RA Napisano 18 Kwiecień 2008 Share Napisano 18 Kwiecień 2008 No JunioR, ten trapezowy domek wypasiony. Super obrazek. :) Żeby nie był bezwartościowy post... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 18 Kwiecień 2008 Share Napisano 18 Kwiecień 2008 dzieki, RA fajowe modele, lampa rzadzi! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arch515 Napisano 18 Kwiecień 2008 Share Napisano 18 Kwiecień 2008 Ra.....ty wiesz.......:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D materiały bommmmmba:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 19 Kwiecień 2008 Share Napisano 19 Kwiecień 2008 RA - no bardzo bardzo....fajowo to wygląda :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 19 Kwiecień 2008 Share Napisano 19 Kwiecień 2008 Świetny shader drewna RA, miodzio!;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 19 Kwiecień 2008 Share Napisano 19 Kwiecień 2008 takie mieszkanko stylizowane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Cornelius Scipio Napisano 19 Kwiecień 2008 Share Napisano 19 Kwiecień 2008 Widzę,że ostatnio zieleninka w modzie :D Postanowiłem też spróbować, potestowałem na iglaku ;) Sprzęt domowy:C2D E6700 + 2GB RAM Czas renderu: jakieś 15min. Pozdrawiam, Cornelius Scipio. P.S. Pionix rozwaliłeś mnie!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 19 Kwiecień 2008 Share Napisano 19 Kwiecień 2008 Cornelius Scipio - iglaczek jak żywy. Chętnie zobaczę jak będzie wyglądał za 30 lat ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 19 Kwiecień 2008 Share Napisano 19 Kwiecień 2008 pionix-supa:D Cornelius-alzo supa ;D pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naeq Napisano 19 Kwiecień 2008 Share Napisano 19 Kwiecień 2008 ale wymiatacze... eh ja tez tak chce! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 19 Kwiecień 2008 Share Napisano 19 Kwiecień 2008 pio - Jak robisz zasłony? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 19 Kwiecień 2008 Share Napisano 19 Kwiecień 2008 To są zasłonki, które juz pokazywałem w tym dziale nawet - różnią się tylko kolorem. Sposób ich robienia to kombinowanie z Clothem. A te fałdy na dole fajnie wychodzą jak się zanimuje podnoszenie podłogi. Jakoś tak lepiej wychdzi niż jak zasłony mają swobodnie opaść i się pofałdować same. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bonifatz Napisano 19 Kwiecień 2008 Share Napisano 19 Kwiecień 2008 test render aktualnego zlecenia (w.i.p.) Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 19 Kwiecień 2008 Share Napisano 19 Kwiecień 2008 To są zasłonki, które juz pokazywałem w tym dziale nawet - różnią się tylko kolorem. Sposób ich robienia to kombinowanie z Clothem. A te fałdy na dole fajnie wychodzą jak się zanimuje podnoszenie podłogi. Jakoś tak lepiej wychdzi niż jak zasłony mają swobodnie opaść i się pofałdować same. Bo mi własnie Cloth nie działa i myślałem, że jest jakiś inny fajny sposób :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
demigod Napisano 19 Kwiecień 2008 Share Napisano 19 Kwiecień 2008 Pionix extraelagancko zaslonki mniam :] czysto i schludnie ladnie Cornelius Scipio krzaczor jak marzenie i az chce sie sadzic :D Bonifatz ten front domku jakos nie podchodzi u gory doczepic tylko krzyz nad oknami i ladny maly koscilek nie wiem jakos mi sie tak skojarzylo i drzwi jakos dzwinie sie zachowuja mateial i to nad drzwiami chyba daszek ?? ale tak ooglnie daj krzaczorow jeszcze i bedzie spoks moze inne swiatlo tak wiesz pusto wokol .... pozdrawiam :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 19 Kwiecień 2008 Share Napisano 19 Kwiecień 2008 Bonifatz - na razie czysto i sterylnie ale ładnie. Trochę krzaków wrzuć, może jeszcze jakieś gadżety i będzie piękna wizka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viz.k Napisano 19 Kwiecień 2008 Share Napisano 19 Kwiecień 2008 pionix super jak zazwyczaj jeszcze widok za oknem do poprawy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 19 Kwiecień 2008 Share Napisano 19 Kwiecień 2008 Cornelius Scipio> ile trwał render tego krzaczka? :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arev Napisano 19 Kwiecień 2008 Share Napisano 19 Kwiecień 2008 "jakieś 15 minut" - pisał przecież ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naeq Napisano 19 Kwiecień 2008 Share Napisano 19 Kwiecień 2008 polshai - oświetlenie twojej scenki wygląda jak by było to oświetlenie od środka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bonifatz Napisano 19 Kwiecień 2008 Share Napisano 19 Kwiecień 2008 demigod - niestety na architekture nic nie poradze pionix - dzieki! wezme pod uwage twoje wskazowki pozdr.! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 19 Kwiecień 2008 Share Napisano 19 Kwiecień 2008 pionix zaslony i skora gites ale klepki na podlodze wydaja mi sie za olbrzymie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viz.k Napisano 19 Kwiecień 2008 Share Napisano 19 Kwiecień 2008 FAlcom dokladnie! od poczatku co mi tu nie gralo i nie wiedzialem co:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 20 Kwiecień 2008 Share Napisano 20 Kwiecień 2008 Ktoś jest mi w stanie powiedzieć co może być powodem wysypywania się maxa przy transforming verticies, i dlaczego to się długo może liczyć przy na prawdę małej scence? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 20 Kwiecień 2008 Share Napisano 20 Kwiecień 2008 pionix, RA, Cornelius dajecie ostro chlopaki :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 20 Kwiecień 2008 Share Napisano 20 Kwiecień 2008 pionix & Cornelius - ... O_O ! ode mnie ets gasiorek do mojego tygrysa, mysle ze mniej/wiecej na tym zakoncze prace nad tym elementem, bo i tak caly obrazek dostanie z PS na koncu wiec... to juz chyba bedzie wystarczajaca baza do ew podmalowki? ...pionix & Cornelius.....oooo O_O o tak .oouu...! czolgiem pionier Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 20 Kwiecień 2008 Share Napisano 20 Kwiecień 2008 taki wstepny test kuchni, nieco malo czasu mam na to mieszkanie wiec szalu nie bedzie a i umiejętności nie te :/ jakos nie mogę sobie poradzić z szafkami (chce zeby bylo widac przeświecające zza szyby półki, takie mleczne ładne szkło, ale wychodzi cały czas tak jak widać:/) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegerz Napisano 20 Kwiecień 2008 Share Napisano 20 Kwiecień 2008 co do mlecznego szkła to ja zwykle robie szarawy reflect i biały refract i refraction glossines zmniejszam o tyle jak bardzo chce miec matowe mleczne szkło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 20 Kwiecień 2008 Share Napisano 20 Kwiecień 2008 Loki: http://up.wklej.org/download.php?id=a14185bf0c82b3369f86efb3cac5ad28 Materiał mlecznego szkła. Daj jakiegoś lekkiego vraylighta pod spód gdyby nadal było kiepsko widoczne. Nikt nie wie co z tym transforming verticies? Może to być wina przecinających się bloków? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 20 Kwiecień 2008 Share Napisano 20 Kwiecień 2008 presenter mleczne bład przy otwieraniu taki komunikat: Invalid file- only partially loaded ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 20 Kwiecień 2008 Share Napisano 20 Kwiecień 2008 Hmm, możliwe że to wwina niezgodności wersji, mam 2008, poniżej ustawienia. Loki: swoją drogą dodam jeszcze, że obróbka w PS taka sobie, te ciemne narożniki dają po oczach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 20 Kwiecień 2008 Share Napisano 20 Kwiecień 2008 taki szit w kilka godzin, just for fun. betonowe szalenstwo: pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 20 Kwiecień 2008 Share Napisano 20 Kwiecień 2008 tadzio: przerażająca wizja, troszkę jak w Japonii, ale render bardzo, bardzo... i świetny dofik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
routee Napisano 20 Kwiecień 2008 Share Napisano 20 Kwiecień 2008 Pionier takie moje odczucie ,że detal trochę uciekł przez te tekstury podmalujesz będzie git Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 20 Kwiecień 2008 Share Napisano 20 Kwiecień 2008 pressenter sugerowalem sie "hongkong architecture of density". Hongkong ma jedną z najwyższych średnich gęstości zaludnienia na świecie (6200 osób na km kwadratowy). http://www.photomichaelwolf.com/hongkongarchitecture/ pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 20 Kwiecień 2008 Share Napisano 20 Kwiecień 2008 ja cie krece jaki tam jest meksyk :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
demigod Napisano 20 Kwiecień 2008 Share Napisano 20 Kwiecień 2008 taka jaks kuchnia :] vray max9 staram sie aleee jak zwykle du.... :( moze next bedzei lepiej http://img138.imageshack.us/my.php?image=jasnewybarwieniewebsx9.jpg http://img377.imageshack.us/my.php?image=camera1cadr1tr5.jpg http://img377.imageshack.us/my.php?image=camera1cadr2zl2.jpg http://img138.imageshack.us/my.php?image=camera2cadr1uy5.jpg pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 20 Kwiecień 2008 Share Napisano 20 Kwiecień 2008 No sory, ale imageshack spalił mi meble. :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 20 Kwiecień 2008 Share Napisano 20 Kwiecień 2008 RA - łoł ale wypasik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kub@ Napisano 20 Kwiecień 2008 Share Napisano 20 Kwiecień 2008 o kurde RA wypas... tez sie miałem się zabrać kiedyś za te mebelki :).. skad refki masz do nich ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 20 Kwiecień 2008 Share Napisano 20 Kwiecień 2008 Good sh..t!:D Pokażesz siatkę? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 20 Kwiecień 2008 Share Napisano 20 Kwiecień 2008 No sory, ale imageshack spalił mi meble. :/ mmmmm, bardzo kool! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 20 Kwiecień 2008 Share Napisano 20 Kwiecień 2008 he ja zawsze balem sie dotknac tego krzesla bo myslalem ze ubrudze sie sadza ;) fajnie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 20 Kwiecień 2008 Share Napisano 20 Kwiecień 2008 heh, miło, że się podoba. :) Referki stąd: http://www.stylepark.com/en/moooi/smoke-dining Siatka: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 20 Kwiecień 2008 Share Napisano 20 Kwiecień 2008 totalnie mi coś ostatnio to nie wychodzi. Nie płaczcie po zobaczeniu tego co jest poniżej. Fajnie by było, jakbym otrzymał jakąś konstruktywną krytykę, wiem że render ssie po prostu(pomijam niskie nastawy), ale i tak nie zostawiajcie suchej nitki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trosiek Napisano 20 Kwiecień 2008 Share Napisano 20 Kwiecień 2008 brzydki stół (przede wszystkim materiał), ohydny telewizor, po co światła włączone jak słońce swieci, brzydka podłoga, materiały słabiutkie ogólnie. no faktycznie coś Ci ostatnio nie idzie... za mało światła :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 20 Kwiecień 2008 Share Napisano 20 Kwiecień 2008 wszędzi światła. na ścianie, okno, sufituwka. po co tyle? wyłącz sufit i zobacz jak wyjdzie najpierw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viz.k Napisano 20 Kwiecień 2008 Share Napisano 20 Kwiecień 2008 ja tylko pokazuje ze swiatlo poprawilem bo wczesniej nie gralo loki: mleczne szklo dokladnie tak jak ktos wczesniej napisal, nie ma filozofii zadnej:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naeq Napisano 20 Kwiecień 2008 Share Napisano 20 Kwiecień 2008 Zlewozmywak, model :) Trochę się z nim pobawiłem, by był dobry po MS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 20 Kwiecień 2008 Share Napisano 20 Kwiecień 2008 trosiek: a podłoga to akurat archshaders, muszę im napisać ;) Xiz0r: gracias, zaraz spróbuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi