kliment woroszyłow Napisano 26 Luty 2010 Share Napisano 26 Luty 2010 grafik3d- ziomka widze:) a próbowałes kadrów z poziomu człowieka? bo te z lotu mi tak srednio leżą, moze wówczas by ten tort wyglądał lepiej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grafik3d Napisano 26 Luty 2010 Share Napisano 26 Luty 2010 (edytowane) grafik3d- ziomka widze:) a próbowałes kadrów z poziomu człowieka? bo te z lotu mi tak srednio leżą, moze wówczas by ten tort wyglądał lepiej? ano widze KIELCOWO pozdro:) Niestety kadry wybrane, nie mialem za wiele do powiedzenia, choc plyty marmurowe na front to moj patent, zaczelo to jakos wygladac ai daszek w tej eliptycznej kompozycji mial byc jak klatka przed wieżowcem z lat 80 Edytowane 26 Luty 2010 przez grafik3d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tores Napisano 26 Luty 2010 Share Napisano 26 Luty 2010 grafik3d - oj słabo. Ta jasna plama po prawej koszmarna. Raczej zaświeciłbym z drugiej strony, kamera w dół, ładne odbicie światła w szybie i wrzucił mebelki za witryny. Kamienice ze zdjęcia okropne. Obiecałeś je usunąć. arturprx2 - ładna łazieneczka. Chrom tylko niezbyt chromowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 26 Luty 2010 Share Napisano 26 Luty 2010 właśnie apropo chromu... kiedys Lis w testowych pisał o prawdziwym chromie jak powinien byc zrobiony... czy ktos kojarzy taki wątek ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grafik3d Napisano 26 Luty 2010 Share Napisano 26 Luty 2010 (edytowane) grafik3d - oj słabo. Ta jasna plama po prawej koszmarna. Raczej zaświeciłbym z drugiej strony, kamera w dół, ładne odbicie światła w szybie i wrzucił mebelki za witryny. Kamienice ze zdjęcia okropne. Obiecałeś je usunąć. arturprx2 - ładna łazieneczka. Chrom tylko niezbyt chromowy. kadru nie moge zmienic, a kamienice PODOBAJA sie, nie mam na to wplywu, ale mam wplyw na konto:) na dobra sprawe to po za daszkiem i marmurem, zmiana balustrad z rurek na szklo, alu na 4p , drzewka i przerobka frontu nie mialem nic do TALK powtórzę sie ale TORT tylko swiczek brak Edytowane 2 Marzec 2010 przez grafik3d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 26 Luty 2010 Share Napisano 26 Luty 2010 grafik3d serio chcą to wybudować czy to tylko jakiś studencki projekt? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aknochaco Napisano 26 Luty 2010 Share Napisano 26 Luty 2010 Taki maly test :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simple_man Napisano 26 Luty 2010 Share Napisano 26 Luty 2010 Na szybko zmodelowana i wyrendrowana scenka do nauki Mentalowego swiecenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 26 Luty 2010 Share Napisano 26 Luty 2010 próby: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jahred6 Napisano 26 Luty 2010 Share Napisano 26 Luty 2010 Simple_man światło płaskie, a skala na 100% skopana. Proporcje mebli do siebie i do otworu drzwi. Trzymaj się rzeczywistych wymiarów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simple_man Napisano 26 Luty 2010 Share Napisano 26 Luty 2010 Zgazam się jeśli chodzi o światło, zaś jeśli chodzi o meble, to meble są wykonane z dokładnością co do centymetra w rozmiarach podanych przez producenta. Wina leży po stronie kamery, która zaburza perspektywę. Tylko drzwi są wzięte z buta:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jahred6 Napisano 26 Luty 2010 Share Napisano 26 Luty 2010 Simple_man no to skoro drzwi wzięte z buta to one robią zamęt - daj tu wysokość nadproża 205 - 210, tyle na pewno nie masz ;) VS_ Nie będziemy się tu napinać ,ale w tym przypadku nie jest to plomba - bo jak sama nazwa wskazuje jest to wypełnienie luki pomiędzy istniejącymi już budynkami - w jednej pierzei. Wolno stojąca plomba polega na tym samym lecz nie łączy się z murami sąsiadów. Może w ujęciu urbanistyki miasta - tak, ale z drugiej strony co nie jest :) Interpretacja pojęcia - ja to widzę tak... koniec spamu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kub@ Napisano 26 Luty 2010 Share Napisano 26 Luty 2010 autko, wersja zimna i cieplejsza. vray+lwf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 26 Luty 2010 Share Napisano 26 Luty 2010 Noo, mi sie bardzo podoba, moze cos powiesz o oświetleniu albo lakierze?;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 26 Luty 2010 Share Napisano 26 Luty 2010 Kub@ mam wrażenie że auto jest wklejone, background odstaje troche, może więcej specularow ? na reszcie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kub@ Napisano 26 Luty 2010 Share Napisano 26 Luty 2010 (edytowane) Freedom: swiecone bitmapa i vray sphere. Lakier to shellac. Georgas: speculary odpadają, to jest sypka skałka więc nie odbija zbytnio - takie mialem założenie;) Edytowane 26 Luty 2010 przez Kub@ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 26 Luty 2010 Share Napisano 26 Luty 2010 to może żywsze kolory nadać ? na 1 renderze aż tak się nie rzuca w oczy ale jednak, na 2 niestety wygląda jak wklejony , generalnie super robota :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simple_man Napisano 26 Luty 2010 Share Napisano 26 Luty 2010 Simple_man no to skoro drzwi wzięte z buta to one robią zamęt - daj tu wysokość nadproża 205 - 210, tyle na pewno nie masz ;) Kurcze sprawdzilem i teraz mam drzwi na 208 ten wysoki komin ma 203 komoda ma 116 wszystkie wymiary zachowane, wiec problem lezy gdzie indziej :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaeMS Napisano 26 Luty 2010 Share Napisano 26 Luty 2010 Simple_man: Mebelki to zapewne VOX, one faktycznie są paskudne w realu. Popraw teksturowanie tych obramowań, nie pamiętam czy VOX miał takie forniry w ofercie ale "czuję", że masz tam coś z mapowaniem. Ciemniejsze forniry na 100% obramowiania miały z fornirem góra-dół w ramie pionowej i tam wzór był drobny. Podnieś kamerę - te meble są trochę za duże jak na takie ułożenie (już to przerabiałem z ich zestawami). Może lepiej by się to prezentowało z tapetą z drobniejszym wzorem - same meble udają masywne i faktycznie robią takie wrażenie (szkoda, że tylko optyczne). Nie wiem, czy nie zrezygnowałbym z wysokich ozdób na komodzie. Ciężkie meble sobie wybrałeś - większość zestawów od VOXa trudno pokazać w ciasnych ujęciach, szczególnie jeśli pokazujesz tylko 2 elementy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simple_man Napisano 26 Luty 2010 Share Napisano 26 Luty 2010 O nie prosze pana KaeMS, juz przerabialem wpolprace z VOXem i juz podziekuje :) To mebelki BRW z katalogu 2009 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaeMS Napisano 26 Luty 2010 Share Napisano 26 Luty 2010 Hehe, znam ten BÓL. Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 26 Luty 2010 Share Napisano 26 Luty 2010 Jak sie świeci bitmapą?:P no chyba ze chodzi o hdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jahred6 Napisano 27 Luty 2010 Share Napisano 27 Luty 2010 test wszystkiego, dla zabawy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arch515 Napisano 27 Luty 2010 Share Napisano 27 Luty 2010 Kub@- miazga ! ! ! S U P E R ! ! duch miejsca wszech obecny :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grafik3d Napisano 27 Luty 2010 Share Napisano 27 Luty 2010 grafik3d serio chcą to wybudować czy to tylko jakiś studencki projekt? Ta to studencka ale pana, prezesa firmy projektowej, idzie na konkurs na zagospodarowanie tego terenu, wiec moze i tort tam powstac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tamyl91 Napisano 27 Luty 2010 Share Napisano 27 Luty 2010 jahred, bardzo fajne, ale ta posadzka nie pasuje do reszty (stanem zakonserwowania ;)) Ode mnie taki gniot na szybko z nudów: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simple_man Napisano 27 Luty 2010 Share Napisano 27 Luty 2010 ODrobinke przerobiona scenka. Wprowadzilem pewne zaproponowane przez was zmiany. Mam nadzieje, ze teraz swiatlo jest bardziej przestrzenne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jahred6 Napisano 27 Luty 2010 Share Napisano 27 Luty 2010 Tu po pewnych poprawkach , finito. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jlidesign Napisano 27 Luty 2010 Share Napisano 27 Luty 2010 jahred6 render fajny, ale.... :) Oświetlenie sufitowe, model wygląda jak puszka. Widziałbym lampę klasyczną. Ręcznik biało niebieski i zamiast szczoteczek kwiaty w wazonie najlepiej białe róże ;) To tylko takie moje uwagi. Do renderu się nie czepiam, bo jest ok ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morphe Napisano 27 Luty 2010 Share Napisano 27 Luty 2010 (edytowane) jahred - posadzka jest *******, szkoda ze reszta nie jest pod ten klimat. czyli starego szpitalnego wychodka dla oblakanych :D:D Edytowane 27 Luty 2010 przez tweety Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jahred6 Napisano 27 Luty 2010 Share Napisano 27 Luty 2010 jlidesign dzięki, ale tutaj właśnie chciałem uniknąć formy -prezentacyjnej - kwiatuszki, kolorki, dywaniki itd. Myślałem o kwiatach, ale to zbyt duża i przyciągająca forma. Powrzucałem małe dodatki w różnych kolorach - żeby to "ożyło". Lampa, może masz racje, szukałem takiego modelu, finalnie wrzuciłem takie - specjalnie mi nie przeszkadzają :) Morphe dzięki szefie! Właśnie zastanawiałem się nad brudkami tu i ówdzie, ale jednak to jest łazienka hehe, nie chciałbym żeby ktoś mi powiedział że brzydziłby się tam kąpać :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 27 Luty 2010 Share Napisano 27 Luty 2010 Posadzka bardzo fajnie wyszła, szkoda że nie wbija klimatem do pomieszczenia. Materiał twój czy z vray materials? Sory za powtórke nie przeczytałem posta Morphe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jahred6 Napisano 27 Luty 2010 Share Napisano 27 Luty 2010 !Ewert to mój materiał, a textura przemalowana z cgtextures. Reflect 40 falloff, rglossiness 60, bump 5 , displace 0.5, Reflect 255, 255, 255, fresnel 1.6. Mogą to być jakieś głupotki bo testuje każdy materiał na żywca sugerując się jedynie wynikiem renderu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tamyl91 Napisano 27 Luty 2010 Share Napisano 27 Luty 2010 jahred6, mam wrażenie, że zinvertowany diffuse wrzuciłeś do bumpa/displace, przez co kafelki czarne wyglądają jakby były wyżej, a białe niżej. Wydaje mi się? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jahred6 Napisano 27 Luty 2010 Share Napisano 27 Luty 2010 Nie no bez jaj ! Mapę bump, ref i disp. zrobiłem układając w PS'ie 3 rodziaje białej płytki i potem levelami suwałem - zależności od potrzeby. Tak więc - wydaje Ci się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 27 Luty 2010 Share Napisano 27 Luty 2010 siemka, wrzucam taki projekcik ktory dojrzewa pomalu, glownie chce sie poradzic o oswietlenie, bo wiadomo ze samemu po paru godzinach trudno to stwierdzic, wiec hopcy tylko swiatlo, ziarno jest plamy sa to wiem..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 28 Luty 2010 Share Napisano 28 Luty 2010 (edytowane) test displace łupkowej ściany. efekt powinien być mniej więcej taki: (referencja) a wygląda to na razie tak: Edytowane 28 Luty 2010 przez Loki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simple_man Napisano 28 Luty 2010 Share Napisano 28 Luty 2010 Mentalowe zloto w namiocie bezcieniowym. Lewo proba 18K prawo 14K. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 28 Luty 2010 Share Napisano 28 Luty 2010 trochę za dużego tego dispa masz. i jak w końcu zrobiłeś tex? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 28 Luty 2010 Share Napisano 28 Luty 2010 Kolejne rendery z Indigo. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 28 Luty 2010 Share Napisano 28 Luty 2010 ładnie te studyjne obrazki wychodzą w Indigo, jak z czasami? np ten kwiatek? a tu finał tego łupka - diffuse + bump + normal + displace wszystkie tileable. teapot ma gdzieś 23cm wysokości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jahred6 Napisano 28 Luty 2010 Share Napisano 28 Luty 2010 hcpiter soczyście i miło. Loki bardzo fajny łupek, ostatnio próbowałem taki robić i mi nie wyszło tak fajnie jak Tobie :) Texture sam malowałeś ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grafik3d Napisano 28 Luty 2010 Share Napisano 28 Luty 2010 (edytowane) PLASTI to rozmycie pierwszego planu kiepskie, rozmywa tez kawalek tylu poduszke na lozku itd. a i to swiatło z żaluzji bądź rolet jakies wyciete jahred6 na mój gust textury arroway Edytowane 28 Luty 2010 przez grafik3d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 28 Luty 2010 Share Napisano 28 Luty 2010 przecież pisze loki że sam robił tex Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jlidesign Napisano 1 Marzec 2010 Share Napisano 1 Marzec 2010 (edytowane) Mieszkanie Warszawa 89 m2 3ds max 2009 + V ray Edytowane 1 Marzec 2010 przez jlidesign Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arev Napisano 1 Marzec 2010 Share Napisano 1 Marzec 2010 Wygładzanie na piekarniku ci się skopało. Poza tym - co znajduje się w czarnej ramie na ścianie? Nie wiem czy to okno, lustro, czy może SZtuka :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jlidesign Napisano 1 Marzec 2010 Share Napisano 1 Marzec 2010 Wygładzanie na piekarniku ci się skopało. Poza tym - co znajduje się w czarnej ramie na ścianie? Nie wiem czy to okno, lustro, czy może SZtuka :] Dzięki za uwagi.Coś na ścianie, to lustro w czarnej ramie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tores Napisano 1 Marzec 2010 Share Napisano 1 Marzec 2010 hcpiter - ładne szkło i woda. Szkoda, że shadery kwiatka i pomidorka odstają. Ile się renderowały żeby pozbyć się noisa? Ja mam problemy ze szkłem w exteriorkach. Nie wiem czy to odbicia promieni czy co tak je kaszani że mam białe kropki na nich a używam szkła z ich biblioteki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robertus Napisano 1 Marzec 2010 Share Napisano 1 Marzec 2010 Z tymi kropkami w Indigo wychodzi prawie zawsze przy używaniu Sun. Z emiterami nie zauważyłem problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tores Napisano 1 Marzec 2010 Share Napisano 1 Marzec 2010 Robertus - a udało ci się czymś zastąpić suna i pozbyć się tego problemu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi