Skocz do zawarto艣ci

Featured Replies

Napisano

Witam

Na poczatku chce podziekowac Bubulkowi ze mu sie zachcialo odkurzyc moje evo i zmotywowac mnie do dzialania. Nadal ogolna koncepcje tej pracy, niestety musialem mu j膮 porwac i brn膮c do konca za co przepraszam :).

Dziekuje tez Wojtkowi ze jechal mnie na kazdym kroku i wytykal bledy :) no i ciesze sie ze w koncu moglem dokonczyc ten kawal zlomu ;)

Do rzeczy :)

23a319cdb509da96.jpg

No to teraz mozecie zaczac po mnie jechac ;) pozdrawiam, C&C mile widziane :)

Edytowane przez ReflectVision

• Odpowiedzi 53
  • Wy艣wietle艅 21,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Robi piorunuj膮ce wra偶enie! Fajne wysz艂o otoczenie - apropo pod艂o偶a - jak zrobione chodzi mi o drog臋 :)

Napisano

render naprawde spoko:)

tylko cos mnie troche gryzie, a mianowicie te beczki i schody z prawej strony

dodaj im troche brudu i bedzie spoko

to takie moje glupie uwagi:)

Napisano
  • Autor

schody s膮 juz tak zabrudzone ze nie chcialbys na nie wejsc nawet ;)

a beczki .. dzieki Tobie wygralem jasia w臋drowniczka z Klimentem :D

dzieki panowie za komentarze :) wiem ze jest jak jest ale choroba mnie ostatnio wykancza i widze podwojnie :)

Pozdrawiam

Napisano

wszystko pi臋knie 艂adnie, te beczki imo za du偶y refleks maj膮 ;P opr贸cz nich to jedyn膮 rzecz膮 kt贸ra mnie gryzie s膮 te li艣cie, zawieszone w powietrzu... i takie no, jednolite.

ps. czym renderujesz?

Napisano

Samoch贸d super, ale to otoczenie... no nie podoba mi sie po prostu. Szczeg贸lnie ta konstrukcja pod sufitem i ten bluszcz.

Napisano

no to 偶e艣 zaszala艂, materia艂y na aucie wygl膮daj膮 bardzo 艂adnie, szyby lakier no i felgi s膮 pi臋kne, co do modelu to wiadomo pierwsza liga, otoczenie ciekawe dzi臋ki czemu render inny ni偶 wi臋kszo艣膰 pokazywanych autek na forum wida膰, 偶e Bubu, i Wojciech mieli dobry wp艂yw na ciebie, tylko pozazdro艣ci膰 umiej臋tno艣ci oraz uporu w pracy nad tym jak i innymi twoimi autkami, Brawo Brawo !!!

Napisano

yeee, powrot Lancera w wielkim stylu ;)

odbicia z przodu imho kosmiczne po prostu.

moze tylko ten cien od slonca niezbyt tam potrzebny, lepiej by wygladalo gdyby tylko niebo "swiecilo"

Napisano

a mi sie wydaje ze siateczka dosc znacznie pokrzywiona :) falgi i swiatla ladne ale za duzo nie widac przy taki ustawieniu i otoczeniu. czekam na inne rendery!

Napisano

O 偶esz Ty... praca robi wra偶enie :) zas艂u偶one 5x* :) sam bym chcia艂 czasem co艣 takiego wyczarowa膰 ;)

Napisano

samochod bardzo fajny ale otoczenie nie za bardzo. jedynie podloze jest na poziome.

Twoje studujne rendery wgniataja ale ten niestety od nich odstaje.

pozdrawiam

Napisano

Jak juz ci pisalem, super wyszlo:)no ale uparles sie zeby ci cos po fachu napisac sensownego. Niepotrzebne sa moim zdaniem te kratownice, nie chodzi moze zbytnio o ciec, lecz o samo odbicie w aucie- na drzwiach nie wyglada to ciekawie. cienie tez mogly byc troszke zblurowane, na calej scenie maja one taka sama ostrosc( patrzac po odleglosciach obiektow od zrodla swiatla, powinny one sie roznic) jednak te dwie uwagi nie wplywaja raczej na odbior pracy jako calosci, pro i tyle, 5 sie nalezy:) na galerie tez pewnie zapracuje:)

Napisano

modelik piekny otoczenie zdecydowanie odstaje od modelu . Gratulacje kolejnego pieknego modelu !!! :) Pozdrawiam

Napisano

Hmmm no a mi si臋 nie podoba... jako艣 to takie ble...(chyba bardziej wole studyjne rendery ale nvm..) A mianowicie co mi si臋 nie podoba... to to 偶e nie pokaza艂e艣 pi臋kna tego modelu... 1 bok + reszta w cieniu... strata tak dobrego(chyba) modelu na taki render... i troszk臋 za krystaliczny lakier jak dla mnie... tak jako艣 co艣 mi si臋 nie widzi... otoczenie... no jest takie jakie jest... beczka ma fajny lakier... tylko poco beczce lakier?:P

Model 4/4+, scenka 4-, kompozycja 3 :)

Napisano

艢wietne refleksy, i bardzo fajne otoczenie do tego autka. Te krzaki to ivy generator?

Napisano

Ehh, no nie wiem... og贸lnie pracka bardzo fajna ale jako艣 tak za ma艂o Lancera w tym wszystkim, tak jakby by艂 tylko dodatkiem do starego magazynu zamiast na odwr贸t... mo偶e lepiej by by艂o, gdyby艣 przysun膮艂 go troche bli偶ej kamery, ustawi艂 nier贸wnolegle do murku i u偶ywaj膮c VRay Camera (lub ZDepth i PSa) da艂 ma艂ego DOFa, tak 偶eby oddzieli膰 g艂贸wnego bohatera od t艂a... ale to tylko moje zdanie ;)

Pozdrawiam.

Napisano

Na poczatku zalodowala mi sie tylko gorna czesc renderu, ale po zobaczeniu dolnej czesci z wrazenia powiedzialem tylko "ojjj....". Swietnie wyszlo, ale po dluzszej chwili, jak juz wczesniej stwierdzono, lewa strona lepsza od prawej, albo inaczej: dol lepszy od gory.

Napisano

Szkoda 偶e ja tak nie umiem :P Super praca , nie wiem co wi臋cej powiedzie膰 , 5*

Napisano

Nie wiem, ale mi ta scenka za bardzo nie podchodzi... :/ Nie podoba mi sie otoczenie i jak dla mnie zbyt kontrastuje z samochodem (otoczenie brudne, a samoch贸d 艣wieci sie jak psie kule ;P ) Nez艂y modeling, niez艂e textury, og贸lnie ka偶dy element z osobna jest dobry, ale razem tworz膮 nieciekawe t艂o dla samochodu. Najbardziej razi mnie sufit, obci膮艂bym 1/3 g贸rnej cz臋艣ci obrazka.

Napisano

kurcze oglnie model ladny ale otoczenie i caly render wedlug mnie wszystko psuje niestety.

Napisano
  • Autor

Pora odpowiedziec na wszystkie posty. Dziekuje za kazdy post nawet ten krytyczny ;)

mrkrzysiek - troche sie przy modelu obijalem, bo robilem go ponad rok z tego co pamietam , a moze i dluzej, nie jestem dobry w renderingu ale staralem sie jak moglem zeby cos z tego wyszlo

Kr3tz, CG_Lama - wielkie dzieki :)

Robertus - to moj 1 powazny samochod byl, wiec cos tam moze byc pokrzywione, ale moze zaniedlugo wrzuce siatki modelu ;) aha i powiedz mi czego nie widac :) bo ja akurat lubie taki "polklimacik".

Sephi, polka dot - wielkie dzieki ;)

t0m3k - jestem przeciwnego zdania :)

vision3d - pi膮teczk膮 niepogardze ;) dzieki mistrzu

Lukasz_Stanek - nie przecze :) ale troche czasu zajeblo robienie detalu i glupio by bylo teraz go uciac. Dzieki ;)

JohnZi - ktore kratownice ? chodzi o siatke za kamer膮 ? :) czy kratownice na dachu

Bubu - :*

Last Soldier - dz :)

Predator - mam slaby warsztat i na tyle mnie stac :)

Tomu艣, Homa, Hindus - :D

D4D4L - nie widziales lakierowanej beczki ? :) nie przejmuj sie mnie tez sie nie podoba nic :)

Klicek - nie bij, to wina Bubu ! :D:D dzieki Klicorku :)

Chveti - tez mi sie lewa bardziej podoba :D

-hpx- - tak :)

Loozack - moze jeszcze kiedys przysiade jak czas pozwoli :) wielkie dzieki ;)

P3ter, Muddy, Poke - dzieki

Yano - "otoczenie brudne, a samoch贸d 艣wieci sie jak psie kule" nie widziales nigdy takich zdjec ? gdzie burzuje w wypolerowanym evo jezdza do dokow albo w okolice ze zniszczonymi budynkami, hangarami robic zdjecia? To jest wlasnie cos artystycznego wg mnie. Dzieki za komentarz

JunioR - nie mam takiego talentu jak Ty i brat :)

Dzieki wszystkim ze poswiecili kilka minut zeby zobaczyc render i napisac cos ciekawego, bo jest to i przydatne, i motywuje do dalszej pracy. Nawet krytyka nie zniecheca :)

Pozdrawiam

Napisano

A szczegolnie rendera z tylu mi brakuje :) Obroc fure i zrenderuje, moze byc ciekawie.

Napisano

Niez艂y render somoch贸d OK! Reszta te偶! pod艂o偶e zrobione displeacem? Te li艣cie troche nie teges ale 5 si臋 nale偶y!

Napisano
  • Autor

Robertus - moze kiedys wyrendze jeszcze ty艂 :)

Riddick - dzieki, tak podloze to disp

Edit: Evo ma tez front na Evermotion.org , nie wiem jakim cudem ale ma

Napisano

艢wietne auto, ale zmie艅 troch臋 rendery... Ma艂y samochodzik na 艣rodku, a 3/4 kadru to nieciekawy asfalt i jaka艣 艣ciana... Fajnie, 偶e otworzy艂e艣 szyb臋 ;)

Napisano

A, obr贸ci艂bym jeszcze troch臋 przedni膮 felg臋, samoch贸d nie stoi w salonie, a prawdopodobie艅stwo, 偶e felga u艂o偶y sie akurat w ten spos贸b jest raczej ma艂e, hehe,

pozdrawiam, [email protected]

Napisano
Pora odpowiedziec na wszystkie posty. Dziekuje za kazdy post nawet ten krytyczny ;)

Predator - mam slaby warsztat i na tyle mnie stac :)

Pozdrawiam

Hehe Ty len jestes i tyle. Jaki masz warsztat kazdy widzi :).

Napisano

Hehe, no 艂adne, ale nie rewelacyjne :)

Wydaje mi si臋, czy perspektywa jest do艣膰 mocno zniekszta艂cona?? ;> Mam takie dziwne wra偶enie, 偶e to niezamierzony efekt.

Odtw贸rczo bardzo 艂adnie, ale brakuje mi tu czego艣.. mo偶e delikatnie skontrowa膰 艣wiat艂em samoch贸d od ty艂u, 偶eby wyrwa膰 go z t艂a?

Modele i teksturki mia偶d偶膮 :)

Napisano

praca 艣wietnie wykonana, prawie wszystko mi si臋 podoba, no ale "prawie" robi wielk膮 r贸偶nic臋. A chodzi mi dok艂adnie o ten czerwony mur ca艂kiem po lewej stronie - jest taki troch臋 rozmyty za bardzo.

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj wi臋cej Polityka prywatno艣ci