Morbid Karbid Napisano 25 Maj 2009 Share Napisano 25 Maj 2009 bardzo mocna praca. I nie chodzi tu o to, że ot leci sobie bombowiec, więc dzieciaki są szczęśliwe. Udało Ci się oddać bardzo fajną atmosferę. Obrazek jest spójny i świetnie zintegrowany. Gratuluję. A co do fronta, to pewnie będzie jak z tymi konceptami latających machin hehe. Odnajdzie się po roku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter_f Napisano 26 Maj 2009 Autor Share Napisano 26 Maj 2009 Dzięki Marcinie bardzo :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
forestt Napisano 29 Maj 2009 Share Napisano 29 Maj 2009 Bardzo dobra praca, świetny klimat, po prostu wyszło extra! Życzę więcej takich udanych pracek!:-) pozdr! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptaszek Napisano 30 Maj 2009 Share Napisano 30 Maj 2009 Mam wrazenie ze pierwszy i drugi samolot za bardzo sie "rozjezdzaja". Pomimo tego poprostu przepiekna robota! piec gwiazdek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oleksiak Napisano 30 Maj 2009 Share Napisano 30 Maj 2009 O qrde. Wycinki z Hi-res'a powalają. Całość wygląda świetnie. Tak mnie ciekawość zżera: co rozumiesz pod pojęciem "model ma masę błędów" ? Jestem ciekaw jak wyglądają błędy w takich produkcjach ? Może mógłbyś jakieś pokazać - nie wiem czy tak się robi bo chyba nie powinno się odkrywać błędów w takich dziełach ale i tak wszyscy widza jak zaje**** to wygląda, więc może się pokusisz? Albo chociaż opiszesz kilka z nich ? Później tylko postaram się robić podobne błędy w swoich pracach i będzie fajnie :PP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter_f Napisano 1 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 1 Czerwiec 2009 forestt: dziękuje bardzo :) będę się starał :) mpta: dzięki bardzo :) i za gwiazdki :) tak jak pisałem wcześniej, chciałem pokazać nieco szerzej całą scenę, a nie chciałem żeby wszystkie samoloty były idealnie nosami w kamerę. Może faktycznie się rozjeżdżają, ale powiedzmy że w czasie montowania strumienia samoloty mogły się rozjeżdżać :P bardzo dzięki za koment :) Oleksiak: dziękuję Ci bardzo; Co do błędów to samolot ma masę błędów i w kształtach i w siatce. Poza tym wiele rzeczy powstaje dopiero teraz, kiedy już czas nie goni (np. tylna wierzyczka, podwozie, komora bombowa itd.). Poprawiam wygląd silników, kadłuba, dorabiam masę malutkich detali, na które nie miałem czasu. Bardzo kiepski ze mnie modelarz, ale staram się jak mogę. Niniejsza scena to i tak mój wielki sukces, bo zwykle proporcje między 3D a postpro wynosiły ok. 60/40%. Tutaj już 95/5%. Więc już nieźle. Pracuję też nad wersją Dambusters, bo jest zamówienie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzumarcin Napisano 1 Czerwiec 2009 Share Napisano 1 Czerwiec 2009 bardzo ładna pracka przyjemnie sie na nia patrzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter_f Napisano 8 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 8 Czerwiec 2009 Ogromne dzięki Wodzu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ETA Napisano 8 Czerwiec 2009 Share Napisano 8 Czerwiec 2009 Uuu ładnie ładnie ma klimat :) fajnie jakbyś jaką animacje z nim zrobił :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dynia Napisano 13 Czerwiec 2009 Share Napisano 13 Czerwiec 2009 wow pięknie to wyląda świetna praca aż dziw ze nie ma fronta;) pikne kolory i bardzo dobre ujęcie po mojemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trosiek Napisano 13 Czerwiec 2009 Share Napisano 13 Czerwiec 2009 fronta to ostatnio nic z 3d nie dostaje tylko same 2d... ;/ oczywiście nic im nie ujmując. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matti Napisano 13 Czerwiec 2009 Share Napisano 13 Czerwiec 2009 wspaniala praca. Powiedz ze bedzie jakis maly making of:)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter_f Napisano 21 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 21 Czerwiec 2009 Dziękuję bardzo jeszcze raz wszystkim. Przepraszam, że dopiero teraz odpowiadam ale byłem bez netu przez tydzień: ETA: dzięki :) o filmie marzę, ale póki co, sprzęt nie pozwala mi nawet na render porządnego stilla, dynia: ogromnie dziękuję :) trosiek: dzięki :) front nie najważniejszy :) Matti: dziękuję bardzo. Co do mof to mogę pokazać, ale wkrótce rzucę nowe pracki to może powstanie jakiś videotutek. Już kilka osób pytało, choć jak pewnie zobaczą to stwierdzą, że to naprawdę nic trudnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonasz_Real Napisano 28 Czerwiec 2009 Share Napisano 28 Czerwiec 2009 (edytowane) Piękna pracka, aż łeb urywa... PS. Peter, musisz dostac fronta na CGtalk. Nie wiem, czemu polskie forum reaguje zbyt pozno w takich sytuacjach i nie dostrzega naprawde wartosciowych prac (albo: i nie dostrzega prawdziwych talentow) Edytowane 28 Czerwiec 2009 przez Jonasz_Real Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RaVirr Napisano 28 Czerwiec 2009 Share Napisano 28 Czerwiec 2009 Front się należy z jednego, podstawowego względu: omal nie przegapiłem tej pracy. Świetna jest;) Bardzo fajne światełko i rewelacyjny klimat;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
09121986 Napisano 28 Czerwiec 2009 Share Napisano 28 Czerwiec 2009 Ja za swojego bugattiego fronta dostałem ... uhhh a gdzie moj bugatti do tej pracy .... SZacunek ! nawet bez fronta kazdy i tak wie ze tam powinnia byc ta praca ;) :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daytona Napisano 1 Lipiec 2009 Share Napisano 1 Lipiec 2009 Witam, Dziwie sie, ze jeszcze nikt o chmurki nie zapytal. :) Foto czy CG ? Dlugo sie na nie gapilem i pewnosci nie mam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter_f Napisano 2 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 2 Lipiec 2009 (edytowane) Dzięki jeszcze raz :) Co do fronta, to niepotrzebny przy tak pozytywnych komentarzach ;) Jonasz_Real: ogromne dzięki Tomuś :) RaVirr: Dzięki bardzo :) 09121986: Dzięki, ale Twój Bugatti na fronta zasługiwał, bez dwóch zdań :) Daytona: Chmurki, jak pisałem wcześniej to zdjęcie, poszerzone i z domalowanymi przez siebie paroma chmurami :) Poniżej składowe całej pracy: Edytowane 2 Lipiec 2009 przez peter_f 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BiX Napisano 2 Lipiec 2009 Share Napisano 2 Lipiec 2009 ilekroć patrze to mnie zachwyca :D Nieźle to zrobiłes.. Nowe pracki?! oo kiedy? :D no.. na froncie same 2D i sondy..., może niedługo będzie można umieścić tam swoją reklame? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter_f Napisano 2 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 2 Lipiec 2009 dzięki BiX :) Co do nowych prac to ciągle nad nimi pracuję (głównie w głowie z braku czasu). Ale chcę zrobić trzy serie obrazów dotyczących nalotów na Peenemunde, Norymbergę i rajd Dambusterów. Mam nadzieję, że już wkrótce :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eden-3d Napisano 2 Lipiec 2009 Share Napisano 2 Lipiec 2009 strona 7? ee ja mam tylko 2 strony :) zmiencie sobie w opcjach po co tyle przewijac:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter_f Napisano 3 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 3 Lipiec 2009 que? :) Jak to się robi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eden-3d Napisano 3 Lipiec 2009 Share Napisano 3 Lipiec 2009 Witam,Panel Uzytkownika\Edycja opcji\opcje wyswietlania watkow\pokaz 40 postow na strone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter_f Napisano 3 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 3 Lipiec 2009 Dzięki :) dałem datę, bo rzeczywiście ktoś może mieć inne ustawienia layoutu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 3 Lipiec 2009 Share Napisano 3 Lipiec 2009 Świetnie Piotrze ! Otrzymałeś według mnie bardzo powalający klimat, dawno takiego nie miałem okazji oglądać :) Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzAk1 Napisano 3 Lipiec 2009 Share Napisano 3 Lipiec 2009 ...Oh My... X_x Mocne. Głównie samolotami się bawisz...? Czy może jeszcze jakieś pojazdy masz schowana w szufladzie? Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter_f Napisano 4 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 4 Lipiec 2009 JunioR: dzięki Marcinie bardzo:) CzAk1: Dzięki :) Samoloty to moja ulubiona tematyka, szczególnie historie związane z bombowcami, ale staram się robić i inne rzeczy (część na blogu). Nie jestem specjalistą od modeli, co widać z resztą. Co do pojazdów to tylko koncepty jak na razie. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quadysz Napisano 14 Lipiec 2009 Share Napisano 14 Lipiec 2009 zacna praca, zacna :) greets Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Słomowicz Napisano 15 Lipiec 2009 Share Napisano 15 Lipiec 2009 Wyczes, zapisane na hardym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OmeN2501 Napisano 27 Lipiec 2009 Share Napisano 27 Lipiec 2009 peter_f skrzywil moja psychike :P Nie wiem czemu ale na wycinkach z Hi-res'a to po porstu takie foto ze az boli... i jeszcze sie shaderami podzielil... co za czlowiek ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 27 Lipiec 2009 Share Napisano 27 Lipiec 2009 Swietnie sie prezentuje na froncie Piotrus :) Gratulacje ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 28 Lipiec 2009 Share Napisano 28 Lipiec 2009 Sliczne:) Gratuluje:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 28 Lipiec 2009 Share Napisano 28 Lipiec 2009 lepiej późno niż wcale.... należał ci się Piotr, gratulacje!:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BiX Napisano 28 Lipiec 2009 Share Napisano 28 Lipiec 2009 haha zmienili moderatora czy co? :D w pełni zasłużone! GRATULUJE! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hatred Napisano 28 Lipiec 2009 Share Napisano 28 Lipiec 2009 (edytowane) "super fotka masz odemnie 5! oto link do mojeich fotek czekam na ocenke buziaczki..." (jakos mi sie tak skojazylo z portalami rozynymi czytajac komenty niektore :) ale tak wracajac do pracki sam duzo nie napisze- bardzo ladna :) hehe Edytowane 29 Lipiec 2009 przez Hatred Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter_f Napisano 28 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 28 Lipiec 2009 Wielkie dzięki wszystkim za miłe słowa i za fronta również :) Quadysz: dzięki bardzo (btw. piekna stronka i prace!) Piotr Słomowicz: dzięki Piter :) OmeN2501: ja już szczerze mówiąc nie mogę patrzeć na ten obrazek, jakby dodać do tego dwumiesięczne poprawki modelu (czyli budowanie od nowa) to pewnie zrozumiesz :) Ale dzięki i cała przyjemność po mojej stronie, hcpiter: dzięki Piotruś :) Reanimator: dzięki za wsparcie :) kliment woroszyłow: dzięki przyjacielu :) BiX: jeszcze raz dzięki, Hatred: dzięki wielkie, a co do pracek to zazdroszczę umiejętności! Prawdziwe cudeńka na stronce! Oj żebym ja tak umiał! U mnie zabawa się kończy jak klikam render i wywala error z pamięcią :( Naumiałbyś tak teksturzyć i modelić? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Locogato22 Napisano 28 Lipiec 2009 Share Napisano 28 Lipiec 2009 Wow!! aż zapiera dech w piersiach nawet na tej wysokośći!! Szacun za detale i jakość !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soshka.cg Napisano 28 Lipiec 2009 Share Napisano 28 Lipiec 2009 Pojechałeś peter_f :) a w zasadzie poleciałeś na maxa:) Chylę czoła do samej ziemi aż 5* widzę ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 28 Lipiec 2009 Share Napisano 28 Lipiec 2009 No wreeeszcie dostałeś fronta, ile można było czekać z tym, ludzie no, panie, ludzie... Gratuluję jeszcze raz świetnej pracki, niesamowity klimat, z resztą patrząc na Twoje portfolio widzę, że wszystko co tworzysz jest bardzo klimatyczne, więc tu nie mogło być inaczej :) Pozdrawiam i czekam na kolejne takie dzieła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrys Napisano 28 Lipiec 2009 Share Napisano 28 Lipiec 2009 Brawo! Zasłużony front już dawno, dawno temu. Czyżby głos ludu dotarł na Olimp moderatorów (a że to daleko, to i trwało kilka miesięcy)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 29 Lipiec 2009 Share Napisano 29 Lipiec 2009 Gratulieren fronta! :) Trza by było to oblać ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 29 Lipiec 2009 Share Napisano 29 Lipiec 2009 Pionix- tere fere... nie rób ochoty po próżnicy! Piotr znowu nakupi dwie skrzynki pifka a ty zadzwonisz i powiesz ze małżowinka cię nie puści! ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 29 Lipiec 2009 Share Napisano 29 Lipiec 2009 to wpadnijcie do Wro :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 29 Lipiec 2009 Share Napisano 29 Lipiec 2009 To jak Piter zakupi już te dwie skrzynki pifka i ich nie wypije sam to wpadaniem do Wro ;) eeeeech.. i tak mnie pewnie baba nie puści ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter_f Napisano 29 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 29 Lipiec 2009 (edytowane) Dzięki chłopaki za miłe słowa :) Locogato22: ogromnie dzięki :) soska: dzięki Stary :) ale jak Ty mi chylisz czoła, to ja ryję czołem przodek kopalniany, Mistrzu :) Loozack: bardzo dziękować :)Wpłaciłem na fundusz wsparcia wstecznie kompatybilnych grafików, dłubiących zaawansowaną grafę 3D na coremordorach i froncik jest :P cza wiedzieć jak się ustawić! mrys: dzięki Marku :) A tak poważnie dziękuję bogom na Olimpie :) pionix: dzięki Piciu! urżniem się jak ostatnio tym Reds'em! kliment woroszyłow: Wojciu, takie jest odwieczne prawo natury hcpiter: Piotruś, nie prowokuj. Ja naprawdę chcę najechać Wrocek i wtedy na bank się spotkamy! oj pionix: Piciu, te dwie skrzynki to mniej więcej tyle, ile wychyliłem od urodzenia w latach siedemdziesiątych ubiegłego stulecia... A z tą babą to wiesz to ta odwieczna natura i jej prawidła :) Edytowane 30 Lipiec 2009 przez peter_f Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
silverfox Napisano 31 Lipiec 2009 Share Napisano 31 Lipiec 2009 Eden-3d Normalnie Cię ozłocę :D taka banalna opcja a tyle radości peter_f bardzo sprytnie to wszystko zrobiłeś :) świetna praca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter_f Napisano 31 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 31 Lipiec 2009 Dzięki bardzo silverfox :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pussik Napisano 8 Sierpień 2009 Share Napisano 8 Sierpień 2009 Podoba mi się, szkoda tylko, że 2/3 pracy to fotka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 8 Sierpień 2009 Share Napisano 8 Sierpień 2009 Nom, powinien był wymodelować powietrze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pussik Napisano 8 Sierpień 2009 Share Napisano 8 Sierpień 2009 Połowa. :) Moje pierwsze wrażenie na temat tej pracy było: "jak on do cholery zrobił te chmury!?", potem, któryś post przygasił mój entuzjazm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi