Napisano 6 Październik 200915 l Naprawde teraz to zapodałeś rendery Eden ! Bialo-czarny spoko, ale ogólnie nie warto go pokazywać bo o wiele lepiej prezentuje się ten render w kolorach. Świetne światło i kolory, roślinność również( no może prócz tych drzew, o których już Peter_f wspomniał). Tak wiec jest pro, gratulacje. Pozdrawiam.
Napisano 6 Październik 200915 l więc chyba po roku będziemy mieli finał :D:D jest miodzio ;) Pozdrawiam.
Napisano 6 Październik 200915 l Autor witam ,dzieki wielkie panowie za rady,co do powtarzalnosci i symetrii drzew oczywiscie poprawie :) nie zostawie tego tak, rallyman- mysle ,ze trafiles ze z rok :P, bo chce to naprawde solidnie wykonac ,a dojda jeszcze 2 ujecia innych czesci ogrodu, za jakis czas wrzuce wersje wieczorna scena ma w tej chwili 11 000 000 poly pozdro Edytowane 6 Październik 200915 l przez Eden-3d
Napisano 6 Październik 200915 l i bardzo dobrze :) praca naprawdę na solidną wygląda a ten czas jest tylko potwierdzeniem jak dużo wkładu włożyłeś w ten projekt :) czekam na reszte ;)
Napisano 6 Październik 200915 l Super sie prezentuje, ale po lewej troche za ciemno (to chyba w postprodukcji sie poprawi?). Poza tym - genialne.
Napisano 6 Październik 200915 l Ale zawzięta bestia z Ciebie, dłubiesz i dłubiesz :) Więcej słońca bym dodał, szczególnie na roślinki, bo wygląda jak pałacyk pod Łodzią ;) Super.
Napisano 6 Październik 200915 l Poprawisz drzewka i poprostu bedzie klasa ! Juz mi sie znudzily te oh ahy i trzeba pomarudzic ;) pozdro !
Napisano 7 Październik 200915 l Super wygląda. Ale zielsko odstaje. Jak je poprawisz to będzie MEGA wypas.
Napisano 7 Październik 200915 l Oczywiscie praca bardzo super, ale przydalby sie troche cieplejsze kolorki, wiecej slonca tam gdzie ten base, aberacja nie potrzeban, no i dopracowac jeszcze troche roslinnosc, powodzenia ;)
Napisano 7 Październik 200915 l Autor Witam !,dzieki wielkie panowie za cenne rady zastosuje sie do nich,niestety wersji wieczornej nie bedzie komp poprostu nie da rady tego liczyc::(( Pawelkos-aberacja tzn co masz na mysli?
Napisano 7 Październik 200915 l chyba to ze aberracja jest niepotrzebna:P aberracja jest fajna jak jest ale jej prawie nie widać.
Napisano 8 Październik 200915 l Mega hiper ekstra pojechałeś z tym budynkiem! Pierwszy plan trochę odstaje szczególnie roślinność ale jak to poprawisz to będzie masakra.
Napisano 9 Październik 200915 l Wlasnie chodzilo mi dokladnie o to co napisal Freedom Fighter. Jesli koniecznie chcesz dodac ta aberracje, to u ciebie na ostatnich renderach wg mnie byla stanowczo za mocna
Napisano 10 Październik 200915 l abberacja mi osobiscie poasuje fajnie to wszystko wyglada i nie mam pojecia jak takie cos mozna wymodelowac:/ chyba ze to ornamenty to tekstura?
Napisano 7 Sierpień 201014 l Autor Witam wszystkich po bardzo dlugiej przerwie obecnie pracuje nad tym :
Napisano 7 Sierpień 201014 l Bardzo się cieszę że wróciłeś do tego projektu, ale troszkę schrzaniłeś sprawę roślinkami, dają taki bajkowy kontrast od super detalized świątyni. pozdiwiam Cię
Napisano 7 Sierpień 201014 l Nom, światełko łądne, ale rośliny leżą, troszkęjak z plasteliny, a szczególnie już te choinki, popraw tylko roślinność i będzie na prawdę bardzo fajnie. :) Pozdrawiam Szymon
Napisano 7 Sierpień 201014 l coś za mocno zzieleniała zieleń a w dodatku zielone materialy troche rozmytego swiatla powinny odbijać... I te drzewka na środku wyglądają jak zielone odchody.. zarówno jak i te żywopłoty. Jak miękki model z nalozonym displace :D co to właściwie jest? ;) Ale łaadnie się zapowiada!
Napisano 7 Sierpień 201014 l Autor dzieki za komentarze,wrzucam refke tego ujecia jak widac jest kiepska, sam nie wiem co to za krzaki nie moge znalesc zadnych refek,pozdr
Napisano 7 Sierpień 201014 l Wrzuć to w końcu do skończonych bo i tak front murowany. Te kwiatki niepotrzebne ale i tak ładne.
Napisano 7 Sierpień 201014 l Silver Gallery na 100%, a Golden pewnie też będzie ;] Praca git majonez. Super detal =)
Napisano 8 Sierpień 201014 l To co najistotniejsze w tej pracy, czyli świątynię zasłoniłeś drzewami(?) Popracuj jeszcze nad kadrem.
Napisano 8 Sierpień 201014 l wogóle mi nie pasuje to, zrób zieleń na poziomie świątyni i skup się może nad jednym kadrem a nie wieloma
Napisano 10 Sierpień 201014 l nie to żebym chaił sie wymądrzać ale kwestia realistycznie wyglądającej zieleni to wg mnie w wyjątkowym stopniu kwestia materiałów. Translucencji prawdziwej czy udawanej, koloru itd. Z tym tu jest największy problem. Niezbyt ładny, zimny koloror i jakaś taka twardość w tym wszystkim. Myśle że nie ma tu co oszczędzać czasu i poligonów. Spróbuj wykraść troche sekretów morphea może :) On jest ogrodnikiem z powołania
Napisano 10 Sierpień 201014 l Prosze bardzo. Wpisz w google image search "Bahai Temple, Chicago" http://www.google.com/images?q=bahai+temple+chicago&um=1&hl=en&biw=1280&bih=828&tbs=isch:1,isz:l&source=lnt&sa=X&ei=2GxhTISZDNqQnAeQw8jLDw&ved=0CAcQpwU powodzenia !
Napisano 10 Sierpień 201014 l Autor Witka,bardzo dzieki za komentarze,zmieniam to ujecie na inne gdzie jest mniej zieleni ,a swiatynia bardziej wyexponowana,to razem beda 2 ujecia i rendery samej swiatyni,pomoc bede mial juz od Juniora ,do zobaczenia przy nastepnym upie,pozdro
Napisano 28 Wrzesień 201014 l Autor Witam, kolejny up jeden z testow,brak czasu doskwiera robie co moge :) pozdro
Napisano 28 Wrzesień 201014 l Ten ostatni najlepszy ze wszytkich. Kolory bardzo trafione. Minimalny DOF dobrze by zrobił. Ale taki minimalny:)
Napisano 28 Wrzesień 201014 l Ta wytryskująca woda zdecydowanie odstaje...ale poza tym jest przepięknie.
Napisano 28 Wrzesień 201014 l też może jakiegoś foga na distance walnąć i będzie miodnie. jest bardzo łądnie. kilka uwag co do detali: translucency na liście i reflect. tak samo na trawe w słońcu masz przepalony budynek, za bardzo ciemny kamień na dole, ten murek za drzewami materiałem odstaje
Napisano 28 Wrzesień 201014 l zdecydowanie jasniej na dole w zieleni przyciemniłbym materiałna schodach bo w tej chwili zupełnie sie tam wszystko wypaliło. na budynku lekkie przepalenia nie przeszkadzaja ale schody sie zjarały no i fontanna :/ to dośc skomplikowany temat nawet w prostej wersji jesli ma wyjść ładnie ale tak jak jest nie może zostać Ale widac wyraźny postep w stosunku do poprzednich wersji
Napisano 28 Wrzesień 201014 l No teraz jest świetnie Eden! Jeszcze tylko liście na drzewie i ta fontanna o której wspomniał RaVirr. Pozdr. elo!
Napisano 29 Wrzesień 201014 l Chłopie! Wymiatasz. Jak to mówią diabeł tkwi w szczegółach. Gratuluję cierpliwości. Faktycznie tutek jak to modelowałeś by się przydał.
Napisano 29 Wrzesień 201014 l Autor Witam,bardzo dziekuje za mile slowa i krytyke panowie ;) mam juz pierwsze poprawki,jeszcze do fontanny musze usiasc, pozatym poprawic kilka rzeczy,dodatkowo zmienilem swiatlo na cieplejsze i zrobie jeszcze wersje wieczorna. Macias4 no moglbym zrobic ,ale nie bardzo wiem czy jest ses,jak znasz podstawy modelowania to zrobisz taka swiatynie bez problemu :)...pozdro
Napisano 29 Wrzesień 201014 l Te okregi na wodzie co sie rozchodza zwieksz im czestotliwosc, to samo z "pomareszeniem wody, troche mniejsze a wiecej i chyba bedzie lepiej, bo u ciebie te fale sa za duze. Obejrzyj sobie jakies referencje fontan. Tak poza tym to gites, palce lizac, moze tylko jeszcze kontrast podciagnac w PSie.