ferni Napisano 29 Lipiec 2008 Share Napisano 29 Lipiec 2008 (edytowane) Witam wszystkim. Wreszcie zdecydowałem się na temat. Spokojna ulica, słoneczne popołudnie życie toczy się bez większych przeszkód, aż tu nagle niespodziewanie jeden z mieszkańców kamienicy z wściekłości po awarii telewizora z nerwów wyrzuca TV przez okno na ulicę. Wszystko byłoby ok tylko że na chodniku idzie właśnie biedny robotnik. Calm street, sunny afternoon life rolls without larger obstacles until one of occupants of tenement with fury after breakdown of television set from nerves throws out TV through window on street here suddenly unexpectedly. All would be OK only that just poor worker on sidewalk goes. P.S Jeśli są błędy to sorki na szybko do teranslatora wrzuciłem. Edytowane 25 Wrzesień 2008 przez ferni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muody Napisano 29 Lipiec 2008 Share Napisano 29 Lipiec 2008 drugie spoko :) nie tak skomplikowane, jak pierwsze, a znowu w ostatnim ciężko się połapać z samego obrazka. kozackie koncepty ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wroniec Napisano 29 Lipiec 2008 Share Napisano 29 Lipiec 2008 koncepty bardzo dają radę! drugi pomysł najfajniejszy powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wędrowiec Napisano 29 Lipiec 2008 Share Napisano 29 Lipiec 2008 Sorry stary, masz pecha. Obawiam się, że będziesz musiał zmienić tytuł. klik Drugi pomysł bardzo dobry ;) Powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ferni Napisano 29 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 29 Lipiec 2008 A rzeczywiście, nie spojrzałem. Już zmieniam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ferni Napisano 1 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 1 Sierpień 2008 Witam Zacząłem modelować obiekty, jeszcze nie wiem który koncept wybiorę na chwile obecna modeluje to co i tak będzie nie zależnie od sceny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muody Napisano 1 Sierpień 2008 Share Napisano 1 Sierpień 2008 dobry detal! popraw rogi osłony wokół kineskopu, błędy w cieniowaniu są na nich. może jeszcze ze dwa loopy "na środku dookoła"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ferni Napisano 5 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 5 Sierpień 2008 Trochę nadrobiłem czasowo i zrobiłem prawie całe otoczenie w scenie zniszczę trochę ściany i zaczynam się brać za postać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 5 Sierpień 2008 Share Napisano 5 Sierpień 2008 Miodzio! :) Biedy, nieświadomy niczego człowiek :) Zauważy ten spadający tv, czy będzie patrzył przed siebie tępym spojrzeniem? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzyQ Napisano 5 Sierpień 2008 Share Napisano 5 Sierpień 2008 Miniaturka wygląda jak czarno-białe zdjęcie, nieźle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mookie Napisano 5 Sierpień 2008 Share Napisano 5 Sierpień 2008 Drzwi jakoś dziwnie otwierają się do środka, trudno mi sobie wyobrazić ich ponowne zamknięcie; krawężniki na pierwszym planie są nienaturalnie zdeformowane, a płytki chodnika nazbyt powyginane. Poza tym - fantastyczne! Trzymam kciuki, tym bardziej że mi również chodziło coś podobnego po głowie (pomysł był związany z pianinem, nie wpadło mi do głowy przerobić go na użytek bitwy). Gratuluję! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ferni Napisano 5 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 5 Sierpień 2008 Kris_R - jeszcze nie wiem jak ustawić postać, na razie mam dwa pomysły jeden z siedzącym na krawężniku niczego nie spodziewającym się, a drugi jak już zauważa i próbuje uciec jednak widać że raczej nie zdąży. Myślę że jak zrobię wszystkie modele to ustawie 3 sceny i wstawie na forum do wybory według waszego uznania. SzyQ - dzieki, też tak myślałem żeby zrobić to albo w normalnych realistycznych kolorkach albo trochę się zabawić i zrobić coś w stylu lekko wyblakłego koloru. nookie - co do drzwi to nie bardzo rozumie przecież zawsze otwierają się do środka, natomiast jeśli chodzi o krawężniki i chodnik to się zgodzę ale myślałem sporo nad chodnikiem i nie bardzo wiem jaki zrobić może bardziej z takich wielkich płyt betonowych, a krawężniki też mi się nie podobają, może dzisiaj uda mi się dopracować cały ten widok i wieczorem postaram się wstawić już z poprawkami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mookie Napisano 5 Sierpień 2008 Share Napisano 5 Sierpień 2008 Drzwi powinny być umieszczone bardziej w środku framugi, a nie na zewnątrz. Cały czas mam wrażenie, że niewielka obwódka w wejściu je blokuje i nie dopuści do ich zamknięcia. Moim zdaniem wystraczy je nieco przesunąć do środka sklepu i owo złudzenie zniknie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ferni Napisano 6 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 6 Sierpień 2008 Witam Wsumie całe otoczenie jest już skończone dlatego wstawiam 2 ujęcia, które według was bardziej będzie pasować. Na pierwszym chłopiec bedzie siedział na kraweżniku lekko patrząc w góre , natomiast na drugim chłopiec będzie uciekał przed TV w prawym dolnym rogu. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snooo Napisano 7 Sierpień 2008 Share Napisano 7 Sierpień 2008 Zdecydowanie 1-szy jak dla mnie. Ale dla mnie troszeczke za wąski kadr horyzontalnie. Być może dlatego że chciałbym zobaczyć "smaczki samej lokacji", bo bardzo mi się podoba. np. reakcje przechodnia z gazetą codzienna, kartkę papieru lekko uniesioną wiatrem, coś co tchnie w to życie i troche zdynamizuje. 1-szy ale szerzej ;) Pozdrawiam ferni! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prrrszalony Napisano 7 Sierpień 2008 Share Napisano 7 Sierpień 2008 Daj jeszcze jakieś deseczki lecące za, przed i obok telewizora, tak samo ze szkłem. :P Drugi lepszy, żywszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 7 Sierpień 2008 Share Napisano 7 Sierpień 2008 jak dla mnie to z postu #8 jest najlepszy. taka cisza przed burzą :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mookie Napisano 8 Sierpień 2008 Share Napisano 8 Sierpień 2008 Ujęcie drugie, choć powstaje przy nim złudzenie, że telewizor za nic nie dałby rady przecisnąć się przez okno... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 8 Sierpień 2008 Share Napisano 8 Sierpień 2008 Sexi modeling:) Pęknięcia mi nie podchodzą, zbyt płynne te wyrwy, powinny być bardziej "ostre" takie poodstrzelane jakby, a tymczasem miejscami kształtem bardziej przypominają korzenie drzewa oplatające coś:) Mi się podoba post numer 14, ale ja mam taki gust chyba. pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisu Napisano 8 Sierpień 2008 Share Napisano 8 Sierpień 2008 fazka z żaluzją mi sie strasznie podoba :) ogolnie bardzo ciekawie sie zapowiada! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makbol Napisano 22 Sierpień 2008 Share Napisano 22 Sierpień 2008 Bardzo podoba mi się Twoja praca. Jeśli mogę coś wtrącić to proponowałbym aby ten sierota wygląda jakby pierwszy raz w życiu w końcu z czegoś się cieszył, albo po prostu cieszył się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz_s Napisano 24 Sierpień 2008 Share Napisano 24 Sierpień 2008 ten drugi kadr jest prawie genialny :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ranholtzer1 Napisano 24 Sierpień 2008 Share Napisano 24 Sierpień 2008 Nieźle to wygląda, kiedyś robiłem w3d ale nie byłem dobry w te klocki, życzę powodzenia!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 24 Sierpień 2008 Share Napisano 24 Sierpień 2008 fajnie sie zapowiada - dodałbym jeszcze troszkę połamanych desek lecących za telewizorem z mblurkiem żeby zdynamizować scenę - dodatkowo mozna by dać też uciekajacego przechodnia który zasłania się gazetą i patrzy przerażony do góry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ferni Napisano 1 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 1 Wrzesień 2008 Witam Dzięki za komentarze. Troszkę mnie tu nie było ale wreszcie udało mi się coś dorobić. Jak myślicie coś dodać ująć zmienić. Macie jakichś pomysł na oświetlenie? Bo na razie nic mi do głowy nie przychodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vehr Napisano 1 Wrzesień 2008 Share Napisano 1 Wrzesień 2008 Nastepny faworyt sie znalazl sporo osob kandyduje Mi sie bardzo podoba Powodzenia PS: Niestety moja praca w porownaniu do fawory tow bedzie bardzo kiepska ale coz zrobic dopiero 4 miesiace w 3d siedze no nic nastepnym razem bedzie lepiej ;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 1 Wrzesień 2008 Share Napisano 1 Wrzesień 2008 bardzo przyzwoite modele - proponowalbym Ci teraz zrobic textury i przetestowac w takim oweitleniu jak jest pozdrawiam p.s. banan moglby lezec ? ... moze nawet sama skórka ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 1 Wrzesień 2008 Share Napisano 1 Wrzesień 2008 wow switne! bedzie super pracka :) ja podium widzę tak: ferni, Kris_R, _Kreska_ pytanie tylko jaka kolejność :D kurcze a miałem chrapkę na ten czerwony samochów co ma dojść na końcu bitwy do puli nagród ;) keep it up! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
freeqstyler Napisano 1 Wrzesień 2008 Share Napisano 1 Wrzesień 2008 Zabójczo ;) co do oświetlenia, napisałeś w pierwszym poście- leniwe popołudnie- czyli jak dla mnie skwar, upał, niebo bezchmurne, cienie miękkie. W szybach mogłoby odbijać się słońce, na dalszym planie może efekt "falującego" gorącego powietrza? Ale to moja wizja, nic nie narzucam, mnie i tak się będzie podobać :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prrrszalony Napisano 2 Wrzesień 2008 Share Napisano 2 Wrzesień 2008 imho za bardzo "połamałeś" jego prawą dłoń. lepiej niech ona trzyma czapkę albo pasek od torby, w takich sytuacjach ludzie najczęściej odruchowo łapią za to, co mogłoby spaść przy ucieczce :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dyb3k Napisano 2 Wrzesień 2008 Share Napisano 2 Wrzesień 2008 Bardzo fajne modele. I pomysl tez ciekawy. Teraz kwiestia tego jak to oteksturujesz i oswietlisz. Zrob to dobrze, zebys nie zepsul bardzo udanych modeli. Powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam_m Napisano 2 Wrzesień 2008 Share Napisano 2 Wrzesień 2008 Super modele i w 100% w temacie. Ciekawe jak będzie wyglądała scenka z texturkami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregorjan Napisano 2 Wrzesień 2008 Share Napisano 2 Wrzesień 2008 Nie wiem czemu ale przyjemnie czekałoby się na dalszy rozwój akcji :) Scena przyjemnie wpada w oko czekamy na kolorki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 4 Wrzesień 2008 Share Napisano 4 Wrzesień 2008 Modele super. Coś jest nie tak z pozycją jego lewej nogi (od nas prawa), myślę że powinna mieć stopę bardziej z tyłu. Albo jeśli jest już z przodu, to chyba powinna się opierać bardziej na pięcie a nie na palcach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 7 Wrzesień 2008 Share Napisano 7 Wrzesień 2008 Mi się jak narazie podoba. Czekam na progress ;) Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ferni Napisano 12 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 12 Wrzesień 2008 Witam dzieki za komentarze w tym tygodniu miałem dość mało czasu tak więc zdążyłem jedynie porozkładać siatki i zacząć z grubsza texturować te tex co widać ulegną jeszcze zmianie ale wrzucam do nominacji to co mam. Resztę dokończę po eliminacjach bo teraz idę pić weselną wódkę P.S. na szczęście jeszcze nie moją. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumaCK Napisano 14 Wrzesień 2008 Share Napisano 14 Wrzesień 2008 Nooo widzę, że będzie nominacja :) Przynajmniej ja bym dał :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
odnetniN Napisano 16 Wrzesień 2008 Share Napisano 16 Wrzesień 2008 Jak dla mnie swietne, chyba najlepsza pracka :) masz moj glos ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam_m Napisano 19 Wrzesień 2008 Share Napisano 19 Wrzesień 2008 Ta cegła w kamienicy będzie dopracowana? Aktualnie jest taka jednolita, monotonna, czysta itp. Ale scenka he he SUPER!!! Gratki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ferni Napisano 19 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 19 Wrzesień 2008 tak tak ta cegła jest już trochę zmieniona do niedzieli postaram się wrzucić scenke z texturami . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość obo Napisano 22 Wrzesień 2008 Share Napisano 22 Wrzesień 2008 ferni no i co jest z Tobą? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 22 Wrzesień 2008 Share Napisano 22 Wrzesień 2008 własnie ! dawaj dawaj bo niebawem koniec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ferni Napisano 23 Wrzesień 2008 Autor Share Napisano 23 Wrzesień 2008 (edytowane) witam miałem do niedzieli wstawić, a tu jakieś błędy skaczą po ekranie wstawiam to co zrobiłem do tej pory, jeszcze jakieś drobne poprawki texturi i chyba koniec bo wiecej przed czasem raczej nie skończe. I co myślicie o tym. Edytowane 23 Wrzesień 2008 przez ferni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shi Napisano 23 Wrzesień 2008 Share Napisano 23 Wrzesień 2008 imo musisz popracować nad światłem jeszcze bo wszystko się zlewa w oczach. Naprawdę świetne modele gdzieś tutaj giną. ja zwiększyłbym kontrast miedzy światłem i cieniem oraz zmniejszył saturacje w świetle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 23 Wrzesień 2008 Share Napisano 23 Wrzesień 2008 To co wyżej a do tego: Jest jakaś niekonsekwencja w stylu. Część to toon część najnormalniejszy fotorealizm. IMO fotoreal lepiej by tu pasował. Jednak musisz się na coś zdecydować:) Powodzenia;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 23 Wrzesień 2008 Share Napisano 23 Wrzesień 2008 chłopak ma syndrom suchego oka :) troche speca by nie zaszkodziło na ustach to samo, ogólnie skóra jakaś sucha jest, i na twrzy i prawej dłoni jest textura do pewnego momentu a potem ostra linia i już nie ma jaby z porojekcji której nie starczyło na całego gostka :) może dof-a zrób to może uda się odciąć człowieka od tła na razie trochę się zlewa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 23 Wrzesień 2008 Share Napisano 23 Wrzesień 2008 kurcze ten obrazek wygląda jakby były na nim w sumie 2 kolory...w różnych odcieniach. cały detal modeli gdzieś przepadł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 23 Wrzesień 2008 Share Napisano 23 Wrzesień 2008 Za mocny bump na krawężniku. Bump na bruku wygląda fatalnie, tam by się przydał displacement. Tekstura na swetrze i spodniach miejscami trochę zbyt porozciągana. Na telewizorze by się przydał albo motion blur, albo takie kreski ciągnące się za nim, w każdym razie coś co wskazuje na szybki ruch. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 23 Wrzesień 2008 Share Napisano 23 Wrzesień 2008 w/g mnie trzymaj sie lepiej toona i nie idz w real - za duzo bumpa jest wszedzie - nawet na oku widzę - mblur za deskami i telewizorem jak najbardziej ! podkresli dynamikę - dodałbym tez wiecej desek za telewizorem które by w jakis sposób okresliły/wyznaczyły trajektorię lotu tego telewizora Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 25 Wrzesień 2008 Share Napisano 25 Wrzesień 2008 Prosimy o zaznaczenie, która praca idzie dla jury. Jeszcze 2,5h więc może pojawi się jeszcze finalna praca wątku. Jeśli nie prosze napisać, która prace mamy brać pod uwagę i prosze pamiętać o opisie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi