patry Napisano 20 Luty 2008 Share Napisano 20 Luty 2008 maat - podoba mi się! :) Miała być woda, a wyszedł niebieski żelek :P Ale za to już wiem jak zrobić kaustykę na otwartych przestrzeniach z mr sun i mr sky z czasem mniejszym niż 10h XD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 20 Luty 2008 Share Napisano 20 Luty 2008 10h? O kurcze, a gdzie tu roślinność, pewnie jakaś zabudowa... że też ludzie mają na to czas. ;) Ale fakt faktem, że wyszło fajnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 20 Luty 2008 Share Napisano 20 Luty 2008 patry nawet fajnie wyszło jak spiętrzone fale ee.. galaretki :D z przepisu masterZapa ? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 20 Luty 2008 Share Napisano 20 Luty 2008 pressenter - nie, nie, nie :) To się renderowało 2,5min :) Ale wcześniej jak nie znałem tego sposobu to kaustyki w scenach zewnętrznych renderowały się właśnie tyle czasu XD fikołek - hehe, no galaretka jak ta lala XD Przepisu masterZapa nie znam ale coś kojażę... masz może linka? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 20 Luty 2008 Share Napisano 20 Luty 2008 Przepisu masterZapa nie znam ale coś kojażę... masz może linka? :) gdzieś tu ;) skojarzyło mi się bo podobny wymyślny container na wode zrobiłeś :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczuga Napisano 20 Luty 2008 Share Napisano 20 Luty 2008 patry: wyszedł ci żelek bo masz zbyt mało szczegółową bumpmape. Wytrzaśnij skądś zdjęcie jakiegoś basenu i przyjrzyj się :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 20 Luty 2008 Share Napisano 20 Luty 2008 Ja tam myślę, że jak do wody to nie ma jak noisy, wavey i turbosmoothy, ale to tylko moje zdanie. Swoją drogą nie wie ktoś czy firma ideal standard udostępnia gdzieś modele 3d swoich produktów, bo znaleźć nie mogę, a jak mam modelować... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 20 Luty 2008 Share Napisano 20 Luty 2008 olewam sun&sky i wracam do poczciwych vRayLightów w oknach. Poniżej test przesiadkowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 20 Luty 2008 Share Napisano 20 Luty 2008 faje przejda u klienta ? + co do textury to byla wczesniej jak Liber trafnie zauwarzyl :) jak nie zapomne poszukac z kad ja mam to podam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 20 Luty 2008 Share Napisano 20 Luty 2008 super lighty? a feeee, ale tak to piekniście, sufit śliczny:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 21 Luty 2008 Share Napisano 21 Luty 2008 Troszkę mi się ta skóra nie podoba, ale fakt że nie ma to jak vraylight/vraylightmtl w oknie. Ja zazwyczaj łączę te dwie techniki, tzn box z vraylightmtl w oknie, a słoneczko za nim coby tylko światełko słoneczne na podłogę padało. A, box oczywiście musi być excluded z vraysun. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 21 Luty 2008 Share Napisano 21 Luty 2008 SWRSC - wydaje mi się, że jakąkolwiek technike obierzesz to będzie dobrze wyglądało :) A swoją drogą czemu olewasz sun&sky? Takie coś. Jeszcze brakuje kominów, otoczenia itd. itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 21 Luty 2008 Share Napisano 21 Luty 2008 SWRSC- nie lepiej sun&sky&vrayplane ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 21 Luty 2008 Share Napisano 21 Luty 2008 pionix Pan Tadeusz :O ladny dach L) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 21 Luty 2008 Share Napisano 21 Luty 2008 test oświetlenia i materiałów. Model z Revita, więc jest jaki jest :P mr sky&sun + mr sky portal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 21 Luty 2008 Share Napisano 21 Luty 2008 piękne Świerszczu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
animator Napisano 21 Luty 2008 Share Napisano 21 Luty 2008 nie wiem co powiedzieć wasze testy są zarombiste ja moge pokazać jedynie tyle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Liber Napisano 21 Luty 2008 Share Napisano 21 Luty 2008 Tak na wolnym;) animator ja nic nie widze:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 21 Luty 2008 Share Napisano 21 Luty 2008 Widzę, że wszyscy się powstrzymują, więc ja się wypowiem. Mrówki rzuciły Ci się na monitor? O_o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
animator Napisano 21 Luty 2008 Share Napisano 21 Luty 2008 bo on ma tak słabą grafe że częstotliwości z tela wychwytuje i potem wychodzą takie klocki :) hihi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Glob Napisano 21 Luty 2008 Share Napisano 21 Luty 2008 test trawy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 21 Luty 2008 Share Napisano 21 Luty 2008 strasznie mdłe kolory... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Glob Napisano 21 Luty 2008 Share Napisano 21 Luty 2008 takie lepsze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 21 Luty 2008 Share Napisano 21 Luty 2008 Mdłe przynajmniej wyglądały jak trawa za oknem, a nie w świecie Teletubisiów. Parę krzeseł. Sory za siedzisko z budyniu (w ostatnim), wyszło niestety za późno trochę, ale to w końcu testy. I lampa (wielgachna w sumie jest): We wnętrzach na pewno będą wyglądać lepiej, po prostu w studiu nie chce mi się bawić z odbiciami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 22 Luty 2008 Share Napisano 22 Luty 2008 Może na wizce jakoś bedą wyglądały, ale ogolnie to mi sie te krzesła w ogole nie podobają, takie antyki gotyckie. Wykonanie takie jak zawsze ;_) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 22 Luty 2008 Share Napisano 22 Luty 2008 A mi się bardzo podobają, szczególnie to przedostatnie i to drugie czarne. A swoją drogą RA udostępniłbyś może materiał tego drugiego właśnie... i może jeszcze piątego? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 22 Luty 2008 Share Napisano 22 Luty 2008 RA pierwsze i drugie ma fajne drewno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 22 Luty 2008 Share Napisano 22 Luty 2008 RA - tak, drewno jest wypaśne :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 22 Luty 2008 Share Napisano 22 Luty 2008 super modele ! klosz od lampy piekny, podobnie jak ciemne drewno :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 22 Luty 2008 Share Napisano 22 Luty 2008 Glob: ta trawa wg mnie jest strasznie regularna... jakby na zelu :) Rozczochraj ja :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 22 Luty 2008 Share Napisano 22 Luty 2008 pressenter - nie mam tego w planach. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 22 Luty 2008 Share Napisano 22 Luty 2008 Ra: Rozumiem. :) Jeszcze daleko do końca, ale work in progress jak najbardziej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 22 Luty 2008 Share Napisano 22 Luty 2008 co to jest to dziwne takie na ścianie? :P ten wzorek taki jakiś ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bonifatz Napisano 22 Luty 2008 Share Napisano 22 Luty 2008 testy.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
animator Napisano 22 Luty 2008 Share Napisano 22 Luty 2008 noi według mnie fugi powinny być mniejsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 22 Luty 2008 Share Napisano 22 Luty 2008 chudy: taki miał być, nic nie poradzę. :/ animator: już zmienione, koloru w ogóle też im nie nadałem, ale to też już zmienione. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 22 Luty 2008 Share Napisano 22 Luty 2008 Bonifatz - kurcze, jak dla mnie za bardzo narożnikowe ujęcie. Może lepiej by było bardziej którąś z elewacji wyakcentować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mkbart Napisano 22 Luty 2008 Share Napisano 22 Luty 2008 Takie tam dłubanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 22 Luty 2008 Share Napisano 22 Luty 2008 RA! RA! udostępnij! no podziel się:D 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 22 Luty 2008 Share Napisano 22 Luty 2008 RA! RA! udostępnij! no podziel się:D ostatnie szklo od pana liska z dzielni przestalo robic swoje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 22 Luty 2008 Share Napisano 22 Luty 2008 co to jest szkło?:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
animator Napisano 22 Luty 2008 Share Napisano 22 Luty 2008 git ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 22 Luty 2008 Share Napisano 22 Luty 2008 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arch515 Napisano 22 Luty 2008 Share Napisano 22 Luty 2008 ra- MASTA JESTEŚ;D;D 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 22 Luty 2008 Autor Share Napisano 22 Luty 2008 Tomek, jednak dziwnie wyglądają śniegodrzewa w lato :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 22 Luty 2008 Share Napisano 22 Luty 2008 jakiś pomysł, to był raczej taki testowy renderek bo pierwszy raz użyłem dofa (ale nie biore przykładu z keraya) a masz racje drzewa nie zdały egzaminu wyszedł taki zimowy sad latem :] a jak sie wam sam budynek podoba? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pressenter Napisano 22 Luty 2008 Share Napisano 22 Luty 2008 Budynek jak budynek, tzn ten kamień nawet fajny, ale świetna trawka i dofik. A tak a propos, bo nie widzę za bardzo: trawa to jakiś model/scatter czy disp? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Notre Napisano 23 Luty 2008 Share Napisano 23 Luty 2008 Tomuś widzę że masz vray sky&sun (chyba) daj mapie vray sky manual sun node i ustaw troszkę mocniejsze od ustawień vray sun, wtedy będzie lepiej wyglądało :) bo teraz słońce świeci mocno a niebo jest takie ciemne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bonifatz Napisano 23 Luty 2008 Share Napisano 23 Luty 2008 pionix - chcialem to pokazac jakos symetrycznie... jeszcze sie z tym pobawie. Dzieki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 23 Luty 2008 Share Napisano 23 Luty 2008 Radek normalnie ustawiam to w PS. a tak dla testu mi sie nie chciało:p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi