KaliditusZaliditey Napisano 5 Styczeń 2013 Napisano 5 Styczeń 2013 Jak w ciągu niespełna dwóch lat można ewoluować z małpy do poziomu światowego. Odpowiedź brzmi trzeba być Nicponimem. Podziwiam.
grass Napisano 5 Styczeń 2013 Napisano 5 Styczeń 2013 Poziom w tej teczce udowadnia że istnieje magia lub jakieś tajemnicze eksperymenty genetyczne ;) rewelka jak zawsze. ps. nadal czekam na adopcje :D
motyl Napisano 5 Styczeń 2013 Napisano 5 Styczeń 2013 Jak w ciągu niespełna dwóch lat można ewoluować z małpy do poziomu światowego. Odpowiedź brzmi trzeba być Nicponimem. Podziwiam. 7 lat Prace przepiekne, brak mi słów. Kilka pytań mam, na jakich rozmiarach pracujesz w oryginale? Dalej pracujesz w young design academy? Nie zrobisz jakiegoś videotutka kiedyś?
panRebonka Napisano 5 Styczeń 2013 Napisano 5 Styczeń 2013 Mi trochę przeszkadza to, że każdy element pracy traktowany jest jedankowo - wszystko jest z jakiejś niewiadomej materii, ni to metalu, ni to skały. Jednakowy, rozedrgany specular na wszystkim. Fajnie to wygląda, ale gdybyś dał w kontraście blaszane elementy bardziej gładkie i świecące, to lepiej by to chyba wyglądało. Ta fajna struktura bardzo dobrze broni się na tych palących się drzewach, ale na przykład na klatach demonów już nie. Nic więcej mądrego nie powiem chyba.
KaliditusZaliditey Napisano 5 Styczeń 2013 Napisano 5 Styczeń 2013 Chodziło mi o to,że wcześniej skill nie odbiega znacząco od wspomnianej naczelnej, a potem 2010 eksplozja,w krótkim okresie.Ciekawy przykład dla przyszłych historyków dogitalartu, co to spowodowało nie wiem,ale też chcę tych sadzonek.
pumax Napisano 5 Styczeń 2013 Napisano 5 Styczeń 2013 Mega!! (i nic innego co by tu napisać już mi do głowy nie przychodzi ;) )
Morbid Karbid Napisano 5 Styczeń 2013 Napisano 5 Styczeń 2013 Świetnie. Pierwszy zalatuje Maniaksem na maksa. Oczywiście to nie zarzut. W niektórych miejscach za dużo ziarnistości/tekstur. Panowie 4 i 5 trzymają coś w rękach jakby łapali czyjegoś fiutka. W ogóle nie czuć ciężaru tego sprzętu. Świetne kolory i atmosfera.
nicponim Napisano 15 Styczeń 2013 Autor Napisano 15 Styczeń 2013 dziekować za komentarze! motyl- nie pracowalem i nie pracuje w YoungDesignAcademy-pomysl nie wypalił;] pzdr!
Diem Napisano 15 Styczeń 2013 Napisano 15 Styczeń 2013 Jeśli można wiedzieć, jak dużo tutaj jest zdjęć, a jak dużo samego pędzla? Tak czy inaczej prace miażdżą :)
KaliditusZaliditey Napisano 18 Styczeń 2013 Napisano 18 Styczeń 2013 Żywiołaki powalają cały czas. Pytanie jak wyżej.
nicponim Napisano 20 Styczeń 2013 Autor Napisano 20 Styczeń 2013 dziekówa za odpowiedzi! co do zdjec. art1-nic art2-ten czar w łapach- pomieszane tekstury jakis galaktyk art3-na łapach ognie, mocno przemalowane art4-nic art5-nic art6-tekstura na górach. art7-plamy światła, pzdr!
Cola Napisano 23 Styczeń 2013 Napisano 23 Styczeń 2013 podjarany jestem na maksa tymi obrazkami. Mistrzostwo.
Swiezy Napisano 23 Styczeń 2013 Napisano 23 Styczeń 2013 Nicponim mega styl. ;) ile zajmuje Ci taka jedna ilustracja? jakieś szkice wcześniej robisz? Pozdrawiam
nicponim Napisano 23 Styczeń 2013 Autor Napisano 23 Styczeń 2013 zazwyczaj jade kolorem/walorem, nakladam proste plamy i okreslam kształt, bez wczesniejszych szkicow. ok 4-5 dni z feedbackami od klienta. dziex i pzdr!
Rotcore Napisano 18 Luty 2013 Napisano 18 Luty 2013 sporo u Ciebie postprodukcja chyba robi co nie? móglbyś trochę zdradzić na przykładzie jednego arta? całkowicie PRO to wygląda, pozdro
theSZ Napisano 19 Luty 2013 Napisano 19 Luty 2013 Chęć wyrażenia swojej aprobaty przezwyciężyła brak słów, więc nic więcej już nie napisze, tylko jeszcze pooglądam. Nieśmiało jeszcze zapytam.. A dałoby radę w większej rozdzielczości popodziwiać ? :D
serio Napisano 19 Luty 2013 Napisano 19 Luty 2013 Super stuff tym razem więcej blura jakby i nie jest tak ostre. Możesz zdradzić jakiego brusha/y najcześciej używasz w takich prackach?
Swiezy Napisano 19 Luty 2013 Napisano 19 Luty 2013 Klimatyczne jak zawsze, Twojego stylu nie da się nie pomylić z niczyim innym. Delikatnie tylko przypomina grafiki do Gods of War. Fajna ta seria Twoich grafik do tego Legends of Cryptids. Wrzucisz je gdzieś potem hurtem żeby można było wszystkie razem obejrzeć? Pozdrawiam
PeterK Napisano 20 Luty 2013 Napisano 20 Luty 2013 ten dziad z różą chwyta za serce ;P Dokładnie, coś jakby na walentynki, jednak stawiam pytanie - kogo takim podarunkiem obdarujesz autorze? ;D Gratuluję, zacnie cieszy oko :)
Soulinka12 Napisano 20 Luty 2013 Napisano 20 Luty 2013 masakra :) aż ciary idą po grzbiecie jak się widzi takie pracki !
tomzar Napisano 21 Luty 2013 Napisano 21 Luty 2013 a takie anatomiczne rzeczy jak dlonie, stopy to z referencji czy masz tak opanowane?
nicponim Napisano 22 Luty 2013 Autor Napisano 22 Luty 2013 Rotcore- no sporo sporo;] Zazwyczaj na złapany mood wrzucam rozne grafiki na roznych trybach mieszania - niedlugo bedzie krotki tutorial zrobiony dla 'digital art masters' wiec pewnie tam wyjdzie ciut wiecej info. Dziex! theSZ- niestety format narzucony przez japończyków. thx! telthona - taaa, taka jego rola! Serio-ostatnio uzywam brushy Pelenga, kiedys wrzucil na neta, nie wiem czy dalej gdzies są, pewnie tak. thx! Swiezy- dzieki, systematycznie bede robil updaty na cghubie, jak sie uzbiera konkretna ilosc to moze i tu wrzuce. PeterK, Soulinka12,WWWoj-dzieki! tomzar- jak jakis latwiejszy uklad dloni czy stopy to staram sie z glowy, przy trudniejszych trzeba wspierac sie referencją. pzdr i dzieki!
motyl Napisano 16 Marzec 2013 Napisano 16 Marzec 2013 tradycyjnie już: genialne mam takie pytanie, taki efekt filmowo/fotograficzny robisz rgb splitem? czy to jeszcze coś innego? hm, przy ostatniej wrzucie strasznie mnie zastanawiał brak fronta!:)
KaliditusZaliditey Napisano 16 Marzec 2013 Napisano 16 Marzec 2013 grubo, ciekaw jestem czy klient dużo ingeruje w te arty, wrażenie jest takie jak byś miał pełną swobodę,albo idealnie się zgraliście w tej robocie.
kamesanin Napisano 17 Marzec 2013 Napisano 17 Marzec 2013 Ja się ośmielę powiedzieć nie tylko grubo ale monumentalnie...:D
theSZ Napisano 17 Marzec 2013 Napisano 17 Marzec 2013 Człowieku- uchyl chociażby rąbka tajemnicy odnośnie swoich technik! :D Jesteś jednym z najbardziej klimatycznych artystów jakich znam, lubię ten styl..
j4q Napisano 18 Marzec 2013 Napisano 18 Marzec 2013 Pikne ilustracje, postacie i wykonanie bardzo stylowe, tylko podziwiac :)
KaliditusZaliditey Napisano 22 Marzec 2013 Napisano 22 Marzec 2013 Aż czuć zapach obornika i gnojówki. :)))) Anektowały traktor, ciekawe czy na chodzie.
WWWoj Napisano 22 Marzec 2013 Napisano 22 Marzec 2013 no ja wolę zdecydowanie jak działasz w takim klimacie, niż w czysto demonicznym :D, chociaż wiadomo kwestia gustu, a "technicznie" też wiadomo jak jest ;)
biglebowsky Napisano 22 Marzec 2013 Napisano 22 Marzec 2013 Świetne świniaczki, wygląda to obskurnie i oblernie w pozytywnym sensie. Za to przyznaje że mam kłopot z czytaniem planów, przez długi czas myślałem że jasna świnka jest bliżej niż ciemna.
rosikowski Napisano 22 Marzec 2013 Napisano 22 Marzec 2013 (edytowane) mega rzeczy robisz... mega Edytowane 22 Marzec 2013 przez CzAk1
Morbid Karbid Napisano 25 Marzec 2013 Napisano 25 Marzec 2013 Kolorki miód. Ale, ale... gdzie aberracja? :) Może pora na jakieś bardziej sensowne ilustracje, bo to trochę zbyt abstrakcyjne jak dla mnie. W każdym razie nie poruszyło wyobraźni.
ICE Napisano 25 Marzec 2013 Napisano 25 Marzec 2013 Kolorki miód. Ale, ale... gdzie aberracja? :) Może pora na jakieś bardziej sensowne ilustracje, bo to trochę zbyt abstrakcyjne jak dla mnie. W każdym razie nie poruszyło wyobraźni. A ja sie calkowicie nie zgodze, fajnie jest czasem zobaczyc taka prace, anizeli kolejnego hardkorowego koksa strzelajacego do kosmitow, albo pol-naga niewiaste obcinajaca leb pana smoka wawelskiego. Te dwie swinie niosa ze soba wiecej niz tylko ciezar dupska ;)
Morbid Karbid Napisano 25 Marzec 2013 Napisano 25 Marzec 2013 A ja sie calkowicie nie zgodze, fajnie jest czasem zobaczyc taka prace, anizeli kolejnego hardkorowego koksa strzelajacego do kosmitow, albo pol-naga niewiaste obcinajaca leb pana smoka wawelskiego. Te dwie swinie niosa ze soba wiecej niz tylko ciezar dupska ;) hmm... nie miałem na myśli koksa strzelającego do kosmitów ani pół nagiej niewiasty. Moja wyobraźnia idzie trochę dalej. Świnie prowadzące traktor to tak na poziomie liceum jednak. Nicponima stać na więcej tylko mu się nie chce.
rosikowski Napisano 25 Marzec 2013 Napisano 25 Marzec 2013 ja tam nie widzę żeby one ten traktor prowadziły, jak dla mnie one odpoczywają w słońcu po ciężkim dniu pracy
KaliditusZaliditey Napisano 25 Marzec 2013 Napisano 25 Marzec 2013 Eh, obraz ma potężny zapas potencjału znaczeniowego, może trzeba mieć jakieś swoje własne doświadczenia aby to przemówiło. Ja widzę u nich cechy ludzkie co tworzy niezwykłe interpretacje, a w warstwie plastycznej to mucha nie siada( chociaż tam było by ich sporo )
WWWoj Napisano 25 Marzec 2013 Napisano 25 Marzec 2013 dla mnie to bierna walka z wiatrakami ;D niczym Gandhi
Rekomendowane odpowiedzi