JohnyCa Napisano 1 Czerwiec 2009 Napisano 1 Czerwiec 2009 johny - prosto z maksa.... to znaczy - fragment wiekszej calosci, dalem ino lens corection w ps i tyle. Super oświetlone - nastrojowo :)
Neiraa Napisano 1 Czerwiec 2009 Napisano 1 Czerwiec 2009 Morphe zazdrość mnie po prostu zżera...grrr..
mikodelini Napisano 1 Czerwiec 2009 Napisano 1 Czerwiec 2009 takie sobie coś skończone... niestety nie mam juz czasu nad tym sedziec
Georgas Napisano 1 Czerwiec 2009 Napisano 1 Czerwiec 2009 prosze, powiedz mi co to jest zz fotel na srodku renderu
mikodelini Napisano 1 Czerwiec 2009 Napisano 1 Czerwiec 2009 (edytowane) dywan i drewno słabiutkie drewno słabe to prawda ... miałem problem z mappingiem(może ktoś by podpowiedział jak to zrobic?) .. a dywan tak sie skłąda ze w sumie tak wygląda prosze, powiedz mi co to jest zz fotel na srodku renderu http://www.moroso.it/home_moroso.php?n=products&model=55&tipologia=pol&l=en Edytowane 1 Czerwiec 2009 przez mikodelini
Gość BiX Napisano 2 Czerwiec 2009 Napisano 2 Czerwiec 2009 arch515 - no coments. Popieram pressenter w tej kwesti :D Morphe zawsze mogło być lepiej :) nie no wypas renderek.. może te liście tylko moża byłoby poprawić. mikodelini - e tam całkiem wporzo :) może mapowanie na krzesłach po prawej i dywanu nie to no i przepaleń kilka ale tak to design ok :)
Tores Napisano 2 Czerwiec 2009 Napisano 2 Czerwiec 2009 arch515, Morphe - świetne testy palmer - pozbądź się białych kropek i jedziesz dalej
Użytkownik Napisano 2 Czerwiec 2009 Napisano 2 Czerwiec 2009 SWRSC: To liście na drodze czy martwe ptaki ? Widzę że wiele osób kopiuje styl Lisa, ale nikomu nawet trochę się to nie udaje.
siwy Napisano 2 Czerwiec 2009 Napisano 2 Czerwiec 2009 Wizka jak najbardziej poprawna i estetyczna, tylko te liście mi nie leżą. Mocna rzecz ten budynek, ta elewacja od ulicy masakrująca jest :) w dodatku galeriowiec - ktoś odważnie pojechał z projektem.
!Ewert Napisano 2 Czerwiec 2009 Napisano 2 Czerwiec 2009 brzydki budynek, nie podoba mi się. A tak to wizka git, passat robi robote bo ma kseony ;) studzienka wszopowana?
arev Napisano 2 Czerwiec 2009 Napisano 2 Czerwiec 2009 Pierwszy podmuch wiatru zniósłby wszystkie liście pod krawężniki.
pionix Napisano 2 Czerwiec 2009 Napisano 2 Czerwiec 2009 SWRSCzu - trzeba koniecznie pozamiatać liście ;) I niebo kolorystycznie mi nie pasuje do budynku. Wydaje mi się zbyt niebieskie jak na światło które zabarwia budynek na kolor czerwony/różowy. Tu takie moje wersje na szybko: http://www.wizualizacje.media.pl/zasysanie/forum/swrsc_wersje.jpg w1 - niebo bardziej różowe w2 - budynek mniej różowy Jakby co to rzeknij słowo a wywalam linka.
SWRSC Napisano 2 Czerwiec 2009 Napisano 2 Czerwiec 2009 W1 super pasuje. Render jeszcze wip, na jutro bede robił finalny więc wezmę pod uwagę komentarze. Dzięki Miśki. Najgorsze, że klient poprosił o oświetlenie od wschodu - chyba mi to spłaszczy wszystko, bo nie będzie widocznej żadnej elewacji w cieniu. Jakieś sugestie odnośnie zabiegów, które można zastosować w takim wypadku by obrazek nie był płaski?
DraB Napisano 2 Czerwiec 2009 Napisano 2 Czerwiec 2009 Ładny render też mnie wzięło na poprawki jak zobaczyłem. Pzdr :) http://xs540.xs.to/xs540/09232/zdj__281_cia-0113393.jpg
pressenter Napisano 2 Czerwiec 2009 Napisano 2 Czerwiec 2009 (edytowane) Pomysł z liśćmi fajny, ale źle wykonany. Dopiero przejechał samochód, wszystko w trakcie jego przejazdu zmiotłoby pod krawężnik. Co do samego renderu... kurcze, nie wiem czy mi się monitor rozkalibrował, bo jakieś mi to takie wypłowiale się wydaje. Co do zbiegu... hmm, może na bezczela postaw drzewo za kamerą, żeby rzucało lekki, acz widoczny cień? ;) Ludzie przy takim oświetleniu nawet w cieniu wzmacnialiby jego natężenie tuż pod stopami. Poza tym bardzo fajnie, podoba mi się taki lekki smaczek jak bloom na szybie q7, chcociaż nie mam pojęcia kto sadzi bluszcz na dachu. :D Faktycznie ta wersja W1 Pionixa niezgorsza, za to Draba strasznie zimna wyszła. ;) Nie wiem czy mi wypada, ale w razie czego słówko i usuwam: http://pressenterdesign.com/testy/swierszczowe.jpg Edytowane 2 Czerwiec 2009 przez pressenter
SWRSC Napisano 2 Czerwiec 2009 Napisano 2 Czerwiec 2009 no ladnie ladnie, dzisiaj w nocy będę to poprawiał. Bluszcz będzie porastał od dołu do góry po tym słupie. Cień będzie rzucany przez blok stojący obok, tej samej długości, więc chociaż pół ulicy będzie w cieniu.
Morphe Napisano 2 Czerwiec 2009 Napisano 2 Czerwiec 2009 swrsc - jak chcesz robic liscie , to ino zdechle ciemno szaro brazowe - takie sito napchane przy kraweznikach kupkami, lbo po pare sztuk - i plaskie udeptane a nie pozwijane... - co to oswietlenia - jedyne co miprzychodzi to 20 paro metrowe drzewa na przeciwleglym chodniku i cien od nich po calosci.... Uzytkownik - nie zajazylem do konca - jaki jest styl lisa? chodzi o droge z plyta kanalowa i liscmi przy rynsztokach?
Użytkownik Napisano 2 Czerwiec 2009 Napisano 2 Czerwiec 2009 Uzytkownik - nie zajazylem do konca - jaki jest styl lisa? chodzi o droge z plyta kanalowa i liscmi przy rynsztokach? Naprawdę uważasz że pod pojęciem styl może chodzić o płyty chodnikowe? Nie wiem jak Ci odpowiedzieć na takie głupie pytanie. Pozwolisz że nie będę tego robił. Pozdrawiam Cię!
Morphe Napisano 2 Czerwiec 2009 Napisano 2 Czerwiec 2009 no to wytlumacz glupiemu o co chodzi, bo nie wiem o co c'mon
KaeMS Napisano 2 Czerwiec 2009 Napisano 2 Czerwiec 2009 Tak z ciekawości zapytam (nie linczować) : Użytkownik - pokazywałeś kiedyś cokolwiek swojego? Wiesz, chciałbym podpatrzeć może co robi człowiek na tak wysokim poziomie, bez złośliwości. W wypowiedziach jesteś naprawdę master, więc w praktyce musisz być półbogiem. Pokaż nam, maluczkim.
Morphe Napisano 2 Czerwiec 2009 Napisano 2 Czerwiec 2009 kems -, mozna byc np krytykiem sztuki, sztuki nie tworzac jakes na wysokim poziomie, ja zas pytam uzytkownika o ten styl bo powaznie nie bardzo wiem w jaki sposob dokonuje sie to nasladownictwo, a wolal bym go uniknac ;)
KaeMS Napisano 2 Czerwiec 2009 Napisano 2 Czerwiec 2009 Oczywiście, że można - z tego powodu pisałem, że nie ma w tym złośliwości a jedynie ciekawość :)
Neiraa Napisano 2 Czerwiec 2009 Napisano 2 Czerwiec 2009 No to mam szansę nie kopiować stylu Lisa..ufff.. (nie to, że bym nie potrafiła, broń boże, ale robię w mentalu) ;] Świerszczu render całkiem fajny, jak na Ciebie to domyślam się, że to dopieścisz, ale kto, na bogów, popełnił taki budynek?!
SWRSC Napisano 2 Czerwiec 2009 Napisano 2 Czerwiec 2009 jednym się budynek podoba innym nie. Mi osobiście też nie :p Ale o gustach się nie dyskutuje, znajdą się tacy co z podekscytowaniem wykupią lokale. A zaprojektowali Panowie ze stolicy. Wiz powstała w 1 dzień + 1 dzień zmiana koncepcji. Jest jak widać, na jutro będę dopieszczał. Domofony, tabliczka z nazwą ulicy i inne duperele.
pressenter Napisano 3 Czerwiec 2009 Napisano 3 Czerwiec 2009 Która wersja światła, i ewentualnie co zmienić? Rendery prosto z maxa. .
Morphe Napisano 3 Czerwiec 2009 Napisano 3 Czerwiec 2009 mi sie osobiscie niepodobaja zestawienia kolorow - mebel -jedna podloga i druga... takie jakby po pijaku dobierane? hmm - takie odczucie ino... ps. pomijajac fakt ze wyglada jak linoleum? ale to test dopiero right?
KaeMS Napisano 3 Czerwiec 2009 Napisano 3 Czerwiec 2009 Jak wyżej : pierwsza wersja, podlogi do wymiany dodam jeszcze lekkie odbicie w szkle w szafkach.
pionix Napisano 3 Czerwiec 2009 Napisano 3 Czerwiec 2009 pressenter - 1 wersja oświetlenia bardziej przyjazna dla zwykłego śmiertelnika ;)
siwy Napisano 3 Czerwiec 2009 Napisano 3 Czerwiec 2009 taki bloczek. wcześniej pokazywałem inny widok. żeby wątek nie był nudny to wrzucam :)
Morphe Napisano 3 Czerwiec 2009 Napisano 3 Czerwiec 2009 (edytowane) moje zdanie znasz - dobre, mozna by se jeszcze tym pobrandzlowac.. ale w sumie... fajnie wyglada takie :) Edytowane 3 Czerwiec 2009 przez Morphe
kozioo Napisano 3 Czerwiec 2009 Napisano 3 Czerwiec 2009 Test proceduralnych kropel do mokrych renderów ;) Krople są większe na powierzchniach skierowanych ku górze, mniejsze natomiast na pionowych i odwróconych do dołu. Wszystko automatycznie, bez unwrapowania/malowania itd ;)
pressenter Napisano 3 Czerwiec 2009 Napisano 3 Czerwiec 2009 (edytowane) Es, sie uczepili podlogi, jak mie sie o swiatelko rozchodzilo. :D Dziekuje wszystkim za komentarz; tym oto sposobem, przynajmniej u mnie, hsv exponential pokonal lwf. ;) Mam jeszcze takie pytanko natury technicznej: czasem, w trakcie renderu, gdzie dysk bardzo mało pracuje (chyba), zaczyna on nagle piszczeć. Nie wiem od czego to i czy coś można z tym zrobić? To jakiś Western Digital. Edytowane 3 Czerwiec 2009 przez pressenter
Gość BiX Napisano 3 Czerwiec 2009 Napisano 3 Czerwiec 2009 Es, sie uczepili podlogi, jak mie sie o swiatelko rozchodzilo. No to jest właśnie ten urok, piszesz im o co chodzi a tym czasem komentują całkiem coś innego :) pierwsze imo lepsze, że jeszcze dorzuce tak tutaj mój głos ;)
arch515 Napisano 3 Czerwiec 2009 Napisano 3 Czerwiec 2009 Test proceduralnych kropel do mokrych renderów ;) Krople są większe na powierzchniach skierowanych ku górze, mniejsze natomiast na pionowych i odwróconych do dołu. Wszystko automatycznie, bez unwrapowania/malowania itd ;) Pięknie …idealnie na lakier ziom:) dziękować:)
Morphe Napisano 3 Czerwiec 2009 Napisano 3 Czerwiec 2009 hmm a mnie sie tka wydaje, ze albo zle oswietlenie, alo za maly bump albo cos jest nie tak - bo niebardzo czyta sie to jako kroplem w moim odczuciu... bardizej jako defekt plamy z farby czy cus? mhm...
SWRSC Napisano 3 Czerwiec 2009 Napisano 3 Czerwiec 2009 na szybie będzie gut. Zapewne z tutka na everach :)
kozioo Napisano 3 Czerwiec 2009 Napisano 3 Czerwiec 2009 na szybie będzie gut. Zapewne z tutka na everach :) Możesz rzucić linkiem? :) Te krople to w 100% autorska zabawa, chetnie bym zobaczył "konkurencyjną" metodę
Reanimator Napisano 3 Czerwiec 2009 Napisano 3 Czerwiec 2009 Ja postanowilem pouczyc sie Hairow :) czysty render:
La R Napisano 3 Czerwiec 2009 Napisano 3 Czerwiec 2009 Mam jeszcze takie pytanko natury technicznej: czasem, w trakcie renderu, gdzie dysk bardzo mało pracuje (chyba), zaczyna on nagle piszczeć. Nie wiem od czego to i czy coś można z tym zrobić? To jakiś Western Digital. Może to być objaw początku końca jak równie dobrze nie znaczyć nic konkretnego i prędzej Ty zejdziesz niż dysk ;). HD Tune - od tego zacznij, a mianowicie od odczytu S.M.A.R.T. bo z tego już można wiele wywnioskowac, także na temat ewentualnych uszkodzeń fizycznych, jeśli będziesz potrzebował pomocy w zrozumieniu co poniektórych pozycji pytaj śmiało. Reanimator - całkiem, całkiem nie mniej mógłbyś jeszcze popracować nad tym "puszkiem" na dole :).
Bonifatz Napisano 3 Czerwiec 2009 Napisano 3 Czerwiec 2009 krzesło + test oswietlenia wnetrza i dofa. model do pobrania: http://rapidshare.com/files/240447851/GJ_chair.rar
Rekomendowane odpowiedzi