Shogun 3D Napisano 15 Październik 2010 Share Napisano 15 Październik 2010 Hubble 3D w IMAXie: Niestety tylko 20% filmu to rozbudowany wygaszacz ekranu. Reszta to dokument o budowie teleskopu, jego eksploracji i wyprawach naprawczych i modernizacyjnych. Niemniej sam tylko kosmos pokazany w 3D przez 10 minut zapiera dech w piersiach i NAPRAWDĘ warto to zobaczyć. Jak ktoś ma dzieci, to posiadam kupony zniżkowe na ten film: rodzice wchodzą po cenach studenckich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blinq Napisano 15 Październik 2010 Share Napisano 15 Październik 2010 Czy tylko mnie się wydawało, że jakość efektów strasznie spadła w porównaniu do poprzednich części? Momentami miałem wrażenie, że oglądam niskobudżetówkę... Nie przypominam sobie, żeby w poprzednich częściach było jakieś specjalnie dobre te efekty ;) Tu nie ma dramatu, aczkowliek reżyser za dużo się Matrixa naoglądał ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nezumi Napisano 15 Październik 2010 Share Napisano 15 Październik 2010 Resident Evil: Afterlife (pierwsze 20 minut - dalej nie dalem rady) - wylaczylem mozg, ale niedostatecznie. Wszystko w tym filmie jest beznadziejnie glupie a masa scen jest zrobiona tylko i wylacznie jako pretekst do pokazania 3D. Pierwsze dwie czesci byly ok, trzeciej juz nie dalem rady obejrzec i przy czwartej poleglem z kretesem. Sa jakies granice do ktorych moge zniesc bzdure i cieszyc sie filmem. Ta produkcja przekroczyla je juz na samym poczatku. BTW - chcialbym jeszcze Jovovich zobaczyc w jakims fajnym filmie. Jak na razie to Piaty Element jest najlepsza produkcja w jakiej ja widzialem... A latka leca ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blinq Napisano 15 Październik 2010 Share Napisano 15 Październik 2010 Nezumi widocznie miełeś za mało chipsów! ;) Albo za małą głupawkę ;) Zgadzam się z Tobą, że film poraża swoją głupotą ale z odpowiednim nastawieniem i wyposażeniem jest całkiem całkiem ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nezumi Napisano 15 Październik 2010 Share Napisano 15 Październik 2010 Spoko - nie oczekiwalem dramatu psychologicznego ale i tak mnie zaskoczyli :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tr3buh Napisano 16 Październik 2010 Share Napisano 16 Październik 2010 "The social network" ten film tylko potwierdza moja opinie ze Fincher jako rezyser potrafi sie sprawdzic w kazdym temacie, film kozacki A aktor wcielajacy sie w postac tworcy facebooka powinien pomaszerowac po oscara Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
walmord Napisano 17 Październik 2010 Share Napisano 17 Październik 2010 (edytowane) A mi się "The social network" zupełnie nie podobał. Był co prawda bardzo sprawnie zrobiony warsztatowo, dobre zdjęcia, reżyseria, świetna muzyka, ale po co to wszystko? Jak dla mnie jest to wielka reklama facebooka i laurka wystawiona jego twórcy, która ma przekonać ludzi że choć podejrzewa się go o rzeczy niecne to w istocie całkiem fajny z niego koleś. Jestem przekonany że gdzieś w najgłębszych kulisach tej produkcji domniemany twórca facebooka okaże się osobą która zamówiła i sfinansowała taki film, mimo iż publicznie odcina się od tematu i filmu oglądać nie zamierza. uwaga spoiler! na końcu filmu brakowało tylko żeby Mark dostał pozytywną odpowiedź od byłej dziewczyny o przyjęciu do grona znajomych, wtedy laurka byłaby doskonała. Jakbym miał miliard na koncie nie znalazł bym lepszego sposobu na zbudowanie sobie wizerunku spoko kolesia i odegrania się na wszystkich dotychczasowych wrogach :) samo zakończenie też pozostawia spory niedosyt, bo przyjmując konwencję takiej kroniki wydarzeń w zasadzie można było filmu i urwać 15 min wcześniej i dokleić napisy o dalszych losach bohaterów, albo pociągnąć to jeszcze z 30 min i zrobić tak samo, byłoby to bez różnicy Edytowane 17 Październik 2010 przez walmord Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 17 Październik 2010 Share Napisano 17 Październik 2010 Walmord, jakiś inny film oglądaliśmy :) SPOLIERY Nie mamy powiedziane czy faktycznie podpuścił Seana Parkera, nie wiemy na ile maczał palce w odsunięciu Saverina, na pewno zagranie z wioślarzami nie było do końca czyste. Nie ma żadnych odpowiedzi a milczące zachowanie Zuckerberga da się wyjaśnić zawsze na 2 sposoby. Bardzo to sprytne ze strony Finchera, w zasadzie nie powiedział nic w bardzo fajnym stylu. Zresztą bez dwóch zdań Zuckerberg został pokazany jako palant, to chyba widać od pierwszej sceny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
walmord Napisano 17 Październik 2010 Share Napisano 17 Październik 2010 (edytowane) SAME SPOILERY @biglebowsky doceniam warsztat Finchera i to jak cały film lawirował pomiędzy pokazać-niepokazać, tłumaczyc-nietłumaczyć, ale im bliżej końca tym gorzej mu to wychodziło, kiedy ranga pokazanych problemów się podnosiła, nie dało się już wszystkiego wytłumaczyć ze jest cool albo nie cool, a ostatnią sceną wszystko zniweczył, kiedy Mark siedzi sam przy kompie i prawnicza rzuca mu zza pleców że wcale nie jest dupkiem a on w tym czasie czeka w napięciu aż była miłość mu odpowie jest bardzo jednoznaczna, łopatologiczna, sklecona jakby na zamówienie, nie wiem jak to inaczej odbierać. Jestem też pewien że ci co nie mieli konta na Facebooku i zobaczyli film teraz na pewno już to konto mają, czyli film zadziałał. Edytowane 17 Październik 2010 przez walmord Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 17 Październik 2010 Share Napisano 17 Październik 2010 Że nie jest a stara się być, to spora różnica :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SSn4k3 Napisano 18 Październik 2010 Share Napisano 18 Październik 2010 Machete - Świetne. Akcja, flaki, krew, absurdy czyli Rodriguez:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartolomeo Napisano 29 Październik 2010 Share Napisano 29 Październik 2010 essential killing - bardzo mieszane uczucia po tym filmie. niby bardzo dobry, nietuzinkowy, ale kilka scen niszczy cały efekt... Na pewno warty obejrzenia, ale po kilku dniach, niemogę się zdecydować, czy mi się podobał, czy nie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 7 Listopad 2010 Share Napisano 7 Listopad 2010 "Hej, Skarbie" - cudowne w swojej grozie. Do kin, bydlaki! ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartolomeo Napisano 7 Listopad 2010 Share Napisano 7 Listopad 2010 "Mad Men" - nie wiem w sumie dlaczego, ale podoba mi się ten serial bardzo. Bardzo specyficzny klimat :) Jak ktoś się interesuje reklamą to polecam. No i klimat późnych lat 50tych na manhatannie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kroopson Napisano 7 Listopad 2010 Share Napisano 7 Listopad 2010 essential killing - bardzo mieszane uczucia po tym filmie. niby bardzo dobry, nietuzinkowy, ale kilka scen niszczy cały efekt... Na pewno warty obejrzenia, ale po kilku dniach, niemogę się zdecydować, czy mi się podobał, czy nie... wyszedłem w połowie filmu z kina. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kusanagi Napisano 13 Listopad 2010 Share Napisano 13 Listopad 2010 no Mad Men jest wypasny ./ nigdy wczesniej nie ogladalem zadnych tv show ale ten mnie wciagnal i ogladam z dziewczyna juz 2 sezon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun 3D Napisano 13 Listopad 2010 Share Napisano 13 Listopad 2010 (edytowane) Pozwól mi wejść - Straszna, przerażająca kupa. Ilość grozy na poziomie sagi Zmierzch... Ostatni Władca Wiatru - W rzeczywistości jest to Księga Wody oparta na kreskówce Avatar, tyle, że niemiłosiernie okaleczona fabularnie. Efekty przyzwoite, gra aktorska nie najgorsza, więc ogląda się przyjemnie. Film jest dla dzieci, warto wziąć na to poprawkę. Polecam jako lekki odstresowywacz. Edytowane 13 Listopad 2010 przez Shogun 3D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dac77 Napisano 17 Listopad 2010 Share Napisano 17 Listopad 2010 Ostatni odcinek Weeds w serii szóstej (może wogóle ostatni ?) zrechabilitował całą szóstą serię, która była gorsza od wcześniejszych. Polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SSn4k3 Napisano 17 Listopad 2010 Share Napisano 17 Listopad 2010 Bękarty wojny - Nie wiem czy mi coś się stało w głowę, ale nie podobał mi się ten film - po prostu nuda, aż mi się przysnęło. 4/10. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zio_mal Napisano 17 Listopad 2010 Share Napisano 17 Listopad 2010 moze obejrzyj go jeszcze raz ale na wypoczetym umysle:) 4/10 to az nieprawdopodobnie mala ocena jak na ten film. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartolomeo Napisano 17 Listopad 2010 Share Napisano 17 Listopad 2010 Breaking bad - jestem w absolutnym szoku jaki to jest dobry serial. Reżyseria, aktorzy, scenariusz... wszystko na bardzo wysokim poziomie. Lubię, jak widz nie jest traktowany jak idiota. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrozik26 Napisano 17 Listopad 2010 Share Napisano 17 Listopad 2010 Ostatni Egzorcyzm aka Last Exorcism - Film napewno nie jest typowym horrorem , troche leży w nurcie tych "kręconych kamerą domową" ale odbija w strone reportażu , moim zdaniem koncept filmu jak i odczucia po nim są super , spodziewam się że wiele osób moze uznać że to gniot ale podobał mi się za ciekawe podejście do tematu , choć technicznie kilka scen padło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kusanagi Napisano 18 Listopad 2010 Share Napisano 18 Listopad 2010 Skyline !!! jeden z najgorszych filmow jaki widzialem w tym roku temat fajny i po trailerze spodziewalem sie czegos na miare Dzien niepodleglosci momentami taki kicz ze ludzie zaczeli sie smiac na glos w kinie a to raczej nie za dobra recenzja ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 18 Listopad 2010 Share Napisano 18 Listopad 2010 polecam kowboje i obcy, sam nie wierzyłem ze takie coś moze powstać ale powstało :D kolejny temat dla hollywood renderowany bruce lee walczy z obcymi. http://movies.yahoo.com/movie/1810159817/video/23073546 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SSn4k3 Napisano 19 Listopad 2010 Share Napisano 19 Listopad 2010 moze obejrzyj go jeszcze raz ale na wypoczetym umysle:) 4/10 to az nieprawdopodobnie mala ocena jak na ten film. Oglądałem go w sobotę po porannej kawie i śniadaniu. Nie było żadnego kaca i podobnych;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 19 Listopad 2010 Share Napisano 19 Listopad 2010 ja polecam 'Wyjście przez sklep z pamiątkami' http://www.muranow.gutekfilm.pl/text.php?id=c10c9fdc81c7e29 ;) nie było na sali kinowej osoby której ten film się nie spodobał :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PLS Napisano 19 Listopad 2010 Share Napisano 19 Listopad 2010 The Walking Dead - serial z dosyć zdrowym podejściem do tematu zombie. Bałem się że skopią go jak większość filmów o tej tematyce, ale całe szczęście pozytywnie mnie zaskoczył. Jak dla mnie obecnie najlepszy serial. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Chrupek3D Napisano 20 Listopad 2010 Share Napisano 20 Listopad 2010 Harry Potter - podobal mi sie... troche dluzyl sie w lesie... no i Zgredka szkoda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 20 Listopad 2010 Share Napisano 20 Listopad 2010 ja polecam 'Wyjście przez sklep z pamiątkami' http://www.muranow.gutekfilm.pl/text.php?id=c10c9fdc81c7e29 ;) nie było na sali kinowej osoby której ten film się nie spodobał :D Też polecam, rewelacja! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frankot Napisano 21 Listopad 2010 Share Napisano 21 Listopad 2010 (edytowane) This film is not yet rated - jest to dokument na temat MPAA i przyznawania kategorii wiekowym, filmom, w stanach. Bardzo dobrze pokazuje w jaki sposób przyznawane są oceny i ukazuje wszelkie minusy oraz niedorzeczności tego systemu.Warto obejrzeć, chociaż z tego względu, aby dowiedzieć się, dlaczego filmy są teraz nijakie i skierowanie do nikogo. Ocena 7/10 wydaje się sprawiedliwa. Warto obejrzeć z tego względu, że mało jest dokumentów, które pokazują przemysł filmowy. Edytowane 22 Listopad 2010 przez Frankot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Chrupek3D Napisano 21 Listopad 2010 Share Napisano 21 Listopad 2010 Machete: zabawa przednia, tylko trzeba wziac na wstrzymanie ;) Boszzzz jakie to jest durne :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tr3buh Napisano 21 Listopad 2010 Share Napisano 21 Listopad 2010 Maczeta jest groteskowa, kiczowata i glupia, ale przynajmniej jest fajne gore na wysokim poziomie, wlasciwie mozna ten film nie ogladac od poczatku do konca tylko sobie poprzewijac na co ciekawsze sceny, po pierwsze obejrzy sie to co jest jedyna zaleta filmu czyli rozwalka a po drugie oszczedzi sie sporo czasu, ktory bedzie mozna spozytkowac na inny bardziej wartosciowy film Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aspenboy Napisano 22 Listopad 2010 Share Napisano 22 Listopad 2010 Maczeta jest groteskowa, kiczowata i glupia Coś mi się zdaję, że to celowa stylizacja na taką konwencję ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
THE MANYSH TRAFO Napisano 22 Listopad 2010 Share Napisano 22 Listopad 2010 Inception 1/10 idotyczny film, poprostu głupi. nie polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 23 Listopad 2010 Share Napisano 23 Listopad 2010 15min. spoilery. TRON. http://www.collider.com/2010/11/20/tron-legacy-behind-the-scenes-footage-b-roll/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Chrupek3D Napisano 27 Listopad 2010 Share Napisano 27 Listopad 2010 Zaplatani: wlasnie wrocilem z 3D... wszystko genialne, a kon lepszy niz osiol w Shreku ;) W ksiezniczce prawie sie zakochalem, ale macocha jako postac CG o ciupine chyba lepsza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ulfar999 Napisano 27 Listopad 2010 Share Napisano 27 Listopad 2010 Sword in the moon - kino azjatyckie ale spoko jakos mnie cos wzielo i Pitch Black ogladalem :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tr3buh Napisano 27 Listopad 2010 Share Napisano 27 Listopad 2010 (edytowane) napalilem sie na incepcje bo wszyscy zachwalali a na imdb ma 9,1, tak wiec zaczalem ogladac w napieciu spodziewajac sie nie wiadomo czego... i otrzymalem sredni thiller s-f, niektore efekty fajne, rozpadajace sie budynki, strzelajace zolnierzyki, ludziki w snach itp itp i nic poza tym.. co w tym ludzie widza.. to ja nie wiem.. miejscami byl nudny.. film oceniam na 5/10 EDIT: wydaje mi sie ze ludzie sie stesknili za bardzo za filmami typu "matrix" a incepcja miejscami jest bardzo podobna to po pierwsze, a po drugie z Nolana zrobili takiego troche Quentin Tarantino jakiegokolwiek filmu by nie wypuscil i tak to bedzie wychwalane Edytowane 27 Listopad 2010 przez tr3buh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiezy Napisano 28 Listopad 2010 Share Napisano 28 Listopad 2010 Także polecam Tangled :) księżniczka jest bardzo urocza,przypomina mi charakter mojej byłej z którą ostatnio się rozwiodłem,tym bardziej wydawało mi się to komiczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kroopson Napisano 28 Listopad 2010 Share Napisano 28 Listopad 2010 Tangled i How to train your dragon - dwa arcydzieła, bardzo polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ulfar999 Napisano 28 Listopad 2010 Share Napisano 28 Listopad 2010 A tam, a kto kameleona doceni ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rozpruwacz Napisano 28 Listopad 2010 Share Napisano 28 Listopad 2010 Też polecam, rewelacja! film = MASAKRA! jesli to czytasz, podnies tylek z przed komputera idz do kina/wyporzyczalni/sklepu i obejrzyj ten film... a no i chodzi o Exit Through the Gift Shop Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brodkins Napisano 29 Listopad 2010 Share Napisano 29 Listopad 2010 ostatnio trafiłem na The Gruffalo jak ktoś jeszcze nie widział to polecam. przede wszystkim fajnie napisane story, ale i wspaniale zrealizowane - smaczny design i mikro klimat całości - bardzo sycące. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz_D Napisano 29 Listopad 2010 Share Napisano 29 Listopad 2010 THE MANYSH TRAFO trzeba bedzie zobaczyc ten film bo wszyscy szalu dostaja a Ty tak nisko oceniasz. a tak z ciekawosci to ten YORK w North Yorkshire w pakistanie czy NEW YORK :D ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 29 Listopad 2010 Share Napisano 29 Listopad 2010 Tangled... rewelacja :) koń wymiata a sam obrazek jest genialny :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diakale Napisano 29 Listopad 2010 Share Napisano 29 Listopad 2010 Od siebie polecę mało znany hiszpański film "Granatowy Prawie Czarny". Nie wiem dlaczego mało znany, bo świetny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
THE MANYSH TRAFO Napisano 29 Listopad 2010 Share Napisano 29 Listopad 2010 THE MANYSH TRAFO trzeba bedzie zobaczyc ten film bo wszyscy szalu dostaja a Ty tak nisko oceniasz. a tak z ciekawosci to ten YORK w North Yorkshire w pakistanie czy NEW YORK :D ? Nie ogladaj !! szkoda czasu, lepiej jakis bollywood ogladac ! :D Film tragiczny do granic mozliwosci. York, oczywiscie North Yorkshire, zasypany sniegiem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartolomeo Napisano 29 Listopad 2010 Share Napisano 29 Listopad 2010 Wyjście przez sklep z pamiątkami - jedna z fajniejszych rzeczy oglądanych ostanio :) mega się ubawiłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kr3tz Napisano 29 Listopad 2010 Share Napisano 29 Listopad 2010 Incepcja - podobał mi się, na filmwebie waham się między 8 a 9. Nie czytałem żadnych recenzji przed obejrzeniem i podszedłem do niego "na czysto". Po tym, co wiedziałem o filmie, myślałem, że będzie trochę bardziej... wiecie... *szept* ...po krawędzi. Że uświadczę więcej zaginania rzeczywistości i takich widoków: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kusanagi Napisano 29 Listopad 2010 Share Napisano 29 Listopad 2010 127 Hours swietny film / nie jakies arcydzielo ale naprawde warto obejrzec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi