pressenter Napisano 4 Czerwiec 2008 Share Napisano 4 Czerwiec 2008 Hyhy, znowu. Wpisz w google budda free 3d model. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 5 Czerwiec 2008 Share Napisano 5 Czerwiec 2008 Cornelius Scipio - dywan fajny, ja jak sie bawie vrayfur, to mi zawsze jakiś frędzlasty kosmicznie wychodzi, jakby zły był, a Twój fajny taki "ulizany" niestety ogólnie pomieszczenie mi się nie podoba, jakoś blado i nudno (takie życie) - render fajny, no może poza tym co za oknem bo wygląda troche jak zamieć śnieżna, albo "mgły nad soliną III" :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neiraa Napisano 5 Czerwiec 2008 Share Napisano 5 Czerwiec 2008 Tak generalnie to powinien być wątek tylko dla zaawansowanych, bo to juz działa deprymująco! ;] Człowiek siedzi, czyta, dłubie...mysli, że już coś wie...zajrzy tutaj i pozamiatane. Trzeba się motywować od nowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 5 Czerwiec 2008 Share Napisano 5 Czerwiec 2008 Cornelius Scipio bardzo przypomina scene gdzie robili foty mebli b&b italia ( katalog my home 3 chyba) :) a ogolnie to fajnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kub@ Napisano 5 Czerwiec 2008 Share Napisano 5 Czerwiec 2008 (edytowane) brzoza : http://img165.imageshack.us/my.php?image=render011ay7.jpg Edytowane 5 Czerwiec 2008 przez Kub@ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 5 Czerwiec 2008 Share Napisano 5 Czerwiec 2008 Jak wyjdę w plener to inaczej te drzewko wygląda, jest smukłe i wysokie ( w miarę swojego chudego pienia) ale gałązki fajnie opadają to mi sie podoba. wykonanie też git. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 5 Czerwiec 2008 Share Napisano 5 Czerwiec 2008 Zabawa z Mentalem w celu rozkminienia DayLight systemu z uwzględnieniem warunków pogodowych w Max 2009 Design. Jak na razie to nie widzę wielkiej różnicy w efektach między tym co było a tym nowym "bajerem", ale fakt, że dopiero zacząłem to sobie oglądać;) Trochę Photoshopa było. Głównie poprawiony kontrast i wyostrzenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 5 Czerwiec 2008 Share Napisano 5 Czerwiec 2008 z mentalem ?! :D zdrajco ;) bardzo udane zabawy :) pozdro ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 5 Czerwiec 2008 Share Napisano 5 Czerwiec 2008 Mental fajny jest ale w wizkach zwłaszcza wnętrza to tak jakoś gorzej mu idzie a może nie tyle gorzej co duuużo wolniej ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 5 Czerwiec 2008 Share Napisano 5 Czerwiec 2008 no i wedlug mnie rozkminiles :) bardzo fanjny klimat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 5 Czerwiec 2008 Share Napisano 5 Czerwiec 2008 (edytowane) pionix - dzięki, zrobiłeś mi fajną tapete na pulpit :D a tu taki test "wszystkiego" prawie, o opinie bym prosił jakieś Edytowane 5 Czerwiec 2008 przez Loki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 5 Czerwiec 2008 Share Napisano 5 Czerwiec 2008 test maxa SuN aNd SkY ! :D chcialem zeby bylo foto real ! Zachecam do komentowania :] pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 5 Czerwiec 2008 Share Napisano 5 Czerwiec 2008 hcpiter - coś nie wyszło :) i nawet aberka nie pomogła :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 5 Czerwiec 2008 Share Napisano 5 Czerwiec 2008 Pionix: bardzo ladnie :) Loki: jak narazie ciut zabawkowo wyglada, i radioakrywnie w niektorych miejscach. Mysle ze jakies fajne niebo + zmniejszenie nasycenia moze pomoc. Ja sie ostatnio czyms takim bawie, ma byc stylizowana makieta, wciaz WIP, ale blisko konca. tu wersje wieksze 4k i 2k: z lotu ptaka test DOFa pozdrawiam mirach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 5 Czerwiec 2008 Share Napisano 5 Czerwiec 2008 aberka nigdy nie pomaga :* mirach superduper ten dof Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 5 Czerwiec 2008 Share Napisano 5 Czerwiec 2008 mirach drugi render wymiata :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arev Napisano 5 Czerwiec 2008 Share Napisano 5 Czerwiec 2008 Świetne też są drzewka ze szkła z zatopionymi drucikami :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 5 Czerwiec 2008 Share Napisano 5 Czerwiec 2008 no Piter wkoncu sie wzioles do roboty, bo te ostatnie co pokazywales to klapa ;) mirach bardzo swietnie :) a przy okazji conieco od niemca ponownie, mialem jeszczee nie pokazywac ale sie wlasnie wyrenderenowalo, ale duzo przedemna: pod domem domalowywane, nie zmylic sie uwaga :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 5 Czerwiec 2008 Share Napisano 5 Czerwiec 2008 (edytowane) No to już nie jest fajne. :) Tzn. gdybyś zmienił te drzewa na jakieś bardziej naturalne i mniej powtarzalne oraz gdybyś wypełnił jakimiś czymś podłoże, to byłoby superancko. ;) EDIT: Ale teraz widzę jakie fajne kolorki są. Super. Edytowane 5 Czerwiec 2008 przez RA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homa Napisano 5 Czerwiec 2008 Share Napisano 5 Czerwiec 2008 a mnie się podoba... mirach - świetna wizualizacja wizualizacji... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t0m3k Napisano 5 Czerwiec 2008 Share Napisano 5 Czerwiec 2008 (edytowane) mirach rewelacja! test: max + vray + combustion model nie jest skonczony i wiem ze lata jedno z drzew 15min na klatke :/ ale zszedlem do 6 dzisiaj :) EDIT1: Uploaded (processing, please wait) po 5 minutach Failed (unable to convert video file) :/ juz z dwoma formatami kodowania mi tak zrobilo... EDIT2: no kur... 4 rozne formaty i kicha :( glupie youtube EDIT3: http://rapidshare.com/files/120361820/test1.avi.html Edytowane 5 Czerwiec 2008 przez t0m3k Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arev Napisano 5 Czerwiec 2008 Share Napisano 5 Czerwiec 2008 (edytowane) Jasne, jasne :D Daj samego linka ;) ed: wrzuć na rapidshare :D Edytowane 5 Czerwiec 2008 przez arev Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 5 Czerwiec 2008 Share Napisano 5 Czerwiec 2008 Dzieki za pozytywne komenty :) Jakby ktos sie pytal to dof vrayowski, bez fizycznej kamery. JunioR: moze duzo przed toba, ale ma bardzo fajny klimat, nie wiem czemu mi sie z Bjork kojazy (chociaz prawie w ogole jej nie slucham :) ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 5 Czerwiec 2008 Share Napisano 5 Czerwiec 2008 (edytowane) t0m3k- daj film na youtube bo ja mam lana i musze czekać strasznie długo na sciaganie :) Edytowane 5 Czerwiec 2008 przez !Ewert Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arev Napisano 5 Czerwiec 2008 Share Napisano 5 Czerwiec 2008 :D tomek: Nie wiem czy to jakieś efekty, ale AA dość kiepski się wydaje. Poza tym odbicia drzew w oknach są słabe - praktycznie brak podłoża. W jaki sposób renderujesz? Irradiance na Multiframe incremental? Co ile klatek liczona, jaki sampler? może da się przyspieszyć render i polepszyć nieco efekt. ed: pozwoliłem sobie: direct link Jakby coś - usunę ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t0m3k Napisano 5 Czerwiec 2008 Share Napisano 5 Czerwiec 2008 troche w combustion chyba przesadzilem :) AA jest badzo slabe i bez filtrowania o co chodzi z brakiem podloza? render IR - mulit incremental co 20 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arev Napisano 5 Czerwiec 2008 Share Napisano 5 Czerwiec 2008 W pewnym momencie widać dokładnie pień drzewa odbijający się w szybie (chyba w wejściu). Wyrasta sobie z czystej płaszczyzny, a przydałaby się jakaś trawka. Może zrób odbicia interpolowane, skoro i tak Irr mapy używasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnyCa Napisano 6 Czerwiec 2008 Share Napisano 6 Czerwiec 2008 Kolejna nora łazienkowa. Taka morska :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 6 Czerwiec 2008 Share Napisano 6 Czerwiec 2008 szyba mleczna powinna być bardziej mleczna i coś odbijać chyba, że to szyba piaskowana. Reszta ładna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Cornelius Scipio Napisano 6 Czerwiec 2008 Share Napisano 6 Czerwiec 2008 JunioR: Super ! :) podoba mi się bardzo...domek znajomy ;) aaa widzę że fanem Interni jesteś :P Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kimmi Napisano 6 Czerwiec 2008 Share Napisano 6 Czerwiec 2008 Ciekawy klimat tej łazienki, no i tak jak wspominał pionix spróbuj zrobić coś z tą szybą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fargate Napisano 6 Czerwiec 2008 Share Napisano 6 Czerwiec 2008 uczę sie renderować przy pomocy irr+lc :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 6 Czerwiec 2008 Share Napisano 6 Czerwiec 2008 fajna scena do testów :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnyCa Napisano 6 Czerwiec 2008 Share Napisano 6 Czerwiec 2008 pionix, Kimmi: z tą szybą to tak że to nie szyba tylko plastikowe drzwiczki, fakt że nie za dobrze wyszły, poszły do poprawki. A tu jeszcze jedna łazienka - tym razem cieplejsza. Chyba trochę ją przejarałem z lewej strony :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 6 Czerwiec 2008 Share Napisano 6 Czerwiec 2008 fargate- fotele na dole zmień bo nie tak było w orginalce . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 7 Czerwiec 2008 Share Napisano 7 Czerwiec 2008 JohnyCa, chyba z carlosss'em z tej samej refki korzystaliście, hehe :D http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=39294 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 7 Czerwiec 2008 Share Napisano 7 Czerwiec 2008 just for fun: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnyCa Napisano 7 Czerwiec 2008 Share Napisano 7 Czerwiec 2008 Touch: no właśnie, moja to lustrzane odbicie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 7 Czerwiec 2008 Share Napisano 7 Czerwiec 2008 Fargate - super model do testowania światła, klimatycznie to wygląda :) tadzio - też klimatiko ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fargate Napisano 7 Czerwiec 2008 Share Napisano 7 Czerwiec 2008 Myślę nad ty żeby dodać jeszcze jakieś kwiatki i wypełnić przestrzeń po prawej (pomieszczenie) ale na razie jestem zadowolony zszedłem z 4h do 40 min :D JohnyCa: Jest bardzo ok, ja bym to jeszcze troszeczkę "wygrzał" w Photoshopie. tadzio: Zabierz pionix'owi jego zasłony bo ta scenka sie o nie prosi :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczuga Napisano 7 Czerwiec 2008 Share Napisano 7 Czerwiec 2008 tadzio ta rzeźba to z któregoś dvd evermotiona, sam modelowałeś, czy można to gdzieś na necie dostać? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubaswielgus Napisano 7 Czerwiec 2008 Share Napisano 7 Czerwiec 2008 Fargate. Jak na IRR+LC to sporo udalo ci sie detali wyciagnac, ale to 40min to na jkim sprzecie i w jakiej rozdzialce? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fargate Napisano 7 Czerwiec 2008 Share Napisano 7 Czerwiec 2008 (edytowane) Athlon64 4000 x2 + 4gb ram rozdzielczość: 765x600 wszystko puszczone jeszcze przez photoshopa To już granica szybkość/jakość, przy zabawie z lev w ps widać sample i są miejsca z ziarnem wiec jeszcze muszę nad tym posiedzieć :) edit: Zapomniałem dodać ze do tego czasu trzeba doliczyć mapkę irr i lc, jadę z pliku bo było by bez sensu żebym miał to w kółko renderować. Całkowite liczenie będzie coś kolo 1:30h-1:50h :) Takie małe sprostowanie. Edytowane 7 Czerwiec 2008 przez Fargate Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 7 Czerwiec 2008 Share Napisano 7 Czerwiec 2008 tadzio ladne mapki i klimat :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 7 Czerwiec 2008 Share Napisano 7 Czerwiec 2008 Fajne tadek. Tylko popraw te załony, fargate dobrze mówi. a tak z ciekawości daj render bez PS. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cfaniak Napisano 7 Czerwiec 2008 Share Napisano 7 Czerwiec 2008 (edytowane) Za 5 stów może być? Jak ktoś chce tek kominek w stylu greckim to pisać ale zaznaczam, że specjalista w modelowaniu nie jestem, więc wodotrysków się nie spodziewać ;] Edytowane 7 Czerwiec 2008 przez cfaniak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 7 Czerwiec 2008 Share Napisano 7 Czerwiec 2008 efekt moim zdaniem nie adekwatny do wynagrodzenia ale jak dają to brać :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 7 Czerwiec 2008 Share Napisano 7 Czerwiec 2008 ja bym nie dał za to 5 stów..zwłaszcza za maping i materiał na drzwiach. za kare. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 7 Czerwiec 2008 Share Napisano 7 Czerwiec 2008 za 1000000 5000 zl moze byc, za 1zl takiego czegos bym nie kupl nie mowiac juz o 500zl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fargate Napisano 8 Czerwiec 2008 Share Napisano 8 Czerwiec 2008 (edytowane) Za 500zl to kozacka impreza XD 2h... pozbyłem się szumu ale wyszedł sampling na podłodze, da sie zrobić, cel to 1h xD Edytowane 8 Czerwiec 2008 przez Fargate Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi