Napisano 15 Lipiec 200618 l KacperSpala ostatnio ktos sie wypowiadal o tej szkole i twierdzil ze nie jest na takim poziomie jak sie o niej mowi, czesto uczen wie wiecej od naczyciela heh mowil tez ze szkoda kasy na nia;]
Napisano 15 Lipiec 200618 l A nie sądzicie ze warto by było miec ten tytuł magistra inżyniera bo taki tytuł dostane po ukonczeniu tej szkoły i dla własniej zajawki doskonalić swój talent, taki tytuł raczej by pomugł znaleźć lepej prace nie sadzicie ?
Napisano 15 Lipiec 200618 l Mało która szkoła kształcąca w kierunku grafiki komp. daje tytuł mgr inż. Nie wiem czy w polsce którkolwiek daje. Sporo szkół wypuszcza ludzi z papierem który nic nie znaczy i wiedzę mają często mniejszą niż samouki, a kase trzeba wydać.
Napisano 15 Lipiec 200618 l http://www.wshe.lodz.pl/_kierunek.php?j=pol - grafika komputerowa i multimedia
Napisano 15 Lipiec 200618 l Rzeczywiście, narobiło się tego ostatnio :). Jak ja zdawałem to nie było takiego wyboru.
Napisano 15 Lipiec 200618 l ja tam zawsze marzylem o filmowce w lodzi, tam daja magistra o ile wiem i jest specjalnosc efektow specjalnych czy jakos tak;]
Napisano 15 Lipiec 200618 l A co z poczciwymi Akademiami Sztuk Pięknych (chyba mamy kolejny wątek o Studiach Grafiki)
Napisano 16 Lipiec 200618 l "Po uzyskaniu dyplomu możesz pracować w: — agencjach reklamowych i promocyjnych, — drukarniach, — mediach, — zespołach programistów, — zespołach realizujących zdalne nauczanie, — zespołach realizujących projekty portali i stron WWW." SMIECH NA SALI!!! taki jest poziom w polsce... ja ide na zaoczna informatyke, bo nawet nie ma zaocznej grafy, a nauke i doswiadczenie albo juz mam, bo sam je zdobylem albo w pracy zdobede, ktora tez mam. update: przeczytalem wlasnie, ze w pjwstk przez pierwszy rok robi sie tylko w htmlu javie i exelu wordzie i innym gownie,,,, JA NIE CHE TAM ISC!!!!!!!!!!!!!!!ja pi**** przeciez wykituje tam!!!!.poczytalem o tej mila colage i tez ******, nie ma grafy zaocznej poza tym poziom jest ******.... AAAAAAAA ratujcie? gdzie w wawie, zaocznie mozna COKOLWIEK fajnego studiowac? (rysunek navet albo cos)
Napisano 16 Lipiec 200618 l Na pierwszym roku nauczymy Cię od podstaw zasad kompozycji i typografii. Zanim zaczniesz tworzyć za pomocą komputera, zyskasz solidne przygotowanie praktyczne, rysując i malując z natury. Od II-go roku będziesz zdobywać kwalifikacje zawodowe, projektując druki reklamowe, wydawnictwa (książkowe i prasowe), znaki graficzne i systemy identyfikacji wizualnej. W programie studiów znajduje się też wiedza teoretyczna z zakresu historii sztuki i filozofii, a także lektoraty z języków obcych. Nauczymy Cię również wykorzystywania zdobytych umiejętności — będziesz miał okazję projektować funkcjonalne strony WWW i przygotowywać prezentacje multimedialne. Po uzyskaniu dyplomu możesz pracować jako: — projektant-grafik, — art director, — grafik komputerowy, — twórca stron internetowych. na tej samej szkole tylko kierunek grafika - grafika komputerowa
Napisano 16 Lipiec 200618 l Tego samego nauczą cię na architekturze, dodatkowo mase innych bardziej przydatnych rzeczy. I papier będziesz mógł pokazać bez wstydu.
Napisano 16 Lipiec 200618 l http://www.ftims.p.lodz.pl/html_files/info_informatyka.html - luknijcie na infe i multimedia czy wam tu coś śmierdzi? bo mnie odstrasza sformułowanie 'podstawy grafiki komputerowej'
Napisano 16 Lipiec 200618 l przeglądając różne strony mogę się z wami podzielić jedną uwagą, warto zwracać głównie uwagę na siatkę zajęć, ilość i rodzaj przedmiotów, bo to co mówią na drzwiach otwartych czy na stronkach to jeden wielki shit.
Napisano 16 Lipiec 200618 l No tu może chodzić o takie matematyczne podstawy. Nie, że grafa jest na podstawowym poziomie, tylko o macierze, shadery, algorytmy rysowania geometrii itd. W końcu bez tego ani rusz :). Chociaż jak to wszystko wygląda w rzeczywistości to nie mam pojęcia.
Napisano 17 Lipiec 200618 l Zwróćcie szczególną uwagę na to, co napisał Wektor: to jest święta racja. Kurt i Siwy też ją mają
Napisano 17 Lipiec 200618 l No panowie - dzisiaj bylem o 9 rano i zlozylem papierku tutaj - http://www.dziennikarstwo.dswe.wroc.pl/index.php?id=493 - jestem przyjety :]. Sklada ktos jeszcze? johnZi mial skladac z tego co wiem, nielot sie zastanawial, tweety mial isc na zaoczne :] Bardzo mila pani w dziekanacie siedzi ;P ;] Btw. Czy we Wrocku nigdy nie sprawdzaja biletow w komunikacji miejskiej xD? 3 razy sie za darmo przejechalem autobusem + tramwaj ;]
Napisano 17 Lipiec 200618 l knysha--> ja chyba (na 90%) tam ide ale na zaoczne :) bo nie bede mial z kad kaski wziasc wiec trzeba pracowac :) a ty na dzienne platne czy nie?? i ile kosztuje wpisowe (podobno 450zl)?? fak :D
Napisano 17 Lipiec 200618 l knyshka ja mialem dzis jechac ale no nie wyszlo, jutro na bank tam skladam. Heh zobaczy sie czy trafny wybor:p No nielot na pewno 450zl, wiem ze duzo no ale co poradzic:/ Ja w piatek wyjezdzam do roboty zeby sobie zarobic na cholerna szkole:/ zycie...
Napisano 17 Lipiec 200618 l Ja na dzienne, 597zl za miecha. Wpisowe 450zl do tygodnia czasu. Pani z dziekanatu mowila mi o mozliwosci wziecia kredytu ministerialnego {czy cus takiego} - bierzesz taki kredycik, oplacasz z niego szkole i jezeli masz srednia wyzsza od 4.0 w gore, to moze ci zostac umorzone 30% tego kredytu. Mowila, rowniez ze umorzenia sie dostaje czesto, a srednia 4.0 nie jest u nich trudno uzyskac, heh ;]. JohnZi - have fun. Podpowiem Ci ze ten budynek jest kolo budynku Gazety Wroclawskiej - tego takiego, duzego, niebieskiego ;] Ktos jeszcze ma zamiar skladac? Narazie bedzie {jest} nas dwoch {na dziennych} - JohnZi i ja ;P
Napisano 17 Lipiec 200618 l serwus :) heh, nie chce Was Panowie (i Panie) dołować, ale w takich szkołach najczęściej płaci sie tez za miesiące wakacyjne i często jest zapis, że z kazdym semestrem moze być podwyżka o 10 % czesnego :D pozdrawiam i zycze powodzenia :)
Napisano 17 Lipiec 200618 l kannu a to czemu w "takich szkolach" czyli jakich ??:D czyli trzeba uzbierac 6000zl za rok nauki :( john a gdzie idziesz do pracy(jako kto) ?? :)
Napisano 18 Lipiec 200618 l No panowie - dzisiaj bylem o 9 rano i zlozylem papierku tutaj - http://www.dziennikarstwo.dswe.wroc.pl/index.php?id=493 - jestem przyjety :]. Sklada ktos jeszcze? johnZi mial skladac z tego co wiem, nielot sie zastanawial, tweety mial isc na zaoczne :] Bardzo mila pani w dziekanacie siedzi ;P ;] Btw. Czy we Wrocku nigdy nie sprawdzaja biletow w komunikacji miejskiej xD? 3 razy sie za darmo przejechalem autobusem + tramwaj ;] w sumie to jeszcze się zastanawiam nad tą szkołą. zobaczymy co dalej wyjdzie :] BTW: knysha: za czwartym razem już by ci się nie udało :D
Napisano 18 Lipiec 200618 l http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=29053&page=2 poza tym : dyplom uczelni polskiej, USA i japońskiej , magister, doktora mozna nawet robic z niektorych przedmiotów. ;> kierunek sie nazywa Sztuka Nowych mediów.
Napisano 20 Lipiec 200618 l ok jesli kogos iteresuje to ide na: zaoczne inz.> multimedia>animacja 3d. BARDZO SIE CIESZE, bo jest tylko 1 takie cos w wawie :( (pjwst) 650zl/miech. dzienne 1200zl. i bedzie QL :]
Napisano 21 Lipiec 200618 l Ja dostałem się na Architekturę na PW, co prawda nie na dzienne (limit tylko 50 osób:() ale i tak się cieszę:).
Napisano 21 Lipiec 200618 l ktoś jest z was na architekturze we wrocławiu, może ktoś tak teraz składał papiery tak czy siak ide do 3 klasy liceum i trzeba sie zastanowić co sie bedzie chciało robić w przyszłoście wiec prosze o kontakt na gg :)
Napisano 21 Lipiec 200618 l No to sklada ktos jeszcze na DSWE we Wrocku :P? Tylko ja i JohnZi narazie :P?
Napisano 21 Lipiec 200618 l Adobe Photo-Shop nie ma głupich :P Btw. Czy we Wrocku nigdy nie sprawdzaja biletow w komunikacji miejskiej xD? 3 razy sie za darmo przejechalem autobusem + tramwaj ;] boją się, Hoo! :P
Napisano 22 Lipiec 200618 l ja nad tym myslałem jest nawet ciekawy kierunek ale polibuda lepsza bo tam sie pije a nie chodzi sie do tyłu z skrzywioną głową:D
Napisano 23 Lipiec 200618 l Witam wszystkich. Co prawda nie jestem zaprawiony w boju - korzystam tylko z photoshopa i jak narazie jak najwiecej pracuje bo moj poziom nie jest zbyt wysoki. Teraz bede w 2 kl liceum ale juz chce pomyslec o studiach i tutaj pytanie. Gdzie składac papiery? W internecie sie tego obszukalem ale nie moglem wiele znalezc ( do tego nie wiem ktore studia to prywatne a ktore zwykle) Chodzi mi glownie o zwykle(darmowe). Bylbym wdzieczny za pomoc P.S. Tym postem chcialem sie ze wszystkimi przywitac ^^
Napisano 23 Lipiec 200618 l W drugiej klasie LO, a z wyszukiwarki korzystać nie umie? PS. Ależ witamy w naszych skromnych progach :)
Napisano 23 Lipiec 200618 l a to zalezy po co chcesz je skladac, jak chcesz sie uczyc i masz na to zasobna rodzine to oczywiscie na najlepsze studia na jakie Cie stac, a jak nei masz to do workservice, a studia nie zajac :)
Napisano 23 Lipiec 200618 l Albo jedz do Szwecji - vv3k70r cie chetnie przyjmie :P A ja wam powiem , ze ASP to ciezki kierunek , latwo mozna sie zniechecic :) Szczegolnie jak sie zdaje :P
Napisano 6 Sierpień 200618 l Mam pytanie czy ktos zna jakieś szkoły informatyczne (chodzi mi o studia) o kierunku Grafika Komputerowa czy cos takiego? Chodzi mi badziej gdzies w Podkarpaciu albo w poblizu. Z góry dzięki
Napisano 23 Sierpień 200618 l Siemka ja z takim nie typowym pytaniem czy jest ktos moze z sanoka na forum albo wie czy gdzies w sanoku albo blisko sanoka sa organizowane kursy na temat grafiki 3d tzn. nauka w 3ds maxie albo podobnym programie graficznym :] jezeli ktos wie to bardzo bym byl wdzieczny bo jakos nie moge sie nauczyc nic z ta grafika bo nikt mi tego nie pokazal a chcialbym zeby ktos mnie jakkby nakierowal na dobra strone:P zebym załapal o co chodzi w programie :] dzieki z gory !!
Napisano 23 Sierpień 200618 l Mam małe do ludzi którzy sa w akademcu: ile jest przestrzeni w pokoju i jakie sa warunki dla hmm artystów(wszak dzielony z inzynierami z pp:D? :D
Napisano 5 Wrzesień 200618 l Ostateczna decyzja ... Witam - analizowałem ten temat lecz jakoś na nic nie wpadłem ... Nie jestem jakimś wybitnie uzdolnionym uczniem w innych dziedzinach – interesuje się informatyką – dużo czasu spędzam przed komputerem i to nie przed jakimiś dennymi gierkami tylko zawsze uczę się czegoś nowego … chciałbym aby studia moje były związane z informatyka, grafika 3D … Jakie przedmioty są wymagane na studia o takim kierunku ? I jeszcze mam prośbę – proszę mi podać adresy stron albo kontakty jakichś konkretnych studiów (uczelni) w Warszawie właśnie dla takiego jak ja … Pozdrawiam i proszę o „konkretną” odpowiedz …
Napisano 5 Wrzesień 200618 l W w-wie to PJWSTK { http://pjwstk.edu.pl/ } badz Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej i Zarządzania { http://www.wit.edu.pl/ } - te bralem pod uwage, gdy myslalem o studiowaniu w W-wie ;]
Napisano 5 Wrzesień 200618 l w warszawie jest tylko 1 szkola, ktora uczy 3d... reszta to tani szit made in china, jesli wiesz o czym mowie... ja ide na zaoczne, bo mam prace ale jak bym nie mial to bym poszedl na dzienne...mianowicie. PJWSTK.EDU.PL aha i zeby nie bylo > W ZADEJ SZKOLE W PL 3D SIE NIE NAUCZYSZ! SAM MUSISZ TEGO DOKONAC a i jeszcze drugie :) => dzienne -> 1200zl\miesiac zaoczne -> 650zl\miesiac
Napisano 6 Wrzesień 200618 l Mam rozumiec ze te ceny co podałes to do PJWSTK ? A jak wyglada "cennik" Wyższej Szkoły Informatyki Stosowanej i Zarządzania ?
Napisano 6 Wrzesień 200618 l Sprawdz na ich www ;o Btw. Idzie ktos na DSWE na Media Cyfrowe i Komunikacje Elektroniczna do Wrocka oprocz mnie i JohnZiego? ;]
Napisano 6 Wrzesień 200618 l Ja ostatnio znalazłem cos takiego ciekawego- Wyższa Szkoła Sztuki i Projektowania w Łodzi ( http://www.wssip.edu.pl/uczelnia.php ). Właściwie kierunki mi się podobają i sama szkoła wydaje się fajna...ale to szkoła nie publiczna i co się z tym wiąże jest to pewien wydatek...640 PLN miesięcznie na studiach dziennych. Ponadto jak to zwykle bywa ze szkołami prywatnymi jest także i takie zagrożenie, że właściciel wraz z profami zwieje z kasą studentów za granice po 4 miesiącach;) (historia zna już takie przypadki) a takie obawy poteguje we mnie fakt, że ta szkoła jakoś tak wyrosła jak grzyb po deszczu. Wcześniej jakoś nie wiedziałem o jej istnieniu i nie moge nawet znaleść daty jej otwarcia.
Napisano 12 Wrzesień 200618 l witka mam pytanie: czy ktoś wie na czym polega pierwsza część egzaminu a konkretnie na sprawdzeniu umiejętności plastycznych ? chodzi o malowanie/ rysowanie ?
Napisano 21 Wrzesień 200618 l Czy studuje ktoś z Was na Politechnice Warszawskiej - na informatyce ? Moze mi ktos powiedziec jakie sa wymagania tam jesli chodzi o przedmioty na maturke ... ? Tylko prosze mnie do stronki nie odsyłac ...
Napisano 21 Wrzesień 200618 l Nikt na ASP? eeee nie polecam raz trudno sie dostac ...dwa znam ludzi po asp to psychopatyczni artysci :D knysia :D ja bym polazl ale drogo :D
Napisano 21 Wrzesień 200618 l znam ludzi po asp to psychopatyczni artysci :D właśnie za ok. tydzień zaczynam...:D
Napisano 21 Wrzesień 200618 l boze vorek :D a taki mily chlopak z ciebie byl :D buhhhaaha btw do zobaczenia jutro bo tak cos codzien sie widujemy :P:D:D:D