Lis Napisano 23 Sierpień 2007 Share Napisano 23 Sierpień 2007 Hello. Ostatnie 3 scenki do kolekcji AE5 Czas pracy 5 dni. czyli jakieś 13 godzin na jedną. Troszkę przejarane. wiem. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 23 Sierpień 2007 Share Napisano 23 Sierpień 2007 Mielisz te scenki jak w fabryce - ale jakość trzymasz bardzo wysoką:) Ten dom z zasłonami bardzo intrygujący. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
banana.split Napisano 23 Sierpień 2007 Share Napisano 23 Sierpień 2007 po prostu mistrzostwo!!! Bardzo chciałem zrobić wizualizację Kaufmann House, ale nie zdążyłem... ;) teraz nie będę się ośmieszał :) pozdrawiam i dzięki za to że mogę popatrzeć na dobrą architekturę w dobrym wykonaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yaro16 Napisano 23 Sierpień 2007 Share Napisano 23 Sierpień 2007 Super.Klimat tych prac bardzo mi sie podoba.Ta 2 i 3 bardzo fajne.fajny shader wody w 3 scence.Te zasłonki w 3 scence to maja materiał z sss?Pierwsza scenka trochę bez życia ale i tak jest bardzo fajnie;p(zieleni by sie tam przydało;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 23 Sierpień 2007 Share Napisano 23 Sierpień 2007 W 1 scence brak trochę realizmu, za to 2 i 3 wymiatają! Gr8 dżob :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 23 Sierpień 2007 Share Napisano 23 Sierpień 2007 jedyne co w 2 mi nie pasuje to grubość szmat ale to to wypas lux na maxa choć w 3 badziewiaste tło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 23 Sierpień 2007 Share Napisano 23 Sierpień 2007 szmaty wypas i ogolnie... Dajesz dajesz ;) pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 23 Sierpień 2007 Share Napisano 23 Sierpień 2007 fajowe domki, dobra robota ! w 3domku super woda :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 23 Sierpień 2007 Share Napisano 23 Sierpień 2007 WYPAS!!! ale sie przyczepie:) na 2 renderze jest duży wiatr ale krzaki ani drgnęły xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 23 Sierpień 2007 Share Napisano 23 Sierpień 2007 piękne, zasłona rewelacyjna, bydynki dobre ale woda w basenie kiepska niestety (choć kolor i faktura OK) - drabinke musi być widać też pod woda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 23 Sierpień 2007 Share Napisano 23 Sierpień 2007 jak zwykle kapitalne :) evermotion ma z ciebie pożytek ;) szmate robiłeś reactorem?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 23 Sierpień 2007 Share Napisano 23 Sierpień 2007 drugi render najlepszy ale i tak wszystkie rendery stoją na bardzo wysokim poziomie brawo brawo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 23 Sierpień 2007 Share Napisano 23 Sierpień 2007 Jezu, Lis, powinni Cię dać gdzieś do hall of fame;) Pomijając aspekt praktyczny tych zasłon, efekt intrygujący i daje dużo dynamizmu, a ostatnia wizka to już jest cud miód i orzeszki... Gratki;) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr. MtS Napisano 23 Sierpień 2007 Share Napisano 23 Sierpień 2007 Świetne renderki! Pierwszy wydaje mi się dość dziwny i troche gorszy od pozostałych - ale nie umiem powiedzieć co mi nie pasuje - może sam projekt budynku, nie wiem. Dwa następne za to super extra ;) ! Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yano Napisano 23 Sierpień 2007 Share Napisano 23 Sierpień 2007 Fajne scenki Andrzej :) Widze, że sie tam jednak nie obijasz ;) Podobają mi sie te fruwające zasłony. Nadają życia i dynamizmu. Ale z tym czasem 13h na jedną prackę to chyba troche oszukujesz :P, bo chyba nie wszystkie elementy musiałeś teraz modelować (roślinki, mebelki, itp.) Te elementy miałeś już wcześniej, mam racje ?? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 23 Sierpień 2007 Share Napisano 23 Sierpień 2007 świetne to, nic dodać nic ująć zasłony genialne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 23 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 23 Sierpień 2007 Kurcze nawet Ania mi napisała :D Wielkie dzięki za ciepłe słowa :) Za te krytyczne również, są dla mnie bardzo ważne. banana.split - Nie narzekaj tylko zabieraj się do pracy. Bo jak inaczej masz się nauczyć? Yaro16 - Tak. translucent vrayowy z mapką w refraction. Georgas - Nie. Clothem z maxa 8. Yano - Wstawiałem tyle modeli ile tylko się dało aby zdążyć. :) Mebelki nie moje ale roślinki tak :) Jest masa błędów. Ale miałem taki dedline jaki miałem i tak to wyszło. PS: Yano - Od września mieszkam w Cieszynie. Może na jakieś pifffko wyskoczymy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 23 Sierpień 2007 Share Napisano 23 Sierpień 2007 Lisie... idz sobie bo ryby ploszysz... :* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaGuu Napisano 23 Sierpień 2007 Share Napisano 23 Sierpień 2007 Pierwszy jak by nie Twój...taki fuj :) Reszta wgniata w fotel ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 23 Sierpień 2007 Share Napisano 23 Sierpień 2007 super jak zawsze, nie ma sie do czego przyczepic :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Raffaello Napisano 24 Sierpień 2007 Share Napisano 24 Sierpień 2007 nie no znowu odbiera mowę! fajne laseczki się obejmują na pierwszym renderze ;) zasłony intrygujące, świetnie zrobione, ale tylko na wizkę bo chyba w realu mało prawdopodobne woda w basenie za mało życia ma w sobie no i faktycznie jak piksar wspomniał drabinki nie widać pod taflą wody ale pomimo tego rewelacyjne wizki! świetna robota lisku pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simple_man Napisano 24 Sierpień 2007 Share Napisano 24 Sierpień 2007 To ja z chęcią zamieszkam w domku nr3. Wypasik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
delf77 Napisano 24 Sierpień 2007 Share Napisano 24 Sierpień 2007 w drugim - balustrady jak papier cienkie , a te na drugim planie rozowe :) .. nie czytalem wczesniejszych postow - penwie to zauwayzli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 24 Sierpień 2007 Share Napisano 24 Sierpień 2007 Ja bym to jeszcze bardziej "przepalił" nawet. :) Bardzo dobrze to wygląda, fajną architekturę wybierasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@seba@ Napisano 24 Sierpień 2007 Share Napisano 24 Sierpień 2007 Ladne, ale basen mi sie nie podoba. Woda jakas dziwna, chyba dawno go nie sprzatali :). Brak kaustyki :(. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imprecis Napisano 24 Sierpień 2007 Share Napisano 24 Sierpień 2007 Świetne, szczególnie 2ga pracka. Jedynie kompozycja mi średnio w niej leży - trochę za centralnie się wydaje, ale zasłony po prostu boskie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oskar_h Napisano 24 Sierpień 2007 Share Napisano 24 Sierpień 2007 zawsze chcialem robic takie wizualki, tak realistyczne. jednak terminy zawsze skutecznie mi w tym przeszkadzaly.. no coz.. gratuluje; kawal swietnej roboty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pierzak Napisano 24 Sierpień 2007 Share Napisano 24 Sierpień 2007 Ladne. ogolnie wszystko jest git poza jednym malym szczegolem - niebem. Na kazdym obrazku niebo jest marnej jakosci. Proponuje je podmienic na cos o wyzszej jakosci bo obrazki na tym sporo traca. pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duck Napisano 24 Sierpień 2007 Share Napisano 24 Sierpień 2007 super panie Lis ;) a co do tych zasłonek, to oprócz tego że ekstra wyglądają, muszą być cholernie niepraktyczne pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 24 Sierpień 2007 Share Napisano 24 Sierpień 2007 pracki wgniataja w ziemie w szczegolnosci druga :) moglbys pokazac siatki ? (chociaz druga) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 24 Sierpień 2007 Share Napisano 24 Sierpień 2007 nielot siatkarz, siatkojad, siatkomaniak ;) sori sori juz mnie nie ma, juz nie spamuje.... [zniknalem] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 25 Sierpień 2007 Share Napisano 25 Sierpień 2007 hehe. widzę, że evermołszon wysya z ciebie to co najlepsze :) prace super! mało detali do których można się przyczepić.. ale jendak jak w każdej pracy zawsze się znajdą. ot chociażby w drugim (najlepszym moim zdaniem) obrazku obiekty drugoplanowe już biją lekko zbyt mała ilością detali. obiekty po lewej stronie mają jakiśdziwny materiał na poręczach a po prawej można zauważyć kanty na zaokrągleniach krawędzi - wina najpewniej AA. w pierwszym aż sięprosi o wygradientowanie nieba, ale wybacz staremu foto-tetrykowi khe khe ;) w ostatnim najbardziej razi góra za domkiem. po prostu jakoś tak mi nie leży :) oczywiście to nie błedy. można to nazwać ograniczeniem (czasowym lub technicznym) dlatego pomijając te błedy prace sa genialne :) i pomyśleć że to Ty rok temu w Gliwicach pytałeś mnie o sprzedaż i podejście klientów do wizek :) świat idzie do przodu a Ty Lisie wyprzedzasz go o dwa kroki :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 25 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 25 Sierpień 2007 duck -> Czemu zaraz niepraktyczne. W środku są jeszcze przesuwne szklane drzwi całkowicie izolujące od ulicy. Jedyny problem jaki widze w zasłonach to ich czyszczenie :D nielot007 -> Ty siatkorzerco. Nie będę miał już możliwości pokazania siatek. Ale co cię interesuje. Może uda mi się pomódz. tweety -> Nie rób ze mnie takiego mastera bo będę się bał cokolwiek pokazywać. Jeszcze bardzo mało wiem i staram się to nadrabiać. PS. Co znaczy w praktyce wygradientowanie nieba? :) może jakiś link? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 25 Sierpień 2007 Share Napisano 25 Sierpień 2007 na dole ciemniejsze u góry jaśniejsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duck Napisano 25 Sierpień 2007 Share Napisano 25 Sierpień 2007 no białe są, popada, kurz naleci.. a do pralki to nie wiem czy sie zmieszczą :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 25 Sierpień 2007 Share Napisano 25 Sierpień 2007 nielot007 -> Ty siatkorzerco. Nie będę miał już możliwości pokazania siatek. Ale co cię interesuje. Może uda mi się pomódz. chodzi najbardziej o zaslony :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 25 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 25 Sierpień 2007 Zasłny to kwadratowa siatka. Mało interesująca. Gdyby ktoś był ciekawy jak ją zrobiłem to mniej więcej tak: http://www.textury.pl/tymczasowy/cloth.avi 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makbol Napisano 25 Sierpień 2007 Share Napisano 25 Sierpień 2007 Super, naprawdę wymiatasz. Produkujesz te vizki jak fabryka :P P.S Co z textury.pl, bo widzę ze jesteś jakoś z tym związany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sammael_at Napisano 26 Sierpień 2007 Share Napisano 26 Sierpień 2007 okurde, ten domek z zaslonami strasznie ciekawy! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 26 Sierpień 2007 Share Napisano 26 Sierpień 2007 no białe są, popada, kurz naleci.. a do pralki to nie wiem czy sie zmieszczą :D sztuka dla sztuki... jesli kogos stac na taki dom to zaslony zwyczajnie by wymienial :D. Lis piekne wizki szczegolnie podobaja mi sie drapacze chmur moglbys robic ich wiecej :D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregorjan Napisano 26 Sierpień 2007 Share Napisano 26 Sierpień 2007 Mój favoryt to pracka nr. 3. Zwłaszcza z basenem wielkości małego jeziorka;) Nie będę się powtarzał i nie powiem, że pracka wymiata, wgniata w ziemię, jest super, na 3-cim extra shader wody, 2-ga też super itp :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 26 Sierpień 2007 Share Napisano 26 Sierpień 2007 Jesteś moim idolem w ext. :) Wszystkie po kolei super. Skoro zmieniasz lokację na Cieszyn to może jakiś mały meeting w Katowicach? To tylko 50km. :) Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buczer Napisano 28 Sierpień 2007 Share Napisano 28 Sierpień 2007 Świetne prace, świetne tematy. Może następnym razem ten pan zmieści sie na płytkę? ;) http://www.tezuka-arch.com/english/index.html ps: u mnie budynek SOMu najładniejszy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlodAs Napisano 28 Sierpień 2007 Share Napisano 28 Sierpień 2007 gratki dla mnie 3 prawie idał tyko troche cos z tym 2 planem nietegrezz :) ale zajefajna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 28 Sierpień 2007 Autor Share Napisano 28 Sierpień 2007 Co z textury.pl, bo widzę ze jesteś jakoś z tym związany textury.pl to mój projekt którego niestety nie miałem czasu rozwijać. Może teraz na freelansie coś ruszy z tym :) Lis piekne wizki szczegolnie podobaja mi sie drapacze chmur moglbys robic ich wiecej :D Ja też je lubię :) chveti -> hehe. dziękuję. Co do meetingu to chętnie bym aktywnie spędził czas. Teraz Silesia fakt niedaleko :) peter_muler -> a nie wiem :) ja już swoją partię płytek odbębniłem. Raz jeszcze dziękuję wszystkim za komentarze i za fronta oczywiście :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 28 Sierpień 2007 Share Napisano 28 Sierpień 2007 Lis dzieki za tuta o cloth'ie !! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laux Napisano 29 Sierpień 2007 Share Napisano 29 Sierpień 2007 jak dla mnie bueno :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lubomir Napisano 30 Sierpień 2007 Share Napisano 30 Sierpień 2007 Zawsze widoczki takich domów w takiej okolicy i przy takiej pogodzie jak przedstawiona były mi niezmiernie miłe i wprowadzały mnie w krainę marzeń ;) dlatego nie będę się czepiać, że chmurki takie jakieś niedorobione no i woda w basenie faktycznie dostała gęsiej skórki a reszta jest OK, może jakieś ludziki dla ukazania ludzkich proporcji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 31 Sierpień 2007 Share Napisano 31 Sierpień 2007 eh domek z zaslonami mnie zabil x_x :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vinc Napisano 31 Sierpień 2007 Share Napisano 31 Sierpień 2007 Mielisz te scenki jak w fabryce. Nom podpisuje sie ...jest git... ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi