MeeXX Napisano 5 Lipiec 2008 Share Napisano 5 Lipiec 2008 Jak dla mnie sufit bardzo ładny pasuje do reszty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bonifatz Napisano 5 Lipiec 2008 Share Napisano 5 Lipiec 2008 (edytowane) test kamyków i roslinek: Edytowane 5 Lipiec 2008 przez Bonifatz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kukua Napisano 5 Lipiec 2008 Share Napisano 5 Lipiec 2008 ten największy kamień dziwnie wygląda, dodałbym jeszcze kostkę naokoło domu. no i te ludziki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowi Napisano 5 Lipiec 2008 Share Napisano 5 Lipiec 2008 trosiek -> moim zdaniem taki sufit odpada za bardzo przytłacza całą kuchnie jak chcesz się bawic w coś na suficie to walnij jakieś kasetony, chociaż może jakiś jaśniejszy kolorek by wystarczył, poza tym nie wiem jak będzie dalej ale te napoje trochę zbyt wakacyjne do takiego wnętrza może jakieś winko, albo kawka ;) okno jak narazie za bardzo rzuca sie w oczy ale pewnie będziesz walczył dalej ;) A i chyba wolał bym płytki na podłodze niż drewno mimo iż bardzo fajnie wyszło ;P No i na koniec mógł byś coś więcej powiedziec na temat kuchenki elektrycznej, ale tej białej na wcześniejszym renderze :) to samo pytanie do "pressenter"-a bo mi nigdy nie wychodzi ten blat może macie jakieś mapki do ofiarowania ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowi Napisano 5 Lipiec 2008 Share Napisano 5 Lipiec 2008 kukua ludziki wesoło maszerują do domku ;) heheh Bonifatz, a gdzie można taką texturkę trawki dorwac, najlepiej przydała by się z displacement-em Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bonifatz Napisano 5 Lipiec 2008 Share Napisano 5 Lipiec 2008 hehe no wlasnie kukua ... to nie shrek :P Nowi : a texturke zrobilem z fotografii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trosiek Napisano 5 Lipiec 2008 Share Napisano 5 Lipiec 2008 Nowi - właśnie takie samo miałem odczucie co do tego sufitu. a podłogi jakoś z kamienia to nie lubię. chodzi Ci o tę płytę ceramiczna na blacie "głównym"? to normalny vray mtl z fallofem w reflections z lekkimi modyfikacjami kolorów i chyba tam było ustawione refl. glossines na 0.9. i tam nie ma nigdzie jako takich tekstur tylko wymodelowane donutem i line'ami te okregi i przyciski. a jeśli chodzi ci o sam blat to jest tekstura marmuru znaleziona na cgtextures.com (dział marbles i white bodajże) + fallof (fresnel, u góry czarny u dołu biały) i refl. glossines na 0.8 z zaznaczonym fresnel reflections. o to chodziło?;) jutro popróbuję z innym sufitem. narazie idę grać w dirta chyba. Miłego wieczoru wszystkim!:D Bonifatz - ładne roślinki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viz.k Napisano 5 Lipiec 2008 Share Napisano 5 Lipiec 2008 bonifatz ciekawa trawa ja maly rozmiar i jakosc nie ta ale taki wstep do wizki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowi Napisano 5 Lipiec 2008 Share Napisano 5 Lipiec 2008 trosiek : wielkie dzięki za wyczerpującą odpowiedz ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cfaniak Napisano 5 Lipiec 2008 Share Napisano 5 Lipiec 2008 TROSIEK na jakim procu renderowales ta kuchnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trosiek Napisano 6 Lipiec 2008 Share Napisano 6 Lipiec 2008 core 2 duo e4400 2,0 ghz. Ale chyba przekręcony na 2,4 - już nie pamiętam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voyager Napisano 6 Lipiec 2008 Share Napisano 6 Lipiec 2008 Sofa znaleziona gdzieś w gazecie. Modelowane z jednego zdjęcia ŁAJERFREJM Jak chceta żebym się podzielił, to piszta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fargate Napisano 6 Lipiec 2008 Share Napisano 6 Lipiec 2008 Ja chcem XD zmarszczenia byś tym tabletem zrobił i będzie git. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 6 Lipiec 2008 Share Napisano 6 Lipiec 2008 wygląda jak by miała 3cm długości przez te mapowanie paneli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 6 Lipiec 2008 Share Napisano 6 Lipiec 2008 siatke popraw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fargate Napisano 6 Lipiec 2008 Share Napisano 6 Lipiec 2008 no to moje :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 6 Lipiec 2008 Share Napisano 6 Lipiec 2008 a gdzie konstrukcja dachu :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnyCa Napisano 6 Lipiec 2008 Share Napisano 6 Lipiec 2008 Faegate: fajne jak ze sklejki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trosiek Napisano 6 Lipiec 2008 Share Napisano 6 Lipiec 2008 a oto kolejne testy. Jak narazie to szukam fajnego sposobu na zasłony. chętnie bym zrobił coś a'la pionixowe :) na materiał kasetonu chyba co innego jednak pójdzie, bo ten jakoś mi nie podchodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fargate Napisano 6 Lipiec 2008 Share Napisano 6 Lipiec 2008 arturprx2: Jestem w trakcie budowy :P JohnyCa: Tak miało być :) dof jednak nie wyszedł :/ trosiek: Kombinuj, puki co jest na + :P Jednak dof z VrayPC jest milszy dla oka :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowi Napisano 6 Lipiec 2008 Share Napisano 6 Lipiec 2008 (edytowane) Ostatnio robie projekt na "Projektowanie Urbanistyczne" i powstaje coś takiego: 380 domków Dodatkowa jakieś 200 drzewek ;) All in vray proxy :) Edytowane 6 Lipiec 2008 przez Nowi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
routee Napisano 6 Lipiec 2008 Share Napisano 6 Lipiec 2008 i dom Wielkiego Brata w środku :D pomyśleć że kiedyś by te wszystkie domki powstawały jako makieta ... czapki z głów przed chaosami za vray proxy ! Nowi jakieś stille będą z tego ładnie dopracowane ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowi Napisano 6 Lipiec 2008 Share Napisano 6 Lipiec 2008 routee : Tak będą jeszcze nad nimi walczę ale na pewno tutaj umieszczę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 6 Lipiec 2008 Share Napisano 6 Lipiec 2008 To ja was rozbawie. Autko w okolo 1,5-2h, wieczorkiem, na zasadzie "a czy ja jeszcze pamietam polymodeling" :) Prostackie studio + zabawa w PSie. dobranoc :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowi Napisano 6 Lipiec 2008 Share Napisano 6 Lipiec 2008 Tak by wyglądała syrenka ówcześnie, jak by ją nadal produkowali i udoskonalali ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eco Napisano 7 Lipiec 2008 Share Napisano 7 Lipiec 2008 hyhy pewnie tak - ale autko przyjemne - taki funnycar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
routee Napisano 7 Lipiec 2008 Share Napisano 7 Lipiec 2008 pussy wagon :D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 7 Lipiec 2008 Share Napisano 7 Lipiec 2008 owned by routee :D - fajny pseudocartoonowy klimat, podoba mnie się :) - frontu z tego pewnie nie bedzie, ale i tak fajne :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 7 Lipiec 2008 Share Napisano 7 Lipiec 2008 Dzieki za pozytywne komenty. Zamieszcze jako finished 3d i poczekam na fronta ;) pwned by routee :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trosiek Napisano 7 Lipiec 2008 Share Napisano 7 Lipiec 2008 (edytowane) wie ktoś może jak zrobić, żeby w clothu w 3dsmaxie to collision object się podnosił a nie tkanina? Bo próbuję i nie mogę wymyślić Edit: ze sky'em włożonym do color correct: Edytowane 7 Lipiec 2008 przez trosiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 7 Lipiec 2008 Share Napisano 7 Lipiec 2008 Taki test wolnego postpro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 7 Lipiec 2008 Share Napisano 7 Lipiec 2008 kosmiczny budynek ! :) Super test ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 7 Lipiec 2008 Share Napisano 7 Lipiec 2008 swietnie wyszlo! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 7 Lipiec 2008 Share Napisano 7 Lipiec 2008 a nie za ciemna trawka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 7 Lipiec 2008 Share Napisano 7 Lipiec 2008 Trawa pasuje do klimatu i kolorków budynku :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 7 Lipiec 2008 Share Napisano 7 Lipiec 2008 a nie za ciemna trawka? Nie wiem jakie panują teraz trendy na kolor trawy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 7 Lipiec 2008 Share Napisano 7 Lipiec 2008 Bo to po deszczu pewnie to trawa ciemna ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 7 Lipiec 2008 Share Napisano 7 Lipiec 2008 klasa lisie!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maverick sheep Napisano 7 Lipiec 2008 Share Napisano 7 Lipiec 2008 Ostatnio robie projekt na "Projektowanie Urbanistyczne" i powstaje coś takiego: 380 domków ja tam widzę jeden domek i to dość znajomy heh :) ale i tak good bles vray proxy:) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowi Napisano 7 Lipiec 2008 Share Napisano 7 Lipiec 2008 maverick sheep: nie jeden a 2 :P + cztery różne przy głównym istniejącym założeniu ;P, a podziękowania miały by jak już dopracuje zbliżenia ;P wtedy będzie lepiej wodac co to za domki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Cornelius Scipio Napisano 7 Lipiec 2008 Share Napisano 7 Lipiec 2008 Lis: Gratki :) Bardzo ładna zielenina i efekciarski glow ;) pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
demigod Napisano 7 Lipiec 2008 Share Napisano 7 Lipiec 2008 chodzi Lisek kolo drogi... cisza cisza a nagle jeb,,,,, ut wypasik jak zwykle Ty Lisie powinienes wykladac jka robic takie exteriors :] super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trosiek Napisano 8 Lipiec 2008 Share Napisano 8 Lipiec 2008 wie ktoś może jak zrobić, żeby w clothu w 3dsmaxie to collision object się podnosił a nie tkanina opadała? Bo próbuję i nie mogę wymyślić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cfaniak Napisano 8 Lipiec 2008 Share Napisano 8 Lipiec 2008 wie ktoś może jak zrobić, żeby w clothu w 3dsmaxie to collision object się podnosił a nie tkanina opadała? Bo próbuję i nie mogę wymyślić Hmm... Zzanimować (jest takie słowo?) collision object by zachodzil na clotha? Da się bo sam robiłem i po godzinie metodą prób i błędów jakoś tam wyszło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
homer Napisano 8 Lipiec 2008 Share Napisano 8 Lipiec 2008 elegancko. a czym sie to oswietla? probowalem w "moim" wnetrzu chyba? wszystko i nadal beznadziejne... nie chodzi mi o ustawienia tylko o rodzaje swiatel vray sun? czy lepiej sun? vray light? czy pomieszane? dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
homer Napisano 8 Lipiec 2008 Share Napisano 8 Lipiec 2008 sorry... strona 671 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
palmer Napisano 8 Lipiec 2008 Share Napisano 8 Lipiec 2008 test wszystkiego ....proby modelowania, materialow , swiatlo..... (roslinki are dead ...) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 8 Lipiec 2008 Share Napisano 8 Lipiec 2008 bardzo fajnie, ale jest moim zdaniem troszke brudno, malo estetycznie, ale to tylko moje odzcucie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dariusz Napisano 8 Lipiec 2008 Share Napisano 8 Lipiec 2008 test wszystkiego, od materiałów do postprodukcji: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arev Napisano 8 Lipiec 2008 Share Napisano 8 Lipiec 2008 @palmer: AA w oknie łazienkowym siadło (jeśli to Vray to zaznacz sub-pixel mapping i clamp output), coś nie tak jest z tilingiem tekstur (podłoga) w części salonowej - wzór jest sześć razy gęstszy niż fugi. Fotele wyglądają jakby miały po 30 cm wysokości. Poza tym, według mnie, wszystko zbyt mocno odbija otoczenie - jakiś fresnel by się przydał albo rozmycie odbić. @dariusz: nice :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi