sand Napisano 13 Maj 2008 Share Napisano 13 Maj 2008 Moja kolejna proba podbicia mentala. Tym razem modele zupelnie nie moje, a calosc wg tutoriala ale zadjustowana na potrzeby mojego oka. Calosc ofcourse Maya+MentalRay: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 13 Maj 2008 Share Napisano 13 Maj 2008 sand - ładny stolik i cytrusiki :) Reszta już mniej ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegerz Napisano 13 Maj 2008 Share Napisano 13 Maj 2008 pressenter- na wiekszosci drzwi jest okleina a nie drewno:P MichOO- ładne kafelki, z jakiejs konkretnej firmy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sand Napisano 13 Maj 2008 Share Napisano 13 Maj 2008 patry - ta reszta to zwykly lambert material tak zeby nie bylo szaro. To byl test cytrusow na stole tylko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 13 Maj 2008 Share Napisano 13 Maj 2008 grigoriob: no w sumie fakt, ale ładnie by to według mnie wyglądało. ;) A ja tak z innaj beczki. Wiem, że mocno naświetlona scenka, ale jak się pozbyć tych czarnych obwódek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 13 Maj 2008 Share Napisano 13 Maj 2008 pressenter pewnie masz ctmul rom weź miczela nevrelki czy jakoś tak podobnie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 13 Maj 2008 Share Napisano 13 Maj 2008 presenter zaznacz w color mapingu - subpixel i clamp output Edit chociaz niekoniecznie bo widze ze w chromie jest czysto :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 13 Maj 2008 Share Napisano 13 Maj 2008 fikołek: galantes, dużo lepiej, gracias, jak już wiem o co chodzi to sobie poradzę, pewnie wystarczy parametry zmienić, albo na laczosie zrobię. Artur: no o co Ty mnie posądzasz, nie zapomniałbym przecież o takim czymś. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 13 Maj 2008 Share Napisano 13 Maj 2008 w sumie ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naeq Napisano 13 Maj 2008 Share Napisano 13 Maj 2008 S-Ray Paper Zawijany Model :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 13 Maj 2008 Share Napisano 13 Maj 2008 taaa zawijany.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 13 Maj 2008 Share Napisano 13 Maj 2008 FAlcom faktura papieru też pewnie modelowana? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arev Napisano 13 Maj 2008 Share Napisano 13 Maj 2008 (edytowane) Te plamy w środku to LC dający ****, czy taka teksturka? :D Edytowane 15 Maj 2008 przez tweety Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 14 Maj 2008 Share Napisano 14 Maj 2008 pytanko panowie... jest jakis plugin ktory z dispa robi edipoly ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 14 Maj 2008 Share Napisano 14 Maj 2008 Wow, a to w ogóle można coś takiego zrobić? O_o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 14 Maj 2008 Share Napisano 14 Maj 2008 własciwie to nie wiem ale po przebudzeniu wpadła mi taka koncepcja wiec sie pytam ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 14 Maj 2008 Share Napisano 14 Maj 2008 arturprx2 możesz wrzucić do zbrusha i wexportować jakiś wyższy level i będziesz miał editable poly :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
demigod Napisano 14 Maj 2008 Share Napisano 14 Maj 2008 pressenter > popraw piekarnik bo ja bym stolarza kill jak by mi tak obsadzil :] i chyba plyta grzewcza troche odstaje od blatu :] i kranik jakis cienki to fornir czy plyta ??? jakos strasznei sie blyszczy pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalNowak Napisano 14 Maj 2008 Share Napisano 14 Maj 2008 grigoriob kafle pochodzą z http://www.zcc.ru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 14 Maj 2008 Share Napisano 14 Maj 2008 Piekarnik poprawię, płyta troszkę ma odstawać, ale za dużo dałem. :P Kranik nie jest cienki tylko przy tym świetle tak do bani wyszedł. I to granit, ma się błyszczeć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stormwind Napisano 14 Maj 2008 Share Napisano 14 Maj 2008 pytanko panowie... jest jakis plugin ktory z dispa robi edipoly ? Modifers/Parametric Deformers/Displace :) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naeq Napisano 14 Maj 2008 Share Napisano 14 Maj 2008 arturprx2, fikołek - Robicie sobie jaja? Nie wierzycie że to model? :) Proszę, dla Niedowiarków :) P.S. Faktura to normalna teksturka :) arevulopapo - To w środku to Cały silnik V-Ray dający pupki ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Liber Napisano 14 Maj 2008 Share Napisano 14 Maj 2008 o lol, ze nie szkoda Ci poligonow..:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegerz Napisano 14 Maj 2008 Share Napisano 14 Maj 2008 FAlcom- popłynąłeś heheh xD P.S. a tak wogole to jak zrobiles ten zawijany model? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trosiek Napisano 14 Maj 2008 Share Napisano 14 Maj 2008 a ja mam taki problem - skąd te dziwne plamy na ścianie?? Oo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegerz Napisano 14 Maj 2008 Share Napisano 14 Maj 2008 albo masz cos co wchodzi w sciane i robi sie bug, albo cos sie odbija w scianie, albo sciana przeswituje. tak mysle pokaz scene. a oświetlasz moze scene HDRI? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 14 Maj 2008 Share Napisano 14 Maj 2008 ale jaja stormwind faktycznie REP JAK NIC !! ;) Falcom ano model ;] Fikołek o maxie myslałem ;) stormwind trafił w dziesiatke! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 14 Maj 2008 Share Napisano 14 Maj 2008 betonowe domy i dof vraya : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegerz Napisano 14 Maj 2008 Share Napisano 14 Maj 2008 Junior-świetne aż czuje chłód w tym monumentalnym betonowym domu:) to jest moja architektura:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 14 Maj 2008 Share Napisano 14 Maj 2008 JunioR - suuuuuuuuper światło! Mam nadzieję że to nie LWF ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trosiek Napisano 14 Maj 2008 Share Napisano 14 Maj 2008 Junior - ekstra, ale ja mam wrażenie że kamyczki z boku takie jakby rozciągnięte ;) ale poza tym to wypas. takie proste takie fajne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 14 Maj 2008 Share Napisano 14 Maj 2008 JunioR - suuuuuuuuper światło! Mam nadzieję że to nie LWF ;) a czemu?? nie lubisz lwf ? :) junior awesome Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 14 Maj 2008 Share Napisano 14 Maj 2008 jakoś mi nie podchodzi ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trosiek Napisano 14 Maj 2008 Share Napisano 14 Maj 2008 oceniajcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makbol Napisano 14 Maj 2008 Share Napisano 14 Maj 2008 (edytowane) JunioR po szybie nie widać ze to szyba. btw. Czy podzieliłbyś się betonową teksturką ? plisss :D trosiek albo słaba scena albo lakier odbić nie proponuje. Edytowane 14 Maj 2008 przez makbol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
La R Napisano 14 Maj 2008 Share Napisano 14 Maj 2008 Junior znów pojechał :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 14 Maj 2008 Share Napisano 14 Maj 2008 JunioR- dof wypaś, a na pierwszym renderze to ten fotel coś lewituje a tak to wiecej i lepiej sie nie da ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trosiek Napisano 15 Maj 2008 Share Napisano 15 Maj 2008 Makbol biały lakier nigdy nie generuje za dużych odbić, a małe są. z lewej strony rendera nie ma nic.prace nad lakierem cały czas trwają. szyby też jeszcze po testuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mortom Napisano 15 Maj 2008 Share Napisano 15 Maj 2008 panowie i panie... może ma ktoś pomysł jak tu urealnić światło w tej scenie... bo męcze sie z tym już chyba z 3-4 h i jakoś nadal renderowo wygląda :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arev Napisano 15 Maj 2008 Share Napisano 15 Maj 2008 Hmm, światło światłem, ale chyba glossa na kafelkach i ceramice powinieneś podnieść trochę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 15 Maj 2008 Share Napisano 15 Maj 2008 i fallofy-fresnelle na materiałach trza dać, jego brak najbardziej rzuca się na kiblu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 15 Maj 2008 Share Napisano 15 Maj 2008 hi nie uzywam LWFa juz, za trudny i nie wiem o co w nim kaman :) Textura betonu nie wiem z kad pochodzi(znalazlem ja na dysku w pracy) i nie jestem pewien czy jest to jakas kolekcja free aby mozna bylo ja udostepnic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_ps Napisano 15 Maj 2008 Share Napisano 15 Maj 2008 trosiek nie masz nic przeciwko? byloby lepiej gdyby oryginalny nie byl az tak "przepalony" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 15 Maj 2008 Share Napisano 15 Maj 2008 orientuje sie ktos czy ten model everow (vol.45) to ich projekt czy juz isteniejacy ? jezeli istniejący to moze wiecie czyje to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 15 Maj 2008 Share Napisano 15 Maj 2008 to jest od B&B italia, nazywa sie bodajze Tufty Time i projektowala go Patricia Urquiola Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 15 Maj 2008 Share Napisano 15 Maj 2008 dziekoweczka Junior ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 15 Maj 2008 Share Napisano 15 Maj 2008 http://zapodaj.net/19047288.jpg.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegerz Napisano 15 Maj 2008 Share Napisano 15 Maj 2008 bubu wymiatacz:D w opisie miales z domkiem w tle:> gdyby nie te blyszczace felgi to pomyslal bym ze to zdiecie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 15 Maj 2008 Share Napisano 15 Maj 2008 Bubu noob :D nawet szyb, ani chromu dobrze nie umie ustawic.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 15 Maj 2008 Share Napisano 15 Maj 2008 ani lakieru :P i aa nie pasuje do tła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi