kliment woroszyłow Napisano 4 Październik 2008 Share Napisano 4 Październik 2008 (edytowane) Pora zacząć nowy model. Mozliwe ze powstanie seria związana tematycznie z polskimi pojazdami z wrzesnia 39 r. Na poczatek legenda- 7TP. [/img] ciut siateczki: Edytowane 23 Październik 2008 przez kliment woroszyłow 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eden-3d Napisano 4 Październik 2008 Share Napisano 4 Październik 2008 jak zwykle swietnie sie zapowiada, ladny detal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matchias Napisano 4 Październik 2008 Share Napisano 4 Październik 2008 7TP, mam do niego lekki sentyment, był mój pierwszy model do sklejania:) Ale z detalem to mógłbyś sie bardziej postarać:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 4 Październik 2008 Share Napisano 4 Październik 2008 pięknie jak zwykle - powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 4 Październik 2008 Share Napisano 4 Październik 2008 jak zwykle kogos ladnie pogibalo ;P Naprawde super! Te Twoje prace powalaja :) I to sie chwali :D Siatki dalbys bez MS...? ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dariusz Napisano 4 Październik 2008 Share Napisano 4 Październik 2008 heh, pamiętam jeszcze poklejone palce przy składaniu wersji dwuwieżowej:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dirk Napisano 4 Październik 2008 Share Napisano 4 Październik 2008 Z modeli klimenta to można brać referki do modeli redukcyjnych :) Ładny model i detal. Pomysł na kolekcję tematyczną bardzo mi się podoba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bombel Napisano 4 Październik 2008 Share Napisano 4 Październik 2008 Jak Kliment pojedzie z detalem to nie ma ch*ja we wsi:P Pięknie jak zwykle, tylko czekać na więcej.Patrzenie na Twoje modele to prawdziwa uczta dla oka fana militarnych modeli. Ach gdyby kiedyś osiągnąć taki poziom.. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
routee Napisano 4 Październik 2008 Share Napisano 4 Październik 2008 WOW ze szczęką piętro niżej skromnie proszę o siatki bejz mesza elementów podwozia (wózków) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrys Napisano 4 Październik 2008 Share Napisano 4 Październik 2008 Jakbyś zapomniał dać dziubka do smarowania w jednym miejscu byłaby kicha ;) Świetna robota Wojtek! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heaven Napisano 4 Październik 2008 Share Napisano 4 Październik 2008 jedziesz kliment :) detal ladny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 4 Październik 2008 Autor Share Napisano 4 Październik 2008 Dzięki za miłe słowa, fajnie że sie podoba. Kończe zawieszenie: [/img] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruneq Napisano 4 Październik 2008 Share Napisano 4 Październik 2008 Kolejny model do scenki ze szwabami??ech... skad ty te refki bierzesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
floo Napisano 4 Październik 2008 Share Napisano 4 Październik 2008 good work!!! pracuj dalej... :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 4 Październik 2008 Share Napisano 4 Październik 2008 Super Wojtek ! Kawal dobrej roboty i bardzo fajnie ze znow cos modelujesz, bedzie na co popatrzyć :) Pozdro ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiO Napisano 5 Październik 2008 Share Napisano 5 Październik 2008 oj bedzie bedzie na co popatrzec :) detal super i tempo widze tez konkretne :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 6 Październik 2008 Autor Share Napisano 6 Październik 2008 (edytowane) wieża i gąsiorki skończone. efekty ponizej: [/img] [/img] Edytowane 6 Październik 2008 przez kliment woroszyłow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 6 Październik 2008 Share Napisano 6 Październik 2008 male to dzialko, pewnie nawet psa by nie zabilo :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 6 Październik 2008 Autor Share Napisano 6 Październik 2008 półautomatyczny bofors 37 mm..w 39r straczało na wiekszosc niemieckich pojazdów... taki pzkpfw II np miał działko 20 mm. To bys dopiero mówił ze małe! ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 6 Październik 2008 Share Napisano 6 Październik 2008 ładny detal jak zawsze u Ciebie, tylko pozazdrościć pracowitości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 6 Październik 2008 Share Napisano 6 Październik 2008 oj widze ze sie nudzi :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 6 Październik 2008 Autor Share Napisano 6 Październik 2008 (edytowane) Piter..wręcz przeciwnie... jak modeluje to sie nie nudze!:) Edytowane 6 Październik 2008 przez kliment woroszyłow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrys Napisano 6 Październik 2008 Share Napisano 6 Październik 2008 A wyrzutnie rakiet gdzie ;) Świetna robota Wojtek, a z gąsienicami to sam wiesz - ochrona przyrody, te sprawy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kr3tz Napisano 6 Październik 2008 Share Napisano 6 Październik 2008 Miod miod miod. Czekam na wiecej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dariusz Napisano 6 Październik 2008 Share Napisano 6 Październik 2008 a śruby chociaż nagwintowane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bombel Napisano 6 Październik 2008 Share Napisano 6 Październik 2008 jest przodownik pracy:P w parę dni taki model zrobić to hoho, a i tak Kliment pewnie nie spędził nad tym więcej jak ze 3 godzinki ;) Ciągle mnie zadziwiają Twoje modele,chociaż powinienem już być przyzwyczajony bo zawsze jest ful detal. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnyCa Napisano 7 Październik 2008 Share Napisano 7 Październik 2008 Detalista - sadysta. Jak zwykle szczegółów co niemiara - obserwująć Twoje modele zawsze się zastanawiam skąd masz tak dobry materiał referencyjny że potrafisz uchwycić taki detal. Przykładam się już od dłuższego czasu do Sd.Kfz.250/3 Leichte Funk Panzerwagen - ale referencji zbyt dobrych wciąż nie mam - może dysponujesz czymś w temacie? Tak czy inaczej - good work! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 7 Październik 2008 Autor Share Napisano 7 Październik 2008 JohnyCa- poszperam w moim archiwum, moze cos ci znajde. dorabiam wciąż ale juz widac koniec. Bombel ok tygodnia sie uzbiera, nie przesadzaj :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slayer2004 Napisano 7 Październik 2008 Share Napisano 7 Październik 2008 Przepieknie ! Szczeka opada pod ta ilościa detalu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 7 Październik 2008 Share Napisano 7 Październik 2008 a ja wiem gdzie sa buuuuugi ! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 7 Październik 2008 Autor Share Napisano 7 Październik 2008 spać miałeś ty denuncjatorze !!!:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falcon Napisano 8 Październik 2008 Share Napisano 8 Październik 2008 to jakaś ściema - model pewnie dawno gotowy, tylko pokazywany po kawałku :]. A tak na serio to rewelacja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 8 Październik 2008 Autor Share Napisano 8 Październik 2008 Tak, mam na dysku kilkanaście podobnych więc jeszcze was pomęcze ;D Nie mogłem spać za bardzo więc nad ranem troche dodłubałem i porędziłem : [/img] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian Ozga Napisano 8 Październik 2008 Share Napisano 8 Październik 2008 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 8 Październik 2008 Share Napisano 8 Październik 2008 Ty zamiast spac to modelujesz :p a pozniej w dzien bedzie sie palilo ;) Super poziom i predkosc nie do przebicia ! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnyCa Napisano 8 Październik 2008 Share Napisano 8 Październik 2008 JohnyCa- poszperam w moim archiwum, moze cos ci znajde. No fajnie by było. BTW - rano to ja po nocce przed kompem nie wiem jak się nazywam a nie do modelowania siadam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poke Napisano 8 Październik 2008 Share Napisano 8 Październik 2008 super model , twój dzień jest chyba 2x dłuższy niż wszystkich innych .. ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 8 Październik 2008 Share Napisano 8 Październik 2008 W końcu to co Klimenty lubią najbardziej czyli czołg:) Pierwsza liga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 8 Październik 2008 Share Napisano 8 Październik 2008 eh no ten tego masakra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 8 Październik 2008 Autor Share Napisano 8 Październik 2008 Oj no, poprostu mi idzie jak cos mi sie podoba, a 7TP mi sie podoba bardzo. Dzisiaj może skoncze wersję jednowiezową. jako ciekawostke wrzucam fragment wspomnień weterana walczacego we wrzesniu 39 na 7TP.. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kr3tz Napisano 8 Październik 2008 Share Napisano 8 Październik 2008 Skąd to? Skan? Jest więcej? :d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 8 Październik 2008 Autor Share Napisano 8 Październik 2008 Kr3tz-w załączniku masz skad to pochodzi. Jednowiezowy w zasadzie skonczony. kolejne wersje niebawem w tym samym watku ;) [/img] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hynol Napisano 8 Październik 2008 Share Napisano 8 Październik 2008 Tu się nie ma co rozpisywać. Super wygląda i tyle :). Tekst też fajny - nie znałem, a dość ciekawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PATRON Napisano 9 Październik 2008 Share Napisano 9 Październik 2008 Gratuluję dobrego warsztatu 3D, tylko kompletny brak zgodności z oryginałem mnie dobija , dbałość o drobiazgi poprzedzona ignorancją w rysowaniu bryły i podzespołów ...a szkoda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 9 Październik 2008 Share Napisano 9 Październik 2008 Dajesz te niezgodności bo takie komentarze są bez sensu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 9 Październik 2008 Share Napisano 9 Październik 2008 no faktycznie Klimek, slaby model i wogole mi sie nie podoba xD Patron - piece of shit to co wygadujesz .. jak specjalnie sie zarejestrowales zeby taki badziew pisac to mogles sobie darowac imo :) chyba ze napaćkasz w paincie o co Ci chodzi to zwroce honor. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 9 Październik 2008 Autor Share Napisano 9 Październik 2008 szkoda sobie strzępic czcionki:) W ramach uzupełniania braków dorobiłem zaczepy z przodu krzynke i szpeje na drugim błotniku oraz belke holowniczą pod wydechem. Niebawem nowy up. [/img] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PATRON Napisano 9 Październik 2008 Share Napisano 9 Październik 2008 koła podtrzymujące 4 a nie 3 kształt wahacza głównego (żółwia) absolutnie nie zgodny ( skorupa nośna zlewająca się z otworem głównym a nie z odsadzeniem kształt zestawu resorowego ( 14 piór) od strony wewnętrznej wózka nie zgodny ( ścięcie prawie pionowe) błędne podwójne wstawienie cybantu mocującego wózek od strony zewnętrznej na belce nośnej , od strony pancerza powinien być tylko pierścień dystansowy, a nie drugi cybant dekiel piasty koła podtrzymującego za mała średnica wypukłości oraz jej wysokość brak uwzględnienia zmiennej grubości blach bocznych wanny a co za tym idzie brak uwzględnienia zmiennej szerokości błotnika brak belki poancernej chlapacza, za cienka belka mocowania chlapacza do błotnika złe umiejscowienie błotnika w stosunku do płyty bocznej zabudowy silnikowej ( ostatni płaskownik mocowania błotnika do pancerza jest mocowany tylko do płyty pochyłej zabudowy a nie do blachy bocznej wanny i płyty bocznej zab. silnika wielkość skrzynki narzędziowej ( za duża ) poza prototypem obie skrzynki powinny być takie same o skosie 9% ( asymetryczne) brak klapki pancernej zamknięcia otworu wlewu paliwa brak pośreniego rzędu ( dwóch) mocowania płyty czołowej wanny do kontowników ramy nośnej ( dwa dodatkowe rzędy) złe rozstawienie płaskowników mocowania błotnika a co za tym idzie złe umiejscowienie skrzynek na błotnikach rozumiem że dach zabudowy silnikowej został wzięty z modelu prototypowego ( śruby zwykłe a nie pancerne) co nie jest zgodne z resztą pojazdu ( np niezgodność z głównym wahaczem nośnym ( w prototypie był spawany a nie odlewany ) wątpliwej wielkości i umiejscowienia wloty powietrza chłowzenia na dachu zabudowy silnikowej brak uwzględnienia uchylności klapy nadsilnikowej ( narysowane ze śrubami ) wątpliwa ilość żaluzji pancernych zaciągu powietrza w przednich grilach dachu zabudowy silnikowej błędne narysowanie kształtu blachy bocznej pochyłej zabudowy silnikowej ( płetwa ma wcięcie ćwierćokrągłe a nie ścięty skos. to tak na szybko bez wnikania w wielkość i perforację tłumika ognia boforsa, wielkość i kształt kazamaty łączności w wieżyczce i bez analizowania ustawień srub, wieży,...może potem ale jeszcze raz powtarzam - podziwiam warsztat i zapał i tego gratuluję PATRON Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PATRON Napisano 9 Październik 2008 Share Napisano 9 Październik 2008 idąc dalej płyty pochyłe przedniej zabudowy wanny : płyty boczne ( obok klap rewizji sprzęgieł) nie mają mocowania od strony klap ( brak śrób) klapy : rączki otwierające chowane a nie spawane na zewnątrz ( to nie TKS, ani TK-3) brak zaznaczonej sróby mocowania zamknięcia wewnętrznego klap za szeroka blacha między klapami oraz brak górnego (patrząc od przodu) rzędu śrób mocujących ją do kątownika ramy nośnej blacha pochyła główna - na rysunku składa się z jednego elementu a faktycznie jest ich dwie , jedna wąska przed włazami kierowcy ( brak mocowania do kontowników - brak srób) brak rzędów śrób mocujących blachę pochyłą dochodzącą do przedniej płyty zabudowy podwieżowej ( brak rzędu od strony włazów ) blacha czołowa zabudowy podwieżowej nachodzi na blachę boczną zabudowy podwieżowej a nie tak jak narysowano na odwrót na płycie czołowej zabudowy podwieżowej brak kontownika opancerzenia dołu wieży , brak kontowników na bocznych płytach zabudowy podwieżowej cdn PATRON Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PATRON Napisano 9 Październik 2008 Share Napisano 9 Październik 2008 idąc dalej :widok z boku lewego błędny kształt konsoli mocowania rury nośnej do pancerza , nie jest to jak narysowano okrąg tylko tzw obcięty jaskółczy ogon ustawiany lustrzanie Przód / tył oś mocowania wózka jezdnego do wahacza jest widoczna jako wałek z poprzecznym wpustem qa nie jak narysowano wałek z otworem osie mocowania kół jezdnych do wózków widoczne powinny być jako łby ośmiokątnych śrób o średnicy równejśrednicy ośki a nie jako gołe ośki brak srób maskujących otór smarowniczy w deklu koła podtrzymującego brak widocznego dzielenia na trzy elementy blachy błotnika przed skrzynką i na wysokości klapki uchylnej w płycie pochyłejk zabudowy silnikowej brak płaskownika mocującego tylny chlapacz do błotnika na płycie bocznej poczyłej zabodoiwy silnikowej klapka opiera się na wewnętrznej ramce mocowanej do płyty śrubami = brak śrób mocujących ramkę na dole i po bokach + złe ustawienie śrób na górze ( nie w jedej linii). absolutnie dowolnie wstawione śruby mocowania płyty pochyłej zabudowy silnikowej koło napinające brak śruby smarowania w środku piasty nie zaokrąglone zagłębienia ulżeniowe PZDR PATRON Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi