Artur Paprocki Napisano 9 Styczeń 2009 Share Napisano 9 Styczeń 2009 Witam. Stworzyłem kilka animowanych klipów o naszej "władzy". Był to projekt dla jednej ze stacji ale się nie zdecydowali bo są "zbyt ostre". Życzę miłego oglądania. Tadeusz Cymański Aleksander Kwaśniewski Piotr Gadzinowski Władysław Bartoszewski Zbigniew Ziobro Ten jest trochę inny i tego mi tak naprawdę szkoda że nie poszedł. Możecie zgadywać dlaczego :/ Powstanie Warszawskie 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witkowski Napisano 9 Styczeń 2009 Share Napisano 9 Styczeń 2009 Hej, Artur. Fajnie zobaczyc twoje prace. Napiszesz cos wiecej o realizacji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Paprocki Napisano 9 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 9 Styczeń 2009 Kopę lat Kamil Pytaj bo nie wiem co chcesz wiedzieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 9 Styczeń 2009 Share Napisano 9 Styczeń 2009 Technicznie mi sie podoba, zwlaszcza zabawa z tekstem. Ideowo sie nie wypowiadam bo trzymam sie od polityki tak daleko jak mi tylko swiat pozwala :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Johny Napisano 9 Styczeń 2009 Share Napisano 9 Styczeń 2009 Hehe, bardzo fajne animacje, fajnie to wspolgra z dzwiekiem, mile w odbiorze, ma swoj klimat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blinq Napisano 9 Styczeń 2009 Share Napisano 9 Styczeń 2009 Fajny pomysł. I nie wiem czemu sa "zbyt ostre". W sumie panowie (p)osły sami sobie taki wizerunek wykreowali ;) Najbardziej podoba mi się Powstanie Warszawskie Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witkowski Napisano 9 Styczeń 2009 Share Napisano 9 Styczeń 2009 ciekawy jestem ile czasu miales na klipy, czy teksty tez sa twoje? no i niesmietrelne jaki soft. pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Paprocki Napisano 9 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 9 Styczeń 2009 (edytowane) Miałem na to 2 miesiące a dokładnie na 10 sztuk. Skończyło się na sześciu. Ja także nie oglądam polityków jak nie muszę.Ale perełki nie trudno było znaleźć. Pytałem u producentów Szkła Kontaktowego, tvn24 itp czy znają takie rarytasy.Okazało się że polityka to studnia bez dna. Serio, takich bełkotów było cała masa a te wydają się najciekawsze. Oczywiście nie wszystkie to bełkot. Te które zrobiłem dzielą się na pozytywne i prześmiewcze. Trudno było znaleźć pozytywne jak z Leszkiem czy Panem profesorem Bartoszewskim. Przy wszystkich starałem się znaleźć takie teksty których nie musiał bym ciąć. Wyszedłem z założenia że nie pokazując wizerunku postaci cięcie w dźwięku będzie odebrane jako manipulacja. Choć w przypadku Kwaśniewskiego i Gadzinowskiego montowałem audio ponieważ traciły "flow" na mlaskaniu lub na długich śmiechach posłów u Gadzinowskiego. Co do oprogramowania to z lenistwa robię w dziwnym sofcie Vizrt to takie telewizyjne cudo 3D co nie trzeba renderować aby zobaczyć efekt animacji. Animacja tekstu i przestrzenne rzeczy robiłem właśnie w tym programie. Następnie robiłem sekwencje w tga. Sekwencje na warstwach robiłem w C4 lub w AE. Modele XSI\Max - tu podziekowania dla Leszka Mielczarskiego który użyczył mi model silnika do Cymy. Dźwięk w Pr. Edytowane 13 Styczeń 2009 przez Artur Paprocki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Paprocki Napisano 9 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 9 Styczeń 2009 Ideowo sie nie wypowiadam bo trzymam sie od polityki tak daleko jak mi tylko swiat pozwala :) Tosh to czysta hipokryzja :D Cały zestaw miał dowalić każdej "siły" w parlamencie ale niektóre są wybitnie nudne a niektóre aż za ciekawe(wulgarne, nie-parlamentarne) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witkowski Napisano 9 Styczeń 2009 Share Napisano 9 Styczeń 2009 dziwny soft brzmi intrygujaco. w wielu miejscach jest bardzo mocna typografia. gdzie ty sie tak wyrobiles z literami? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Paprocki Napisano 9 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 9 Styczeń 2009 dziwny soft brzmi intrygujaco. w wielu miejscach jest bardzo mocna typografia. gdzie ty sie tak wyrobiles z literami? :D Czy to był komplex? :P Soft :http://www.vizrt.com/products/article210.ece Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sanki Napisano 9 Styczeń 2009 Share Napisano 9 Styczeń 2009 vizrt typowo do telewizji, w dalszym ciągu się wywala co 10 minut ?? :-) Animacje spoko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kannu Napisano 9 Styczeń 2009 Share Napisano 9 Styczeń 2009 serwus :) rewelacyjne te klipy sa :) Bardzo fajnie to graficznie i dynamicznie zrobiles. Smiesznie i fajnie :) pozdrawiam i zycze powodzenia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Paprocki Napisano 10 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 10 Styczeń 2009 vizrt typowo do telewizji, w dalszym ciągu się wywala co 10 minut ?? :-) Animacje spoko Rzadziej . co 25 :D a czasem nie save`uje ale nie zamienił bym go na nic innego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witkowski Napisano 11 Styczeń 2009 Share Napisano 11 Styczeń 2009 "Czy to był komplex" no ba. pracuje mocno zeby byc komplex :D czolem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziab Napisano 12 Styczeń 2009 Share Napisano 12 Styczeń 2009 Jak bogackiego - nie wiem czemu tego z powstaniem nie wzięli... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 12 Styczeń 2009 Share Napisano 12 Styczeń 2009 Ziobro the best :D !! hehehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzudzu Napisano 12 Styczeń 2009 Share Napisano 12 Styczeń 2009 pełen wypas :] wszystkie trzymają poziom. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly Napisano 12 Styczeń 2009 Share Napisano 12 Styczeń 2009 Gadzinowski najlepiej wypada, choć największy Faflun w nim jest.. - typografia... absolutnie do wymiany.. ;) pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter_f Napisano 13 Styczeń 2009 Share Napisano 13 Styczeń 2009 (edytowane) Rewelacyjne filmy :) Podobnie jak "Mirach" "nie wypowiadam się ideowo", chociaż właściwie to jest bardzo obiektywnie. Animacja, muza, grafika, dynamika i TYPOGRAFIA - szczęka opada!!! Zapytam za "Witkowskim" o tą typografię :) Gratuluję headera na głównej :) Pozdrawiam P.S. Wielka szkoda, że nie zdecydowali się tego puścić. Wieka szkoda. Edytowane 13 Styczeń 2009 przez peter_f Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leleń Napisano 13 Styczeń 2009 Share Napisano 13 Styczeń 2009 muzyke w Powstaniu Warszawskim sam robiles? jest rewelacyjna! pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baggins Napisano 13 Styczeń 2009 Share Napisano 13 Styczeń 2009 Proste, fajne, daja rade. Ktora to stacja byla taka wyluzowana, ze zaryzykowali taka forme? salut Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rascal Napisano 13 Styczeń 2009 Share Napisano 13 Styczeń 2009 Hong Kong rzadzi :) rozbawil mnie na maxa hehe, znakomite :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Obywatel Napisano 13 Styczeń 2009 Share Napisano 13 Styczeń 2009 Wowowow ekstra!!! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wit Napisano 13 Styczeń 2009 Share Napisano 13 Styczeń 2009 Honkong stylistyką najbardziej mi przypadł do gustu. Cymański to mistrzostwo typografii - przynajmniej w moim odczuciu. Z Bartoszewskim chyba najwięcej pracy było i to widać - super jest. Ogólnie coś świeżego, a jednocześnie styl spójny i czytelny. Brawo! P.S. Naprawdę nie rozumiem czemu mogli nie chcieć tego puścić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam_m Napisano 13 Styczeń 2009 Share Napisano 13 Styczeń 2009 Przyjemnie dla oka, poprawne technicznie i co najważniejsze zabawne, szczególnie prof. Bartoszewski. Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polon Napisano 13 Styczeń 2009 Share Napisano 13 Styczeń 2009 fantastico! kompozycja powala i humor :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-hpx- Napisano 13 Styczeń 2009 Share Napisano 13 Styczeń 2009 No świetne to, tylko nie mam pojęcia czemu niby zbyt ostre. No ale cóż jak widać politycy z obywateli nabijać się mogą jak im pasuje ale na odwrót to nie działa :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luki Luki Napisano 13 Styczeń 2009 Share Napisano 13 Styczeń 2009 Wszystkie calkiem fajne, ale tylko ten z Kwasniewskim jest dobry od strony liternictwa, w pozostalych troche archaicznie i bez polotu. I ten balon w od Bartoszewskiego tez cos nie teges. Ale Kwas git i w Gadzinowskim kilka pomyslow bardzo fajnych. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KvG Napisano 13 Styczeń 2009 Share Napisano 13 Styczeń 2009 Tak na marginesie to Bartoszewski nie jest profesorem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 13 Styczeń 2009 Share Napisano 13 Styczeń 2009 Bardzo fajne, naprawdę szkoda że uznali za "zbyt ostre". Najbardziej mi się Hong Kong podobał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wroniec Napisano 14 Styczeń 2009 Share Napisano 14 Styczeń 2009 Super! Najbardziej podobał mi się Hong Kong, najmniej Powstanie. Pozdrawiam i życzę wielu równie fajnych zleceń. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Paprocki Napisano 14 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 14 Styczeń 2009 (edytowane) -Jeśli chodzi o liternictwo, to muszę się przyznać że siedziałem nad Cymańskim i nad kwachem. Jeżeli coś wychodzi dobrze to tylko dla tego że przy niektórych siedziałem dłużej.Czyli dupogodziny niż jakaś wiedza :D -Z muzyką to jest bardziej skomplikowane. Większość bazuje na muzyce z banku danych stacji które albo sam, albo wraz oprawcami muzycznymi były robione. Taką muzykę kupuje się ze specjalnych portali. Nie chce robić nikomu reklamy jakie firmy dostarczają muzę , więc jak ktoś chce to mogę mu odpowiedzieć na PW. -Nie mogę odpowiedzieć czemu nie użyto tych klipów. Czasem jest tak że akceptacja projektu uzależniona jest od tego czy zamawiający ją człowiek wstał z łóżka lewą nogą. Czasem decyzje podejmują osoby które kompletnie się nie znają a robią to bo ścieżka decyzyjna jest taka a nie inna. -co do prof.Bartoszewskiego to był on profesorem z nadania mu takiej funkcji przez rząd Bawarii gdy pełnił taką funkcję ucząc na różnych uniwersytetach przez 7lat .Moim zdaniem, można choć nie trzeba używać takiego tytułu.Ja tak pana profesora tytułuje. Edytowane 14 Styczeń 2009 przez Artur Paprocki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaraskg Napisano 14 Styczeń 2009 Share Napisano 14 Styczeń 2009 jak dla mnie to bomba, ostatnie tez nie wyszło wcale gorzej, umiałeś zachować klimat, zmieniajac nastrój diametralnie,to sie ceni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KvG Napisano 14 Styczeń 2009 Share Napisano 14 Styczeń 2009 Ta jedna ze stacji to pewnie TVN, i pewnie nie że za ostre ale za mało pikantne. Ja w każdym razie nic ostrego tam nie widzę. Bardziej ostre od tych animacji było to że nazwałeś profesorem człowieka który nim nie jest, no chyba że podchodzisz do tego tak że i ja nie mając wykształcenia mogę być profesorem o ile mnie ktoś nim okrzyknie. Takie nadawanie tytułów jak to zrobiła Bawiaria to jakaś pomyłka, takie rzeczy nie powinny mieć miejsca. Myślisz że znajomy mógł by mi nadać tytuł profesora? Nie musiał bym się uczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 14 Styczeń 2009 Share Napisano 14 Styczeń 2009 no to wojna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Paprocki Napisano 14 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 14 Styczeń 2009 (edytowane) Myślisz że znajomy mógł by mi nadać tytuł profesora? Nie musiał bym się uczyć. Lepper też jest profesorem: link :P Niestety musisz się uczyć. Jak wolisz kolejne moje wypowiedzi na temat tamtego klipu będę tytułował "Władek" Edytowane 14 Styczeń 2009 przez Artur Paprocki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luki Luki Napisano 14 Styczeń 2009 Share Napisano 14 Styczeń 2009 KvG - istnieje cos takiego jak profesor nadzwyczajny. Domyslam sie ze nie wiesz co to takiego, wiec sobie wyguglaj i nie tocz jadu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kusanagi Napisano 14 Styczeń 2009 Share Napisano 14 Styczeń 2009 az sie wierzyc nie chce ze to nasi politycy z takimi wypowiedziami ;( bardzo fajnie ci to wyszlo !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KvG Napisano 14 Styczeń 2009 Share Napisano 14 Styczeń 2009 Luki Luki - jest też masło i masło orzechowe. Niczego nie toczę, pisze o błędzie. A "Władek" jest dobrze, przynajmniej prawdziwie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 14 Styczeń 2009 Share Napisano 14 Styczeń 2009 Przypominam, że oceniamy animacje, a nie rozmawiamy na tematy polityczne. Od tego są inne fora i serwisy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly Napisano 14 Styczeń 2009 Share Napisano 14 Styczeń 2009 może coś mnie ominęło.. ale nie widzę tu rozmowy o polityce... KvG zdaje się mieć rację, choć nic nie wiem o tytułach nadanych Panu B. ... Znam profesorów którzy dostali mianowania od prezydentów... większość nie zachwyca intelektem ani wiedzą... Dyskusja zmieża do nikąd... pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 15 Styczeń 2009 Share Napisano 15 Styczeń 2009 Bardziej ostre od tych animacji było to że nazwałeś profesorem człowieka który nim nie jestJa do mojej WF-istki mowilem per "Pani profesor". Teraz widze, ze ostro pogrywalem. Swietne, dynamiczne, rytmiczne animacje. Gratulacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luki Luki Napisano 15 Styczeń 2009 Share Napisano 15 Styczeń 2009 Sly - Tobie i innym polecam tego linka: http://pl.wikipedia.org/wiki/Profesorhttp://pl.wikipedia.org/wiki/Profesor Rozumiem ze tu sa mlodzi ludzie, ktorzy nie wiedza ze tytul profesora nadaje zawsze prezydent. Natomiast stanowisko to co innego. Natomiast tu: http://pl.wikipedia.org/wiki/Władysław_Bartoszewski#Wykszta.C5.82cenie jest cos na temat wyksztalcenia WB. Faktem jest ze nie ma tytulu nadanego przez prezydenta ale rzad Bawarii to jednak nie to samo co kolega ktorego prosimy o to zeby od dzis mowil do nas per "profesor". Do tego Bartoszewski jest niesamowicie inteligentnym facetem, wiec nawet jesli "profesor" mialoby byc przezwiskiem tylko, to ja nie mam z tym problemu. Mialaby pewnie polonica.net Notabene to co mowi w spocie Alula to wyjatkowo trzezwe spostrzezenie, ktore od zawsze podzielalem. No ale tu o swiatopoglodzie nie mozna, bo jeszcze sie okaze ze wszyscy maja rozny, a przeciez na tym forum panuje poglad ze musimy sie ze soba zgadzac bo jak nie to tna posty i banuja;). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witkowski Napisano 15 Styczeń 2009 Share Napisano 15 Styczeń 2009 KvG: Oj strasznie toczysz piane. Znowy takie puste gadanie zeby zaistniec. Wszyscy wiedza jaka stacja i kim jest profesor Bartoszewski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Paprocki Napisano 15 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 15 Styczeń 2009 Uprzejmie proszę o rozmowę na temat Władysława Bartoszewskiego przenieść tutaj: http://www.czywladekjestprofesorem.fora.pl/maritum-sporu,3/pytanie,3.html#3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 15 Styczeń 2009 Share Napisano 15 Styczeń 2009 (edytowane) Może źle się wyraziłem. I Luki, nie chodzi o to, ze wszyscy musza sie zgadzac ze wszystkimi, ale nie rozmawiamy o profesorze Bartoszewskim, a oceniamy i rozmawiamy o animacjach, ktore zostały zamieszczone. Edytowane 15 Styczeń 2009 przez Adek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luki Luki Napisano 15 Styczeń 2009 Share Napisano 15 Styczeń 2009 Alul i Adek - no juz, przepraszam, ale czasem ciezko jezyk (palce?) powstrzymac;). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KvG Napisano 15 Styczeń 2009 Share Napisano 15 Styczeń 2009 witkowski - nie wiedziałem jaka stacja, teraz już wiem i nie wszyscy wiedzą kim jest. Nie miałem zamiaru rozpoczynać tej dyskusji na forum o grafice, chciałem tylko wskazać, a wyszło jak wyszło. z mojej strony KONIEC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 19 Styczeń 2009 Share Napisano 19 Styczeń 2009 Hong Kong wygral! :D Dla mnie bomba. pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi