nicponim Napisano 14 Luty 2013 Share Napisano 14 Luty 2013 kapitalne! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakkaS Napisano 14 Luty 2013 Share Napisano 14 Luty 2013 Pomijając fajny pomyśł, świetnie to namalowałeś. Tak lekko i malarsko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lordbiernac Napisano 14 Luty 2013 Share Napisano 14 Luty 2013 Ale super! I juz widzac miniaturke pomyslalem o Rockwellu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaliditusZaliditey Napisano 14 Luty 2013 Share Napisano 14 Luty 2013 Właśnie Matilla Ghyka wstał z grobu i śpieszy pogratulować. Wydaje się, że ta praca musiała kiedyś powstać i to właśnie ty żeś ją zrobił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soulinka12 Napisano 14 Luty 2013 Share Napisano 14 Luty 2013 nie mogę się napatrzeć ^^ świetne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Urbanboogie Napisano 14 Luty 2013 Autor Share Napisano 14 Luty 2013 Ogromne dzięki Panowie i Pani! ;) KaliditusZaliditey: nie znałem się wcześniej z tym panem, dzięki za poszerzenie horyzontów :) Nie opuszcza mnie obawa że może ktoś jednak już kiedyś zrobił taką pracę. Mam nadzieję że w razie czego dawno gdzieś zaginęła i nigdy nie ujrzy światła dziennego! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
theSZ Napisano 14 Luty 2013 Share Napisano 14 Luty 2013 Nawet jeśli ktoś to już zrobił- na pewno nie zrobił tego lepiej :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CUKIERASS Napisano 15 Luty 2013 Share Napisano 15 Luty 2013 Super-Twoje pomysły i wykonanie dają czadu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miłosz3ds Napisano 15 Luty 2013 Share Napisano 15 Luty 2013 Dobre rzeczy. Złożyłbym do kupy zbliżenie i całość, na początku pokazałbym zbliżenie a potem wszystko. Czytałem posty od dołu i tak też widziałem te dwie prace. Mega na mnie podziałały w ten sposób :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Urbanboogie Napisano 15 Luty 2013 Autor Share Napisano 15 Luty 2013 Hehe, dzięki, całkiem niezły pomysł Miłosz, jak to napisałeś, to pomyślałem że da się rozszerzyć ten "obraz" ze spiralą o jeszcze jeden segment i skompilować obrazek z trzech kadrów opierając to znowu na złotym podziale :)) Może wieczorem zrobię taki eksperyment i wrzucę jako ciekawostkę! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miłosz3ds Napisano 15 Luty 2013 Share Napisano 15 Luty 2013 Z przyjemnością obejrzę co wykombinowałeś :D powodzenia! I gratuluję dobrej teki. Pozdrawiam! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mallow Napisano 15 Luty 2013 Share Napisano 15 Luty 2013 Jak dla mnie to Sztuka przez duże S. Świetny pomysł i równie dobre wykonanie. Gratsy! Złoty podział w złotym podziale. Bardzo błyskotliwe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diem Napisano 15 Luty 2013 Share Napisano 15 Luty 2013 a ja pomyślałem o blogu Wojtka Fusa, hehe. Ogólnie to super obrazek :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 15 Luty 2013 Share Napisano 15 Luty 2013 syte . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaliditusZaliditey Napisano 16 Luty 2013 Share Napisano 16 Luty 2013 Z cyklu nocny trolling. Kurde ostatnimi pracami sprawiłeś, że moje prace wydaja mi się jedynie pustymi technikaliami bez większego sensu poza ćwiczeniem warsztatu. Zgodność kompozycji i story w tych obrazkach jest zdumiewająca. W kubikach patrzymy na całość sceny z perspektywy chłopca, podróżnika to najcięższa próba na jego drodze, po babajagach, wielkich pająkach tutaj może wpaść w pułapkę umysłu gdyż kubikowie od tysięcy lat uwięzieni w tej grocie nieustannie się spierają czyniąc śmiertelnie niebezpieczny zamęt psychiczny w głowie każdego kto tam dotrze, jedynie piesek jest bezpieczny bo nie rozumie o czym prawią, może spokojnie załatwić potrzebę. Na szczęście dla chłopca ma on światełko, to są zasady, które pomogą mu wydostać się i uratować przed szaleństwem. Facet w klubie, znów kompozycja nie pozostawia wątpliwości, pije i myśli o pupie, jednak jest z nim jedynie jego największy mały przyjaciel lub wróg(do rozwikłania), czarna sylwetka zaś uosabia bezrefleksyjny bezlitosny typ, który zapewne zdobędzie to czego pragnie nasz nostalgiczny myśliciel pijak. W złotym zaś jest już klasa sama w sobie bo rozwiązawszy problem nieskończonego podziału, przeniosłeś go do głowy starca bo tam tylko jest możliwy, w myślach jakiejś inteligencji. Podarte spodnie i zgarbiona sylwetka, ale co tam facet ma o czym myśleć na starość i puszka sardynek na cały dzień mu nie straszna bo poznał większą ideę. Za ostatnie pracki ********** Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
resh Napisano 16 Luty 2013 Share Napisano 16 Luty 2013 fju fju, jeszcze z 3 takie pracki trzaśniesz to sobie założę folder Urbanboogie w ulubionych :D zdrówko! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Urbanboogie Napisano 16 Luty 2013 Autor Share Napisano 16 Luty 2013 (edytowane) haha, jestem pod dużym wrażeniem analizy, bo powyciągnąłeś z tych prac naprawdę bardzo dużo z tego co tam faktycznie chciałem zawrzeć, zwłaszcza z tej barowej ilustracji (sama postać miała też trochę żartobliwie nawiązywać do tych wszystkich holiłódzkich bohaterów z filmów o policjantach, którzy lubią topić smutki w alkoholu oraz poruszać problem radzenia sobie z własną odmiennością :D). Część też nieźle doprecyzowałeś, jak robię takie ilustracje dla siebie to nie lubię pracować z bardzo konkretną wizją jeśli chodzi o fabułę i możliwą interpretację, staram się udawać, że za obrazkiem kryje się jakaś rozbudowana historia i pozwalać odbiorcy ją sobie dopowiedzieć, a sam też lubię się nad tym zastanawiać jak maluję ;) Twoje interpretacje bardzo mi się podobają! Do komentarzy w stylu 'ostatnimi pracami sprawiłeś, że moje prace wydaja mi się jedynie pustymi technikaliami' albo 'Sztuka przez duże S' jest mi wyjątkowo trudno się odnieść - a nie odnieść się nie mogę, bo to tak jakbym je przyjmował - a przyjmować nie mogę, gdyyż: a) jako odbiorca osobiście równie wysoko sobie cenię dobry storytelling, co dobre technikalia, nawet jeśli występują niezależnie od siebie, a sam też nie jestem nastawiony na robienie wyłącznie prac z historią w tle; b) na forum jest wielu ilustratorów pod wszystkimi względami lepszych ode mnie i jak czytają takie rzeczy, a potem konfrontują to ze stanem faktycznym, to moje prace muszą u nich wywoływać uśmiech politowania - i nie mówię tego tylko dlatego, że tak każą konwenanse ;) Aczkolwiek nie będę ukrywał, że bardzo cieszy mnie sam fakt entuzjastycznego przyjęcia ilustracji :) Jeśli chodzi o pomysł z poprzedniego posta to: Nope. We can't go deeper. Muszę przyznać że bardzo mnie to zaintrygowało i z czystej ciekawości kombinowałem jeszcze ze sposobem przedstawienia, ale kwadraty okazały się za mało prostokątne (lub, jak każe stwierdzić powszechnie nadużywana poprawność geometryczna: prostokąty okazały się zbyt kwadratowe!) żeby skutecznie poeksperymentować ze złotym podziałem złotego podziału i stworzyć jakiś fajny majndfak - zresztą wydaje mi się że siłą pomysłu była jego prostota, która gdzieś się tu zatraca. Ale fun i tak był :p Jako ciekawostkę załączam. http://imageshack.us/a/img820/2271/dowcipnanazwapliku1.png http://imageshack.us/a/img594/4041/dowcipnanazwapliku2.png http://imageshack.us/a/img502/2215/dowcipnanazwapliku3.png http://imageshack.us/a/img707/4723/dowcipnanazwapliku4.png Edit: resh - mogę Ci odpowiedzieć tylko tak: http://img823.imageshack.us/img823/4761/drzewo1.jpg ;) Edytowane 16 Luty 2013 przez Urbanboogie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 16 Luty 2013 Share Napisano 16 Luty 2013 KaliditusZaliditey Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaliditusZaliditey Napisano 16 Luty 2013 Share Napisano 16 Luty 2013 (edytowane) Masz rację technikalia i tak trzeba skillować, bo potem może się przydać do dobrego story. Dobra forma też się obroni co pokazał przed chwilą Coyote. Edytowane 16 Luty 2013 przez KaliditusZaliditey Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mallow Napisano 16 Luty 2013 Share Napisano 16 Luty 2013 (edytowane) Do komentarzy w stylu 'ostatnimi pracami sprawiłeś, że moje prace wydaja mi się jedynie pustymi technikaliami' albo 'Sztuka przez duże S' jest mi wyjątkowo trudno się odnieść - a nie odnieść się nie mogę, bo to tak jakbym je przyjmował - a przyjmować nie mogę, gdyyż: a) jako odbiorca osobiście równie wysoko sobie cenię dobry storytelling, co dobre technikalia, nawet jeśli występują niezależnie od siebie, a sam też nie jestem nastawiony na robienie wyłącznie prac z historią w tle; b) na forum jest wielu ilustratorów pod wszystkimi względami lepszych ode mnie i jak czytają takie rzeczy, a potem konfrontują to ze stanem faktycznym, to moje prace muszą u nich wywoływać uśmiech politowania - i nie mówię tego tylko dlatego, że tak każą konwenanse ;) Aczkolwiek nie będę ukrywał, że bardzo cieszy mnie sam fakt entuzjastycznego przyjęcia ilustracji :) To oczywiście dobrze, że nie jesteś zarozumiałym bucem i wykazujesz wiele oznak skromności. Jednak bądź też świadom własnej wartości. Ja swoją opinię, że ten obraz ze złotym podziałem to Sztuka przez duże S podtrzymuję jak najbardziej. Spokojnie by to mogło zawisnąć w jakimś muzeum sztuki nowoczesnej. Naprawdę bardzo to inteligentne jest, bardzo pomysłowe i bezpretensjonalne. I malarsko też się broni. Nawet za mało powiedziane. Po prostu jest to bardzo dobre malarsko. To, że ktoś bardziej realistycznie namaluje parkiet nic nie znaczy. Twoja ilustracja potwierdza jedynie, że forma może być oszczędna. Nawet powiem więcej - jakbyś skupił się tu bardziej na detalu, to ten obraz straciłby dla mnie na jakości. Moim zdaniem w obrazie ze złotym podziałem znalazłeś złoty środek. Ani tu treści za dużo względem formy, ani na odwrót. Edytowane 16 Luty 2013 przez mallow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marduk Napisano 18 Luty 2013 Share Napisano 18 Luty 2013 Mega dobre to ostatnie. Ostatnio nie miałem zbyt wiele motywacji, żeby cokolwiek na tym forum komentować. Ale ten obrazek wymagał poinformowania, że mi się podoba :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
velendil Napisano 18 Luty 2013 Share Napisano 18 Luty 2013 Naprawdę świetny pomysł ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wildheadache Napisano 18 Luty 2013 Share Napisano 18 Luty 2013 Eleganckie, śmiechawe i z pomysłem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Urbanboogie Napisano 18 Luty 2013 Autor Share Napisano 18 Luty 2013 Dzięki za odwiedziny :)) KaliditusZaliditey: "dobra forma" To oczywiście dobrze, że nie jesteś zarozumiałym bucem i wykazujesz wiele oznak skromności. Jednak bądź też świadom własnej wartości. Ja swoją opinię, że ten obraz ze złotym podziałem to Sztuka przez duże S podtrzymuję jak najbardziej. Spokojnie by to mogło zawisnąć w jakimś muzeum sztuki nowoczesnej. Naprawdę bardzo to inteligentne jest, bardzo pomysłowe i bezpretensjonalne. I malarsko też się broni. Nawet za mało powiedziane. Po prostu jest to bardzo dobre malarsko. To, że ktoś bardziej realistycznie namaluje parkiet nic nie zna... Łejt, łottt?? Wypraszam sobie! nie da się bardziej realistycznie namalować parkietu!! ;) Chciałem spróbować sił w tsp, pomyślałem że namaluję thorgala bez refki to będzie szybciej i w rezultacie przekroczyłem czas tak z trzykrotnie i jeszcze jakiś koszmarek anatomiczny mi z tego wyszedł :p Mam teraz w planach więcej szybszych prac zamiast skończonych ilustracji, zająłem sobie też już adres bloga, a nawet dwa, zobaczymy co z tego wyjdzie, jak się już zdecyduje na któryś z nich ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Urbanboogie Napisano 28 Luty 2013 Autor Share Napisano 28 Luty 2013 "Zzzz": Próbuję dojść jak robić żeby było prosto a fajnie Ruszyłem też ze wspomnianym blogiem, będę tam pewnie wrzucał jakieś drobniejsze pierdoły i ćwiczenia, zapraszam: http://michalurbanski.blogspot.com/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaliditusZaliditey Napisano 28 Luty 2013 Share Napisano 28 Luty 2013 lajcik :) jest, brakuje mi takiej pogody i klimatu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 28 Luty 2013 Share Napisano 28 Luty 2013 Coraz bliżej wiosna :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
theSZ Napisano 28 Luty 2013 Share Napisano 28 Luty 2013 Ostatni jest piękny, a dłoń tego meksykańca jest Przepiękna.. Inspirujesz Pan zacnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miłosz3ds Napisano 28 Luty 2013 Share Napisano 28 Luty 2013 Racja, bryła dłoni - CUDO. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Urbanboogie Napisano 12 Marzec 2013 Autor Share Napisano 12 Marzec 2013 (edytowane) Zrobiłem fejkową okładkę na winyla nieistniejącego zespołu: Gdyby zespół istniał, brzmiałby mniej więcej tak, chciałem się wstrzelić w tę estetykę: Edytowane 12 Marzec 2013 przez Urbanboogie błont! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rotcore Napisano 12 Marzec 2013 Share Napisano 12 Marzec 2013 kozacko, chętnie bym zakupił ;) no estetycznie bardzo dobre, masz wyczucie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 12 Marzec 2013 Share Napisano 12 Marzec 2013 jest swietna wrażeniowość! mam dzwine wrażenie że konia na froncie lepiłeś z dwóch. tył jest spoko malowany a przód juz nie bardzo. Noga tylnia jak by podwija sie do przodu i dodatkowo jakaś dziwna relacja głowa z szyją vs. tłów. nie wiem czy to widzisz i czy bedziesz poprawiać ale tak czy inaczej bardzo mi sie podoba :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaliditusZaliditey Napisano 12 Marzec 2013 Share Napisano 12 Marzec 2013 Pewnie jakbym zobaczył w sklepie to pomyślałbym, Urbanbo0gie robił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Urbanboogie Napisano 12 Marzec 2013 Autor Share Napisano 12 Marzec 2013 Dzięki chłopaki ;) Kojocie, racja, do tamtego na dalszym planie miałem lepszą refkę, a tego naściemniałem, dlatego wygląda trochę jak debil ;d Pomyślałem że w tej stylistyce to jakoś przejdzie i już go nie męczyłem, bo nie chciałem spędzić nad tym obrazkiem zbyt dużo czasu, te nieistniejące zespoły za mało płacą żeby mogły tyle ode mnie wymagać! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekG Napisano 12 Marzec 2013 Share Napisano 12 Marzec 2013 meksyk bardzo fajny..mógłbyś tylko sępowi dziób odróżnić minimalnie kolorem od reszty głowy, nie straciłby chyba nic na prostocie a by mniej był dżdżownicą :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 12 Marzec 2013 Share Napisano 12 Marzec 2013 Te konie wyglądają jak osły...no chyba, że to osły to wtedy wyglądają normalnie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Urbanboogie Napisano 12 Marzec 2013 Autor Share Napisano 12 Marzec 2013 Maciek: jak teraz na niego patrzę to trudno mi nie przyznać Ci racji RaVirr: z założenia to miały być zielone zebry bez pasków :P Z refek wynikało że chyba faktycznie bliżej im do osłów niż standardowych koni, ale nie jestem ekspertem od anatomii nieparzystokopytnych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asdaq Napisano 12 Marzec 2013 Share Napisano 12 Marzec 2013 Meksykanim nie dość że sam już leży to i tak zwala z nóg. Napatrzeć się nie mogę. Rewelacja! Okładka klimatyczna, nie mój to klimat co prawda, ale to nieistotne. Najs. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WWWoj Napisano 13 Marzec 2013 Share Napisano 13 Marzec 2013 Extra! Lubie takie pomysły :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Urbanboogie Napisano 14 Marzec 2013 Autor Share Napisano 14 Marzec 2013 Dzięki :) A teraz coś z zupełnie innej beczki :) Nie wiem właściwie czy można to nazwać projektem logo, czy raczej powinno się to klasyfikować jako niezobowiązującą zabawę z liternictwem, ale wygląda na to, że i tak nie przejdzie, więc mogę się podzielić swoimi pierwszymi krokami w Illustratorze: Proszę nie pytać czym jest Pigmentality, bo to tajemnica, a jeśli ktoś będzie zbyt dociekliwy, to może go spotkać jakiś wypadek ;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rotcore Napisano 14 Marzec 2013 Share Napisano 14 Marzec 2013 jak dla mnie świetny logotyp... można by jeszcze pokombinować z fontem, sprawdzić inne, czytelność, itd... się nowa grupa kreatywna szykuje hem? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bedyk Napisano 14 Marzec 2013 Share Napisano 14 Marzec 2013 fachowo to by się zwało logotyp ;] blok jaki stanowi tekst się tłumaczy i pomysł na kończyny fajny ale font strasznie męczy wzrok, na pierwszy rzut oka wygląda jak kod kreskowy. Skoro świnia rzyga pikselami to może nazwę warto potraktować jako treść żołądka i zastosować jakiś zpikselowaciały font? ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Urbanboogie Napisano 14 Marzec 2013 Autor Share Napisano 14 Marzec 2013 Dzięki za opinie :) Doobry pomysł z tym pixelfontem :D ogólnie to próbowałem z różnymi fontami, ale tylko ten się bronił ze względu na te fajne ogonki w y i g. Musiał być też niesamowicie wąski, żeby świni zbytnio nie rozciągnęło, ale to wszystko niestety kosztem czytelności. Myślałem żeby może za to z trackingiem jeszcze poeksperymentować... Z tą terminologią nie będę polemizował :D Jeśli jesteście tego pewni to uwierzę na słowo, wcześniej już próbowałem dojść co jak się nazywa, ale nie znalazłem niczego ponad to: http://pl.wikipedia.org/wiki/Logo http://pl.wikipedia.org/wiki/Logotyp_%28grafika%29 Rotcore, co do Twojego pytania, to niestety muszę Cię zlikwidować. Btw, prześlij mi proszę na PW swój adres zamieszkania :d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Urbanboogie Napisano 18 Marzec 2013 Autor Share Napisano 18 Marzec 2013 Kolejne eksperymenty, kolejna okładka dla kolejnego nieistniejącego zespołu - tym razem legendy stonera ;) I sprawdziłem jak by się zmieniła czytelność tego logotypu jak bym zrobił niższe literki i zmniejszył odstępy (wersja na dole), sam nie wiem co o tym myśleć, chętnie usłyszę opinie, chociaż to tylko w celach edukacyjnych :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 18 Marzec 2013 Share Napisano 18 Marzec 2013 swietne kolory i dynamika gestu na tym ostatnim :D A co do logotypu, uwazam ze jest spoko, juz nawet ta pierwsza wersja dawała rade. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karola-j Napisano 18 Marzec 2013 Share Napisano 18 Marzec 2013 (edytowane) Jeśli chodzi o logotyp, moim zdaniem jest lepsza wersja z większym światłem międzyliterowym - z tym że powinieneś: 1. zastosować to samo światło między łbem świni a "P" oraz między "Y" a ogonkiem tak samo jak w tekście. Na razie wygląda tak, jakbyś nie mógł się zdecydować czy części zwierzęcia mają "wyrastać" z liter, czy być osobnymi elementami. 2. zmniejszyć światło między "N" a "T" 3. zmniejszyć światło po obu stronach drugiego "T" Uwaga 2 i 3 tyczy się faktu, że optycznie jest za dużo przestrzeni przy literkach "T". Dolna ściśnięta wersja logotypu jest bardziej spójna, ale IMO mniej czytelna i światło międzyliterowe też się trochę sypie. Edytowane 18 Marzec 2013 przez karola-j Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrBone Napisano 18 Marzec 2013 Share Napisano 18 Marzec 2013 Genialne po prostu. Aż żałuję, że nie gram w zespole, który potrzebuje okładki xD Brałbym taką bez gadania :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PeterK Napisano 18 Marzec 2013 Share Napisano 18 Marzec 2013 Świetna ta okładka, możesz zdradzić skąd czerpiesz inspiracje do tego typu rzeczy, np. do tego plakatu ? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Urbanboogie Napisano 18 Marzec 2013 Autor Share Napisano 18 Marzec 2013 Dzięki za komentarze! karola-j: dziękuję za konkrety, to światło przy "T" spędzało mi sen z powiek ;) Też mi nie grało optycznie, ale nie wiedziałem za bardzo jak to ugryźć, muszę chyba trochę poczytać i ogólnie złapać obycia z liternictwem, przyznam że dużo przyjemności mi sprawia taka zabawa, ale czuję się sporym dyletantem :) PeterK: jeśli chodzi o tę okładkę, to tak z miejsca jestem w stanie wymienić np. prace Lisa (takie stare tusze które wrzucał jak był jeszcze maykiem i nowsze b&w) i dorobek artystyczny Sebastiana Skrobola :) Strasznie dużo świetnych rzeczy widziałem też na Behance, bo się tam kilka dni temu zainstalowałem z portfolio i totalnie wsiąkłem. Ciągnie mnie trochę ostatnio w nieco bardziej ilustracyjne rejony i lepszą bazę inspiracji trudno mi jest sobie wyobrazić + bardzo podoba mi się jak ten serwis jest zorganizowany, naprawdę polecam! Do tego wszystkiego dochodzą też mistrzowie komiksu których od dawna uwielbiam - Sergio Toppi i Moebius. Jest tego tyle, że trudno wskazać jakieś konkrety. Staram się zewsząd podkradać patenty które mi się podobają :) A jeśli pytałeś raczej o inspiracje w kwestii treści, to jest to taki stoner rockowy kanon: coś martwego, grzyby, lekko psychodeliczne kolory i jedziemy ;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tsabu Napisano 10 Kwiecień 2013 Share Napisano 10 Kwiecień 2013 Cześć Urbanboogie :) Będę mało oryginalny i powiem, że złoty podział genialny! Inne prace też mi się bardzo podobają sen grzybiarza np. W tym logo pigmentality pierwsze wrażenie mam takie, że troche zbyt spokojny ten logotyp. Próbowałeś innych kolorów? Jakby np. dodać troche różu(to taki świński kolor!). Tak generalnie to zrobiłem sobie folder Urbanboogie w folderze z inspiracjami :) Świetna teczka! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi