Napisano 20 Marzec 200816 l Czesc. W imieniu calego zespolu chcialbym zaprosic Was na strone naszego studia Human Ark. http://www.human-ark.com Jestesmy nowopowstalym studiem animacji stworzonym do realizacji projektow filmowych i reklamowych w zakresie produkcji oraz postoprodukcji. Chcielibysmy takze zlozyc wszystkim najlepsze zyczenia z okazji Swiat Wielkanocnych. Oto nasza animowana kartka swiateczna: http://www.human-ark.com/easter/ Pozdrawiam, Pawel Lipka
Napisano 20 Marzec 200816 l Widziałem na CGTalku... Jedno nasuwa się na język... Wyje.... w czache :o Gratki.
Napisano 20 Marzec 200816 l ooooopad szczeny. poziomem minimalnie odstaje animacja z rzeką lawy, cała reszta wgniata w fotel.. gratulacje! ps. no i oczywiście wzajemnie wesołych świąt!
Napisano 20 Marzec 200816 l wyiebutne i to mocno, mocny zespół. Musiałem się chwilkę ogarnąć zanim coś napisałem ;) Życze powodzenia i gromu pracy!
Napisano 20 Marzec 200816 l ojajego.. a chcialem dzisiaj wrzucic moj showreel .. nie chce zeby byl post obok tego bo bedzie wygladal conajmniej miernie.... ale kara!!!!!!! rispekcik w koncu cos sie rusza w pl bo zaczynalem odnosic wrazenie ze ci z platige maja monopol
Napisano 20 Marzec 200816 l Nie będę powtarzał reszty bo wiadomo;]dodam tyko powodzenia, chociaż jak na samym początku nowe studio ma taki reel i to zbędne;]
Napisano 20 Marzec 200816 l Khekhe, a Wy wiecie chlopaki, ze mi sie nie podobalo, i juz pisalem na priva dlaczego, ale kto by tam sluchal starego pryka. Moze po prostu spodziewalem sie czego innego. salut Dziadek Stal
Napisano 20 Marzec 200816 l bardzo przyjemne dla oka, gratuluje fajnego reela :) przyjemne tez dla ucha, macie w ekipie jakiegos muzyka, kto robil muze? rowniez zycze wesolych swiat, duzo prezentow pod choinka i takie takie ;)
Napisano 20 Marzec 200816 l Wow ! Niezły team, niedługo pewnie będziecie najbardziej znanym studiem w Polsce :) Gratulacje !
Napisano 20 Marzec 200816 l Światowa jakość, bezsprzeczny profesjonalizm, kolejny dowód, że w Polsce są zdolni ludzie, których pasja i chęć tworzenia nie zna granic. Gratulacje dla całego zespołu, naprawdę wspaniała robota. Pozdrawiam
Napisano 20 Marzec 200816 l no no no!, czyli to o czym tyle bylo slychac za kulisami wrescie ruszylo na dobre, bardzo sie ciesze ze mamy nowe studio w Warszawie! Brawo. Pawel, zdradzisz kto jest autorem muzyki w tle i czy mozna jej posluchac w calosci? natomiast co do demka, po obejrzeniu go dziesiaty raz nieco traci na swojej mocy, niemniej jednak wyglada niezle, sceny z matte paitingiem wygladaj pysznie natomiast sceny gdzie mozna ogladac czyste 3D/animacje juz nieco gorzej. ale to pikus, jest bardzo dobrze i zycze Wam jak najlepiej ekhm... podoba mi sie ten dziala 'praca' w stronie firmy ;) powodzenia chlopaki! pozdr, pionier
Napisano 21 Marzec 200816 l Autor Dziekuje za tak dobre komentarze:) Autorem muzyki jest Roberto Ignis. Zawiazalem z nim wspolprace przy okazji mojego projektu serialu animowanego gdzie swietnie sprawdzil sie w muzyce w stylu disneyowskim. Uznalem, ze dobrym pomyslem bedzie aby stworzyl podklad takze do naszego firmowego dema. Z efektow jego pracy zwykle wszyscy sa bardzo zadowoleni. Ma mega talent:) Pozdrawiam, Pawel
Napisano 21 Marzec 200816 l Witam!! widzialem juz to jakis czas temu :) i powtorze sie... super !! ps. swietny macie zespol :) pozdro
Napisano 21 Marzec 200816 l co tu duzo pisać ;) jak u Was wygląda sprawa z muzyką? Macie kompozytora jakiegoś?
Napisano 21 Marzec 200816 l Przeca napisal: Autorem muzyki jest Roberto Ignis. Zawiazalem z nim wspolprace przy okazji mojego projektu serialu animowanego gdzie swietnie sprawdzil sie w muzyce w stylu disneyowskim. Uznalem, ze dobrym pomyslem bedzie aby stworzyl podklad takze do naszego firmowego dema. Z efektow jego pracy zwykle wszyscy sa bardzo zadowoleni. Ma mega talent:)
Napisano 21 Marzec 200816 l kawał dobrej roboty... trza pogratulować dobrego materiału jaki został zrealizowany... co Ja się będę rozpisywał, filmik jest wypasiony... ;) Najlepszego!!!
Napisano 22 Marzec 200816 l Super extra genialne :D i nie wiem co jeszcze;)owocnej pracy i sukcesów:) Pozdro WESOŁYCH ŚWIĄT WIELKANOCNYCH WSZYSTKIM Z FORUM I MODERATOROM ;)
Napisano 22 Marzec 200816 l No to uwaga: Niestety ale to demo jest słabe. Może przesadzam że słabe ale zupełnie nie rozumiem reakcji osób które się tutaj wypowiadają. Rozumiem że jest to nowe studio i projektów w demie jest niewiele ale zupełnie niczym one nie zaskakują. Nie są to projekty na światowym poziomie, niczym się kompletnie nie zachwyciłem oprócz muzyki którą odrazu sobie przegrałem :) Pomijając samo demo warto też wspomnieć że strona jest strasznie nie czytelna, zbyt niska rozdzielczość. Demo real też grzeszy ilością pixeli w przeciwieństwie do animacji P. Lipki z robotami. Większość działów w ogóle nie działa, a skoro jeszcze nie powstały to zamiast białej czcionki zmienił bym ją chociażby na szarą. Takich nie profesjonalnych rzeczy jak narazie w waszej działalności, tej którą mogę zobaczyć wyłącznie przez sieć jest sporo. Jak dla mnie za dużo.
Napisano 22 Marzec 200816 l No to uwaga: Niestety ale to demo jest słabe. Może przesadzam że słabe ale zupełnie nie rozumiem reakcji osób które się tutaj wypowiadają. Rozumiem że jest to nowe studio i projektów w demie jest niewiele ale zupełnie niczym one nie zaskakują. Nie są to projekty na światowym poziomie, niczym się kompletnie nie zachwyciłem oprócz muzyki którą odrazu sobie przegrałem :) Pomijając samo demo warto też wspomnieć że strona jest strasznie nie czytelna, zbyt niska rozdzielczość. Demo real też grzeszy ilością pixeli w przeciwieństwie do animacji P. Lipki z robotami. Większość działów w ogóle nie działa, a skoro jeszcze nie powstały to zamiast białej czcionki zmienił bym ją chociażby na szarą. Takich nie profesjonalnych rzeczy jak narazie w waszej działalności, tej którą mogę zobaczyć wyłącznie przez sieć jest sporo. Jak dla mnie za dużo. trudno, co robic ?
Napisano 22 Marzec 200816 l Każdy ma swoją opinię nie ? Natomiast Ty ossa201 podchodzisz do tego w ten sposób: jeżeli mnie się nie podoba to jest do d... a mnie się wydaje, że jeżeli na tym zacnym forum znacznej większości się podoba to coś w tym musi być. Dla mnie osobiście bomba ! :) pięknie Pozdro !
Napisano 22 Marzec 200816 l Ładnie. :) Bardziej niż animacja podoba mi się, że strasznie szybko wzieliście się do roboty. ;) Powodzenia.
Napisano 22 Marzec 200816 l hehe mi tez sie bardzo podoba :] ej takie pytanko w tym demo ten koles z superkową kula ognia to z czego wygenerowany? Konkretnie ta kula :] jakies pluginy? Czym takie cuda mozna robic?:D pozatym wesolych swiat
Napisano 22 Marzec 200816 l no reczywiscie szybko sie zabrali za to - moze wstyd sie przyznac, ale wczesniej nie slyszalem o tej grupie(powinienem?:D) Zycze powodzenia i qpe zlecen:) ;p
Napisano 22 Marzec 200816 l Poprawić nie profesjonalne błędy ? tej pro, sprawdz swoje zalozone watki to raz, dwa wez slownik jezyka polskiego? ja sie nie uwazam za profesjonaliste, aczkolwiek widzialem ze wszyscy sie staraja jak moga, no i ja jestem calkiem zadowolony ze swojego małego wkładu w to demo :) wiadomo ze zawsze moze byc lepiej a jak mozesz to prosze poczepiaj sie i wypisz nam wszystkie "nie profesjonalne" błedy z checia je poprawimy, ale wiesz juz bardziej ogolnie napisac nie mogles, wiec prosze zrob cala liste, a my zabieramy sie do pracy :)
Napisano 22 Marzec 200816 l hmm.. strona nie działa... nie da się wyświetlić żadnej z podstron, a nawet jak już coś mi się uda kliknąć to proces ładowania jest na NaN :) edit.: udało mi się odpalić demko.. Hmm.. fajne, ale po komentarzach spodziewałem się czegoś niesamowitego. Hmm.. no po prostu normalne demko. Najlepszy fragment z kolesiem i cząsteczkami. Reszta na poziomie, ale osiągalnym dla zwykłego śmiertelnika (nie twierdzę, że sam bym taki osiągnął :). Abstrahując od demka - udało mi się też przejrzeć załogę.. i widzę, że możecie porządzić, czego Wam serdecznie życzę :) Po demku widać, że macie potencjał - czekam na pierwsze efekty pracy :)
Napisano 22 Marzec 200816 l Ogólnie demko mi się podoba :) Niezła ekipa się utworzyła :D Pozdrawiam i życzę owocnej pracy. Obo
Napisano 22 Marzec 200816 l Bardzo ladne demko, gratuluje Co do strony rzeczywiscie jest troche bledow, ale z pewnoscia szybko je poprawicie :) Pozdrawiam Maciek
Napisano 22 Marzec 200816 l Demko bardzo mi sie podoba ,zwłaszcza moment stanczyka z kula ognia ( After effects?). Muzyka powala, z drugiej strony sa momenty które mi nie pasuja jako demo poważnej firmy:). 1.po cholere te nogi i dupa stanczyka zaraz po animacji loga. 2.jak dla mnie za duzo natury (krajobrazu) wolałbym osobiscie jakąś czesc poswiecic np.reklamie ,czołówce telewizyjnej,jakiejs bardziej plastycznej formie- abstrakcyjnej animacji,aby był przekroj mozliwosci firmy .W koncu to firma reklamowa o profilu filmowo -telewizyjnym a nie wytwórca teł do National Geografic:). 3.Nie wiem czy to jest zlepek roznych scen czy to demo ma jakas wspolna historię. 4.Co do strony internetowej to wg mnie porazka :( jak na nowe studio graficzne z takimi możliwosciami,które ma zdobywac klientów ,poprzez pokazywanie swojego profilu w sieci.!!.)strona nudna,smutna,i prosta bez plastycznej wizji ,(tak byle by była-) Mimo to uważam ze poczatek jest naprawde udany i życze powodzenia.
Napisano 22 Marzec 200816 l Przegladam forum, a tu... wow:) nie ma co sie trzepiac. Wazna incjatywa. Tak trzymac. trzepiac=czepiac heh..
Napisano 22 Marzec 200816 l no to mial byc dowcip, ale apropo trzepiania sie .innych ... heh ale sie mnie trzepiasz. To byl dowcip, ale wiedzialem ze ktos sie przytrzepi
Napisano 22 Marzec 200816 l naucz sie tempaku najperw pisac a potem sie tlumacz bo nie kazdy czai twoj te,py dowcip:P