Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

trosiek mnie zainspirował i po godzinie powstało takie coś, szału jak to mawiają nie ma...

betonowydach01cu7.jpg

w800.png

(teraz widze, że z blurem nieco mi nie wyszło w fotoszopie i słońce mi sie nie zgrało z tym na obrazku :/ ) - ale myślę że jak dodam przynajmniej bump do niektórych tekstór i znajdę lepsze tło, to będzie można z umiarkowanym wstydem to komuś pokazać. Co myślicie ?

Edytowane przez Loki

• Odpowiedzi 17,2k
  • Wyświetleń 2,2m
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Właśnie podłoga jakoś lewo wyszła, nad tym muszę popracować. Miał być malowany parkiet w każdym razie.

Lampa to Bourgie (od firmy Kartell) - tyle że powinna być bardziej matowa, zapomniałem zmienić glossa i fog.

Świecone niebieskim enviro i widocznymi lampami.

Napisano

Loki - Twoje o niebo lepsze od mojego :) Ale u Ciebie nie ma wszystkich barierek :P I teraz spowiadaj się jakie masz światło i materiały :D

Napisano

heh u mnie nie ma nawet drzwi wejsciowych jak na oryginale.

Swiatlo - vraysun lekko ponad horyzontem (nawet nie pamietam z ktorej strony)

materiały są 3 :)

- szkło - lekko niebieski difuse chyba, fresnel reflect fresnel refract, affect alpha, affect shadows - materiał prosty jak drut.

- deski - tylko difuse (nawet bump'a nie ma)

- beton (w zasadzie 2 różne bo na jednym są te dziury (filar wewnętrzny) a na 2 nie ma. tez nie ma nic poza difuse w nim.

i w zasadzie tyle.

a i VrayPhisicalCamera - z pamięci : f-speed 8, iso 200, shutterspeed chyba 200 ale pewny nie jestem, do tego: 1.0, 0.65, 2.2 reinhard (ale tylko w framebufferze) i lekko poruszona curva właśnie we framebufferze. Więcej grzechów nie pamiętam :)

a i tło w fotoszopie dodane - razem z postprodukcją.

Napisano

dzięki! rep poleciał oczywiście :)

Radek93 - widziałbym to szczerze mówiąc w takich klimatach jak x6 ReflectVision :) Z taką kolorystyką i takim ujęciem :D jakoś najbardziej tu pasuje chyba, ale z drugiej strony może być też tak, że te ujęcie strasznie mi się spodobało i uważam że wiele samochodów by pasowało tam xd

Edytowane przez trosiek

Napisano

trosiek, ma wzięcie ta Twoja refka^^

Też się pobawiłem:

theroofpsqt9.jpg

Pozdr;)

Napisano

Touch no mniam obrazek :)

Bijcie jak chcecie, ale delikatna winietke bym jeszcze tylko dodal :P

pozdrowko

Napisano

Sam właśnie jak robiłem, pomyślałem, że to niczego sobie scenka do testów;)

tadzio, jak chcesz winietkę, to sobie zrób, ja się wstydzę;p Danke;)

Pozdr

Napisano

Za idealne :) morphe ostatnio mówił żeby była bardziej takie powyginane czyli naturalne :P

Napisano

latwo sie mowi, trodniej wykonac :/ale moim zdaniem lepsze niz poprzednie :) kazde kolejne mam nadzieje bedzie coraz bardziej naturalnie wychodzic..

liczba trojkatow ok 500 tys

Napisano

Kub@ - cos mi sie kora nie podoba na tym drzewie... jakies takie packi? :) no i 2 sprawy wersja jesiena zadsza, wersja letnia gęstsza... te 2 wersje wydaja sie byc dosc zadkie.. no i to co pisal mamba:)

Napisano

morphe akurat ten gatunek miał jakies takie placki ;) co to gestosci to racja...

hmm dla relaxu na szybko takie cos, test skya

sscopykr9.jpg

w1200.png

Napisano

grigoriob - swiecone zwyklym directem, a sky jest jako skylight na geosphere dookola sceny, to textura 360 sciagnieta z cgtextures. Z ustawien rendera hmmm tylko w color mapping zmieniny na reinchard 0,5 i gamma na 2,2.

Bacry - pewnie masz racje.. w domu mam stary crt ktory juz dochodzi swych dni i sie rozmazuje wszystko.. przewaznie jak potem potem patrze na dobrym mnitorze to rzeczywiscie zbyt ostro i kontrastowo.

Napisano

Siema wszystkim.

Klient z Poznania. Robilem sam render + post i drzewka... reszta od klienta.

23.jpg

Napisano

lukasz - fajne jesienne drzewka, mapowales je noisem? :) a co do etyrowej wersji - zdecydowanie za zolto - troche przesadziles, ja bym pojechal lekko photofiltrem i tyle.. ale lekko :)

Napisano

Bonifatz: bardzo fajnie Ci to wyszło

etyr11: mi się tam ta obróbka nie podoba, za żółto. Wersja Bonifatza dużo lepsza.

jacekdrze: brakuje mi jakiegoś zdecydowania, obrabiałeś to w PS? Jakiś mocniejszy kontrast czy coś?

Edit:/ jacekdrze: oj i mapowanie, szczególnie zaraz na pierwszym planie, leży i kwiczy. ;)

Edytowane przez pressenter

Napisano

Swierszczu, ludzie i niektore drzewka wygladaja jak doklejone w szopie, wyglada toto jak tania developerska wizka troche.

Napisano
Swierszczu, ludzie i niektore drzewka wygladaja jak doklejone w szopie, wyglada toto jak tania developerska wizka troche.

mirach no bo są doklejone w PSie ;]

kurde SWRSC no kiepsko to wygląda.

Napisano

myślałem że jakaś ironia z tym obrazkiem ukryta SWRSC, ale widzę że nie wiec SWRSC przychylić się do opinii chudego i miracha, jak na Ciebie to bieda panie oj bieda...

Pewnie termin 1 dniowy? :)

jacekdobrze - raczej nikt nie ułoży Ci kafelek w ten sposób, (chodzi mi o górną krawędź kafli, nie ułożysz nigdy z takich cienkich pasków cokoła na górze ) - przesun sobie mapowanie na dół :) - poza tym fajnie :)

jacekdobrzeec2.jpg

w597.png

a tu takie moje nocne raczej żenujące wypociny - jakies 3h na wszystko - łącznie ze znalezieniem kafelek, i zorientowaniem się czy są dostępne "od ręki" i ile dostanę na nie rabatu :)

lazienkadolnatubadziadzcw8.jpg

w600.png

Edytowane przez Loki

Napisano

Hi !

Takie dwa kwiaty dziś z nudów sobie zrobiłem :)

01lo5.th.jpgthpix.gif08ag6.th.jpgthpix.gif

Texturki niestety nie moje :)

pozdrawiam :)

Napisano
myślałem że jakaś ironia z tym obrazkiem ukryta SWRSC, ale widzę że nie wiec SWRSC przychylić się do opinii chudego i miracha, jak na Ciebie to bieda panie oj bieda...

Pewnie termin 1 dniowy? :)

o lol :D

Termin dłuższy, ale faktem jest że ta wiz powstała w 2 dni. Klient już zaakceptował taką wersję, w Hires wygląda to troszke lepiej bo widać detal i nie ma wrażenia doklejenia w PS.

No ale zgadzam się z ogólnym zdaniem - słabo. Dlatego daje w testowych. by zebrać niezbędne komentarze na przyszłość :)

Napisano

SWRSC - Nie przejmuj się. Ciężko im dogodzić :P

hcpiter - Jak ja tęsknię za nudą.. ;) Bardzo realistyczne te zioła.

Loki - Jakies to takie.... przez chwilę myślałem że to fotka referka.

Napisano
Hi !

Takie dwa kwiaty dziś z nudów sobie zrobiłem :)

Mam nadzieję ,że kiedyś z nudów nagrasz tutka do tego:)

Napisano

no no hcpiterze niezle zielsko, naprawde git

a o tucie zapominjcie ;P magik wam nie powie jak lata ;P:P hehe

Napisano

heheh dzieki, fajnie ze sie podoba :) tuta moge nagrac bez problemu tylko u mnie jest taki problem ze jestem baardzo leniwy i zanim cos zrobi minie kawal czasu. A model jest prosty, plane w ksztalcie liscia gdzie pivot jest na koncu i lodyga, uzylem scattera do przylaczenia, ogolnie polowe tego przyaczenia robilem samodzielnie bo ciezko mi bylo to ustawic.

Polecam tutek z ev tam te funkcje sa bardzo fajnie opisane i ladne ksztalty mozna uzyskac :)

Napisano

Hej,

Wrzucam taki setup jakby do wizek wizytówek, czy log. Sama wizytowka w tym wypadku to po prostu tekst wiec prosilbym jej "design" pominąć ;).

Chciałbym wiedzieć czy wygląda to w miare dobrze i realistycznie.

Co byście poprawili?

wizkaTest.jpg

Pozdro!

Napisano

Według mnie bardzo fajnie. Jeszcze tak sobie na chwilkę pozwoliłem... jakby co usunę. Może być kiepsko, z racji braku snu. ;)

wizkatestqi0.th.jpgthpix.gifthpix.gif

Edytowane przez pressenter

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.