Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano
  • Autor

BetiiX dzięki! :)

telthona a bo mi sie pomyliło wszystko nie ogarnima kiedy oni to wydają.

dobra bo za dużo tekstu za mało obrazków

dzisiejszowczorajszy lunch plus chwila korekcji w domu.

d13-copy.jpg

• Odpowiedzi 2k
  • Wyświetleń 380,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

cześć taki pokemon z dziś

zauważyłem ze tak co 3 śniadanie mi coś fajnego wychodzi chyba częściej muszę robić sobie bułki z szynką i papryką :P

d16.jpg

Napisano

Ostatnio wzrasta Ci feeling, nie wiem czy to kwestia treningu czy może coś wydarzyło się nowego u Ciebie. Kobitka jakaś czy coś. Poza tym widać pasję malowania dla samego malowania.

kibicuję i oglądam z zaciekawieniem.

Napisano
  • Autor

KaliditusZaliditey Kobitka ta sama od długiego czasu... o! okulary kupiłem. Fakt maluje trochę wiecej niż wczesniej i inaczej, więcej eksperymentuje. Nie chwytam sie jakiś wydumanych(może poza małpką małpka jest super) tematów, ale sprawia mi to przyjemność szczególnie te poranne głupotki.

dzięki pozdrawiam.

Napisano
  • Autor
Konik jest fantastyczny, a puszczenie tego obrazka jeszcze lepsze.

niektórzy twierdzą że zbyt szybko odpusciłem ;)

Napisano

Odrobina zdefiniowania temu koniu by mogła nie zaszkodzić, oczywiście w bardzo ciemnych tonach, żeby nie rozwalić waloru i kompozycji.

Napisano
  • Autor

biglebowsky cos tam kombinowałem ale bardziej napsułem niz udało mi sie coś wywalczyć. :)

CUKIERASS dzięki!

odgrzany kotlecik

swamp-walkers.jpg

Napisano

Bardzo fajna ta czarodziejka, czytelnie. Poprawa czytelności w końcu lepiej pokazuje Twoje umiejętności. ;)

Pozdrawiam

Napisano

Jeśli miałbym się prztsrać to najwyżej do detali:

-nie widzialna lewa dłoń to zbytek czarodziejskości jak dla mnie;]

-tkanina spódnicy aż się prosi o jakiś wzór bo cała reszta jest raczej na bogato

-porozmazywałbym trochę krawędzie, przynajmniej miejscami i spróbował osadzić ją trochę pewniej w przestrzeni, bo na razie jest trochę taką naklejką

-kręgosłup jej się delikatnie, ale zaóważalnie łamie

-może bym jeszcze spróbował oddalić w przestrzeni fragment laskogrzmota za jej plecami

czyli raczej kosmetyka =]

Napisano

Faktycznie, chwieje się na lewo trochę, ale wystarczyłoby jej głowę na prawo przechylić i będzie stać pewniej;)

Napisano

@TIEM

Ja bym to uznal za sukces, a nie blad. Poza, ktora jest statyczna jest faktem, nie opawiada za duzo historii, jest jak zdanie oznajmujace. Wytracenie jej z rownowagi tworzy jakis tam suspens i napiecie, postac jest w ruchu, ma intencje.

Super robota, Kojocie!

Napisano
  • Autor

Swiezy dzięki :)

TIEM refką była jakas modelka na wybiegu złapana w ruchu także moze sie troszke chwiać :)

WojtekFus dziękóweczka

resh no właśnie chciałem sobie uderzyć w takie azjatyckie klimaty także ciesze sie ze to widać.

coś nowego :)

newspaper.jpg

Napisano
Uwielbiam to zestawienie barwne

Noo, ten schemat kolorystyczny nazwałbym filuternie "Irish pub w Glasgow" :)) Bardzo fajny obrazek, podtrzymuję zdanie ze jeden z Twoich najfajniejszych

Napisano

Fajnie jest zobaczyć Twoje piersze posty w tej teczce i to co robisz teraz:)

Napisano
  • Autor

KaliditusZaliditey dzięki, ale sobie wymyśliłem że on będzie trochę siedział jak ta ze sprawy dla reportera :D

Urbanboogie dzięki!

motyl jeden z powodów dla których trzymam to w "kupie" czasem zaglądam wstecz i czytam co ludzi mi pisali przez co wykreślam sobie rzeczy "to do" :)

tymczasem coś nowego

ballon.jpg

Napisano

Przyjemne - warsztatowo to nic nie gadam tylko podglądam.

A jako widz to twarz dziewczynki trochę jest płaska (piegi/rumieńce widać dopiero w 3-krotnym powiększeniu).

Napisano

Może się czepiam ale rycerz jest oświetlony z góry a nie rzuca cienia na ziemie, i jeszcze gdyby skakał z krawędzi to byłby trochę dalej ( bliżej smoka) teraz wygląda trochę jakby podskoczył do góry coś jak mario bros w gierce na pegasusa. Smoka nie ruszam nie znam się na ich anatomii ;) . Kolorki i światło bardzo fajne.

Napisano
  • Autor

KaliditusZaliditey tego smoka chyba z 8 razy od początku malowałem także wyszło jak wyszło... mniejsze zło, nie czuje się silnie w tej materii.

grass total fail z mojej strony :P na początku rycerz był juz w locie ze skały dlatego nie rzucał cienia a potem go przesunąłem bo mi kompozycyjnie nie pasował ze smokiem.

COR dzięki :)!

wczorajsze yello malowanie długa poza 2,5h i szybkie szkice po 5 każdy(na blogu stepbystep długiej pozy)

yello_23_03_2013-pose.jpg

yello_23_03_2013.jpg

Napisano

No no, coraz lepiej, coraz lepiej. Fajna kolorystyka i przede wszystkim, czuc ze sie nie spinales nad ta praca i wyszedl na wierz jej zwiwny, delikatny charakter.

Napisano

kolory na skórze wyglądają zacnie ;3, podoba mi się też ten 'malarski' efekt ;3 dobre, dobre

Napisano
  • Autor

ICE spinałem sie :D ale dobrze że nie widać :P

ramalooke dzięki!

coś nowego

538886_584307518249199_364873850_n.jpg

Napisano

Noo ładnie. Podoba mi się atmosfera i kompozycja. Jeśli nie masz nic przeciwko małej krytyce, to zmienił bym kolor róż na herbie, lub kolor włosów dziewczyny na jakieś komplementarne, by jej głowa trochę wyskoczyła do przodu. Ale to takie moje czepialstwo. Dobra robota

Napisano
  • Autor

Akurat chciałem to połączyć plastycznie całą panne z herbem :)

ciesze sie że sie podoba :)

Napisano

Fajno fajno :) Mi sie podoba ta kompozycja z herbem. Tylko tak dziwnie jakos fejduje kiecka przy schodach :)

Napisano

Jestem pod wrażaniem :) Będę częściej tu zaglądała. Podoba mi się bardzo, jak zostawiasz niedopowiedziane miejsca. Pozdrawiam :)

Napisano
  • Autor

Piret emenems kamesanin dzięki!

jak by ktoś miał ochotę zobaczyć jak Viking powstawał zapraszam na bloga dodałem gif process :)

Napisano

Viking zacny, jednak białogłowa znacznie lepsza :) Światło cud i miód :)

Napisano

W tym ćwiczeniu chyba można było bardziej poszaleć z kolorem, mięsko. Kibicuję i w takich ćwiczeniach chciałbym zobaczyć też to co jest już w Twoich ilustracjach czyli krejzi kolory i faktury.