Mario Napisano 22 Marzec 2009 Napisano 22 Marzec 2009 Witam, Tym razem mam do zaprezentowania animację jednego z przykładowych wnętrz 56 m/2. Exterior już kiedyś były pokazywane teraz nadszedł czas na Interior. Projekt powstał dla VisualDomain. Animacja jest zapisana w formacie MKV mam nadzieję że nie będzie problemu z odtwarzaniem. Jeśli jednak ktoś będzie miał problem to polecam kodeki „K-Lite Codec Pack” odtwarzacz Media Player Classic. Link z animacją: http://www.fresh3d.pl/files/Fresh3D-Osiedle720x400MKV.mkv 40MB Aby nie zaśmiecać forum i zakładać nowy temat umieszczam tutaj kolejny projekt tym razem Exterior „Krakowskie Wzgórza” więcej ujęć na stornie http://www.fresh3d.pl Zapraszam do komentarzy odnośnie projektów
wuj Napisano 22 Marzec 2009 Napisano 22 Marzec 2009 (edytowane) Cholera, Super! , szczególnie interior-rysunki w pokoju dziecięcym mnie rozbroily:) W exteriorze ułożenie zieleni mi troche nie podchodzi, ale ogólnie git :) edit: Fajne urozmaicenie z ruchomym obrazem na plazmach - niskim nakładem pracy (przypuszczalnie) dodałeś życia całej animacji. Edytowane 22 Marzec 2009 przez wuj
Fr3d3k Napisano 22 Marzec 2009 Napisano 22 Marzec 2009 dzieciak mając w pokoju plazme i lapka wątpię, żeby ruszył kredki.
arch515 Napisano 22 Marzec 2009 Napisano 22 Marzec 2009 Pierwsze ujecie przyjemne bardzo.. Stać cię na znacznie więcej z tego, co widziałem do tej pory z twoich prac.. Pozdrawiam.
blinq Napisano 22 Marzec 2009 Napisano 22 Marzec 2009 Super! Zarówno interior jak i exteriory. O animacji się nie wypowiadam bo sie dopiero ściąga. Ale jak będzie choć w połowie tak dobra jak obrazki to masz 5* ode mnie ;)
Bobby_digital Napisano 22 Marzec 2009 Napisano 22 Marzec 2009 czesc Mario :) dla mnie wszystko poprawnie i ladnie szczegolnie te piewrsze 3 ujecia interioru. a exterior na stałym poziomie. bez zaskoczenia :) pozdrawiam
Mario Napisano 22 Marzec 2009 Autor Napisano 22 Marzec 2009 ::wuj już od dawna wstawiam w animacjach ruchome obrazki w TV bo faktycznie dodaje to coś całej prezentacji. Niejednokrotnie klientowi taki element bardzo się podobał. ::peter_f dzięki ::Fr3d3k dzieciak pomalował ściany jak jeszcze lapa i TV nie miał :P ::arch515 troszeczkę inaczej podchodzi się do pracy z której musi być zrobiona animacja. Podczas przygotowania sceny trzeba pamiętać że nie można sobie pozwolić na renderowanie klatek w długim czasie i dlatego trzeba czasem zrezygnować z pewnych opcji. Dużo w tym projekcie ingerował również klient, początkowo była inna koncepcja kolorów, modeli itd. ::blinq dzięki ::Bobby_digital Następnym razem będzie lepiej
!Ewert Napisano 22 Marzec 2009 Napisano 22 Marzec 2009 Szkoda że nie zmieniłeś ustawień rendera dla shotów..mówie o interiorach, w animacji tak to nie razi ale już na shotach..stać Ciebie na wiecej.
chudy Napisano 23 Marzec 2009 Napisano 23 Marzec 2009 no no super. jedyna rzecz do której się przyczepie to woda w wannie. imho za mocno faluje. ale to naprawde szczegół.
Camel Napisano 23 Marzec 2009 Napisano 23 Marzec 2009 Nieżle najechałeś! a samochody są z evermotiona czy co? :P W innych wizkach podobna takie pojazd widzę.. deja vu...
Marshall Napisano 23 Marzec 2009 Napisano 23 Marzec 2009 Bardzo fajnie, szczególnie pierwsze trzy ujęcia - ta monochromatyczność z załamaniami światła, extra :).
peter_f Napisano 23 Marzec 2009 Napisano 23 Marzec 2009 Gratki fronta! Bardzo zasłużone. Wizki i animacja - pierwsza klasa! A to co robicie (na stronie www) - szczenia opada!
09121986 Napisano 23 Marzec 2009 Napisano 23 Marzec 2009 Pojechałeś po bandzie :O Front w pełni zasłuzony !!! :) gratki !! Exterior mnie zmiażdzył :))
Stalker Napisano 23 Marzec 2009 Napisano 23 Marzec 2009 Super! Tylko ta plazma w pokoju dzieciecym by dlugo chyba nie postala w calosci:D No i pulka chyba zbyt gruba/masywna wyszla (jakby sie urwala to wybilaby dziure w podlodze hehe) W oknach nie ma klamek, albo to jakis nowy typ na dotyk;) edit: i jeszcze to audi Q7 zbrzydlo chyba wszystkim
Użytkownik Napisano 24 Marzec 2009 Napisano 24 Marzec 2009 Stille piękne ale animacja już nie jest taka dobra, a to dlatego że kamerka fatalnie je pokazuje.
Zbychowaty Napisano 25 Marzec 2009 Napisano 25 Marzec 2009 Wizki bardzo ładne. Projekt zwłaszcza wnetrza mi się średnio podoba ale skoro klient sie wpieprzał w sensie "wiedział lepiej" to oryginał musiał wyglądać znacznie lepiej. Pozdrawiam.
hcpiter Napisano 25 Marzec 2009 Napisano 25 Marzec 2009 Exteriorki pierwsza klasa a co do wnetrz to widzialem lepsze ktore wyszly z twojej reki :) Pozdrawiam :)
Mario Napisano 25 Marzec 2009 Autor Napisano 25 Marzec 2009 Cześć Dzięki za konstruktywne słowa krytyki, będą one pomocne przy następnych projektach. Kamera po mieszkaniu celowo została taka zrobiona a to ze względu na to iż potencjalny klient musi wiedzieć co gdzie się znajduję. Nie może być chaotyczniej kamery która szybko by latała i tylko częściowo by pokazywała – ważne że klient zaakceptował. Jeszcze raz dzięki Wszystkim za zainteresowanie tymi pracami oraz jest mi bardzo miło za rekomendację na pierwszej stronie Dzięki!!! Pozdrawiam Mario
blomd Napisano 26 Marzec 2009 Napisano 26 Marzec 2009 Świetne, bardzo podobają mi się rysunki na ścianach . Ile renderowała Ci się jedna scenka?
Gość obo Napisano 26 Marzec 2009 Napisano 26 Marzec 2009 Animka fajna. Ciekawi mnie ile się renderowała...?
kuback Napisano 28 Marzec 2009 Napisano 28 Marzec 2009 Praca pierwsza klasa. Przyłacze się do pytań hardware. Jaki sprzęt i ile czasu coś takiego Ci liczy ?
Mario Napisano 28 Marzec 2009 Autor Napisano 28 Marzec 2009 Cześć Dokładnych czasów już nie pamiętam ale statyczne ujęcia interiora przeliczyły się przez noc na jednej maszynie Quad 3,8GHz, 8GB Ram. Z animacją to była stresująca praca. O ile dobrze pamiętam to we wtorek lub środę klient jeszcze wprowadzał zmiany a na poniedziałek wszystko musiało być gotowe bo była prezentacja na targach. Sprzęt to kilka maszyn od Xeona Quad 3,3GHz do Q6600 3,8GHz Pozdrawiam Mario
Yano Napisano 1 Kwiecień 2009 Napisano 1 Kwiecień 2009 Dobra robota Mario! :) Jedno co mi sie rzuciło w oczy to teksturka parkietów, a ściślej to troche za duże przerwy pomiedzy deskami, za duży bump, przec co wygląda to troche nienaturalnie.
Rekomendowane odpowiedzi