Napisano 17 Marzec 200420 l Chyba \"troszke\" przesadzacie. Ta pracka to nie kilka boxow, a potężny projekt więc należy sie uzbroić w cierpliwość... A przynajmniej wg mnie należałoby tak zrobić...
Napisano 17 Marzec 200420 l a może Pendzel mnie posłuchał i robi na każdy listek inną teksturkę [hmmm]
Napisano 18 Marzec 200420 l hej no super to wyglada....... nie moge sie doczekac koncowego efektu. Ten Pontiac jest swietny - mozesz napisac skad miales do niego rzuty?
Napisano 14 Październik 200618 l ekhm, odswiezam oldschoolowoy temat pawla, albo sie zblaznie albo przeciwnie, scenka lezala dlugo nieruszana przez nikogo wiec postanowilem sie z nia zmierzyc, chociaz bardziej boje sie tego ze przyjdzie mi zmierzyc sie z tym czego dokonal juz pg, poprawilem modeling szopy w tle, chcialbym od razu przedstawic moja propozycje ujecia finalnego, byc moze bedzie jeszcze jakies dzrzewko przy pontiacu, na pewno jakas podmalowka w tle - ale to pozniej... boje sie reakcji bo sam pg jest pzeciwny takiemu ujeciu :/ co ma byc to bedzie.... pozdrawiam Pionier
Napisano 14 Październik 200618 l Eeeee aaa no eee jak by to zajefajnie świetnie wow i wogóle .. jak zrobić taką trawę ?? roślinność ?? Jest gdzieś na to tutek ?
Napisano 14 Październik 200618 l Własnie looknełem cały wątek , nie będe pisał że superowo itd. Ale zastanawia mnie jedno skąd wy macie na to nerwy ... :/?
Napisano 14 Październik 200618 l i ten dawny sposób na trawę ;) wlasnie , kiedys szuklaem tego tuta i nie moglem znalesc :( na f3d widzilem nie wiedzilaem ze byl tez tutaj ten watek :D mnie tym rozwaliles pomysl jak iwykonanie mistrzowskie :) pozdro
Napisano 16 Październik 200618 l beda materialy i tekstury, moze jeszcze dzis zaczne nad nimi pracowac tutek PG o trawce w linku nizej: http://www.evermotion.org/tutorials/modeling/grass/index.htm dzieki za odpowiedzi Pionier
Napisano 16 Październik 200618 l o kurde jednak ta scenka odżyła :D a już miałem ją kiedyś odkopywać i mobilizować pg do pracy :P oczywiście jest wyśmienita, kadr też mi się podoba tylko bym go troche poszerzył na bardziej panoramiczny jedyne niedociągniecie jakie widze to że trawa przed szopą układa się w jakieś nieładne pasy i trzeba ją noisem potraktować lub czyms innym
Napisano 20 Październik 200618 l dzieki jawor, maly update zdecydowanie lepiej idzie mi modeling ;] serdecznosci
Napisano 20 Październik 200618 l Moje zdanie znasz, dla mnie super, trzyma klimat...podmalówka jeszcze dołozy swoje..rewelacja Piotr!
Napisano 20 Październik 200618 l kurcze kliment. śniłeś mi się dzisiaj :D Pionier - super. super deski :)
Napisano 21 Październik 200618 l jak Pionier sie za cos wezmie, to nie ma we wsi ;) super idzie, pozdrawiam
Napisano 21 Październik 200618 l Jestem rozczarowany ze nie ma wymodelowanej kory na drzewie. A poważnie to Dżizys Krajs!!
Napisano 21 Październik 200618 l No scenka fajna. Ale trawa bardzo mi się nie podoba. Taka napompowana. i schematyczna. Trochę wstyd mi to pisać ale drzewko za słabe jak na taką artową/closeup scenkę :D zmień na 003 lub 001
Napisano 21 Październik 200618 l ech... jak ty lubisz gnieciony metal :) super to wygląda. buda calkiem nieźle wyszła. ciekawe jak to wszystko skomponuje się w finalnym kadrze :] Pozdrawiam
Napisano 21 Październik 200618 l raczej koniec szopy :) dzieki za komentarze -biore je pod uwage :), dobranoc Panowie :)
Napisano 22 Październik 200618 l stawiam na mentala;] bardzo ladnie, po renderku od razu wiedzialem ze to twoje jest:D
Napisano 22 Październik 200618 l Render z trawką mnie zabił ! Super wyszło i texturki rowniez wymiatają, nie moge sie doczekać na update. Pozdro
Napisano 22 Październik 200618 l niezła szopka :) fajne tekstury - czekać tylko na finish. Gratulacje umiejętności. ps. Felga prawie jak Bzyka ;)
Napisano 24 Październik 200618 l dzieki Hinuds, ok, o ile szopa poszla dosc sprawnie o tyle reszta sceny idzie juz ciezko, na razie walcze z materialem trawy wiec podsylam tescik 01 :/ walcze dalej, dobranoc!
Napisano 24 Październik 200618 l No nieźle dajesz po garach,podoba mi się jak to wychodzi w czasach ?
Napisano 24 Październik 200618 l akurat ten test renderowalem w domu przed chwila, wiec athlon 2800+ 2 GHz i 1 GB RAM ok 15 minut hm generalnie to problem mam w ogarnieciu tak duzej sceny, jak testowac material itd itp, pozniej wychodza braki w materialach, swiatlach i renderingu, ... hm musze pomyslec o lepszej organizacji hehe :) hm no nic, pojde spac i moze w nowy dzien cos sie rozjasni :) jeszcze raz dobranoc!
Napisano 26 Październik 200618 l Obawiam się że ten świerszczyk tu na dole po prawo troche kiepsko wyszedł ... Nie no i to mi piszą że jestem walniety ;) przeginasz bracie, tez trzeba cie bedzie zapisać na leczenie hehe. No z niecierpliwościa czekam na gonsienniczki i motylki i choc z jedną dzdzownicę koniecznie :] Powiedz jak to jest że nie zabijasz tym kompa na miejscu przecież ta trawa cień każde źdzbło i em ...
Napisano 27 Październik 200618 l ok, podejscie 2 :/ motylki czy tam dmuchawce sa w planach ;):P lepiej czy gorzej Panowie?
Napisano 27 Październik 200618 l lepiej czy gorzej Panowie? ee i ty sie jeszcze pytasz?? ostani pic cud miod i pomyslec ze w moim wieku jestes ;P rewelacja pozdro
Napisano 27 Październik 200618 l ooo jaaa, prawie perfekcyjnie...prawie bo imo te roślinki takie wyższe od trawy (na drugim renderze, na dole przy oponach) wyglądają jak by były z plastiku...i ja mam jeszcze czelność się czepiać :p
Napisano 27 Październik 200618 l A ja w trosce o dobro dzieła przypinam się do PCta tez bowiem uważam że te na przodzie cos sa nie teges, reszta jest SUPER.