ReflectVision Napisano 29 Grudzień 2007 Napisano 29 Grudzień 2007 (edytowane) Witam Na poczatku chce podziekowac Bubulkowi ze mu sie zachcialo odkurzyc moje evo i zmotywowac mnie do dzialania. Nadal ogolna koncepcje tej pracy, niestety musialem mu ją porwac i brnąc do konca za co przepraszam :). Dziekuje tez Wojtkowi ze jechal mnie na kazdym kroku i wytykal bledy :) no i ciesze sie ze w koncu moglem dokonczyc ten kawal zlomu ;) Do rzeczy :) No to teraz mozecie zaczac po mnie jechac ;) pozdrawiam, C&C mile widziane :) Edytowane 16 Lipiec 2009 przez ReflectVision 1
JohnyCa Napisano 29 Grudzień 2007 Napisano 29 Grudzień 2007 Robi piorunujące wrażenie! Fajne wyszło otoczenie - apropo podłoża - jak zrobione chodzi mi o drogę :)
pit17 Napisano 29 Grudzień 2007 Napisano 29 Grudzień 2007 render naprawde spoko:) tylko cos mnie troche gryzie, a mianowicie te beczki i schody z prawej strony dodaj im troche brudu i bedzie spoko to takie moje glupie uwagi:)
ReflectVision Napisano 29 Grudzień 2007 Autor Napisano 29 Grudzień 2007 schody są juz tak zabrudzone ze nie chcialbys na nie wejsc nawet ;) a beczki .. dzieki Tobie wygralem jasia wędrowniczka z Klimentem :D dzieki panowie za komentarze :) wiem ze jest jak jest ale choroba mnie ostatnio wykancza i widze podwojnie :) Pozdrawiam
kliment woroszyłow Napisano 29 Grudzień 2007 Napisano 29 Grudzień 2007 pit17..ożeszTy... wisisz mi john'ego! :D
Notre Napisano 29 Grudzień 2007 Napisano 29 Grudzień 2007 wszystko pięknie ładnie, te beczki imo za duży refleks mają ;P oprócz nich to jedyną rzeczą która mnie gryzie są te liście, zawieszone w powietrzu... i takie no, jednolite. ps. czym renderujesz?
FF Napisano 29 Grudzień 2007 Napisano 29 Grudzień 2007 Samochód super, ale to otoczenie... no nie podoba mi sie po prostu. Szczególnie ta konstrukcja pod sufitem i ten bluszcz.
ReflectVision Napisano 29 Grudzień 2007 Autor Napisano 29 Grudzień 2007 vray tradycyjnie Freedom: Dzieki :) nie wszystkim dam rade dogodzic
mrkrzysiek Napisano 29 Grudzień 2007 Napisano 29 Grudzień 2007 no to żeś zaszalał, materiały na aucie wyglądają bardzo ładnie, szyby lakier no i felgi są piękne, co do modelu to wiadomo pierwsza liga, otoczenie ciekawe dzięki czemu render inny niż większość pokazywanych autek na forum widać, że Bubu, i Wojciech mieli dobry wpływ na ciebie, tylko pozazdrościć umiejętności oraz uporu w pracy nad tym jak i innymi twoimi autkami, Brawo Brawo !!!
Kr3tz Napisano 29 Grudzień 2007 Napisano 29 Grudzień 2007 yeee, powrot Lancera w wielkim stylu ;) odbicia z przodu imho kosmiczne po prostu. moze tylko ten cien od slonca niezbyt tam potrzebny, lepiej by wygladalo gdyby tylko niebo "swiecilo"
CG_Lama Napisano 29 Grudzień 2007 Napisano 29 Grudzień 2007 samochod mega wypas , choc kratownica nie podoba mi sie
Robertus Napisano 29 Grudzień 2007 Napisano 29 Grudzień 2007 a mi sie wydaje ze siateczka dosc znacznie pokrzywiona :) falgi i swiatla ladne ale za duzo nie widac przy taki ustawieniu i otoczeniu. czekam na inne rendery!
Sephi Napisano 29 Grudzień 2007 Napisano 29 Grudzień 2007 O żesz Ty... praca robi wrażenie :) zasłużone 5x* :) sam bym chciał czasem coś takiego wyczarować ;)
t0m3k Napisano 29 Grudzień 2007 Napisano 29 Grudzień 2007 samochod bardzo fajny ale otoczenie nie za bardzo. jedynie podloze jest na poziome. Twoje studujne rendery wgniataja ale ten niestety od nich odstaje. pozdrawiam
JohnZi Napisano 29 Grudzień 2007 Napisano 29 Grudzień 2007 Jak juz ci pisalem, super wyszlo:)no ale uparles sie zeby ci cos po fachu napisac sensownego. Niepotrzebne sa moim zdaniem te kratownice, nie chodzi moze zbytnio o ciec, lecz o samo odbicie w aucie- na drzwiach nie wyglada to ciekawie. cienie tez mogly byc troszke zblurowane, na calej scenie maja one taka sama ostrosc( patrzac po odleglosciach obiektow od zrodla swiatla, powinny one sie roznic) jednak te dwie uwagi nie wplywaja raczej na odbior pracy jako calosci, pro i tyle, 5 sie nalezy:) na galerie tez pewnie zapracuje:)
Last Soldier Napisano 30 Grudzień 2007 Napisano 30 Grudzień 2007 super pracka :* chaialbym umiec zrobic cos takiego :)
Predator Napisano 30 Grudzień 2007 Napisano 30 Grudzień 2007 modelik piekny otoczenie zdecydowanie odstaje od modelu . Gratulacje kolejnego pieknego modelu !!! :) Pozdrawiam
D4D4L Napisano 30 Grudzień 2007 Napisano 30 Grudzień 2007 Hmmm no a mi się nie podoba... jakoś to takie ble...(chyba bardziej wole studyjne rendery ale nvm..) A mianowicie co mi się nie podoba... to to że nie pokazałeś piękna tego modelu... 1 bok + reszta w cieniu... strata tak dobrego(chyba) modelu na taki render... i troszkę za krystaliczny lakier jak dla mnie... tak jakoś coś mi się nie widzi... otoczenie... no jest takie jakie jest... beczka ma fajny lakier... tylko poco beczce lakier?:P Model 4/4+, scenka 4-, kompozycja 3 :)
KLICEK Napisano 30 Grudzień 2007 Napisano 30 Grudzień 2007 za te liscie, to powinienes dostac z liscia :D a tak to super :) front
chveti Napisano 30 Grudzień 2007 Napisano 30 Grudzień 2007 Mi się bardzo podoba lewa strona, mniej prawa . Bardzo dobre :)
-hpx- Napisano 30 Grudzień 2007 Napisano 30 Grudzień 2007 Świetne refleksy, i bardzo fajne otoczenie do tego autka. Te krzaki to ivy generator?
Loozack Napisano 30 Grudzień 2007 Napisano 30 Grudzień 2007 Ehh, no nie wiem... ogólnie pracka bardzo fajna ale jakoś tak za mało Lancera w tym wszystkim, tak jakby był tylko dodatkiem do starego magazynu zamiast na odwrót... może lepiej by było, gdybyś przysunął go troche bliżej kamery, ustawił nierównolegle do murku i używając VRay Camera (lub ZDepth i PSa) dał małego DOFa, tak żeby oddzielić głównego bohatera od tła... ale to tylko moje zdanie ;) Pozdrawiam.
Muddy Napisano 30 Grudzień 2007 Napisano 30 Grudzień 2007 Na poczatku zalodowala mi sie tylko gorna czesc renderu, ale po zobaczeniu dolnej czesci z wrazenia powiedzialem tylko "ojjj....". Swietnie wyszlo, ale po dluzszej chwili, jak juz wczesniej stwierdzono, lewa strona lepsza od prawej, albo inaczej: dol lepszy od gory.
Poke Napisano 30 Grudzień 2007 Napisano 30 Grudzień 2007 Szkoda że ja tak nie umiem :P Super praca , nie wiem co więcej powiedzieć , 5*
Yano Napisano 30 Grudzień 2007 Napisano 30 Grudzień 2007 Nie wiem, ale mi ta scenka za bardzo nie podchodzi... :/ Nie podoba mi sie otoczenie i jak dla mnie zbyt kontrastuje z samochodem (otoczenie brudne, a samochód świeci sie jak psie kule ;P ) Nezły modeling, niezłe textury, ogólnie każdy element z osobna jest dobry, ale razem tworzą nieciekawe tło dla samochodu. Najbardziej razi mnie sufit, obciąłbym 1/3 górnej części obrazka.
JunioR Napisano 31 Grudzień 2007 Napisano 31 Grudzień 2007 kurcze oglnie model ladny ale otoczenie i caly render wedlug mnie wszystko psuje niestety.
ReflectVision Napisano 31 Grudzień 2007 Autor Napisano 31 Grudzień 2007 Pora odpowiedziec na wszystkie posty. Dziekuje za kazdy post nawet ten krytyczny ;) mrkrzysiek - troche sie przy modelu obijalem, bo robilem go ponad rok z tego co pamietam , a moze i dluzej, nie jestem dobry w renderingu ale staralem sie jak moglem zeby cos z tego wyszlo Kr3tz, CG_Lama - wielkie dzieki :) Robertus - to moj 1 powazny samochod byl, wiec cos tam moze byc pokrzywione, ale moze zaniedlugo wrzuce siatki modelu ;) aha i powiedz mi czego nie widac :) bo ja akurat lubie taki "polklimacik". Sephi, polka dot - wielkie dzieki ;) t0m3k - jestem przeciwnego zdania :) vision3d - piąteczką niepogardze ;) dzieki mistrzu Lukasz_Stanek - nie przecze :) ale troche czasu zajeblo robienie detalu i glupio by bylo teraz go uciac. Dzieki ;) JohnZi - ktore kratownice ? chodzi o siatke za kamerą ? :) czy kratownice na dachu Bubu - :* Last Soldier - dz :) Predator - mam slaby warsztat i na tyle mnie stac :) Tomuś, Homa, Hindus - :D D4D4L - nie widziales lakierowanej beczki ? :) nie przejmuj sie mnie tez sie nie podoba nic :) Klicek - nie bij, to wina Bubu ! :D:D dzieki Klicorku :) Chveti - tez mi sie lewa bardziej podoba :D -hpx- - tak :) Loozack - moze jeszcze kiedys przysiade jak czas pozwoli :) wielkie dzieki ;) P3ter, Muddy, Poke - dzieki Yano - "otoczenie brudne, a samochód świeci sie jak psie kule" nie widziales nigdy takich zdjec ? gdzie burzuje w wypolerowanym evo jezdza do dokow albo w okolice ze zniszczonymi budynkami, hangarami robic zdjecia? To jest wlasnie cos artystycznego wg mnie. Dzieki za komentarz JunioR - nie mam takiego talentu jak Ty i brat :) Dzieki wszystkim ze poswiecili kilka minut zeby zobaczyc render i napisac cos ciekawego, bo jest to i przydatne, i motywuje do dalszej pracy. Nawet krytyka nie zniecheca :) Pozdrawiam
Robertus Napisano 31 Grudzień 2007 Napisano 31 Grudzień 2007 A szczegolnie rendera z tylu mi brakuje :) Obroc fure i zrenderuje, moze byc ciekawie. 1
Riddick_MAX Napisano 31 Grudzień 2007 Napisano 31 Grudzień 2007 Niezły render somochód OK! Reszta też! podłoże zrobione displeacem? Te liście troche nie teges ale 5 się należy!
ReflectVision Napisano 31 Grudzień 2007 Autor Napisano 31 Grudzień 2007 Robertus - moze kiedys wyrendze jeszcze tył :) Riddick - dzieki, tak podloze to disp Edit: Evo ma tez front na Evermotion.org , nie wiem jakim cudem ale ma 1
Fargate Napisano 31 Grudzień 2007 Napisano 31 Grudzień 2007 ładnie, nawet bardzo :) muszę podgonić z mazdą :P 1
ReflectVision Napisano 1 Styczeń 2008 Autor Napisano 1 Styczeń 2008 nie bo mr ma inny tylny zderzak :) to jest zwykla wersja
Piotr_17 Napisano 3 Styczeń 2008 Napisano 3 Styczeń 2008 Świetne auto, ale zmień trochę rendery... Mały samochodzik na środku, a 3/4 kadru to nieciekawy asfalt i jakaś ściana... Fajnie, że otworzyłeś szybę ;)
Piotr_17 Napisano 3 Styczeń 2008 Napisano 3 Styczeń 2008 A, obróciłbym jeszcze trochę przednią felgę, samochód nie stoi w salonie, a prawdopodobieństwo, że felga ułoży sie akurat w ten sposób jest raczej małe, hehe, pozdrawiam, [email protected]
Predator Napisano 3 Styczeń 2008 Napisano 3 Styczeń 2008 Pora odpowiedziec na wszystkie posty. Dziekuje za kazdy post nawet ten krytyczny ;) Predator - mam slaby warsztat i na tyle mnie stac :) Pozdrawiam Hehe Ty len jestes i tyle. Jaki masz warsztat kazdy widzi :).
Gość User190 Napisano 3 Styczeń 2008 Napisano 3 Styczeń 2008 Hehe, no ładne, ale nie rewelacyjne :) Wydaje mi się, czy perspektywa jest dość mocno zniekształcona?? ;> Mam takie dziwne wrażenie, że to niezamierzony efekt. Odtwórczo bardzo ładnie, ale brakuje mi tu czegoś.. może delikatnie skontrować światłem samochód od tyłu, żeby wyrwać go z tła? Modele i teksturki miażdżą :)
jajcek Napisano 6 Styczeń 2008 Napisano 6 Styczeń 2008 praca świetnie wykonana, prawie wszystko mi się podoba, no ale "prawie" robi wielką różnicę. A chodzi mi dokładnie o ten czerwony mur całkiem po lewej stronie - jest taki trochę rozmyty za bardzo.
Rekomendowane odpowiedzi