Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Witam wszystkich

Postanowiłem wrzucić swoją ostatnią prace. Standardowo max+vray, czas w roździelczosci 1532x1024 około 10h. Zachęcam do komentowania.

1.

front01day1.jpg

2.

backday1.jpg

3.

frontday1.jpg

4.

frontnight1.jpg

front01day.th.jpgbackday.th.jpgfrontday.th.jpgfrontnight.th.jpg

Edytowane przez Filip
  • Odpowiedzi 28
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

Wow. :) Wszystko git i super. Bardzo realistyczne, jedyne zastrzeżenie jakie mam to do pierwszego kadru, odnośnie liści w lewym górnym rogu. Wyglądają na lekko sztuczne, średnio podoba mi się ich kolorystyka, lekka plastikowatość i mała różnorodność w kształcie i rozmiarze... ale prawdę mówiąc to czepiam się chyba tylko jedynej rzeczy której by można, a i tak jest to lekko mówiąc - duperel... :P Nikt nie wymaga modelowania każdego listka. :D Ode mnie 9/10.

Napisano

no Panie Filipie, świetna robota! Audi na pierwszym psuje widok swoją masywnością. Masz u mnie ogromnego plusa za to że nie ostrzysz sharpem renderów. Nie ma się czego czepiać.

Pozdrawiam :)

Napisano (edytowane)

Uuuu Filip! Tak gadaliśmy na gg o niemiłosiernie długim renderingu 11 h! Rano wstajesz aby wyłączyć kompa... :D

Wizki bez krytyki, samochód wielki że nie wjedzie do garażu :D

Doskonale... doradź mi brachu co do exteriorów, jak to zrobić... zapodam Ci koncept mojego przyszłego projektu ex "New World Order" i pogadamy. Normalnie szaleję czy co. Może.. poroponuję wpadnij na rendery testowe, tam jest ciekawy niby artykuł o LC... :)

Pozdro, pozdro wszystkim! :)

Edytowane przez Camel
Napisano

dziarsko Filipie dziarsko. Tak jak Siwemu najbardziej podoba mi się 2 ujęcie. Tego Audi się boje, tak patrzy złowrogo :)

Forsycja fajny bajer robi :) Przełamuje monotonię.

Napisano

Hej, ogolnie bardzo ladnie, gdyby nie 1 obrazek to nie mial bym zastrzezen. Na pierwszym mam wrazenie ze to auto chce mnie zjesc, i cienie jakos bardzo zielono wyszly. Ale zestawik sie bardzo przyjemnie prezentuje.

Napisano

Filip: bardzo ladne wizki, podobnie jak mirach sadze ze na pierwszym ten samochod za bardzo odciaga uwage od domu. Co nie zmienia faktu ze wizki i tak kozak ;)

Napisano

Widzę, że pobawiłeś się kolorkami co dało bardzo dobry efekt. Szkoda, że te gałęzie odstają od reszty roślin na pierwszym renderze i że przysłoniłeś sobie widok na garaż tą kobyłą.

Napisano

Filip możesz mi powiedzieć jak zrobiłeś dachówki? ;> Właśnie próbuję teraz jakąś wizkę sklecić i bardzo się z tym męczę. Za pomocą dispa efekt wychodzi takiej średniej jakości a gdy zrobiłem każdą dachówkę sam z polygonów to max mi się wysypał podczas renderingu. Pewnie ilość poly mu przeszkadzała.

Napisano
Sam mam Q7 bo mi się ogromnie podoba ale jak widzę ją w 90 % wizkach to mnie szlak trafia ;)

widzisz, bo swego czasu jeden uzytkownik forum byl tak mily i dal bardzo fajny model Q7 za do uzytku komercyjnego tutaj :)

Napisano (edytowane)
widzisz, bo swego czasu jeden uzytkownik forum byl tak mily i dal bardzo fajny model Q7 za do uzytku komercyjnego tutaj :)

Oj za fajny to on nie był, bo doprowadzenie go do stanu używalnosci wymagało sporego wkładu pracy i tak dalej niestety ma sporo bugów.

Trybal - dachówki to zwykły displace, mapka renderowana za pomocą kamerki itd.

Dzięki wszystkim za komenty.

Edytowane przez Filip
Napisano

Rewela. Łącznie z tą Audicą, co chce mnie przejechać (wszyscy to mają ale mi się dla odmiany podoba). Gdzieś już ten dach widziałem, nie wiem tylko gdzie ty go wrzucałeś i czy zapodałeś shader dla tej blachy.

Napisano

git produkcja

a....grubo modelowana dachówa...

tez chciałbym tak ładnie wymodelowaną połać...moze jest mozliwość podzielenia sie modelem dachoweczki ????

Gość BiX
Napisano

Filip - Klasa. Fajne renderki Ci wyszły. Zgadzam się z resztą co do tego pierwszeg, że tego samochodu lepiej jakby nie było ale to szczegół.

Widziałem tego tuta ale hmm nie miałem przyjemności przetestować. Teraz zostałem zachęcony hehe :) Bo wyglądają dobrze!

Napisano

Praca reprezentuje wysoki poziom. Z takich pierdół to może SSS na niektórych roślinkach by dopełniło efektu, ale i tak już komputer się dosyć napocił przy tym co jest. Poza tym taki noob jak ja to nie ma co do czego się przyczepić :)

Napisano

Piękne, szczególnie 2,3,4 - śliczności! Jedynka też super (szczególnie wyważenie między światłem i cieniem!), tylko auto trochę za bardzo tłucze swoim rozmiarem. Ode mnie minimum 5*

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności