Loki Napisano 2 Listopad 2008 Napisano 2 Listopad 2008 (edytowane) trosiek mnie zainspirował i po godzinie powstało takie coś, szału jak to mawiają nie ma... (teraz widze, że z blurem nieco mi nie wyszło w fotoszopie i słońce mi sie nie zgrało z tym na obrazku :/ ) - ale myślę że jak dodam przynajmniej bump do niektórych tekstór i znajdę lepsze tło, to będzie można z umiarkowanym wstydem to komuś pokazać. Co myślicie ? Edytowane 2 Listopad 2008 przez Loki
kozioo Napisano 2 Listopad 2008 Napisano 2 Listopad 2008 Właśnie podłoga jakoś lewo wyszła, nad tym muszę popracować. Miał być malowany parkiet w każdym razie. Lampa to Bourgie (od firmy Kartell) - tyle że powinna być bardziej matowa, zapomniałem zmienić glossa i fog. Świecone niebieskim enviro i widocznymi lampami.
trosiek Napisano 2 Listopad 2008 Napisano 2 Listopad 2008 Loki - Twoje o niebo lepsze od mojego :) Ale u Ciebie nie ma wszystkich barierek :P I teraz spowiadaj się jakie masz światło i materiały :D
Loki Napisano 2 Listopad 2008 Napisano 2 Listopad 2008 heh u mnie nie ma nawet drzwi wejsciowych jak na oryginale. Swiatlo - vraysun lekko ponad horyzontem (nawet nie pamietam z ktorej strony) materiały są 3 :) - szkło - lekko niebieski difuse chyba, fresnel reflect fresnel refract, affect alpha, affect shadows - materiał prosty jak drut. - deski - tylko difuse (nawet bump'a nie ma) - beton (w zasadzie 2 różne bo na jednym są te dziury (filar wewnętrzny) a na 2 nie ma. tez nie ma nic poza difuse w nim. i w zasadzie tyle. a i VrayPhisicalCamera - z pamięci : f-speed 8, iso 200, shutterspeed chyba 200 ale pewny nie jestem, do tego: 1.0, 0.65, 2.2 reinhard (ale tylko w framebufferze) i lekko poruszona curva właśnie we framebufferze. Więcej grzechów nie pamiętam :) a i tło w fotoszopie dodane - razem z postprodukcją. 1
trosiek Napisano 2 Listopad 2008 Napisano 2 Listopad 2008 (edytowane) dzięki! rep poleciał oczywiście :) Radek93 - widziałbym to szczerze mówiąc w takich klimatach jak x6 ReflectVision :) Z taką kolorystyką i takim ujęciem :D jakoś najbardziej tu pasuje chyba, ale z drugiej strony może być też tak, że te ujęcie strasznie mi się spodobało i uważam że wiele samochodów by pasowało tam xd Edytowane 2 Listopad 2008 przez trosiek
Touch Napisano 2 Listopad 2008 Napisano 2 Listopad 2008 trosiek, ma wzięcie ta Twoja refka^^ Też się pobawiłem: Pozdr;)
tadzio Napisano 2 Listopad 2008 Napisano 2 Listopad 2008 Touch no mniam obrazek :) Bijcie jak chcecie, ale delikatna winietke bym jeszcze tylko dodal :P pozdrowko
arev Napisano 2 Listopad 2008 Napisano 2 Listopad 2008 A może jakiś mini contest z tą scenką zrobimy? ;)
Touch Napisano 2 Listopad 2008 Napisano 2 Listopad 2008 Sam właśnie jak robiłem, pomyślałem, że to niczego sobie scenka do testów;) tadzio, jak chcesz winietkę, to sobie zrób, ja się wstydzę;p Danke;) Pozdr
pressenter Napisano 2 Listopad 2008 Napisano 2 Listopad 2008 Mini contest powiadacie? No to co? Ktoś da jakiś osobny topic do tego? :>
trosiek Napisano 2 Listopad 2008 Napisano 2 Listopad 2008 (edytowane) wy na serio chcecie ten topic? :> no dobra. To zakładam w VIPie :) edit: założone zapraszam :D http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=54257 Edytowane 2 Listopad 2008 przez trosiek
!Ewert Napisano 4 Listopad 2008 Napisano 4 Listopad 2008 Za idealne :) morphe ostatnio mówił żeby była bardziej takie powyginane czyli naturalne :P
Kub@ Napisano 4 Listopad 2008 Napisano 4 Listopad 2008 latwo sie mowi, trodniej wykonac :/ale moim zdaniem lepsze niz poprzednie :) kazde kolejne mam nadzieje bedzie coraz bardziej naturalnie wychodzic.. liczba trojkatow ok 500 tys
!Ewert Napisano 4 Listopad 2008 Napisano 4 Listopad 2008 No wiadomo że są ładne :) sa bardzo ładne :)
trosiek Napisano 4 Listopad 2008 Napisano 4 Listopad 2008 a jak Ty robisz te drzewka? Jakimś pluginem czy gałązka po gałązce?
hcpiter Napisano 4 Listopad 2008 Napisano 4 Listopad 2008 bardzo ladne drzewa, szczegolnie te jesienne :)
Morphe Napisano 4 Listopad 2008 Napisano 4 Listopad 2008 Kub@ - cos mi sie kora nie podoba na tym drzewie... jakies takie packi? :) no i 2 sprawy wersja jesiena zadsza, wersja letnia gęstsza... te 2 wersje wydaja sie byc dosc zadkie.. no i to co pisal mamba:)
Kub@ Napisano 4 Listopad 2008 Napisano 4 Listopad 2008 morphe akurat ten gatunek miał jakies takie placki ;) co to gestosci to racja... hmm dla relaxu na szybko takie cos, test skya
grzegerz Napisano 4 Listopad 2008 Napisano 4 Listopad 2008 Kub@- bardzo ladnie, pokazesz nastawy suna i rendera? niebo w ps?
Kub@ Napisano 4 Listopad 2008 Napisano 4 Listopad 2008 grigoriob - swiecone zwyklym directem, a sky jest jako skylight na geosphere dookola sceny, to textura 360 sciagnieta z cgtextures. Z ustawien rendera hmmm tylko w color mapping zmieniny na reinchard 0,5 i gamma na 2,2. Bacry - pewnie masz racje.. w domu mam stary crt ktory juz dochodzi swych dni i sie rozmazuje wszystko.. przewaznie jak potem potem patrze na dobrym mnitorze to rzeczywiscie zbyt ostro i kontrastowo.
Bonifatz Napisano 4 Listopad 2008 Napisano 4 Listopad 2008 Siema wszystkim. Klient z Poznania. Robilem sam render + post i drzewka... reszta od klienta.
Bonifatz Napisano 4 Listopad 2008 Napisano 4 Listopad 2008 etyr11 swietnie to wyszlo! ... bardziej jesiennie :) dzieki za wskazowke! lap repa! 1
Morphe Napisano 4 Listopad 2008 Napisano 4 Listopad 2008 lukasz - fajne jesienne drzewka, mapowales je noisem? :) a co do etyrowej wersji - zdecydowanie za zolto - troche przesadziles, ja bym pojechal lekko photofiltrem i tyle.. ale lekko :)
pressenter Napisano 5 Listopad 2008 Napisano 5 Listopad 2008 (edytowane) Bonifatz: bardzo fajnie Ci to wyszło etyr11: mi się tam ta obróbka nie podoba, za żółto. Wersja Bonifatza dużo lepsza. jacekdrze: brakuje mi jakiegoś zdecydowania, obrabiałeś to w PS? Jakiś mocniejszy kontrast czy coś? Edit:/ jacekdrze: oj i mapowanie, szczególnie zaraz na pierwszym planie, leży i kwiczy. ;) Edytowane 5 Listopad 2008 przez pressenter
pressenter Napisano 5 Listopad 2008 Napisano 5 Listopad 2008 Świerszczu: a może bez ludzi? ;) Poza tym na prawdę fajnie.
mirach Napisano 5 Listopad 2008 Napisano 5 Listopad 2008 Swierszczu, ludzie i niektore drzewka wygladaja jak doklejone w szopie, wyglada toto jak tania developerska wizka troche.
chudy Napisano 5 Listopad 2008 Napisano 5 Listopad 2008 Swierszczu, ludzie i niektore drzewka wygladaja jak doklejone w szopie, wyglada toto jak tania developerska wizka troche. mirach no bo są doklejone w PSie ;] kurde SWRSC no kiepsko to wygląda.
Loki Napisano 5 Listopad 2008 Napisano 5 Listopad 2008 (edytowane) myślałem że jakaś ironia z tym obrazkiem ukryta SWRSC, ale widzę że nie wiec SWRSC przychylić się do opinii chudego i miracha, jak na Ciebie to bieda panie oj bieda... Pewnie termin 1 dniowy? :) jacekdobrze - raczej nikt nie ułoży Ci kafelek w ten sposób, (chodzi mi o górną krawędź kafli, nie ułożysz nigdy z takich cienkich pasków cokoła na górze ) - przesun sobie mapowanie na dół :) - poza tym fajnie :) a tu takie moje nocne raczej żenujące wypociny - jakies 3h na wszystko - łącznie ze znalezieniem kafelek, i zorientowaniem się czy są dostępne "od ręki" i ile dostanę na nie rabatu :) Edytowane 5 Listopad 2008 przez Loki
hcpiter Napisano 5 Listopad 2008 Napisano 5 Listopad 2008 Hi ! Takie dwa kwiaty dziś z nudów sobie zrobiłem :) Texturki niestety nie moje :) pozdrawiam :)
SWRSC Napisano 5 Listopad 2008 Napisano 5 Listopad 2008 myślałem że jakaś ironia z tym obrazkiem ukryta SWRSC, ale widzę że nie wiec SWRSC przychylić się do opinii chudego i miracha, jak na Ciebie to bieda panie oj bieda... Pewnie termin 1 dniowy? :) o lol :D Termin dłuższy, ale faktem jest że ta wiz powstała w 2 dni. Klient już zaakceptował taką wersję, w Hires wygląda to troszke lepiej bo widać detal i nie ma wrażenia doklejenia w PS. No ale zgadzam się z ogólnym zdaniem - słabo. Dlatego daje w testowych. by zebrać niezbędne komentarze na przyszłość :)
pionix Napisano 5 Listopad 2008 Napisano 5 Listopad 2008 SWRSC - Nie przejmuj się. Ciężko im dogodzić :P hcpiter - Jak ja tęsknię za nudą.. ;) Bardzo realistyczne te zioła. Loki - Jakies to takie.... przez chwilę myślałem że to fotka referka.
etyr11 Napisano 5 Listopad 2008 Napisano 5 Listopad 2008 Hi ! Takie dwa kwiaty dziś z nudów sobie zrobiłem :) Mam nadzieję ,że kiedyś z nudów nagrasz tutka do tego:)
arturprx2 Napisano 5 Listopad 2008 Napisano 5 Listopad 2008 no no hcpiterze niezle zielsko, naprawde git a o tucie zapominjcie ;P magik wam nie powie jak lata ;P:P hehe
hcpiter Napisano 5 Listopad 2008 Napisano 5 Listopad 2008 heheh dzieki, fajnie ze sie podoba :) tuta moge nagrac bez problemu tylko u mnie jest taki problem ze jestem baardzo leniwy i zanim cos zrobi minie kawal czasu. A model jest prosty, plane w ksztalcie liscia gdzie pivot jest na koncu i lodyga, uzylem scattera do przylaczenia, ogolnie polowe tego przyaczenia robilem samodzielnie bo ciezko mi bylo to ustawic. Polecam tutek z ev tam te funkcje sa bardzo fajnie opisane i ladne ksztalty mozna uzyskac :)
Mr. MtS Napisano 5 Listopad 2008 Napisano 5 Listopad 2008 Hej, Wrzucam taki setup jakby do wizek wizytówek, czy log. Sama wizytowka w tym wypadku to po prostu tekst wiec prosilbym jej "design" pominąć ;). Chciałbym wiedzieć czy wygląda to w miare dobrze i realistycznie. Co byście poprawili? Pozdro!
pressenter Napisano 6 Listopad 2008 Napisano 6 Listopad 2008 (edytowane) Według mnie bardzo fajnie. Jeszcze tak sobie na chwilkę pozwoliłem... jakby co usunę. Może być kiepsko, z racji braku snu. ;) Edytowane 6 Listopad 2008 przez pressenter
Rekomendowane odpowiedzi