Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 17,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

trosiek -> moim zdaniem taki sufit odpada za bardzo przytłacza całą kuchnie jak chcesz się bawic w coś na suficie to walnij jakieś kasetony, chociaż może jakiś jaśniejszy kolorek by wystarczył, poza tym nie wiem jak będzie dalej ale te napoje trochę zbyt wakacyjne do takiego wnętrza może jakieś winko, albo kawka ;) okno jak narazie za bardzo rzuca sie w oczy ale pewnie będziesz walczył dalej ;)

A i chyba wolał bym płytki na podłodze niż drewno mimo iż bardzo fajnie wyszło ;P

No i na koniec mógł byś coś więcej powiedziec na temat kuchenki elektrycznej, ale tej białej na wcześniejszym renderze :) to samo pytanie do "pressenter"-a bo mi nigdy nie wychodzi ten blat może macie jakieś mapki do ofiarowania ;)

Napisano

kukua ludziki wesoło maszerują do domku ;) heheh

Bonifatz, a gdzie można taką texturkę trawki dorwac, najlepiej przydała by się z displacement-em

Napisano

Nowi - właśnie takie samo miałem odczucie co do tego sufitu. a podłogi jakoś z kamienia to nie lubię. chodzi Ci o tę płytę ceramiczna na blacie "głównym"? to normalny vray mtl z fallofem w reflections z lekkimi modyfikacjami kolorów i chyba tam było ustawione refl. glossines na 0.9. i tam nie ma nigdzie jako takich tekstur tylko wymodelowane donutem i line'ami te okregi i przyciski. a jeśli chodzi ci o sam blat to jest tekstura marmuru znaleziona na cgtextures.com (dział marbles i white bodajże) + fallof (fresnel, u góry czarny u dołu biały) i refl. glossines na 0.8 z zaznaczonym fresnel reflections. o to chodziło?;) jutro popróbuję z innym sufitem. narazie idę grać w dirta chyba. Miłego wieczoru wszystkim!:D

Bonifatz - ładne roślinki :)

Napisano

a oto kolejne testy. Jak narazie to szukam fajnego sposobu na zasłony. chętnie bym zrobił coś a'la pionixowe :) na materiał kasetonu chyba co innego jednak pójdzie, bo ten jakoś mi nie podchodzi.

23785684xg1.jpg

Napisano

arturprx2: Jestem w trakcie budowy :P

JohnyCa: Tak miało być :) dof jednak nie wyszedł :/

trosiek: Kombinuj, puki co jest na + :P

Jednak dof z VrayPC jest milszy dla oka :)

domekkb5.jpg

Napisano (edytowane)

Ostatnio robie projekt na "Projektowanie Urbanistyczne" i powstaje coś takiego:

380 domków

bezdrzewpw8.jpg

Dodatkowa jakieś 200 drzewek ;)

perspektywaqz1.jpg

All in vray proxy :)

Edytowane przez Nowi
Napisano

i dom Wielkiego Brata w środku :D

pomyśleć że kiedyś by te wszystkie domki powstawały jako makieta ... czapki z głów przed chaosami za vray proxy ! Nowi jakieś stille będą z tego ładnie dopracowane ?

Napisano

To ja was rozbawie. Autko w okolo 1,5-2h, wieczorkiem, na zasadzie "a czy ja jeszcze pamietam polymodeling" :) Prostackie studio + zabawa w PSie.

samochodzik_front_ps.jpg

samochodzik_back_ps.jpg

dobranoc :)

Napisano

owned by routee :D - fajny pseudocartoonowy klimat, podoba mnie się :) - frontu z tego pewnie nie bedzie, ale i tak fajne :)

Napisano (edytowane)

wie ktoś może jak zrobić, żeby w clothu w 3dsmaxie to collision object się podnosił a nie tkanina? Bo próbuję i nie mogę wymyślić

Edit: ze sky'em włożonym do color correct:

31920639yh2.jpg

Edytowane przez trosiek
Napisano

maverick sheep: nie jeden a 2 :P + cztery różne przy głównym istniejącym założeniu ;P, a podziękowania miały by jak już dopracuje zbliżenia ;P wtedy będzie lepiej wodac co to za domki.

Gość Cornelius Scipio
Napisano

Lis: Gratki :) Bardzo ładna zielenina i efekciarski glow ;)

pzdr.

Napisano

wie ktoś może jak zrobić, żeby w clothu w 3dsmaxie to collision object się podnosił a nie tkanina opadała? Bo próbuję i nie mogę wymyślić

Napisano
wie ktoś może jak zrobić, żeby w clothu w 3dsmaxie to collision object się podnosił a nie tkanina opadała? Bo próbuję i nie mogę wymyślić

Hmm... Zzanimować (jest takie słowo?) collision object by zachodzil na clotha? Da się bo sam robiłem i po godzinie metodą prób i błędów jakoś tam wyszło.

Napisano

elegancko. a czym sie to oswietla?

probowalem w "moim" wnetrzu chyba? wszystko i nadal beznadziejne...

nie chodzi mi o ustawienia tylko o rodzaje swiatel

vray sun? czy lepiej sun? vray light? czy pomieszane?

dzieki

Napisano

@palmer: AA w oknie łazienkowym siadło (jeśli to Vray to zaznacz sub-pixel mapping i clamp output), coś nie tak jest z tilingiem tekstur (podłoga) w części salonowej - wzór jest sześć razy gęstszy niż fugi. Fotele wyglądają jakby miały po 30 cm wysokości. Poza tym, według mnie, wszystko zbyt mocno odbija otoczenie - jakiś fresnel by się przydał albo rozmycie odbić.

@dariusz: nice :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności