Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

lis_1_m.jpg

lis_2_m.jpg

lis_3_m.jpg

Hello.

Ostatnie 3 scenki do kolekcji AE5

Czas pracy 5 dni. czyli jakieś 13 godzin na jedną.

Troszkę przejarane. wiem.

• Odpowiedzi 57
  • Wyświetleń 24,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Mielisz te scenki jak w fabryce - ale jakość trzymasz bardzo wysoką:)

Ten dom z zasłonami bardzo intrygujący.

Napisano

po prostu mistrzostwo!!!

Bardzo chciałem zrobić wizualizację Kaufmann House, ale nie zdążyłem... ;) teraz nie będę się ośmieszał :)

pozdrawiam i dzięki za to że mogę popatrzeć na dobrą architekturę w dobrym wykonaniu.

Napisano

Super.Klimat tych prac bardzo mi sie podoba.Ta 2 i 3 bardzo fajne.fajny shader wody w 3 scence.Te zasłonki w 3 scence to maja materiał z sss?Pierwsza scenka trochę bez życia ale i tak jest bardzo fajnie;p(zieleni by sie tam przydało;p

Napisano

W 1 scence brak trochę realizmu, za to 2 i 3 wymiatają! Gr8 dżob :)

Napisano

jedyne co w 2 mi nie pasuje to grubość szmat ale to to wypas lux na maxa choć w 3 badziewiaste tło

Napisano

WYPAS!!! ale sie przyczepie:) na 2 renderze jest duży wiatr ale krzaki ani drgnęły xD

Napisano

piękne, zasłona rewelacyjna, bydynki dobre ale woda w basenie kiepska niestety (choć kolor i faktura OK) - drabinke musi być widać też pod woda

Napisano

jak zwykle kapitalne :)

evermotion ma z ciebie pożytek ;)

szmate robiłeś reactorem??

Napisano

Jezu, Lis, powinni Cię dać gdzieś do hall of fame;) Pomijając aspekt praktyczny tych zasłon, efekt intrygujący i daje dużo dynamizmu, a ostatnia wizka to już jest cud miód i orzeszki... Gratki;)

Pozdrawiam

Napisano

Świetne renderki!

Pierwszy wydaje mi się dość dziwny i troche gorszy od pozostałych - ale nie umiem powiedzieć co mi nie pasuje - może sam projekt budynku, nie wiem. Dwa następne za to super extra ;) !

Pozdrawiam!

Napisano

Fajne scenki Andrzej :) Widze, że sie tam jednak nie obijasz ;)

Podobają mi sie te fruwające zasłony. Nadają życia i dynamizmu.

Ale z tym czasem 13h na jedną prackę to chyba troche oszukujesz :P, bo chyba nie wszystkie elementy musiałeś teraz modelować (roślinki, mebelki, itp.) Te elementy miałeś już wcześniej, mam racje ?? :)

Napisano
  • Autor

Kurcze nawet Ania mi napisała :D

Wielkie dzięki za ciepłe słowa :) Za te krytyczne również, są dla mnie bardzo ważne.

banana.split - Nie narzekaj tylko zabieraj się do pracy. Bo jak inaczej masz się nauczyć?

Yaro16 - Tak. translucent vrayowy z mapką w refraction.

Georgas - Nie. Clothem z maxa 8.

Yano - Wstawiałem tyle modeli ile tylko się dało aby zdążyć. :) Mebelki nie moje ale roślinki tak :)

Jest masa błędów. Ale miałem taki dedline jaki miałem i tak to wyszło.

PS: Yano - Od września mieszkam w Cieszynie. Może na jakieś pifffko wyskoczymy?

Napisano

Pierwszy jak by nie Twój...taki fuj :)

Reszta wgniata w fotel ;)

Napisano

nie no znowu odbiera mowę!

fajne laseczki się obejmują na pierwszym renderze ;)

zasłony intrygujące, świetnie zrobione, ale tylko na wizkę bo chyba w realu mało prawdopodobne

woda w basenie za mało życia ma w sobie no i faktycznie jak piksar wspomniał drabinki nie widać pod taflą wody

ale pomimo tego rewelacyjne wizki! świetna robota lisku

pozdro

Napisano

w drugim - balustrady jak papier cienkie , a te na drugim planie rozowe :) .. nie czytalem wczesniejszych postow - penwie to zauwayzli

Napisano

Ja bym to jeszcze bardziej "przepalił" nawet. :)

Bardzo dobrze to wygląda, fajną architekturę wybierasz.

Napisano

Ladne, ale basen mi sie nie podoba. Woda jakas dziwna, chyba dawno go nie sprzatali :). Brak kaustyki :(.

Napisano

Świetne, szczególnie 2ga pracka. Jedynie kompozycja mi średnio w niej leży - trochę za centralnie się wydaje, ale zasłony po prostu boskie :D

Napisano

zawsze chcialem robic takie wizualki, tak realistyczne. jednak terminy zawsze skutecznie mi w tym przeszkadzaly.. no coz.. gratuluje; kawal swietnej roboty.

Napisano

Ladne. ogolnie wszystko jest git poza jednym malym szczegolem - niebem. Na kazdym obrazku niebo jest marnej jakosci. Proponuje je podmienic na cos o wyzszej jakosci bo obrazki na tym sporo traca. pozdr.

Napisano

super panie Lis ;)

a co do tych zasłonek, to oprócz tego że ekstra wyglądają, muszą być cholernie niepraktyczne

pzdr

Napisano

nielot siatkarz, siatkojad, siatkomaniak ;)

sori sori juz mnie nie ma, juz nie spamuje....

[zniknalem]

Napisano

hehe. widzę, że evermołszon wysya z ciebie to co najlepsze :)

prace super! mało detali do których można się przyczepić.. ale jendak jak w każdej pracy zawsze się znajdą. ot chociażby w drugim (najlepszym moim zdaniem) obrazku obiekty drugoplanowe już biją lekko zbyt mała ilością detali. obiekty po lewej stronie mają jakiśdziwny materiał na poręczach a po prawej można zauważyć kanty na zaokrągleniach krawędzi - wina najpewniej AA.

w pierwszym aż sięprosi o wygradientowanie nieba, ale wybacz staremu foto-tetrykowi khe khe ;)

w ostatnim najbardziej razi góra za domkiem. po prostu jakoś tak mi nie leży :)

oczywiście to nie błedy. można to nazwać ograniczeniem (czasowym lub technicznym) dlatego pomijając te błedy prace sa genialne :) i pomyśleć że to Ty rok temu w Gliwicach pytałeś mnie o sprzedaż i podejście klientów do wizek :) świat idzie do przodu a Ty Lisie wyprzedzasz go o dwa kroki :)

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

duck -> Czemu zaraz niepraktyczne. W środku są jeszcze przesuwne szklane drzwi całkowicie izolujące od ulicy. Jedyny problem jaki widze w zasłonach to ich czyszczenie :D

nielot007 -> Ty siatkorzerco. Nie będę miał już możliwości pokazania siatek. Ale co cię interesuje. Może uda mi się pomódz.

tweety -> Nie rób ze mnie takiego mastera bo będę się bał cokolwiek pokazywać. Jeszcze bardzo mało wiem i staram się to nadrabiać.

PS. Co znaczy w praktyce wygradientowanie nieba? :) może jakiś link?

Napisano

no białe są, popada, kurz naleci.. a do pralki to nie wiem czy sie zmieszczą :D

Napisano

nielot007 -> Ty siatkorzerco. Nie będę miał już możliwości pokazania siatek. Ale co cię interesuje. Może uda mi się pomódz.

chodzi najbardziej o zaslony :)

Napisano

Super, naprawdę wymiatasz. Produkujesz te vizki jak fabryka :P

P.S Co z textury.pl, bo widzę ze jesteś jakoś z tym związany.

Napisano
no białe są, popada, kurz naleci.. a do pralki to nie wiem czy sie zmieszczą :D

sztuka dla sztuki... jesli kogos stac na taki dom to zaslony zwyczajnie by wymienial :D.

Lis piekne wizki szczegolnie podobaja mi sie drapacze chmur moglbys robic ich wiecej :D.

Napisano

Mój favoryt to pracka nr. 3. Zwłaszcza z basenem wielkości małego jeziorka;)

Nie będę się powtarzał i nie powiem, że pracka wymiata, wgniata w ziemię, jest super, na 3-cim extra shader wody, 2-ga też super itp :D

Napisano

Jesteś moim idolem w ext. :)

Wszystkie po kolei super.

Skoro zmieniasz lokację na Cieszyn to może jakiś mały meeting w Katowicach? To tylko 50km. :)

Pozdrawiam.

Napisano

gratki

dla mnie 3 prawie idał tyko troche cos z tym 2 planem nietegrezz :) ale zajefajna

Napisano
  • Autor
Co z textury.pl, bo widzę ze jesteś jakoś z tym związany

textury.pl to mój projekt którego niestety nie miałem czasu rozwijać. Może teraz na freelansie coś ruszy z tym :)

Lis piekne wizki szczegolnie podobaja mi sie drapacze chmur moglbys robic ich wiecej :D

Ja też je lubię :)

chveti -> hehe. dziękuję. Co do meetingu to chętnie bym aktywnie spędził czas. Teraz Silesia fakt niedaleko :)

peter_muler -> a nie wiem :) ja już swoją partię płytek odbębniłem.

Raz jeszcze dziękuję wszystkim za komentarze i za fronta oczywiście :)

Napisano

Zawsze widoczki takich domów w takiej okolicy i przy takiej pogodzie jak przedstawiona były mi niezmiernie miłe i wprowadzały mnie w krainę marzeń ;) dlatego nie będę się czepiać, że chmurki takie jakieś niedorobione no i woda w basenie faktycznie dostała gęsiej skórki a reszta jest OK, może jakieś ludziki dla ukazania ludzkich proporcji?

Napisano
Mielisz te scenki jak w fabryce.

Nom podpisuje sie ...jest git... ;]

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności