Ania Napisano 21 Październik 2007 Share Napisano 21 Październik 2007 (edytowane) Zaczęłam modelować kurę Fredzię, będzie animacja ale na razie robię modele. Jeszcze nie jest gotowa. wymodelowałam również jajo. Edytowane 17 Luty 2010 przez Ania 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Johny Napisano 21 Październik 2007 Share Napisano 21 Październik 2007 Ladna kura. Bardzo ladne jajo ;P 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 21 Październik 2007 Share Napisano 21 Październik 2007 Hehe, nie ma to jak modelowac jajko z refki :D Znając Cię Aniu, jestem spokojny o efekt końcowy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 21 Październik 2007 Share Napisano 21 Październik 2007 Hehe, nie ma to jak modelowac jajko z refki :D To się nazywa fetysz :D Jedziesz Aniu jedziesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Razi91 Napisano 21 Październik 2007 Share Napisano 21 Październik 2007 fajna kura, ale jajko wyczepiste:D na zdjęciu jajko jest bardziej jajowate, a ty masz bardziej okrągłe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 21 Październik 2007 Share Napisano 21 Październik 2007 zapowiada się ciekawie jak zawsze a jajo super, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 21 Październik 2007 Share Napisano 21 Październik 2007 kura fredzia jak cie znam Aniu ma jakies zadanie..opowiesz cos? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomala Napisano 21 Październik 2007 Share Napisano 21 Październik 2007 fajna kura, ale jajko wyczepiste:D na zdjęciu jajko jest bardziej jajowate, a ty masz bardziej okrągłe. Referka z jajkiem jest widziana pod kątem więc jajko na niej jest zwężone w poziomie. Też jestem ciekaw co to będzie z animacja. Powodzenia. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 21 Październik 2007 Autor Share Napisano 21 Październik 2007 Razi - tak jak Tomala mówi, referka jest widoczna z ukosa. Możesz porównać z oryginałem tutaj: http://pl.wikipedia.org/wiki/Grafika:White_chicken_egg_square.jpg Kliment - pracuję nad scenariuszem, jak będzie gotowy to zeskanuję. Tak z grubsza - Fredzia mieszka w kurzej fermie. Świadoma swoich obowiązków, codziennie znosi jajo. Jajo przez otworek w klatce stacza się na taśmę produkcyjną. Aż pewnego dnia Fredzia znosi jajo, które jest większe i nie mieści się w otworze. Fredzia jest zrozpaczona i zawstydzona. Na różne sposoby usiłuje pozbyć się jajka, ale nic się nie udaje, ani pchanie na siłę przez otwór, ani nawet wyrzucenie jajka z klatki, a próba podrzucenia jajka sąsiadce kończy się tragicznie. Happy endu nie będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 21 Październik 2007 Share Napisano 21 Październik 2007 bardzo fajne jajko :) odrysuję sobie od Ciebie:D ciekaw jestem tej animki Happy endu nie będzie. zabijesz Fredzie na końcu? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 21 Październik 2007 Autor Share Napisano 21 Październik 2007 nie, ale nie poradzi sobie z jajkiem, będzie zdruzgotana psychicznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gomez Napisano 21 Październik 2007 Share Napisano 21 Październik 2007 Jajo do galerii :D Pomysl super. Smierc happy endom! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 21 Październik 2007 Share Napisano 21 Październik 2007 Jajo do galerii :D masz mój głos :) jestem za :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Valery Napisano 22 Październik 2007 Share Napisano 22 Październik 2007 Cytat: Happy endu nie będzie. zabijesz Fredzie na końcu? :D że hepy endu nie będzie to się od razu domyśliłem, a nawet coś Ci nie ufam że Fredzia przeżyje. uśmierciłaś już smoka, ślimaka, pingwina (nawet kilka) ptaka, pająka, i prawdopodobnie myszke (ta pułapka z serem i siekierą) więc jakoś mam przeczucie że kura też nie przeżyje :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 22 Październik 2007 Share Napisano 22 Październik 2007 pokaż siateczkę jajka BTW jak chcesz to mogę zeskanować jajko, będzie dokładniejsza referka :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 22 Październik 2007 Share Napisano 22 Październik 2007 nagraj tutek o modelingu jajka :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3grosze Napisano 23 Październik 2007 Share Napisano 23 Październik 2007 praca robiona z jajem :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 23 Październik 2007 Share Napisano 23 Październik 2007 ehhhh ta Fredzia... ekhm to znaczy Ania... swietny start :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peterr Napisano 23 Październik 2007 Share Napisano 23 Październik 2007 niom fajnie czekam na update ,jak zwykle;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 23 Październik 2007 Autor Share Napisano 23 Październik 2007 Jajko było bardzo trudne, jeśli ktoś z was robił kiedyś wizualizację jajka to wie o czym mówię. Pokażę siatkę dopiero jak będę z niej naprawde zadowolona. Na razie na czubkach się zrobiły brzydkie artefakty, więc to jeszcze nie to. Na razie daję dalej Fredzię, wyszedł jakiś taki złowrogi wyraz twarzy to nie było zamierzone, spróbuję poprawić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 23 Październik 2007 Share Napisano 23 Październik 2007 ms bedzie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homa Napisano 23 Październik 2007 Share Napisano 23 Październik 2007 faktycznie agresor jej sie włączył... to chyba przez te brwi taki efekt :) ciekaw jestem kolejnych etapów pracy. powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 23 Październik 2007 Share Napisano 23 Październik 2007 jajko pewni za doże było i dlatego taka mina u Fredzi, a co do modelu wygląda super, a kura ma takie trzy palce w skrzydłach bo to meni tylko zastanawia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 23 Październik 2007 Autor Share Napisano 23 Październik 2007 JohnZi - jeszcze nie wiem. Mrkrzysiek - Kura nie ma palców, ale są one niestety potrzebne, żeby mogła wykonywać ludzkie gesty. Podnosić jajko, ukryć twarz w dłoniach z rozpaczy, podrapać się po głowie itd. Mogłaby to robić nogami gdzie ma naprawde palce, ale myślę że to by wyglądało dziwnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 23 Październik 2007 Share Napisano 23 Październik 2007 Aniu kurka narazie jest taka sobie, nie bede Cie oszukiwal, potrafisz lepiej:) ale rowniez wiem ze to jest wip, wiec az tak sie nie czepiam :) btw. mozesz zastosowac taki triczek jak wb w swoich bajach, czyli ptaki zginaja piorkami na koncu skrzydelek, albo pacnij normalna dlon ala duffy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RK Napisano 23 Październik 2007 Share Napisano 23 Październik 2007 Fajny cartoon. Nie wymyślę wiele bo masz swoją stylizację także rady w stylu "a kura to ma pięć pypci na kuprze" Ci nie pomogę- jedno co mi wydaje się trochę dziwne to mało szczegółowe łapy- w ujęciach z jajem może je być widać z dość bliska (chyba). Kciuki w górę i do przodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 30 Październik 2007 Autor Share Napisano 30 Październik 2007 update czepiajcie się panowie inaczej tak to zostawię. dojdą jeszcze powieki, ale to raczej jako osobny obiekt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeet Napisano 30 Październik 2007 Share Napisano 30 Październik 2007 Fajnie :) trochę może pokombinuj z proporcjami przerysowane elementy np.wielka głowa ,nogi ,mikro skrzydełka -jeśli to ma być w stylu cartoon. Na razie jak dla mnie jest zbyt realistyczna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 30 Październik 2007 Autor Share Napisano 30 Październik 2007 Chciałam raczej zrobić w podobnym stylu jak ślimaka albo golca, czyli ogólnie realistyczne z elementami cartoon. Tekstury też raczej realne, o ile czas renderingu na to pozwoli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gomez Napisano 30 Październik 2007 Share Napisano 30 Październik 2007 Czy ta kura bedzie miec opierzenie? Narazie wyglada jak moj dzisiejszy obiad :] Serio dla mnie wyglada jak kurak bez pior. Dasz jej jakies piora albo wymodeluj zeby wygladala jakby miala piora. Biedaczka jest gola, moze chociaz stringi :D Pewnie masz jakis pomysl jak to bedzie wygladac ale ja napisalem co widze. Jeszcze "brwi", moze bardziej tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 30 Październik 2007 Autor Share Napisano 30 Październik 2007 zostanie prawie goła, dojdzie tylko kilka piórek, coś jak tu: http://www.herta-huhn.de/html/nov_-dez_2003.html http://www.upc-online.org/aart/000220.html Brwi jeszcze przemyślę, dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gomez Napisano 30 Październik 2007 Share Napisano 30 Październik 2007 Kura po przejsciach :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 31 Październik 2007 Share Napisano 31 Październik 2007 Kura po przejsciach :). i do tego ekshibicjonistka:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gomez Napisano 31 Październik 2007 Share Napisano 31 Październik 2007 Hardcorowe klimaty :D Do tego fabula ciezko psychologiczna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.ochel Napisano 2 Listopad 2007 Share Napisano 2 Listopad 2007 No Aniu, jedziesz, jedziesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..::Krzysiek M::.. Napisano 3 Listopad 2007 Share Napisano 3 Listopad 2007 Witam Aniu trzymam kciuki super model :D po co ja w ogóle trzymam je napewno sobie poradzisz !! czekam na rezultaty każda twoja praca jest miód i co tam jeszcze :) pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość pbx Napisano 4 Listopad 2007 Share Napisano 4 Listopad 2007 Witam. Lubie character twoich pracek, więc można mieć wyobrażenie klimatu animki. Widziałem kiedyś super animacje 3D z kurami w stylu cartoon jakiegoś francuskiego studia, jak znajdę linka to Ci podeśle. Puki co życzę Powodzenia z Animacją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 15 Listopad 2007 Autor Share Napisano 15 Listopad 2007 Zaczęłam teksturować. Dziób tak nie zostanie. Gomez - będę robiła shape keys (morfy), tam też zrobie coś podobnego jak na twoim. Taka zrezygnowana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gomez Napisano 15 Listopad 2007 Share Napisano 15 Listopad 2007 blee! prawie jak zywa :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 15 Listopad 2007 Share Napisano 15 Listopad 2007 no super wyglądają textury, jak żywa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 15 Listopad 2007 Share Napisano 15 Listopad 2007 Podziwiam skill w teksturowaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeet Napisano 15 Listopad 2007 Share Napisano 15 Listopad 2007 Z tymi oczami wygląda jak kura zombi :) fajna texturka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegerz Napisano 15 Listopad 2007 Share Napisano 15 Listopad 2007 super tekstury mistrzosko zrobione :> ale i tak najbardziej mi sie podobala tekstura kota Ani :) to był czad Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oleksiak Napisano 16 Listopad 2007 Share Napisano 16 Listopad 2007 Mniam Mniam rosołek :D Podziwiam i oczekuje więcej ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3grosze Napisano 17 Listopad 2007 Share Napisano 17 Listopad 2007 nie wiem co zamierzasz z tym dziobem zrobić jeszcze - nie wiem czy chodzi Ci o modeling, czy o texturowanie ale tak na pierwszy rzut oka kąciki ma hmm nieprawidłowe, w sensie, że jakby to były usta a nie twardy dziób - chyba, że to zamierzony efekt żeby płynniej animować mimikę a co do textury, to fajnie że są popękania ale chyba nie powinno być ich na całym dziobie, a na pewno na czubku powinno być ich więcej ps. może by tak jej ukruszyć dzioba nieco ? wisz, tak jakby była bez zęba ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SUPER_OkO Napisano 19 Listopad 2007 Share Napisano 19 Listopad 2007 Zapowiada sie niezly rosol. Jak narazie tekturki to jak zwykle pierwsza klasa, chociaz za wiele ich nie ma. Przyczepie sie odnosnie modelu.. a pozniej animacji jak napisalas. Te 3 odrosty w skrzydlach napewno jakos specjalnie nie pomoga w animowaniu jakby dloni. Bym rozwiazal to jak klicek wspomnial.. czyli jakby jeden palec (piora), ktory potrafi sie owinac w okol czegos i zlapac to cos.. tak jak to w typowych cartoonach to wyglada. Z tymi skrzydlami przypomina mi bardziej jakiegos zdziwaczalego pterodaktyla niz kuraka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 23 Listopad 2007 Autor Share Napisano 23 Listopad 2007 Dzieki za odpowiedzi. 3grosze - teksture dzioba na pewno zmienie, juz pisalam ze tak nie zostanie. Nad palcami sie jeszcze zastanowie, duzo ludzi na roznzych forach mowi zeby zrobic tylko jeden palec... Problem ze mi sie nie chce. Ale chyba sie zmusze. Cykl dnia (test). http://www.bestsharing.com/files/3reQHX371105/budynek01.MOV.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin wuu Napisano 24 Listopad 2007 Share Napisano 24 Listopad 2007 W południe słońce staje w zenicie czy mi się tylko tak wydaje? nie za blisko równika ta farma? A kura jest organicznie obrzydliwa, jakoś kojarzy mi się z alienem gigera ;) Nie wiem czy tak miało być ale jest bardzo super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gomez Napisano 24 Listopad 2007 Share Napisano 24 Listopad 2007 "Farmer's eggs" - Jaja farmera, dobre ;) Fajny tytul dla animki. Zrobilas ten cykl recznie? tzn sfera z tekstura i swiatlo czy jest w blenderze jakis symulator? Slonko w zenicie chyba nie staje ale jest blisko. Wyglada ok. Wydaje mi sie ze troszke dziwny kolor jest w pewnym momencie ale to pewnie cos z moimi oczami :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegerz Napisano 24 Listopad 2007 Share Napisano 24 Listopad 2007 farma równikowa :P kury maja ciepło ale bardzo fajnie kiedy nastepny up??:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi