest mozliwosc wykonania na zamówienie bądz kupienia takiej umywalki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zgred Napisano 22 Maj 2008 Share Napisano 22 Maj 2008 czy jest mozliwosc wykonania na zamówienie Na zamówienie to na 100% ktos by wykonanał.. kwestia ceny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi